نوشته شده توسط : noor

آیا عصب کشی درد دارد؟

در سال‌های گذشته انجام عصب کشی کمی با درد همراه بود. متخصص ایمپلنت در رشت به همین دلیل افراد از دندانپزشکی می‌ترسیدند و درمان خود را به تعویق می‌انداختند. اما امروزه روش‌های زیادی برای کاهش درد وجود دارد که باعث می‌شود در طی فرایند هیچ دردی را احساس نکنید. 

برای این منظور دندانپزشک با کمک سرنگ‌های مخصوص آمپول بی حسی را به ناحیه مورد نظر تزریق می‌کند. با این کار درد کاملا از بین می‌رود. امکان دارد در طی درمان فشار دست دندانپزشک را احساس کنید اما احساس درد نادر است.

بعد از عصب کشی و اتمام داروهای بی حسی شاید درد خفیفی به سراغتان بیاید. این درد به علت سوراخ کردن دندان و نفوذ به بخش میانی و پالپ دندان است. در عصب کشی پالپ را کاملا بیرون می‌آورند و اتاقک پالت از عفونت تمیز می‌شود. به همین دلیل تا چند روز درد خفیف طبیعی است. 

این درد با داروه‌های مسکن بدون نسخه برطرف می‌شود. دارو‌هایی مانند استامینوفن و ادویل برای کاهش درد موثر هستند. همچنین باید از جویدن غذاهای سفت بلافاصله بعد از عصب کشی خودداری کنید، زیرا این کار می‌تواند باعث درد بیشتر شود.

چه زمانی باید به دندانپزشک مراجعه کنیم؟

درد عصب کشی به طور معمول بعد از چند روز بهبود پیدا می‌کند. اما اگر همچنان درد و تورم شدید داشتید حتما به دندانپزشک مراجعه کنید. بیشتر بیماران به دو جلسه برای عصب کشی احتیاج دارند. حتی در مواردی که عفونت بسیار شدید باشد به جلسات بیشتری برای از بین بردن عفونت نیاز است. 

برای کم شدن درد بهتر است از قرص‌های مسکن استفاده کنید. به احتمال زیاد درد شما کنترل می‌شود. در غیر این صورت مسکن‌های قوی تر توسط دندانپزشک شما تجویز خواهد شد. 

اگر بعد از عصب کشی درد بسیار زیادی داشتید حتما به دندانپزشک مراجعه کنید. تا وقتی که درد دندانتان خوب نشود باید از غذا‌های نرم استفاده کنید. بهتر است تا بهبودی کامل سیگار کشیدن را کنار بگذارید. 

بعد از آنکه دندان بهبودی کامل پیدا کرد باید روی آن روکش گذاشته شود. زیرا در فرایند عصب کشی بخشی از تاج دندان را می‌تراشند تا به پالپ دسترسی داشته باشند. به همین دلیل دندان استقامت و ساختار اصلی خود را از دست می‌دهد. بهتر است هر چه سریعتر برای جلوگیری از شکستن دندان عصب کشی شده اقدام به گذاشتن روکش کنید. 

علت درد بعد از عصب کشی دندان چیست؟

آیا دندانی که قبلا عصب کشی شده می‌تواند درد بگیرد؟ بله، این امکان وجود دارد که دندان عصب کشی شده دوباره ایجاد مشکل و درد کند.

این درد ممکن است به دلایل زیر به وجود بیاید: 

  • کانال ریشه به طور کامل بهبود پیدا نکرده است.
  • به دلیل آناتومی پیچیده ریشه، برخی از کانال‌ها از چشم دندانپزشک دور افتاده و تمیز نشده‌اند. 
  • پوسیدگی جدید می‌تواند مواد پرکننده کانال ریشه را آلوده کرده و باعث عفونت جدید شود.
  • آسیب دندانی که باعث می‌شود عفونت جدید وارد دندان شود.

چگونه دندان عفونی می‌شود؟

عصب کشی نام روشی در دندانپزشکی است که پوسیدگی پالپ و ریشه دندان را پاک می‌کند. دندان‌های شما دارای یک لایه خارجی به نام مینا ، یک لایه دوم به نام عاج و یک هسته نرم داخلی است که تا ریشه در استخوان فک شما امتداد یافته است. هسته شامل پالپ دندان است که از اعصاب، عروق خونی و بافت همبند تشکیل شده است.

هنگامی که پوسیدگی وارد هسته نرم می‌شود، پالپ می‌تواند ملتهب، عفونی یا حتی نکروز (مرده) شود. برای تمیز کردن پوسیدگی به درمان کانال ریشه یا عصب کشی نیاز داریم.

عصب کشی چگونه انجام می‌شود؟

در درمان عصب کشی، دندانپزشکان پوسیدگی پالپ را تمیز کرده و دندان عفونی را حفظ می‌کنند.

مراحل درمان عصب کشی دندان: 

  • ابتدا باکتری و پوسیدگی پالپ، ریشه و عصب دندان را بیرون می‌آورند. 
  • محل را با آنتی بیوتیک ضد عفونی می‌کنند.
  • کانال ریشه‌های خالی را با ماده مخصوص به نام گوتاپرکا پر می‌کنند. 
  • در مرحله آخر برای جلوگیری از ورود باکتری با پر کننده‌های موقت روی آن را می‌بندند. 

درمان ریشه توسط دندانپزشک عمومی یا متخصصی‌اندودنتیست انجام می‌شود. با کمک عصب کشی دندانپزشکان می‌توانند دندان طبیعی را در جای خود نگه دارند. با عصب کشی پیشرفت پوسیدگی دندان متوقف می‌شود. اما بهتر است توجه داشته باشید که دندان ضعیف تر و شکننده تر از قبل می‌شود. به همین دلیل باید روکش شود تا کارایی اولیه خود را بدست بیاورد.

از کجا بفهمیم که به درمان عصب کشی نیاز داریم؟

اصلی ترین راه برای آنکه مطمئن شوید دندان شما به عصب کشی نیاز دارد تشخیص دندانپزشک است. اما در حالت کلی چند راه وجود دارد که به شما هشدار می‌دهد که احتمالا به عصب کشی دندان احتیاج خواهید داشت. با مشاهده هر کدام از این عوامل سریعا به دندانپزشک مراجعه کنید. هر چه زودتر برای درمان اقدام کنید نتیجه بهتری بدست می‌آورید. 

۱. درد مداوم

اگر دندان درد دارید می‌تواند یکی از نشانه‌های نیاز به عصب کشی باشد. این درد می‌تواند متناوب و شدید بوده و یا گهگاهی به سراغ شما بیاید. درد در استخوان دندان، فک و گردن خود را نشان می‌دهد. در هر صورت باید به دندانپزشک مراجعه نمایید.

درد دندان به دلایل دیگری به جز کانال ریشه نیز اتفاق می‌افتد:

  • بیماری لثه
  • حفره یا پوسیدگی
  • انتقال درد از عفونت سینوس‌ها به دندان‌ها
  • آسیب به پر کردگی قدیمی
  • عفونت دندان عقل نهفته

اینکه ریشه درد دندان از چه چیزی باشد اهمیتی ندارد. بلافاصله پس از پیدایش درد به دندانپزشک مراجعه کنید.

۲. حساسیت به گرما و سرما

اگر غذا‌های داغ یا شیرین می‌خورید و دچار درد دندان می‌شوید هشداری بر خرابی دندان است. حتی در زمان خوردن بستنی و نوشیدنی‌های سرد نیز ممکن است درد دندان به سراغ شما بیاید. اگر درد بعد از خوردن این مواد غذایی باز هم ادامه داشت احتمالا به درمان عصب کشی نیاز دارید. 

۳. تغییر رنگ دندان

در صورت وجود عفونت در پالپ دندان امکان تغییر رنگ در دندان وجود دارد. 

۴-آسیب به دندان

گاهی ضربه به دندان باعث آسیب به ریشه و پالپ دندان شده و ظاهری تیره و خاکستری پیدا می‌کند. تغییر رنگ معمولا در دندان‌های قدامی بیشتر دیده می‌شود. در این شرایط اگر خون کافی در آنها جریان نداشته باشد می‌میرند و نیاز به درمان ریشه پیدا خواهید کرد. 

تغییر رنگ دندان به دلایل مختلفی ممکن است ایجاد شود. دلیل آن مهم نیست به محض مشاهده این مشکل به دندانپزشک مراجعه نمایید. 

۵. تورم لثه

اگر دندان شما درد می‌کند و لثه آن متورم شده می‌تواند یکی از نشانه‌های نیاز به عصب کشی دندان باشد. شاید تورم کاهش پیدا کند یا تنها زمانی که لثه را لمس می‌کنید درد بگیرد اما در هر صورت باید به دندانپزشک مراجعه کنید. 

تورم لثه به چه دلایلی به وجود می‌آید؟

تورم در اثر رسیدن مواد عفونی و اسیدی به پالپ دندان ایجاد می‌شود. این مواد می‌توانند باعث ایجاد تورم در نوک ریشه و لثه شوند. گاهی تورم همراه با آبسه و جوش اتفاق می‌افتد که همگی نشانه ای بر نیاز به عصب کشی دندان و مراجعه سریع به دندانپزشک است. آبسه ممکن است بو و مزه بد در دهان ایجاد کند.

۶. درد هنگام غذا خوردن یا لمس دندان

درد در زمان جویدن غذا نشانه ای از پوسیدگی زیاد و آسیب به پالپ است. در این شرایط نیز نیاز به عصب کشی خواهید داشت. اگر این درد مداوم بوده و بعد از خوردن غذا نیز ادامه داشته باشد باید سریعا به دندانپزشک مراجعه کنید. 

درد دندان در زمان جویدن به چه دلیلی به وجود می‌آید؟

اگر عفونت دندان زیاد باشد، پالپ مرده مواد اسیدی تولید کرده و رباط اطراف ریشه را ضعیف می‌کند. همین امر باعث ایجاد درد در حین جویدن یا گاز گرفتن می‌شود. 

۷. دندان شکسته یا ترک خورده

در اثر ضربه فیزیکی یا جویدن مواد غذایی سفت، ممکن است دندان ترک بردارد یا بشکند. در این شرایط باکتری و عفونت به داخل پالپ نفوذ می‌کند. حتی اگر هیچ ترکی در دندان ایجاد نشود باز هم در اثر ضربه اعصاب می‌توانند ملتهب شده و درد و حساسیت به وجود بیاورند.

۸. لق شدن دندان

گاهی احساس می‌کنید که دندان شما لق شده است. ممکن است پالپ عفونی شده و حیات خود را از دست داده باشد. مواد اسیدی که از پالپ تولید می‌شوند می‌توانند بر روی استخوان نگهدارنده دندان اثر گذاشته و باعث نرم شدن آن شوند. دقت داشته باشید اگر چند دندان شما لق شده باشد نشانه نیاز به عصب کشی نیست و باید به سراغ سایر عوامل بروید. 

آیا عصب کشی درد دارد؟

شاید در نگاه اول عصب کشی ترسناک باشد اما با وجود دارو‌های بی حسی دیگر هیچ دردی را در طول فرایند عصب کشی احساس نخواهید کرد. عصب کشی کردن کاملا شبیه به پر کردن دندان است، در هر دو هیچ دردی احساس نمی شود فقط در عصب کشی زمان بیشتری صرف می‌شود. اما ممکن است کمی فشار دست دندانپزشک را احساس کنید. 

اگر دچار تورم و درد قبل از عصب کشی هستید به احتمال زیاد دندانپزشک برای شما آنتی بیوتیک تجویز می‌کند تا عفونت را از بین ببرد. این کار باعث کاهش درد دندان می‌شود.

احتمال دارد بعد از عصب کشی احساس درد یا حساسیت کنید. دندانپزشک از داروهای مسکن بدون نسخه مانند استامینوفن (تیلنول) یا ایبوپروفن (ادویل) برای شما تجویز می‌کند. 

طبق آمار بدست آمده از مراجعانی که با درد دندان به کلینیک‌های دندانپزشکی مراجعه کرده‌اند، درد آنها پس از ۱ روز کاهش چشمگیری داشته و بعد از یک هفته کاملا از بین رفته است. 

نکاتی برای سلامت دهان و دندان بعد از عصب کشی

اگر بهداشت دهان و دندان را به درستی رعایت کنید باعث کاهش درد بعد از عصب کشی می‌شود. همچنین به طول عمر دندان عصب کشی شده و روکش آن نیز کمک می‌شود. علاوه بر این با رعایت روتین دندان سلامت سایر دندان‌ها نیز حفظ می‌شود.

  • بعد از درمان ریشه از خوردن غذا‌های سفت و ترد اجتناب کنید.
  • روزی دو تا سه بار با خمیر دندان حاوی فلوراید دندان‌های خود را مسواک کنید. اگر به تازگی دندان خود را عصب کشی کرده اید خیلی آرام با مسواک ناحیه را تمیز نمایید.
  • حتما روزی یکبار دندان‌های خود را نخ بکشید.
  • از خوردن مواد غذایی و نوشیدنی‌های شیرین تا چند روز خودداری کنید.
  • روتین بهداشتی دهان و دندان داشته باشید.

چگونه از دندان‌ها مراقبت کنیم تا به عصب کشی نیاز پیدا نکنیم؟

برای آنکه نیاز به عصب کشی پیدا نکنیم باید یک روتین بهداشتی دهان و دندان داشته باشیم. بهتر است موارد زیر را رعایت کنید تا دچار دندان درد نشوید.

  • دو بار در روز مسواک بزنید.
  • روزی یکبار بین دندان‌های خود را نخ دندان بکشید.
  • از خمیر دندان و دهانشویه‌های حاوی فلوراید استفاده کنید.
  • هر ۶ ماه یکبار برای معاینه و چکاپ نزد دندانپزشک بروید.
  • سالی یک تا دو بار دندان‌های خود را به طور حرفه ای توسط دندانپزشک تمیز کنید.
  • از خوردن غذا‌های شیرین و مواد غذایی حاوی کربوهیدرات تصفیه شده اجتناب کنید. در صورت مصرف بعد از آن حتما دندان‌های خود را بشویید و یا مسواک بزنید.  


:: بازدید از این مطلب : 38
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 10 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

قانون گذار با هدف تسهیل و تسریع و رسیدگی به دعاوی ناشی از مالکیت صنعتی رعایت برخی از مقررات آیین دادرسی مدنی و آیین دادرسی کیفری را در خصوص صلاحیت اقامتگاه خوانده و صلاحیت دادگاه محل وقوع جرم استثناء نموده و در ماده 179 قانون ثبت اختراعات ، گرفتن کارت بازرگانی فوری طرح های صنعتی و علائم تجاری مصوب 1386 مقرر داشته است : " در رسیدگی به دعاوی حقوقی یا جزایی مرتبط به اختراع یا علامت تجاری در محاکم تهران به عمل خواهد آمد اگرچه در مورد دعاوی جزایی جرم در خارج از تهران واقع یا کشف و یا متهم در خارج تهران دستگیر شده باشد که در این موارد تحقیقات مقدماتی در محل وقوع یا کشف جرم یا دستگیری متهم به عمل آمده و پرونده برای رسیدگی به محاکم تهران ارجاع می شود ".
همچنین علیرغم صراحت ماده 17 قانون آیین دادرسی کیفری به صدور قرارنامه در مسائلی که محاکمه و ثبوت از خصائص محاکم حقوقی است محاکم رسیدگی کننده به دعاوی مذکور از صدور قرارنامه منع گردیده و خود مکلف به رسیدگی به موضوع مالکیت ادعایی نیز خواهند بود، ماده 47 قانون فوق الذکر در این باره بیان می دارد : " اگر در ضمن رسیدگی جزایی متهم برای دفاع خود موضوع مالکیت علامت تجاری یا اختراع را مطرح کند خود محکمه جزا باید در این موضوع نیز رسیدگی نماید . " با تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب ممکن است این تصور پیش آید دادگاه عمومی که صلاحیت رسیدگی به دعاوی حقوقی و کیفری را دارد دیگر طرح قرارنامه موضوعیت نداشته و دادگاه عمومی به امر جزایی و حقوقی تواماَ رسیدگی خواهد کرد اما این تصور صحیح نخواهد بود زیرا ماده 16 همان قانون ترتیب رسیدگی در دادگاه ها را به آیین دادرسی مربوط به دادگاه ها موکول نموده و دادگاه های عمومی مکلفند در رسیدگی به دعاوی جزایی یا حقوقی آیین دادرسی مربوط به هر یک را رعایت نمایند.

  • اداره ثبت

اداره ثبت که در واقع متولی حمایت از مالکیت صنعتی می باشد، مرجع رسیدگی به شکایات و تظلمات حقوقی یا کیفری نمی باشد بلکه این اداره صرفاَ در مقام حمایت از علائم تجاری به صورت شکلی و نه ماهوی عمل می نماید. در خصوص علائم و اختراعاتی که هنوز به ثبت نرسیده، اعتراض باید کتباَ تسلیم اداره مالکیت صنعتی گردد هر چند طبق آیین نامه تشکیلات ثبت شرکت ها مصوب 1340 اداره مالکیت صنعتی دفتر دادگاه شهرستان تهران می باشد ولی این بدان معنی نیست که اداره مذکور رسیدگی قضایی نماید، اداره در مقام رسیدگی به اظهارنامه های واصله وظیفه قبول یا رد را برعهده دارد و در صورت تصمیم رد، این تصمیم در دادگاه قابل طرح دعوی و شکایت می باشد.
بیشترین ورود اداره در مقام رسیدگی به اعتراض به تقاضای ثبت علامت است زیرا ، حق استعمال انحصاری علامت تجاری در قانون ایران از ثبت آن ها منشاء می گیرد و علامت ثبت شده از تاریخ تسلیم اظهارنامه حمایت می شود.
برای ثبت علامت اداره مالکیت صنعتی به طور محدود بررسی هایی را انجام می دهد تا اگر علامت مخالف قانون نبوده و یا تعلق به دیگری نداشته و شباهت آن با علامت ثبت پیشین احراز نشد، مبادرت به ثبت آن می نماید و چنانچه در بررسی های مقدماتی برخلاف مواد یاد شده نتیجه ای حاصل نماید در این صورت اداره مالکیت صنعتی تقاضا را رد کرده و رد تقاضا را با ذکر علل آن به متقاضی ثبت ابلاغ می نماید. تقاضاکننده ظرف ده روز فرصت دارد تا مراتب اعتراض خود را با تقدیم دادخواست در شعبه اول دادگاه عمومی تهران مطرح سازد.
این احتمال وجود دارد کسانی که حقوقی نسبت به علامت تجاری تحصیل نموده اند تقاضای ثبت علامت تجاری به حقوق مکتسبه آنان لطمه وارد سازد در این صورت دارندگان حقوق مزبور ظرف 30 روز از تاریخ انتشار آگهی مربوط به تقاضای ثبت ، اعتراض خود را به منظور ابلاغ به متقاضی به اداره مالکیت صنعتی ارسال می دارد. اداره مذکور ظرف 10 روز پس از دریافت اعتراض نامه مراتب خود را مسترد کند و چنانچه تمکین ننمود معترض ظرف 60 روز از تاریخ ابلاغ اعتراض به متقاضی ثبت می تواند به دادگاه عمومی تهران مراجعه و طرح دعوی نماید. در صورت مراجعه به دادگاه و تکمیل دادخواست و دلایل آن متقاضی حق دارد از دادگاه تقاضای مهلت نماید که دادگاه مهلتی که از 6 ماه تجاوز ننماید، و در صورت اقتضاء به وی خواهد داد. متقاضی ثبت نیز حق استفاده از مهلت مزبور را با تقاضای خود و تشخیص دادگاه خواهد داشت و چنانچه معترض ظرف 60 روز مقرر دعوی خود را در دادگاه عنوان ننماید ، اداره مالکیت صنعتی بعد از ملاحظه گواهی عدم طرح دعوی مطرح شده باشد اداره مالکیت صنعتی منتظر صدور حکم قطعی خواهد ماند تا بر مبنای آن اقدام نماید. لذا اداره مالکیت صنعتی صرفاَ در مرحله اعتراض به تقاضای ثبت در مقام رسیدگی مشکل و تبادل لوایح عمل نموده و رسیدگی ماهیتی در مرجع قضایی انجام می پذیرد.

  • دادسرا

با احیای مجدد دادسراها رسیدگی و تحقیقات مقدماتی به دعاوی کیفری علائم تجاری در دادسرا به عمل آمده و سپس به دادگاه عمومی کیفری برای اخذ نتیجه نهایی و اتخاذ تصمیم ارجاع می گردد. در حال حاضر شکایت های کیفری در خصوص نقض حقوق ناشی از مالکیت فکری ( اختراعات ، طرح های صنعتی و علائم تجاری ) در شعبه اول بازپرسی دادسرای ناحیه 19 تهران قابل طرح و بررسی می باشد و از آن جا که در رسیدگی به دعاوی جزایی علائم تجاری محاکم تهران صالح به رسیدگی هستند در صورت طرح دعوی در شهرستان با نیابت قضایی تحقیقات مقدماتی مراحل قانونی خود را طی خواهد کرد و جهت اخذ نتیجه موضوع به تهران ارجاع خواهد گردید.

  • دادگاه

به طوری که گفتیم اداره مالکیت صنعتی بررسی های مقدماتی به عمل آورده و پس از آن مبادرت به ثبت علامت می نماید اما احتمال دارد ثبت علامت با حقوق اشخاص ثالث تعارض داشته باشد ولی در زمان ثبت متوجه آن نگردیده باشند از این رو قانون به اشخاص ذینفع اجازه داده تا ظرف سه سال بعد از ثبت علامت نسبت به آن اعتراض نمایند و به اعتراض آنان در دادگاه های عمومی تهران رسیدگی به عمل می آید. دادگاه پس از رسیدگی معمول حسب مورد حکم بر ابطال ثبت علامت و یا رد اعتراض صادر خواهد نمود. البته این امر صرفاَ ناظر به صلاحیت دادگاه ها در خصوص ثبت علامت تجاری نیست بلکه دادگاه می تواند نسبت به تصمیم رد اداره مالکیت صنعتی مبنی بر عدم پذیرش علامت تجاری مورد تقاضا و همچنین در صورت طرح دعوی نسبت به اعتراضات صورت پذیرفته در موعد سی روز از تاریخ انتشار آگهی تقاضای ثبت در روزنامه رسمی وارد رسیدگی ماهیتی شود و اتخاذ تصمیم نماید.
ثبت علامت مستلزم استفاده از آن می باشد و کسی نمی تواند علامتی را ثبت کند که یا خود از آن استفاده نکند یا مانع استفاده دیگران شود. همان طور که اشاره شد چنانچه شخصی بدون عذر موجه ظرف مدت 3 سال از علامت به ثبت رسیده استفاده ننماید هر ذیتفعی می تواند تقاضای ابطال آن را از دادگاه بخواهد که البته مقررات این امر به موجب دادنامه شماره 453 مورخ 2/ 11/ 82 کلاسه پرونده 81/ 251 هیات عمومی دیوان عدالت اداری ابطال گردیده است.
همچنین در صورتی که معترض مدعی سبق استعمال مستمر بوده یا علامت ثبت شده وی با علامت ثبت شده دیگری از حیث عین یا تشابه موجب گمراهی مصرف کننده عادی نسبت به مبدا و کیفیت کالا یا خدمات می گردد می تواند مستقیماَ مراتب ابطال علامت ثبت شده را از دادگاه صالح تقاضا نماید.



:: بازدید از این مطلب : 37
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : جمعه 10 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

تاجر ممکن است شخص حقیقی باشد یا شخص حقوقی. ثبت شرکتها اگر تاجر شخص حقوقی باشد، بدان شرکت تجاری گفته می شود. شرکت تجاری را می توان چنین تعریف نمود : مشارکت و اجتماع حقوق دو یا چند شریک در یکی از قالب های پیش بینی شده در قوانین تجاری .
شرکت های تجاری ، خود دارای اقسامی هستند. در طراحی این اقسام مختلف و تنظیم مقررات متفاوت آن ها، مولفه های گوناگونی مانند تعداد شرکاء ، میزان سرمایه آن ها ، میزان مسئولیت آن ها ، نحوه تشکیل و انحلال شرکت ، نحوه اداره شرکت ، نحوه خروج عضو از شرکت ، میزان امنیت اقتصادی شرکاء و ... نقش داشته است. اقسام شرکت های تجاری بنابر ماده 20 ق. ت از قرار ذیل است :
1- سهامی ( عام و خاص )
2- بامسئولیت محدود
3- تضامنی
4- نسبی
5- مختلط غیرسهامی
6- مختلط سهامی
7. تعاونی ( تولید و مصرف )
در قانون " اصلاح موادی از قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و اجراء سیاست های کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی " شرکت های ذیل به اقسام شرکت های تجاری اضافه شده اند :
8- شرکت تعاونی سهامی عام
9- شرکت تعاونی فراگیر ملی

  • سوال : جایگاه شرکت های دولتی در تقسیم بندی فوق کجاست ؟

با توجه به تعریف شرکت دولتی در قانون محاسبات عمومی ، می توان شرکت دولتی را چنین تعریف کرد : " شرکت دولتی، واحد سازمانی مشخص است که با اجازه قانون به صورت شرکت ایجاد می شود و بیش از پنجاه درصد سرمایه آن متعلق به دولت است. هر شرکت تجاری که از طریق سرمایه گذاری شرکت های دولتی ایجاد شود، مادام که بیش از پنجاه درصد سهام آن متعلق به شرکت های دولتی باشد، شرکت دولتی تلقی می گردد".
شرکت های دولتی ، ممکن است بنا بر برخی از ضرورت های اقتصادی و مصلحت های سیاسی و فرهنگی، مانند ضعف و ناتوانی بخش خصوصی به وجود آیند. این شرکت ها گاه نتیجه مصادره شرکت های خصوصی یا ملی کردن برخی از صنایع بزرگ است.

  • قواعد حاکم بر شرکت های دولتی

تقریباَ تمامی شرکت های دولتی در قالب شرکت سهامی به ثبت می رسند و تفاوت آن با دیگر شرکت ها یعنی شرکت های غیردولتی باید بیان گردد، بحث بازرس و حسابرس در شرکت های دولتی است.
در شرکت های غیردولتی، بازرس توسط اعضاء یعنی شرکاء انتخاب می شود و. فقط در شرکت های سهامی عام است که این حق شرکاء محدود می شو.د به انتخاب بازرسان از فهرستی که همه ساله از طریق وزارت امور اقتصادی و دارایی منتشر می گردد که باز هم نوعی انتخاب بازرس محسوب می شود. لیکن به استناد ماده 7 قانون تشکیل سازمان حسابرسی و بدون حق انتخاب، وظایف بازرس قانونی و امور حسابرسی شرکت های دولتی بر عهده سازمان مذکور محول گردیده است. حتی در بند ب ماده 7 قانون فوق الذکر انجام وظایف بازرس قانونی و امور حسابرسی شرکت ها، موسسات و دستگاه هایی که در مجموع بیش از پنجاه درصد سرمایه آن ها به طور مستقیم و یا غیرمستقیم متعلق به شرکت های دولتی هم باشد، به عهده این سازمان محول گردیده است.
شرکت دولتی، به طور خاص در قالب هیچ یک از شرکت های مذکور در قانون تجارت قرار نمی گیرد، اما همان طور که اشاره شد، بیش از همه به شرکت سهامی نزدیک است. بنا بر ماده 300 ل. ا. ق. ت قواعد حاکم بر شرکت های دولتی عبارتند از :
1- قوانین تاسیس " یعنی قانونی که به طور خاص برای آن شرکت دولتی وضع شده است، مانند قانون شرکت پست ، شرکت راه آهن ، شرکت واحد اتوبوسرانی و ...
2- اساسنامه شرکت
3- اگر موضوعی در قانون خاص آن شرکت و اساسنامه آن شرکت نیامده باشد، نسبت به آن موضوع تابع لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت می باشد. یعنی در آن موضوع، شرکت دولتی از احکام شرکت سهامی تبعیت می کند.
در حال حاضر اکثر شرکت های دولتی، تابع قانون خاص خود می باشند و فقط نسبت به موضوعاتی که در قوانین و اساسنامه های آن ها ذکر نشده است ، تابع مقررات این قانون می شوند ".



:: بازدید از این مطلب : 44
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : پنج شنبه 9 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر) چیست؟

دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر) یک دستگاه الکترونیکی است که برای تعیین موقعیت سوراخ اپیکال و محل آن و در نتیجه تعیین طول فضای کانال ریشه استفاده می‌شود.لمینت دندان در رشت  دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر) ابزاری است که در ریشه دندان برای تعیین طول کار در درمان کانال ریشه به عنوان مکمل رادیوگرافی استفاده می‌شود. از این دستگاه برای تعیین محل سوراخ آپیکال با تعیین انقباض آپیکال یا اتصال سمنتودنتینال استفاده می‌شود. دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر) طول کانال ریشه را اندازه گیری می‌کند تا موقعیت راس یا نوک ریشه را مشخص کند. این دستگاه در هنگام درمان ریشه برای اطمینان از تمیز کردن و شکل دهی مناسب فضای کانال استفاده می‌شود.

دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر) چگونه کار می کند؟

دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر)  با اندازه گیری مقاومت الکتریکی دندان کار می‌کند که با رسیدن نوک ابزار به اپکس تغییر می‌کند. هر چه نوک ابزار بلندتر باشد، مقاومت بیشتر است که نشان دهنده نزدیکی به راس است. دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر) یک دستگاه غیر تهاجمی است و می‌تواند اندازه گیری‌های دقیقی را ارائه دهد و آن را به یک ابزار ضروری در درمان ریشه به سبک مدرن تبدیل می‌کند. این دستگاه با توانایی خود در تعیین دقیق طول کانال ریشه، میزان موفقیت درمان‌های ریشه را به میزان قابل توجهی بهبود بخشیده است. این دستگاه‌ها در مدل‌های مختلف موجود است و دندانپزشکان باید مطمئن شوند که برای کار و تفسیر نتایج دستگاه به خوبی آموزش دیده اند. به طور کلی، اپکس لوکیتورها ابزارهای حیاتی در درمان ریشه هستند که به درمان دقیق و موفقیت آمیز کانال ریشه کمک می‌کنند.

انواع دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر)

دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر) بر اساس نحوه قرارگیری به ۴ نوع تقسیم می‌شوند:

دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر) نسل اول:

دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر) به عنوان مکان یاب‌های مقاومتی اپکس نیز شناخته می‌شود. این دستگاه مقاومت جریان را اندازه گیری می‌کند. بر اساس این اصل که مقاومت رباط پریودنتال و غشای مخاطی دهان یکسان است، یعنی ۶.۵ کیلو اهم و به آن سونو اکسپلورر می‌گویند. این اپکس لوکیتورها در مجاورت خون، چرک، عوامل کیلیت کننده و شوینده‌ها در کانال ریشه تشخیص‌های نادرست می‌دهند.

مزایای دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر) نسل اول:

  • به راحتی می‌توان با آن کار کرد
  • خواندن دیجیتال
  • نشانه شنیداری
  • سوراخ شدن را تشخیص می‌دهد
  • می توان با K-file استفاده کرد
  • ممکن است تستر پالپ را در خود جای دهد

معایب دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر) نسل اول:

  • به یک فضای خشک نیاز دارد
  • حساسیت بیمار نسبت به این دستگاه معمولا زیاد است
  • نیاز به کالیبراسیون دارد
  • نیاز به تماس خوب با گیره لب دارد
  • نمی توان بیش از ۲ میلی متر تخمین زد

دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر) نسل دوم:

این بر اساس اصول امپدانس کار می‌کند، از این رو به آن‌ها به عنوان دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر) امپدانس نیز می‌گویند. آنها با اندازه گیری مخالفت با جریان متناوب یا امپدانس کار می‌کنند. از مشکلات مهم دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر) نسل دوم می‌توان به این مورد اشاره کرد که برای قرائت دقیق و صحیح باید کانال ریشه خالی از مواد رسانای الکتریکی باشد. وجود مواد رسانای الکتریکی برای به دست آوردن قرائت‌های دقیق. وجود شوینده‌های رسانای الکتریکی، ویژگی‌های الکتریکی را تغییر می‌دهد و منجر به قرائت‌های نادرست می‌شود.

مزایای دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر) نسل دوم:

  • نیازی به گیره لب ندارد
  • عدم حساسیت بیمار
  • روش آنالوگ

معایب دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر) نسل دوم:

  • بدون خوانش دیجیتال
  • کار کردن با این دستگاه کمی مشکل است
  • کانال باید عاری از مواد رسانای الکتریکی و مایعات بافتی باشد

دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر) نسل سوم:

این نوع از دستگاه‌ها همچنین به عنوان دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر) وابسته به فرکانس نامیده می‌شوند. بر اساس اصل فرکانس یا مقاومت مقایسه ای کار می‌کند. آنها بر این واقعیت بنا شده اند که مکان‌های مختلف در کانال تفاوت امپدانس بین فرکانس‌های بالا (۸ کیلوهرتز) و فرکانس پایین (۴۰۰ هرتز) را ایجاد می‌کنند. همانطور که کاوشگر به عمق کانال می‌رود، تفاوت افزایش می‌یابد. در محل اتصال دنتینال سمنتو بزرگترین است.

مزایای دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر) نسل سوم:

  • کار کردن با آن آسان است
  • استفاده از فایل نوع K 
  • نشانه شنیداری مناسبی دارد
  • می تواند با وجود مایعات عمل کند

معایب دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر) نسل سوم:

  • نیاز به گیره لب
  • احتمال اتصال کوتاه

دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر) نسل چهارم:

اینها مقاومت و ظرفیت خازنی را به جای مقدار امپدانس حاصله به طور جداگانه اندازه گیری می‌کنند. ممکن است در ترکیب مقادیر خازن و مقاومت تفاوت وجود داشته باشد که امپدانس یکسانی را فراهم می‌کند، بنابراین خوانش روزنه یکسانی دارد. اما با استفاده از دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر) نسل چهارم می‌توان آن را به اجزای اصلی تقسیم کرد و برای دقت بهتر و در نتیجه شانس کمتری برای خطا، اندازه‌گیری کرد.

نکاتی برای افزایش دقت دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر)

جواب این سوال که کدام نوع از دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر) بازار از همه بهتر کار میکند، سخت است. بهترین دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر) هم گاهی ممکن است کارایی لازم را نداشته باشد. زیرا علاوه بر کیفیت خود دستگاه، دندانپزشک نیز باید نکاتی را رعایت کند تا نتیجه دلخواه را از دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر) بگیرد. در ادامه به آماده سازی‌هایی که دندانپزشک باید انجام دهد خواهیم پرداخت.

کانال ریشه خشک

مطمئن شوید که کانال‌های ریشه خشک هستند. یک کانال خشک خوانش دقیق‌تری از اوضاع می‌دهد، به علاوه دستگاه تمام مدت صدا نمی‌دهد. چند نقطه کاغذ بردارید و مطمئن شوید که کانال ریشه را کاملا خشک کنید. اطمینان حاصل کنید که کانال ریشه فاقد هیپوکلریت سدیم، EDTA یا حتی چرک است. سپس وارد آن شوید و دوباره تلاش کنید تا طول کار خود را بدست آورید.

فایل ریشه مناسب

مطمئن شوید که از بزرگترین فایل ریشه مناسب کار خود استفاده می‌کنید. بهتر است از فایل ۱۰ برای دریافت طول اولیه کار استفاده شود. اما اگر کانال خیلی بزرگ باشد، این فایل خوانش نادرستی خواهد داد. گاهی خوانش‌های دستگاه در همه جا جهش می‌کنند، اما اگر اندازه فایل به ۱۵ یا حتی ۲۰ افزایش یابد، یک خوانش ثابت دریافت خواهد شد که اندازه‌گیری دقیق را به دندانپزشک می‌دهد. از طرف دیگر، اگر طول کار کم است، حجم فایل باید کاهش یابد.

خالی کردن پرکردگی قدیمی

قبل از قرار دادن فایل، پرکردگی فلزی یا روکش را جدا کنید. هنگامی که دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر) در حال استفاده است، مطمئن شوید که فایل از کناره‌های دندان و همچنین هرگونه پرکردگی یا روکش فلزی دور باشد. اگر دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر)  صدای زیادی می‌دهد، نشان دهنده این است که مشکلی پیش آمده است! و مشکل فقط ممکن است این باشد که فایل در هنگام استفاده از آن با فلز در تماس قرار گرفته است.

استفاده از رادیوگرافی

اگر دندانپزشکی به تازگی شروع به کار برای درمان کانال‌های ریشه کرده است، پیشنهاد ما به شما این است که از دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر) و رادیوگرافی باهم استفاده کند. رادیوگرافی برداشت دقیقی در مورد آناتومی دندان خواهد داد. استفاده از  رادیوگرافی در طول کار با یک فایل در هر کانال واقعا برای درک آناتومی دندان مفید است. در این صورت دندانپزشک می‌داند که کانال‌های ریشه کجا به هم می‌پیوندند و کجا از هم جدا می‌شوند. علت اهمیت زیاد این موضوع این است که دندانپزشک نمی‌خواهد با فایل چرخشی خود از نقطه اتصال کانال ریشه عبور کند. نقطه اتصال کانال ریشه جایی است که فابل باید جدا شود.

شارژ کردن دستگاه اپکس لوکیتور

دندانپزشک باید مطمئن باشد که در طول کار دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر) از میزان شارژ مناسبی برخوردار است. زیرا در صورت کمبود شارژ، دقت دستگاه کاهش می‌یابد. چون مدام باید باتری‌های دستگاه عوض شود، بهتر است از باتری‌های قابل شارژ مجدد استفاده شود.

استفاده از دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر) در طول درمان

بهتر است دندانپزشک از دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر) در طول کار درمانی استفاده کند. تداخل می‌تواند بر طول کار درمانی دندانپزشک تأثیر بگذارد. استفاده مکرر از دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر) توسط دندانپزشک در طول درمان ریشه این امکان را به وی می‌دهد تا مطمئن شود که چیزی تغییر نکرده باشد.

رسیدن به صفر

نکته طلایی در این میان همین است! دندانپزشک باید به نقطه صفر برسد. هر دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر) راه متفاوتی برای مطلع کردن دندانپزشک از این نقطه دارد. اگر دندانپزشک به نقطه صفر نرسد، به احتمال خیلی زیاد مشکلات بیمار بعد ها مجددا باز خواهد گشت. در درمان کانال ریشه هر میلیمتر حکم یک متر را دارد و بسیار حساس است. دندانپزشک باید تسلط کامل به دستگاه اپکس لوکیتور (اپکس فایندر) داشته باشد تا بداند چه زمان دستگاه آلارم رسیدن به نقطه صفر را می‌دهد. رسیدن به نقطه صفر یعنی دندانپزشک اکنون می‌داند که طول واقعی کانال چقدر است و می‌تواند به درستی آن را تمیز کند و شکل دهد.



:: بازدید از این مطلب : 45
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : پنج شنبه 9 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

شرکت تعاونی شرکتی است که بین اشخاص حقیقی، پلمپ دفاتر1403 برای فعالیت در امور مربوط به تولید و توزیع،در جهت اهداف مصرح در قانون بخش تعاونی،به منظور بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی اعضاء از طریق همکاری و تشریک مساعی آن ها،با رعایت قانون مزبور،تشکیل می شود.
در شرکت تعاونی ، حداقل شرکا 7 نفر ، حداقل سرمایه محدودیت ندارد و حداقل هیات مدیره یا مدیران 1 نفر یا بیشتر است . میزان مسئولیت هر یک از شرکا ، در صورت سهامی بودن به میزان مبلغ اسمی هر سهامدار و در غیر سهامی ، با توجه به تراضی شرکا در اساسنامه است.
فقط اشخاص حقیقی، یعنی افراد انسانی، می توانند به تشکیل شرکت تعاونی اقدام کنند و به عضویت آن درآیند.این مطلب از منطوق ماده 8 قانون بخش تعاونی که می گوید:"عضو در شرکت های تعاونی،شخصی است حقیقی"مستفاد می شود.
با استناد به قانون اساسی که مقرر می دارد : " بخش تعاونی شامل شرکت ها و موسسات تعاونی تولید و توزیع است که در شهر و روستا بر طبق ضوابط اسلامی تشکیل می شود " ، انواع شرکت های تعاونی را می توان در چار گروه ذیل جای داد :
1-  شرکت های تعاونی تولید شهری ؛
2-  شرکت های تعاونی توزیع شهری ؛
3- شرکت های تعاونی تولید روستایی ؛
4- شرکت های تعاونی توزیع روستایی.
طبق قانون بخش تعاونی ، تعاونی های تولید شامل تعاونی هایی است که در امور مربوط به کشاورزی ، دامداری ، دامپروری ، پرورش و صید ماهی ، شیلات ، صنعت ، معدن ، عمران شهری و روستایی و عشایری و نظایر این ها فعالیت می کنند .
همچنین، تعاونی های توزیع عبارت اند از تعاونی هایی که نیاز مشاغلل تولیدی یا مصرف کنندگان عضو را در چهارچوب مصالح عمومی و به منظور کاهش هزینه ها و قیمت ها تامین می کنند.

  • جایگاه شرکت تعاونی در قانون تجارت

ماده 20 قانون تجارت، شرکت تعاونی را نیز یکی از انواع شرکت تجاری معرفی نموده و احکام آن را در پنج ماده از ماده 190 تا 194 بیان نموده است . معذلک تصویب قانون شرکت های تعاونی در سال 1350 و قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران در سال 1370 موجب جدایی شرکت های تعاونی از پیکره قانون تجارت شده است.
این دو قانون مقررات راجع به شرکت سهامی خاص را با تغییراتی اندک بر شرکت تعاونی حاکم نموده اند. از جمله تغییرات مهم آن است که برخلاف شرکت سهامی هر شریک فارغ از تعداد سهم فقط یک رای دارد.

https://danasabt.ir/

  • وجه امتیاز اساسی شرکت تعاونی با دیگر انواع شرکت

وجه مشترک شرکت های تجاری آن است که شرکا سرمایه ای را گرد می آورند تا آن را  به کار انداخته و سود حاصل از آن را در فواصل زمانی معین میان خود تقسیم نمایند. هدف شرکت تعاونی نیز به دست آوردن نفع مادی است اما این نفع در چهره سود به مفهوم حسابداری تجلی نمی یابد بلکه در چهره هزینه کمتر متجلی می گردد. مثلاَ فرض کنید فروشنده مواد غذایی کالا را از تولید کننده خریداری می کند و با سود 20% به مصرف کنندگان می فروشد. بدیهی است برای مصرف کننده مقدور نیست که برای خریدهای جزئی به تولیدکننده مراجعه نموده و 20% سود پرداختی به فروشنده را صرفه جویی کند اما این امکان وجود دارد که اهالی یک محل با آوردن سرمایه های جزیی شرکتی ایجاد نمایند که وظیفه آن خرید مایحتاج عمومی از تولیدکننده و آنگاه فروش آن به شرکای شرکت به قیمت تمام شده باشد. اعضای شرکت بر این باورند که این سرمایه گذاری جزئی که نتیجه آن خرید مایحتاج روزانه به قیمت ارزانتر است، در مجموع به نفع آن هاست. البته واضح است که در شرکتی با این وظیفه سود قابل تقسیمی در پایان سال مالی وجود نخواهد داشت. این ویژگی، وجه امتیاز اساسی شرکت تعاونی با دیگر انواع شرکت است.



:: بازدید از این مطلب : 39
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 8 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

چگونه عفونت وپوسیدگی دندان موجب بیماری قلبی می‌شود؟

هنگامی که دندان درگیر درد و ناراحتی می‌شود، باید بدانید که مغز دندان آسیب دیده است و صدمه دیدن رگ‌ها و اعصاب درون مغز دندان موجب پیدایش درد می‌شود.کامپوزیت دندان در رشت  یکی از مهم‌ترین دلایل درد دندان می‌تواند سکته قلبی باشد، در واقع گاهی اوقات درد ناشی از سکته قلبی به شکل درد دندان در فک پایین سمت چپ خود را نشان می‌دهد. 

بنابراین به این نکته توجه ویژه‌ای داشته باشید که دندان درد و بیماری‌های قلبی رابطه مستقیمی با یکدیگر دارند و احساس درد در فک پایین بدون هیچ‌گونه علت دندانی می‌تواند از نخستین نشانه‌های سکته قلبی باشد. ازاین‌رو می‌توان گفت افرادی که درگیر بیماری‌های لثه هستند ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی در آن‌ها تقریبا دو برابر بیشتر از سایر افراد است.

در واقع باکتری‌های دهان با ورود به جریان خون، قلب را تحت تاثیر قرار می‌دهند و با چسبیدن به پلاک‌های چربی موجود در جدار عروق خونی قلب موجب به وجود آمدن لخته در خون می‌شوند. بیماری‌های کرونری قلب و ضخیم شدن دیواره‌های این عروق به دلیل تجمع پروتئین‌های چرب رخ می‌دهد. 

به وجود آمدن لخته‌های خون موجب مختل شدن جریان طبیعی خون قلب شده و عملیات مواد غذایی و اکسیژن رسانی به قلب که برای داشتن یک پروسه طبیعی است را محدود می‌کند، که در نهایت موجب حمله‌های قلبی می‌شود. التهابات ناشی از بیماری‌های پریودنتال نیز با ایجاد تغییر در عوامل دفاعی موجود در گردش خون موجب ایجاد پلاک‌های چربی داخل بافت قلب شده و ضخیم شدن عروق قلبی را در پی دارد. در واقع باکتری‌های دهان با چسبیدن به پلاک‌های سیستم گردش خون موجب به وجود آمدن پلاک‌های داخل عروقی و لخته شدن خون می‌شوند. بنابراین همانطور که مشاهده می‌کنید در اکثر مواقع می‌تواند بیماری قلبی ناشی از پوسیدگی دندان و عفونت لثه باشد و باید به سلامت و بهداشت دهان و دندان توجه بیشتری داشته باشید. 

رابطه پوسیدگی دندان و بیماری‌های قلبی

پوسیدگی دندان در نخستین مراحل تنها شامل چند نقطه کوچک و سطحی است، اما به مرور زمان این نقاط رشد کرده و عمیق‌تر می‌شوند. پوسیدگی دندان در افرادی که هر روز و به درستی مسواک نمی‌زنند بیشتر اتفاق می‌افتد. در اکثر اوقات این افراد حتی در درمان پوسیدگی دندان نیز به موقع عمل نمی‌کنند که موجب از دست رفتن دندان آنها خواهد شد. پوسیدگی دندان اگر در مراحل اولیه درمان شود نه تنها هزینه کمتری دارد بلکه موجب حفظ بیشتر ساختار دندان می‌شود. اما در صورتی که به پوسیدگی دندان توجهی نشود به مرور زمان عمیق‌تر می‌شود، به این صورت که پوسیدگی مینا و عاج دندان را نیز از بین می‌برند و پالپ دندان می‌رسند و موجب می‌شود که فرد درد شدید و آزاردهنده‌ای را تجربه کند. 

پالپ در واقع بافت نرم دندان است که از تعداد فراوانی رگ خونی و عصبی تشکیل شده است. ازاین‌رو اگر عفونت دندان به این بخش راه یابد ضمن درد، عوارض دیگری نیز خواهد داشت که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به ایجاد و یا تشدید بیماری‌های قلبی اشاره نمود. در ادامه به برخی از بیماری‌های قلبی و عروقی مرتبط با پوسیدگی دندان اشاره می‌کنیم. 

  • بیماری سندروم حاد عروق کرونر

یک بیماری قلبی ناشی از پوسیدگی دندان می‌تواند سندروم حاد عروق کرونر باشد. در واقع زمانی که پوسیدگی به پالپ دندان راه می‌یابد با ایجاد عفونت موجب نفوذ باکتری‌ها به ریشه دندان می‌شود. همانطور که اشاره شد در پالپ رگ‌های خونی و رشته‌های عصبی زیادی وجود دارد که عفونت موجب ملتهب شدن آن‌ها می‌شود. در واقع بدن جهت دفاع از خود به مبارزه با عفونت می‌پردازد و باعث به وجود آمدن التهابات شدید در ریشه دندان می‌گردد. 

در مواردی که میزان عفونت و التهاب در پالپ دندان خیلی شدید است خطر انتقال باکتری و عوامل عفونی توسط رگ‌های خونی به قلب و عروق اطراف آن خیلی بیشتر می‌شود و بیماری سندروم حاد عروق کرونر را به وجود می‌آورد.

  • بیماری فشار خون و انسداد شریان‌های قلب

دندان خراب و پوسیده باعث ایجاد میکروب و بیماری های قلبی خواهد شد

 درصورتی‌که میکروب‌ها و باکتری‌هایی که در ریشه دندان وجود دارند از طریق رگ‌های خونی به قلب و عروق اطراف آن راه یابند می‌توانند موجب تخریب دیواره‌های شریان‌های قلبی شوند. این اتفاق طی مدت زمان کوتاهی می‌تواند موجب گرفتگی رگ‌های قلب و سکته قلبی شود. علاوه بر این باکتری‌هایی که عامل پوسیدگی دندان هستند اگر وارد خون شوند، از طریق رگ‌ها به تمامی نقاط بدن راه می‌یابند و سبب از بین رفتن دیواره رگ‌ها خواهند شد. این مسئله موجب افزایش فشار خون می‌شود و فشار خون خطری جدی است که سلامت قلب را تهدید می‌کند. 

  • اندوکاردیت

نفوذ باکتری‌ها و عوامل میکروبی در پوسیدگی دندان به پالپ و سپس به قلب از طریق رگ‌های خونی می‌تواند موجب به وجود آمدن بیماری خطرناک اندوکاردیت شود. این بیماری که عاملی باکتریایی دارد، باعث می‌شود که تمامی سطح داخلی قلب را عفونت دربر بگیرد و درصورتی‎که به موقع برای درمان آن اقدام نشود می‌تواند مرگ فرد را در پی داشته باشد.  

جلوگیری از بیماری‌های قلبی با رعایت بهداشت دهان و دندان

با رعایت بهداشت دهان و دندان و خیلی از عادات سالم در زندگی می‌توان خطر ابتلا به بیماری قلبی ناشی از پوسیدگی دندان و عفونت را به مقدار قابل توجهی کاهش داد. از جمله راهکارهای پیشگیری از بیماری قلبی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

سیگار در درازمدت باعث تحلیل لثه و پوسیدگی دندان ها می شود

  • حداقل یکبار در روز از نخ دندان استفاده کنید.
  • از کشیدن سیگار و سایر دخانیات بپرهیزید.
  • به صورت مرتب از دهانشویه استفاده نمایید.
  • سطح سالم قند خون را حفظ کنید مخصوصا اگر به دیابت مبتلا هستید.
  • حداقل دو بار در روز با استفاده از خمیر دندان فلوراید زبان و دندان خود را مسواک بزنید. 
  • مراقب نخستین علائم بیماری لثه مثل بوی بد دهان و خونریزی لثه باشید.
  • برای چکاپ و معاینات مرتب حتما دو بار در سال به دندان‌پزشک مراجعه نمایید.
  • از شوینده‌ها و محصولات تمیز کننده دندان که دارای مهر تایید انجمن دندان پزشکان هستند استفاده کنید. 
  • از دندانپزشک بخواهید که شیوه اصولی و صحیح مسواک زدن را به شما یاد بدهد. 
  • سعی کنید یک رژیم غذایی مملوء از غذاهای پر فیبر، سبزیجات، میوه‌های کم قند، پروتئین داشته باشید. 

ارتباط پوسیدگی دندان با سایر بیماری‌ها

پوسیدگی و عفونت دندان نه تنها موجب بیماری‌های قلبی می‌شود بلکه می‌تواند زمینه ساز ابتلا به بسیاری از بیماری‌های خطرناک دیگر باشد. در ادامه به برخی از بیماری‌های مرتبط با پوسیدگی دندان اشاره می‌کنیم.

  • چاقی

درصورتی‌که تعداد دندان‌ها از ۲۱ عدد کمتر باشد موجب می‌شود که فرد نتواند جویدن غذا را به خوبی انجام دهد و به این ترتیب فرآیند هضم و جذب غذا نیز به درستی انجام نخواهد شد. از سویی دیگر نداشتن دندان موجب می‌شود که فرد تمایل بیشتری به خوردن غذاهای نرم که اکثرا چرب و ناسالم هستند داشته باشد. به عنوان مثال نوشیدنی‌های شیرین و خوراکی‌ها از جمله این خوراکی‌ها هستند که مصرف بیش از اندازه از آن‌ها موجب چاقی می‌شود. علاوه بر این وجود دندان‌های پوسیده در دهان موجب می‌شود که جویدن غذا و گاز گرفتن خیلی دردناک شود و فرد کمتر غذاها را بجود و ادامه این روند موجب چاقی مفرط می‌شود. چاقی نیز از عوامل ابتلا به بیماری‌های قلبی محسوب می‌شود.  

  • دیابت

دیابت و پوسیدگی دندان دارای رابطه مستقیمی با هم هستند و می‌توانند هر یک عامل دیگری باشند. در واقع پوسیدگی دندان به مرور زمان موجب عفونت در ریشه دندان می‌شود و درصورتی‌که عفونت از طریق رگ‌های خونی به خون راه یابد تاثیرات منفی بر کنترل قند خون خواهد داشت. ادامه این روند موجب می‌شود که خطر ابتلا به دیابت بیشتر شود. از طرفی دیابت نیز می‌تواند عامل بروز بیماری‌های لثه و دندان باشد. 

  • زوال عقل

تحقیقات و بررسی‌های صورت گرفته نشان می‌دهد بین پوسیدگی دندان و بیماری‌های زوال عقل مثل آلزایمر نیز ارتباط وجود دارد. به‌طوری‌که بیش از نیمی از بیماران مبتلا به آلزایمر درگیر نوعی بیماری باکتریایی دهان و لثه هستند. 

https://drshamsdentist.com/%d9%84%d9%85%db%8c%d9%86%d8%aa-%d8%af%d9%86%d8%af%d8%a7%d9%86-%d8%af%d8%b1-%d8%b1%d8%b4%d8%aa/

  • بیماری‌های تنفسی

باکتری‌هایی که عامل پوسیدگی دندان هستند تا زمانی که درمان به طور کامل انجام نشود همچنان در دهان باقی خواهند ماند. ازاین‌رو در افرادی که به پوسیدگی دندان مبتلا هستند در هر دم مقدار زیادی میکروب و باکتری به همراه هوا به ریه‌ها راه می‌یابد. گاهی اوقات ممکن است این باکتری‌ها در ریه تکثیر شوند و به عامل ایجاد بیماری‌های نادر تنفسی تبدیل شوند. ازاین‌رو افرادی که به نارسایی ریه یا آسم مبتلا هستند باید بیشتر از سایر افراد بهداشت دهان و دندان را رعایت کنند. 



:: بازدید از این مطلب : 36
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 8 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

کالیبراسیون اتوکلاو چگونه انجام می شود؟

اتوکلاو های آزمایشگاهی با ایجاد شرایط فشار و دمای بالا و تولید بخار، می توانند تجهیزات آزمایشگاهی را استریل کنند.هود شیمیایی  وجود اتوکلاو ها در آزمایشگاه های تحقیقاتی، مراکز پزشکی و اتاق های عمل، مطب های دندان پزشکی و هر مکانی که آلودگی های میکروبی باعث نگرانی باشند، واجب است.

تنها روش استریلیزاسیون استفاده ار اتوکلاو نیست. می توانید برای مقایسه مقاله روش های مختلف استریلیزاسیون را مطالعه کنید.  

اتوکلاو ها درابعاد مختلفی موجود هستند. معمولا اتوکلاو های مطب های دندان پزشکی و آزمایشگاه های تحقیقاتی در اندازه های رو میزی هستند و اتوکلاو های بیمارستانی گنجایش بیشتری دارند.

اتوکلاو ها در برخی از ویژگی ها مانند حجم، میزان دما و فشار می توانند متفاوت باشند. اما تمام انواع این دستگاه ها دارای گیج دما، فشار و تایمر هستند. کالیبراسیون دوره ای گیج های دما، فشار و تایمر برای استریلیزاسیون مناسب، از اهمیت بالایی برخوردار است. این مقاله کلیات نحوه کالیبراسیون اتوکلاو ها و نگه داری آن ها را شرح می دهد.

چرا کالیبراسیون دوره ای اتوکلاو اهمیت دارد؟

اتوکلاو دستگاه بسیار دقیقی است و به همین دلیل کالیبراسیون مناسب آن بسیار مهم است. برای انجام فرایند کالیبراسیون اتوکلاو نیاز به استفاده از تجهیزات دقیق وجود دارد تا صحت نتایج به دست آمده تضمین شود.

کالیبراسیون اتوکلاو ها ضروری است زیرا فرآیند استریلیزاسیون به دما و فشار بالا بستگی دارد.

اتوکلاوی که به اندازه کافی گرم نمی شود یا فشار بخار مناسب را ایجاد نمی کند، بسیار کمتر از آن چه انتظار می رود موثر است که این موضوع برای استریلیزاسیون تجهیزات کاملا خطرناک است.

بنابراین توصیه می شود حداقل هر 6 ماه یک بار کالیبره بودن دستگاه مورد آزمایش قرار گیرد.

روش های کالیبراسیون اتوکلاو

مراجع مختلف توصیه های متفاوتی درباره فواصل کالیبراسیون دارند. گفته می شود پس از هر 40 ساعت روشن بودن دستگاه، نحوه عملکرد دستگاه بررسی شود.

کالیبراسیون تایمر اتوکلاو: تایمر روی اتوکلاو را برای یک سیکل کامل تنظیم کنید. یک کرنومتر آماده روشن کردن داشته باشید. کرنومتر و تایمر را همزمان روشن کنید. اگر زمان ثبت شده با کرنومتر و تایمر اتوکلاو مطابقت نداشت، مجددا آزمایش را تکرار کنید. اختلاف بین کرنومتر و تایمر اتوکلاو را به عنوان ضریب تصحیح ثبت کنید.

کالیبراسیون دمایی اتوکلاو: یک دما سنجی که حدکثر دما را ثبت می کند، در کنار سنسور دمایی داخلی قرار دهید. اتوکلاو را روشن و دما را روی حداکثر مقدار تنظیم کنید. دما را یادداشت کنید. پس از خنک شدن اتوکلاو، دما سنج را خارج و دما را ثبت کنید. اگر بین دو دمای ثبت شده اختلافی وجود داشت، این اختلاف را به عنوان ضریب تصحیح در نظر بگیرید.

کالیبراسیون فشار اتوکلاو: قبل از این که فشار را بررسی کنید، دما و تایمر را کالیبره کنید. طبق معمول اتوکلاو را روشن کنید. زمانی که دما به 121 درجه سانتی گراد رسید، گیج فشار باید psi 15 را نشان دهد. این مقدار را روی گیج علامت بزنید تا اگر اختلافی وجود داشت، با ضریب تصحیح، اصلاح کنید.

کالیبراسیون اتوکلاو به وسیله نشانگر بیولوژیکی:   پنج نشانگر باسیلوس استریوترموفیلوس را در پنج مکان مختلف در محفظه قرار دهید. دستگاه را روشن کنید و در دمای 121 درجه سانتی گراد با فشار psi 15 به مدت 15 دقیقه اتوکلاو کنید. پس از کشت نمونه ها، با توجه به نتایج درمیابید که ضد عفونی کامل انجام شده است یا خیر.

چگونه می توان گواهی کالیبراسیون اتوکلاو دریافت کرد؟

شرکت های بسیاری که دارای تاییدیه های مربوطه از سازمان ملی استاندارد هستند، می توانند فرایند کالیبراسیون را اجرا کنند. اما باید توجه داشت گواهی صادره از شرکت های مجاز معتبر است و گواهی که شرکت های فرعی ارائه می دهند، هیچ گونه ارزش قانونی ندارند.

کالیبراسیون اتوکلاو پارامتر های دما، فشار و زمان را مورد بررسی قرار می دهد. به عبارت دیگر با استفاده از روش های گفته شده در استاندارد های بین المللی ISO 17025 رسیدن محفظه به دما و فشار لازم در زمان معین مورد آزمایش قرار می گیرد.

پس از اتمام موفقیت آمیز فرایند کالیبراسیون، گواهی کالیبره بودن دستگاه دریافت می شود که برای مدت معینی معتبر است. اما این گواهی تنها تایید می کند که دستگاه و کنترلر ها به درستی کار می کنند و این اطمینان را ایجاد نمی کند که تجهیزات قرار داده شده در اتوکلاو واقعاً به دما، فشار و زمان مشخص شده می رسند یا خیر. برای تایید این موضوع آزمایش های دیگری باید انجام داد که به عنوان نمونه یک مورد را شرح دادیم.

https://hakimazma.com/%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87/%da%a9%d9%88%d8%b1%d9%87/

در محیط هایی که انواع آلودگی های میکروبی می توانند بسیار خطر ساز باشند، استفاده از اتوکلاو ها برای ضد عفونی کردن ابزار و وسایل ضروری است. با کالیبره بودن دستگاه اطمینان خاطر دارید که استریل شدن تجهیزات به درستی انجام می شود و آلودگی از این طریق منتقل نمی شود.



:: بازدید از این مطلب : 40
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 8 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

نام تجاری یا برند عبارت است از نام، سمبل ، نشانه، طرح، شعار، علامت یا ترکیبی از آنها که موجب شناسایی محصول، اخذ کارت بازرگانی فوری تمایز آن از سایر محصولات و انتقال یک مفهوم یا احساس به مخاطب می شود. ثبت این علائم اختیاری است مگر در مواردی که دولت الزامی قرار دهد. به عنوان مثال، مواد غذایی که باید در لفاف و ظروف مخصوصی باشد مثل : کنسرو، کره و ... یا نوشابه و آب های گازدار، یا لوازم آرایشی که اثر مستقیم روی پوست بدن انسان دارد. مثل : صابون، عطر، ادکلن و یا داروهای اختصاصی با موارد استعمال طبی اعم از انسانی و حیوانی " مصوب 30 اردیبهشت ماه 1328 هیات دولت ".
علامت تجاری باید جدید باشد و سابقه ثبت و استعمال توسط دیگران را نداشته باشد. باید ابتکاری و توام با طراحی و ظرایف شکلی باشد. طوری باشد که مشتری را به اشتباه و سردرگمی و در نتیجه به انتخاب نادرست سوق ندهد.
با توجه به ماده 12 قانون ثبت و علائم و اختراعات : " علامت تجاری قابل نقل و انتقال است ولی انتقال آن در مقابل اشخاص ثالث وقتی معتبر خواهد بود که موافق مقررات این قانون به ثبت رسیده باشد". در صورت ثبت، دولت از آن حمایت می کند. مرجع ثبت ، اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی است. مدت حمایت دولت از این علامت ده سال از تاریخ تسلیم اظهارنامه می باشد. کلیه دعاوی حقوقی و جزایی مربوط به علامت تجاری در دادگاه های تهران رسیدگی می شود.

  • مدارک لازم جهت  ثبت برند در کرج

الف - شخص حقیقی:
- تصویر شناسنامه شخص متقاضی
- تصویر کارت ملی شخص متقاضی
- تصویر کارت بازرگانی ( اگر از حروف لاتین استفاده شده باشد)
- تصویر مجوز فعالیت (جواز تاسیس، پروانه ی بهره برداری، پروانه ی ساخت، جواز کسب یا کارت بازرگانی و یا هر گونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای نظارتی و حاکمیتی دولتی)
- نمونه علامت تجاری در کادر 10 در 10
ب- شخص حقوقی:
- تصویر شناسنامه مدیر عامل شرکت
- تصویر کارت ملی مدیر عامل شرکت
- تصویر روزنامه ی  تاسیس و آخرین تغییرات شرکت (از آخرین تغییرات شرکت نباید بیش از دو سال گذشته باشد)
- تصویر مجوز فعالیت (جواز تاسیس،پروانه ی بهره برداری،پروانه ی ساخت،جواز کسب یا کارت بازرگانی و یا هر گونه گواهی فعالیت صادره از نهادهای نظارتی و حاکمیتی دولتی)
- تصویر کارت بازرگانی (اگر از حروف لاتین استفاده شده باشد)
- یک نمونه از علامت مورد تقاضا (در کادر 10 در 10)
با ارائه ی مدارک فوق ، به وکلاء ثبت شرکت فکر برتر می توانید در سریع ترین زمان ممکن ، برند خود را به ثبت برسانید.

  • مراحل ثبت برند در کرج

برای ثبت برند ابتدا باید اظهارنامه ثبت برند را در سامانه مالکیت صنعتی ( قسمت ثبت علائم تجاری ) تکمیل کنید. برای این منظور به نشانی http://ip.ssaa.ir  مراجعه نموده و مراحل ثبت را به ترتیب ذیل گام به گام طی نمایید.
- انتخاب نوع اظهارنامه
- درج مشخصات مالک
- بارگذاری مدارک نامبرده و بررسی دوباره و تایید اطلاعات
- پرداخت هزینه ثبتی از طریق اینترنت
- دریافت شماره اظهارنامه و رمز از طریق تلفن همراه

https://danasabt.ir/%D9%BE%D9%84%D9%85%D9%BE-%D8%AF%D9%81%D8%A7%D8%AA%D8%B1/


پس از اتمام مراحل فوق، کد رهگیری به شخص ارائه می گردد. سپس نوبت به امضای نسخه تایید شده می رسد که شخص متقاضی می بایست آن را به همراه سایر مدارک به آدرس مرکز ارسال نماید.
در این مرحله تقاضا در نوبت رسیدگی قرار خواهد گرفت و کارشناس مربوطه نظر خود را در رابطه با ثبت برند در کرج اعلام می نماید. در صورت موافقت، مراتب ثبت و واریز مبلغ نهایی به متقاضی اطلاع داده می شود و سپس از طریق سامانه در روزنامه رسمی قوه قضاییه اعلام می شود و پس از طی یک ماه وارد پرونده سامانه اداره مالکیت صنعتی می گردد.
شایان ذکر است، فرآیند پیگیری علاوه بر سامانه، از طریق ایمیل و پیامک انجام می شود. لذا می بایست آدرس ایمیل و شماره همراه معتبر باشد و متعلق به رابط پیگیری باشد تا متقاضی در پیگیری اداری با مشکل مواجه نشود.



:: بازدید از این مطلب : 42
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 7 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

هوم بلیچینگ چیست؟

انواع خمیردندان‌ها با استفاده از ساینده‌های ملایم برای از بین بردن پلاک‌های سطحی و جرم‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. بهترین دندانپزشک رشت برای کامپوزیت خمیردندان‌های سفیدکننده پس از دو بار استفاده در روز به مدت دو هفته، از مواد شیمیایی اضافی برای روشن کردن رنگ دندان تا یک درجه استفاده می‌کنند. این نوع درمان هوم بلیچینگ ارزان است اما از نظر نتایج محدود بوده و نتیجه عالی نخواهد داشت. برای یک نتیجه چشمگیرتر، باید از پراکسید برای سفید کردن دندان‌ها استفاده کرد. خمیر دندان‌های سفیدکننده می‌توانند پس از انجام فرآیندهای بلیچینگ حرفه ای، کمک کننده باشند.

نوارهای سفید کننده قطعات نازکی از پلاستیک هستند که با پراکسید پوشانده شده اند و هر روز برای مدت کوتاهی روی دندان‌ها گذاشته می‌شوند. از نظر اثربخشی یک پله بالاتر از خمیر دندان سفید کننده هستند. نوارهای سفید کننده را می‌توان در هر زمانی از روز یا شب به آسانی استفاده کرد. این روش سفید کردن دندان می‌تواند سایه دندان‌ها را در مدت دو هفته بین دو تا چهار درجه روشن تر کند و نتیجه آن چند ماه باقی بماند.

نوارهای سفید کننده یک روش فوق العاده محبوب برای سفید کردن دندان‌ها هستند، اما تنها قسمت جلویی مینای دندان را سفید کرده و روی لکه‌های بین دندانی اثری نمی گذارند. مصرف کنندگان باید توجه داشته باشند که این نوارها در صورت استفاده بیش از حد ممکن است باعث حساسیت دندان‌ها و تحریک لثه شوند.

آخرین روش بلیچینگ دندان در خانه استفاده از سینی‌های سفید کننده است. این محافظ‌های دهان پر از ژل سفید کننده هستند که برای استفاده از ۳۰ دقیقه تا چند ساعت در روز طراحی شده اند. ژل حاوی پراکسید است و می‌تواند به سرعت بعد از سه روز دندان‌ها را سفید کند. سینی‌ها کمی گران هستند اما ارزش هزینه کردن را دارد.

آفیس بلیچینگ چیست؟

موثرترین و سریع ترین روش برای سفید کردن دندان آفیس بلیچینگ است. نتیجه این روش کاملاً چشمگیر است. زیرا دندان‌ها پس از ۳۰ یا ۶۰ دقیقه تا هشت درجه روشن‌تر می‌شوند. این اثر با قرار دادن یک ژل سفید کننده (حاوی پراکسید) به طور مستقیم روی دندان‌ها و سپس فعال کردن آن با گرما یا نور، برای از هم گسیختن پیوند بین مولکول‌های رنگدانه‌های روی دندان به دست می‌آید. در حالی که این روش تا حد زیادی کارآمدترین است، اما گران ترین نیز می‌باشد. همچنین احتمالاً این روش نسبت به سایر گزینه‌های درمانی حساسیت دندان‌ها را بیشتر می‌کند، اما دندانپزشک متخصص می‌تواند توصیه‌هایی برای مقابله با حساسیت دندان‌ها ارائه دهد.

یکی دیگر از گزینه‌های سفید کننده دندان استفاده از سینی‌های سفید کننده داخل کلینیک دندانپزشکی است. این روش مانند نسخه خانگی است، اما محافظ دهان به صورت سفارشی ساخته شده و روی دندان‌های مراجعه کننده نصب می‌شود. این سینی‌ها احتمال تحریک لثه را کاهش می‌دهند. در نهایت نتیجه کلی بهتری را ارائه می‌دهند.

مقایسه انجام هوم بلیچینگ با آفیس بلیچینگ در کلینیک

آفیس بلیچینگ ایمن ترین و موثرترین روش‌ها را برای سفید کردن دندان‌ها ارائه می‌دهد. هزینه ممکن است بیشتر از هوم بلیچینگ باشد، اما نتایج معمولا سریعتر دیده می‌شوند. سفید کردن دندان در خانه برای اکثر افراد راحت‌تر و ارزان‌تر است، اگرچه قبل از شروع درمان باید انتظارات معقولی داشته باشید. برای افرادی که به دنبال نتایج سریع و چشمگیر هستند، درمان‌های خانگی، علی‌رغم راحتی، لزوماً بهترین راه نیستند.

با این حال، برای تمام روش‌های سفید کردن دندان، مهم است که به یاد داشته باشید که نتایج موقتی هستند. طول عمر نتایج درمان بستگی به میزان مراقبت از دندان‌ها و قدرت لکه‌ پذیری آنها دارد.

عوارض رایج سفید کردن دندان‌ها

در حالی که سفید کردن دندان (بلیچینگ) به طور کلی ایمن در نظر گرفته می‌شود، اما برخی از عوارض جانبی به ندرت ممکن است رخ دهد. استفاده از محصولات سفید کننده دندان ممکن است باعث بروز موقت مشکلات زیر شود:

۱)      حساسیت دندان

شایع ترین عارضه جانبی درمان سفید کردن دندان، حساسیت است. دندان‌های شما ممکن است بعد از فرآیند سفید کردن حساس‌تر شوند. این ممکن است بلافاصله پس از اولین درمان یا پس از انجام چند درمان اتفاق بیفتد. حساسیت دندان معمولاً به مرور زمان پس از پایان فرآیند سفید کردن کاهش می‌یابد. اگر حساسیت ادامه یابد، دندانپزشک شما ممکن است استفاده از محصولات حاوی نیترات پتاسیم و ژل فلوراید سدیم را برای کاهش حساسیت توصیه کند.

۲)      لثه‌های تحریک شده

اگر محصول سفید کننده با لثه‌های شما تماس پیدا کند، ممکن است تحریک لثه را تجربه کنید. این عارضه جانبی معمولا پس از تکمیل درمان‌های سفید کننده از بین می‌رود.

۳)      واکنش آلرژیک

ایجاد واکنش آلرژیک از محصولات سفید کننده دندان بسیار نادر است، اما غیرممکن نیست. اگر به پراکسید (عامل سفید کننده) حساسیت دارید، از درمان‌های سفید کننده دندان استفاده نکنید.

ماندگاری هوم بلیچینگ در مقابل آفیس بلیچینگ چقدر است؟

اگر مراقبت‌های بعد از سفید کردن دندان با روش آفیس بلیچینگ را رعایت کنید معمولا تا ۲ سال ماندگاری دارد. اما بهتر است واقع بین باشید بعد از گذشت ۳ ماه از پروسه، دندان‌ها رفته رفته سفیدی خود را از دست می‌دهند. گاهی برای گرفتن بهترین نتیجه، دندانپزشکان در کنار بلیچینگ حرفه ای در کلینیک، روش سفید کردن در خانه را توصیه می‌کنند.

در روش هوم بلیچینگ میزان سفیدی و ماندگاری به مراتب کمتر و حدود ۵ تا ۶ ماه است. اما در حالت کلی تمام این موارد بستگی به میزان مراقبت شما از دندان‌هایتان دارد.

مراقبت‌های بعد از آفیس بلیچینگ

دندان‌های در اثر سفید کردن متخلخل می‌شوند. به همین دلیل بلافاصله پس از پروسه در معرض لکه‌دار شدن قرار می‌گیرند. در ادامه نکاتی که باید برای ۴۸ ساعت اولیه بعد از سفید کردن دندان‌ها رعایت کنید آورده شده است. این کار‌ها به حفظ سفیدی و درخشندگی دندان‌ها کمک می‌کند.

۱- از نوشیدنی‌های تیره مانند چای، قهوه، نوشابه تیره یا هر نوشیدنی رنگی خودداری کنید. دندان‌های شما می‌توانند تا ۳ روز پس از بلیچینگ، رنگ را جذب کنند.

۲- از خوردن برخی از خوردنی‌ها و میوه‌ها باید پرهیز کرد. انگور، گوجه فرنگی، گیلاس، تمشک، توت سیاه، خردل، سس اسپاگتی، سس سویا، توت فرنگی، خورشت‌های تیره، سوپ‌های تیره، شکلات تلخ و بستنی از جمله چیز‌هایی هستند که بعد از بلیچینگ نباید آنها را مصرف کنید.

۳- اگر خوردنی‌های رنگی را در چند روز اول پس از درمان سفید کردن دندان می‌خورید، دندان‌های خود را مسواک بزنید و بلافاصله پس از صرف غذا دهان خود را بشویید.

۴- هر چیزی که یک تی شرت سفید را لکه دار می‌کند دندان‌های شما را نیز لکه دار خواهد کرد. پس به مواد خوراکی که مصرف می‌کنید دقت داشته باشید.

۵- مایعات خیلی گرم یا سرد ننوشید زیرا این دماهای شدید باعث انبساط و انقباض دندان‌ها می‌شوند و به لکه‌ها اجازه نفوذ می‌دهند.

۶- سیگار کشیدن دندان‌های شما را لکه دار می‌کند.

مضرات سفید کردن دندان چیست؟

یکی از مضرات بلیچینگ این است که این فرآیند می‌تواند حساسیت دندان و لثه را افزایش دهد. حساسیت ممکن است به دلیل عوامل متعددی از جمله مناسب نبودن سینی سفید کننده باشد. اما هرگونه تحریک بافت و لثه معمولا موقتی است.

https://drshamsdentist.com/%d9%85%d8%aa%d8%ae%d8%b5%d8%b5-%d8%a7%db%8c%d9%85%d9%be%d9%84%d9%86%d8%aa-%d8%af%d8%b1-%d8%b1%d8%b4%d8%aa/

در هر صورت مهم نیست از چه درمانی استفاده می‌کنید، این احتمال وجود دارد که لثه‌های شما به مواد شیمیایی مورد استفاده در بلیچینگ حساس شوند. به خصوص اگر قبلاً دندان‌های حساسی داشته اید. همچنین احتمال سوختگی لثه‌ها وجود دارد. همچنین برخی از کیت‌های سفید کننده مورد استفاده در خانه می‌توانند به مینای دندان آسیب برسانند.



:: بازدید از این مطلب : 36
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 7 فروردين 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

پاساژ سلولی به بیان ساده

یکی از خصوصیت های سلول ها مهار تماسی می باشد. هود لامینار در واقع زمانی که سلول ها بر هم بر خورد کنند این تماس و برخورد سلول ها با یکدیگر سبب توقف رشد آن ها شده و آپاپتوز در سلول ها رخ می دهد. به منظور جلوگیری از این اتفاق پژوهشگران زمانی که تراکم سلول ها در محیط کشت به 70 تا 80 درصد رسید از تکنیک پاساژ سلولی و یا  cell subcultureاستفاده می کنند. در این روش طی چند مرحله و با استفاده از مواد و تجهیزات مورد نیاز سلول ها را در ظرف های بیشتر تقسیم می کنند تا هر سلولی فضای بیشتری برای رشد و تکثیر خود داشته باشد.

به دلیل آن که رشد و بقای سلول ها و همچنین قرار گیری آن ها در شرایط محیطی مناسب برای رشد و تکثیر مسئله پر اهمیتی می باشد در ادامه مطالب می خواهیم با شرایط پاساژ سلولی ، تجهیزات ، وسایل و دستگاه های مورد نیاز برای این تکنیک آزمایشگاهی بیشتر آشنا شویم و به توضیح آن ها بپردازیم.

تجهیزات و مواد مورد نیاز برای تکنیک پاساژ سلولی

  • انکوباتور
  • سانتریفیوژ یخچال دار
  • سمپلر
  • فلاسک
  • میکروسکوپ برای مشاهده میزان تراکم سلول ها
  • فالکون
  • PBS (فسفات بافر سالین)
  • FBS (سرم جنین گاوی)
  • تریپسین و  EDTA

آماده سازی برای اجرای تکنیک پاساژ سلولی

پس از آن که کشت سلولی در فلاسک و در شرایط مناسب انجام شد نوبت به اجرای تکنیک پاساژ سلولی می رسد. برای انجام پاساژ سلولی باید مراحل زیر را به ترتیب و با دقت کافی انجام دهید.

ابتدا باید تراکم سلول های داخل فلاسک به وسیله میکروسکوپ بررسی شود. اگر تراکم 90 درصد باشد یعنی زمان مناسب جهت انجام پاساژ سلولی (انتقال و تقسیم سلول ها از یک ظرف به چند ظرف دیگر) فرارسیده است. تصویر زیر به خوبی میزان تراکم مورد نیاز را نشان می دهد.

مراحل اجرای روش پاساژ سلولی

  1. سپس باید با استفاده از سمپلر  محیط کشتی که روی سلول ها می باشد را تخلیه کرد و با استفاده از محلول PBS ( محلول نمکی فسفات بافر سالین ) فلاسک را شستشو دهیم تا مطمئین شویم که تمام محیط کشتی که داخل فلاسک بود خارج و از سلول ها جدا شده. پس از شستشو باید این محلول (PBS) نیز همانند فرآیند خارج کردن محیط کشت با استفاده از سمپلر از فلاسک خارج شود.
  2. در مرحله بعد به منظور جدا کردن سلول ها از کف فلاسک از محلول Trypsin / EDTA استفاده می کنیم. تریپسین پروتئین هایی که باعث چسبندگی سلول هستند را تجزیه می کند و EDTA کلسیم را به خود جذب می کند.
  3. پس از اضافه کردن تریپسین و EDTA به فلاسک، فلاسک را باید به مدت 2 الی 3 دقیقه داخل انکوباتور قرار دهید زیرا انکوباتور دمای بهینه برای فعالیت تریپسین را فراهم می کند. توجه کنید که مدت زمانی که فلاسک داخل انکوباتور قرار می گیرد بیشتر از 5 دقیقه نشود. زیرا در غیر این صورت به غشای سلولی آسیب زده و در مواقعی سلول ها از بین می روند.
  4. چند ضربه آرام با کف دست به فلاسک بزنید تا در اثر این شوک مکانیکی تمام سلول ها از کف فلاسک جدا شوند.

https://hakimazma.com/%d8%b3%da%a9%d9%88%d8%a8%d9%86%d8%af%db%8c-%d8%a2%d8%b2%d9%85%d8%a7%db%8c%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87%db%8c/

مرحله پایانی

در مرحله آخر پاساژ سلولی به منظور خنثی سازی تریپسین، داخل فلاسک محیط کشت یا FBS ( سرم جنین گاوی است که فاکتورهای لازم را برای رشد سلول فراهم می کند ) اضافه کنید. سپس محتویات فلاسک را داخل فالکون استریل (لوله ای پلاستیکی مناسب برای انجام آزمایش توسط سانتریفیوژ) بریزید. به مدت 5 دقیقه داخل سانتریفوژ یخچال دار در دمای 20 درجه سانتی گراد و 1200 دور در دقیقه قرار دهید.



:: بازدید از این مطلب : 31
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 7 فروردين 1403 | نظرات ()