نوشته شده توسط : noor

همان گونه که برای شخص حقیقی در موقع بدنیا آمدن شناسنامه می گیرند و مشخصات نوزاد را در آن ثبت می کنند و هر فردی دارای ورقه هویت است شخص حقوقی مانند شرکت ها و موسسات بازرگانی و غیر بازرگانی هم محتاج است اخذ کارت بازرگانی فوری  که مشخصات آن در دفتر مخصوصی به ثبت رسیده و گواهی نامه ثبت تحصیل نماید.

بنابراین اگرچه برای تشکیل شرکت های تجاری و بوجود آمدن واقعی قانونی آن ها حصول توافق و تراضی بین تشکیل دهندگان و رعایت و اجرای مقررات عمومی و مواد قانون تجارت درباره هر یک از شرکت ها کافی است ولی برای اینکه "شناسایی قانونی" از شرکت بعمل آید و بتواند بعنوان "شخص حقوقی" معرفی شود ضرورت دارد که کیفیت تشکیل و جریان تاسیس آن با رعایت تشریفات و مقررات قانونی به ثبت برسد.

ثبت شرکت ها نه تنها برای معرفی و شناسایی است بلکه از نظر قانون و حاکمیت اجتماع بمنظور کسب وجود قانونی است. بطوری که پیش از ثبت اعتبار وجود مشخص قانونی را ندارد.

اجرای مقررات ثبت شرکت ها ناشی از اصل حاکمیت دولت و مربوط به قوانین آمره است که رعایت آن ها الزامی بوده و توافق یا تراضی تشکیل دهندگان و یا اراده آنان در این باب کوچکترین تاثیری ندارد. زیرا همین مقررات قانونی مربوط به ثبت شرکت ها هم مثل و نشان دهنده ی اراده افراد است چه قانون جز نمایش اراده افراد که بالواسطه آن را به منصه ظهور رسانده اند چیز دیگر نیست.

قطع نظر از مراتب مزبور کنترل و نظارت دولت در امور شرکت ها و ثبت آن با تشریفات خاص موجب آن می شود که همه از آن اطلاع حاصل نمایند و در رابطه با آن دچار تردید و ناراحتی نشوند. برای همین منظور است که ماده 26 نظامنامه ثبت شرکت ها مقرر داشته که: "مراجعه به دفتر ثبت شرکت ها اعم از ایرانی و خارجی برای عموم مردم آزاد و هر ذی نفعی می تواند از مندرجات آن سواد مصدق تحصیل کند."

با اجرای مقررات ثبت شرکت ها نتایج ذیل حاصل می شود:
اولاَ-شرکت بعنوان یک شخص قانونی واجد حقوق و تکالیف معرفی و شناخته می شود.
ثانیاَ-می تواند منشاء آثار و اعمال و مصدر معاملات و روابط مالی و اقتصادی بشود.
ثالثاَ-رسمیت اساسنامه و شرکتنامه و سایر اسناد شرکت تسجیل می گردد و مثل اسناد عادی در معرض ایراد و تزلزل نیست.
رابعاَ-شرکاء و تشکیل دهندگان اطمینان و فراغت خاطر از رسمیت شرکت و مسئولیت اداره کنندگان و سایر نتایج حاصله از اعمال شرکت پیدا می کنند.
خامساَ-افراد دیگر و معامله کنندگان از وضع شرکت اطلاع پیدا می کنند و با اتکاء به رسمیت آن می توانند با آسودگی خیال روابط مالی و اقتصادی با شرکت برقرار دارند.
سادساَ-در موقع انحلال یا ورشکستگی با مقررات خاصی به وضع مالی شرکت رسیدگی می شود.

علاوه بر مراتب، قاعده الزامی بودن ثبت شرکت ها به دولت امکان می دهد که تحقیقات و رسیدگی های دقیقی نسبت به مقدمات تشکیل و کیفیت بوجود آمدن شرکت انجام گردد تا از تشکیل شرکت هایی که مقررات را رعایت نکرده اند جلوگیری به عمل آید.

ثبت شرکت های داخلی

مستندات-مقررات مربوط به ثبت شرکت های ایرانی یا داخلی در ضمن قانون راجع به ثبت شرکت های مصوبه خرداد ماه 1310 و آیین نامه اجرایی آن مصوب در همان تاریخ و قانون تجارت مصوب 12 اردیبهشت ماه 1311 و نظامنامه قانون تجارت مصوب همان تاریخ قید گردیده است.

باید توجه داشت که چون در 1303 و 1304 شمسی قانون تجارت مجموعاَ 387 ماده تصویب و شرکت های تجارتی برای اولین دفعه در آن قانون عنوان پیدا کرده بود قانون ثبت شرکت ها و آیین نامه آن با توجه به قانون تجارت عنوان پیدا کرده بود.قانون ثبت شرکت ها و آیین نامه آن با توجه به قانون تجارت مزبور تنظیم گردیده و سپس نظامنامه قانون تجارت که در تاریخ موخر تصویب شده با توجه به قانون تجارت مصوب 1311 تنظیم گردیده است و در هر حال عمر مقررات ثبت شرکت ها از سال 1310 بیشتر نیست.

قانون تجارت در ماده 220 می گوید: "هر شرکت ایرانی که فعلاَ (اردیبهشت 1311) وجود دارد یا در آتیه (از آن تاریخ ببعد) تشکیل شود و با اشتغال به امور تجاری خود را بصورت یکی از شرکت های مذکور در این قانون در نیاورد و مطابق مقررات مربوط به آن شرکت عمل ننماید شرکت تضامنی محسوب شده و احکام راجع به شرکت های تضامنی در مورد آن اجرا می گردد.هر شرکت تجاری ایرانی مذکور در این قانون و هر شرکت خارجی که بر طبق قانون ثبت شرکت ها مصوب خرداد ماه 1310 مکلف به ثبت است باید در کلیه اسناد و صورت حساب ها و اعلانات و نشریات خطی یا چاپی خود در ایران تصریح نماید که در تحت چه نمره در ایران به ثبت رسیده والا محکوم به جزای نقدی خواهد شد.

تغییرات-بموجب ماده 200 قانون تجارت:"در هر موقع که تصمیماتی برای تغییر اساسنامه شرکت یا تمدید مدت شرکت زاید بر مدت مقرر یا انحلال شرکت(حتی در مواردی که انحلال بواسطه انقضاء مدت شرکت صورت می گیرد) و تعیین کیفیت تغییر حساب یا تبدیل شرکاء یا خروج بعضی از آن ها از شرکت یا تغییر اسم شرکت اتخاذ شود "باید تصمیمات مزبور طی صورتجلسه رسمی شرکت تنظیم و به امضاء تصمیم گیرندگان برسد و به همان طریقی که در ثبت بدوی شرکت عمل شده بود ثبت و اقدام به انتشار تصمیمات مزبور شود و در ماده 9 نظامنامه اضافه شده است که: "در هر موقعی که مدیر یا مدیران شرکت تغییر می نمایند" و همچنین در موقع رفع موجبات بطلان باید تصمیمات متخذه ثبت و انتشار یابد."

شعبه:

https://danasabt.ir/


شعبه شرکت اگر در بدو زمان تشکیل شرکت معین گردیده، جزء شرکت اصلی، ثبت و آگهی می شود و اگر بعداَ تاسیس گردد حکم تغییراتی را دارد که در شرکت بعمل می آید و مطابق مقررات تغییر اقدام به ثبت و نشر می شود. در هر دو صورت باید آگهی های لازم بوسیله ثبت محل در محل شعبه شرکت انتشار یابد.

شرکت فرعی:
شرکت فرعی ممکن است در داخل شرکت اصلی بوجود آید و همه سرمایه آن متعلق به شرکت یا شرکاء شرکت اصلی باشد و یا ممکن است که اکثریت سهام آن متعلق به شرکت مزبور باشد. در هر حال شرکت فرعی از نظر تشریفات و مقررات ثبتی در حکم شرکت اصلی است.یعنی با همان ترتیبات باید به ثبت برسد و فقط در مورد حق الثبت است که تنها بسرمایه جدیدی که به شرکت آمده است تعلق می گیرد.



:: بازدید از این مطلب : 89
|
امتیاز مطلب : 17
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : شنبه 12 اسفند 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

کنترل رشد مخمر و کپک در مواد غذایی

انواع شاخه های فعال در صنایع غذایی به طریق مستقیم و غیر مستقیم با آنچه می خوریم و می نوشیم در ارتباط هستند، کوره ازمایشگاهی خواه این مواد تازه باشد خواه فرآوری و پخته شده. به هرحال ایمنی و کیفیت از اهمیت و ارزش بالایی برخوردار است. محصول غذایی که استانداردهای شیمیایی و میکروبی را نداشته باشد، سلامت افراد یک جامعه را در معرض خطری بزرگ قرار می دهد. ما انتظار داریم که وعده های غذایی ما تازه، خوشمزه و عاری از هر گونه آلودگی مضر مانند کپک و مخمر باشد. به همین دلیل است که شمارش کپک و مخمر در آزمایشگاه های صنایع غذایی اهمیت ویژه ای دارد.

 

اهمیت تست های مخمر و کپک در صنایع غذایی

مخمرها و کپک ها میکروارگانیسم هایی هستند که در اطراف ما بسیار زیاد دیده می شوند. این میکروارگانیسم ها می توانند روی میوه ها، سبزی ها، محصولات لبنی، گوشت، غذای های پخته و فرآوری شده و … رشد کنند. درحالی که همه انواع  مخمرها و کپک ها برای مضر نیستند حتی فایده هایی نیز دارند، اما برخی از آن ها که روی میوه ها و مواد غذایی رشد می کنند، می توانند سمومی تولید کنند که برای سلامتی خطرات جدی به دنبال دارند.

اینجاست که پژوهشگران هوزه صنایع غذایی با انجام تست های کپک  و مخمر وارد عمل می شوند. با اجرای روش‌های آزمایش مناسب در مراحل مختلف فرآیند تولید مواد غذایی، تولیدکنندگان می‌توانند هر گونه آلودگی احتمالی را زود تشخیص دهند و اقدامات لازم را برای جلوگیری از رشد بیشتر انجام دهند. همچین شرایطی که این میکروارگانیسم ها ممکن است پس از خروج محصول از کارخانه رشد کنند، نیز بررسی می شوند تا راه حلی برای جلوگیری از آن پیدا کنند.

 

تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز برای شمارش کپک و مخمر در محصولات غذایی

  • ترازو آزمایشگاهی دقیق
  • انکوباتور
  • اتوکلاو
  • آون آزمایشگاهی
  • هود میکروبی یا هود لامینار کلاس II
  • شیکر آزمایشگاهی
  • بن ماری آزمایشگاهی
  • پلیت برای کشت
  • میکروپیپت ثابت و متغیر، تک کانال و چند کانال
  • دستگاه کلنی کانتر
  • استومیکر یا بگ میکسر
  • هموژنایزر آزمایشگاهی
  • میکسر آزمایشگاهی
  • دستگاه تهیه آب مقطر
  • لوله آزمایش و ارلن
  • ابزار آزمایشگاهی مانند پنس و اسپاتول و …

روش های رایج برای شمارش مخمر و کپک در محصولات غذایی

در آزمایشگاه های میکروبی کنترل کیفیت صنایع غذایی، شمارش مخمر و کپک عمدتا از طریق روش های کشت میکروارگانیسم ها در محیط های کشت و انکوبه کردن آن ها داخل انکوباتور انجام می شود.

مراحل انجام کار را در ادامه شرح می دهیم.

  1. در ابتدا تمام تجهیزات مصرفی مانند پلیت ها را شسته، ضدعفونی و اتوکلاو کنید.
  2. محیط کار را با الکل کاملا استریل کنید.
  3. نمونه را کاملا همگن سپس تا غلظت مشخصی رقیق کنید.
  4. محیط کشت شاهد و محیط کشت برای نمونه را طبق دستورالعمل سازنده آماده کنید.
  5. مقدار مناسبی از محلول نمونه را داخل پلیت بریزید.
  6. سپس محیط کشت با دمای حدود 40 تا 50 درجه سانتی گراد را داخل پلیت بریزید.
  7. کمی با استفاده از شیکر ظرف حاوی نمونه و محیط کشت را به هم بزنید.
  8. پس از جامد شد محیط کشت، پلیت را داخل انکوباتور با دمای 25 درجه سانتری گراد برای حدود 72 ساعت قرار دهید.
  9. با اتمام انکوباسیون می توانید با استفاده از کلنی کانتر شمارش کامل مخمر و کپک را انجام دهید.

مزایا و معایت روش کشت کپک و مخمر

این روش مزیت های متعددی دارد. در مقایسه با روش های دیگر نسبتاً ساده و ارزان است. همچنین امکان شناسایی فردی و جداسازی انواع مخمرها و کپک های موجود در یک محصول غذایی را فراهم می کند.

با این حال، محدودیت هایی نیز وجود دارد که باید در نظر گرفته شود. روش Spread Plate که شرح داده شد، مبتنی بر این فرض است که هر کلنی از یک ارگانیسم منفرد ناشی می شود، که ممکن است به دلیل کلوخه شدن یا همپوشانی کلنی ها همیشه دقیق نباشد. علاوه بر این، انواع خاصی از مخمرها و کپک ها ممکن است نیازهای رشد خاصی داشته باشند که با موارد ارائه شده توسط محیط های کشت استاندارد متفاوت است.

با وجود این محدودیت‌ها، روش Spread Plate به دلیل سادگی و اثربخشی آن در ارائه اطلاعات ارزشمند در مورد تعداد مخمرها و کپک‌ها در محصولات غذایی همچنان مورد استفاده قرار می‌گیرد.



:: بازدید از این مطلب : 96
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : پنج شنبه 10 اسفند 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

اندازه گیری محتوای خاکستر مواد غذایی

در  آزمایشگاه های صنایع غذایی، آزمون های متعددی برای بررسی نمونه ها و در نهایت دستیابی به کیفیت نهایی محصول انجام می شود.ساخت و نصب سکوبندی ازمایشگاهی  اندازه گیری رطوبت مواد غذایی و شمارش کپک و مخمر در محصولات غذایی تازه و فرآوری شده، آزمون های ویژه آزمایشگاه های کنترل کیفیت صنایع غذایی هستند که پیش تر درباره تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز آن ها و روش انجام این تست ها صحبت کردیم. در این پست راجع به اهمیت آزمون خاکستر مواد غذایی، تجهیزات مورد نیاز برای انجام این آزمایش و تکنیک های آزمایشگاهی ضروری را شرح می دهیم.

اهمیت آنالیز محتوای خاکستر باقی مانده از مواد غذایی

 خاکستر به بقایای غیر آلی یا معدنی باقی مانده پس از سوزاندن کامل مواد آلی اشاره دارد. بنابراین آنالیز محتوای خاکستر مواد غذایی اطلاعات جامعی در مورد مواد معدنی موجود در ان ارائه می دهد.

یک پژوهشگر صنایع غذایی با انجام آزمایش های متعدد روی خاکستر به دست آمده از مواد غذایی تازه مانند میوه ها یا مواد غذایی فرآوری شده، می تواند آلودگی هایی که سلامت مصرف کننده را به خطر می اندازد، شناسایی کند. علاوه بر این نتایج این آزمایش های کمک می کند کمبود مواد مغذی معدنی یا مقادیر بیشتر از استاندارد آن ها که می توانند به هر حال پیامدهایی برای رفع نیازهای غذایی جامعه داشته باشد، نشان داده شده و راه حل هایی برای برطرف کردن این موارد در  نظر گرفته شود.

 

تجهیزات مورد نیاز برای تهیه خاکستر مواد غذایی

همان طور که گفته شد، از خاکستر مواد غذایی می توان اطلاعات زیادی به دست آورد به این معنی که ابتدا باید نمونه مورد نظر را داخل کوره تا از بین رفتن کامل محتوای آلی بسوزانید. سپس روی نمونه خاکستر شده آزمایش های مورد نیاز را انجام دهید تا بتوانید داده های ضروری را به دست آورید.

برای تهیه خاکستر مواد غذایی در آزمایشگاه به تجهیزات زیر نیاز دارید:

  • هود شیمی
  • ترازو آزمایشگاهی
  • کوره آزمایشگاهی 1200 درجه
  • آون آزمایشگاهی
  • بوته چینی یا کروزه با اندازه های مختلف
  • انبر مخصوص قرار دادن کروزه در کوره
  • دستکش های نسوز مخصوص
  • عینک آزمایشگاهی
  • سیستم های فیلتراسیون

نکته 1: برای نمونه های مواد غذایی دمای کوره الکتریکی آزمایشگاهی تا حدود 600 درجه سانتی گراد کافی است.

نکته 2: برای نمونه هایی که حاوی قسمت های جامد در مایع است، در برخی موارد لازم است پیش از قرارگرفتن در کوره فیلراسیون انجام شود. برای فیلتراسیون قوی می توان از قیف، صافی های خاص و پمپ خلاء استفاده کرد.

روش های تهیه خاکستر نمونه های مواد غذایی

با توجه به نوع نمونه غذایی ممکن است روش متفاوتی برای تهیه خاکستر آن به کار گرفته شود. همه این روش ها در نهایت باید خاکستری را ایجاد کنند که تمام قسمت های آلی نمونه از بین رفته باشد و آنچه که به جا مانده است، فقط قسمت های معدنی است.

 

برای تهیه خاکستر به صورت کلی مراحل زیر طی می شود:

  1. گرم کردن کوره آزمایشگاهی
  2. قرار دادن بوته چینی کاملا تمیز داخل کوره از قبل گرم شده تا دمای مشخص حدود 1 ساعت
  3. وزن کردن سریع کروزه برای جلوگیری از تاثیر رطوبت بر وزن
  4. قرار دادن وزن مشخصی از نمونه خشک داخل بوته چینی
  5. کربنیزه کردن نمونه به وسیله شعله زیر هود شیمی
  6. قرار دادن بوته چینی حاوی نمونه داخل کروه با دمای حدود 600 درجه سانتی گراد
  7. حرارت دهی به مدت 12 تا 14 ساعت
  8. توزین خاکستر به دست آمده پس از مدت زمان معین و خنک شدن کروزه ها

نکات مهم  در تهیه خاکسترهای مواد غذایی

  • خاکستر مواد غذایی باید به رنگ سفید یا خاکستری روشن باشد. در صورتی که پس از قرار دادن داخل کوره هنوز لکه های سیاه رنگ مشاهده کردید، باید از نیتریک اسید روی لکه های سیاه کربنی که هنوز اکسید نشده اند استفاده کنید. سپس مجددا کروزه را داخل کوره آزمایشگاهی قرار داده تا فرایند اکسیدن شدن کامل شود.
  • اگر نمونه مرطوب است حتما آن را داخل پلیت یا شیشه ساعت به اندازه مناسب، پخش کنید  داخل آون آزمایشگاهی قرار داده تا کاملا خشک شود. سپس با استفاده از نمونه خشک شده می توانید فرایند خاکسترسازی را ادامه دهید.
  • پیش از آزمایش، کالیبراسیون آون آزمایشگاهی، کالیبراسیون کوره آزمایشگاه و کالیبراسیون ترازو را بررسی کنید.
  • در برخی از موارد می توان از روش خاکسترسازی مرطوب نیز استفاده کرد. با استفاده از روش هضم اسیدی، می توان قسمت های آلی نمونه هذف کرد و آن چه باقی می ماند فقط بخش های  معدنی است. در صورت لزوم می توان از کوره آزمایشگاهی نیز استفاده کرد.


:: بازدید از این مطلب : 86
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : پنج شنبه 10 اسفند 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

برای ورود به بحث ثبت شرکت روانشناسی، ثبت شرکت شایسته است ابتدا تعریف دقیقی از روانشناسی ارائه دهیم: روانشناسی علم مطالعه ی رفتار و فرایندهای ذهن موجود زنده -بخصوص انسان- بر اساس روش علمی است. در تعریفی دیگر، روان شناسی را مطالعه و شناخت علمی چگونگی و چرایی ابعاد مختلف رفتار موجود، به ویژه انسان نامیده اند. روانشناسی و مشاوره مفاهیم گسترده ای را در حوزه های متعدد روانشناسی، روانکاوی و روان درمانی شامل می شوند.

امروزه با توجه به گستردگی خدمات روان شناختی و مشاوره ای و دستاوردهای علمی و تخصصی روان شناسان در ایران و جهان، استقبال از خدمات سلامت روان گسترش یافته و مردم اقشار مختلف جامعه بیشتر از قبل درصدد استفاده از متخصصان این حوزه هستند. شرکت های روانشناسی می توانند در زمینه های خودشناسی، روانشناسی، روانسنجی و روان کاوی، مشاوره ی کودک و نوجوان، مشاوره شغلی، آموزش مهارت های زندگی و مشاوره ازدواج خدمات گسترده ای ارائه دهند و جهت ارائه ی خدمات خود با موسساتی نظیر موسسات آموزشی، سازمان های اداری ومدارس همکاری کنند. بدین لحاظ این شرکت ها از اهمیت قابل ملاحظه ای در نقش سلامت جامعه برخوردار هستند.

فعالیت در بخش های روان درمانی و روان پزشکی مستلزم اخذ مدرک تحصیلی مرتبط و گواهی گذراندن دوره های آموزشی و مهارت در آن حوزه است. همچنین جهت فعالیت در برخی از موضوعات روانشناسی اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح  نظیر سازمان بهزیستی و نظام روانشناسی ضروری می باشد. در ذیل به آن دسته از موضوعات روانشناسی که نیاز به اخذ مجوز دارند و همچنین به آن دسته از موضوعاتی که نیاز به اخذ مجوز ندارند می پردازیم.

الف) فعالیت هایی که نیاز به اخذ مجوز دارند:
برای این دسته از فعالیت ها اخذ مجوز از سازمان بهزیستی ضروری است.
1-تاسیس مهد کودک
2-مهارت فرزند پروری
3-تاسیس مرکز درمانی و بازتوانی معتادین
4-تاسیس خانه سلامت دختران و زنان
5-تاسیس مرکز خدمات مشاوره ژنتیک
6-تاسیس مرکز خدمات مشاوره اجتماعی
7-تاسیس مرکز توانبخشی و درمانی بیماران روانی مزمن

ب) فعالیت هایی که نیاز به اخذ مجوز ندارند:
1-تحقیق در زمینه ی روانشناسی
2-برگزاری سمینارها، کنفرانس های عمومی و کارگاه روانشناسی

شرکت های روانشناسی همانند سایر شرکت ها نیاز به ثبت دارند. جهت ثبت شرکت روانشناسی می توان در قالب های ثبتی متفاوت اقدام نمود. انتخاب نوع شرکت به اهداف اعضا در آینده، نوع فعالیت افراد، میزان مسئولیت هر یک از شرکا، تعداد افراد عضو و... بستگی دارد. مطالعات تاریخی و بازرگانی نشان می دهد از میان شرکت های هفت گانه، شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود در زمره شرکت های فعال و متداول در امر تجارت و امور بازرگانی محسوب گردیده و با استقبال بیشتری نسبت به سایر شرکت ها روبه رو هستند.

شرایط ثبت شرکت روانشناسی سهامی خاص به شرح ذیل می باشد:

-حداقل 3 نفر عضو+2 نفر بازرس
-حداقل 1.000.000 ریال سرمایه
-حداقل 35% سرمایه نقداَ پرداخت شود.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت روانشناسی سهامی خاص عبارت است از:

  1. کپی کارت ملی و شناسنامه همه اعضا
  2. اصل گواهی عدم سوء پیشینه کیفری
  3. امضای اقرارنامه
  4. اخذ مجوز در صورت نیاز به صدر مجوز
  5. تنظیم کالتنامه رسمی جهت اخذ مجوز

شرایط ثبت شرکت روانشناسی با مسئولیت محدود:

-حداقل 2 نفر عضو
-حداقل 1.000.000 ریال سرمایه
-تعهد یا پرداخت کل سرمایه

https://danasabt.ir/%D9%BE%D9%84%D9%85%D9%BE-%D8%AF%D9%81%D8%A7%D8%AA%D8%B1/

مدارک تاسیس شرکت روانشناسی با مسئولیت محدود

1-کپی کارت ملی و شناسنامه همه اعضا
2-امضای اقرارنامه
3-اخذ مجوز در صورت مجوزی بودن موضوع



:: بازدید از این مطلب : 87
|
امتیاز مطلب : 18
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : پنج شنبه 10 اسفند 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

آزمایش هماتوکریت خون

آزمایش های خون شامل آزمایش هایی از قبیل تعیین سرعت رسوب گلبول های قرمز، آزمایش شمارش گلبول های سفید و قرمز و هماتوکریت خون می باشد. خرید کوره ازمایشگاهی هماتوکریت خون یا  HCT ( مخفف Hematocrit ) به تعیین نسبت حجمی گلبول های قرمز (RBC) به کل حجم خون گفته می شود که می توان با کمک یک سانتریفیوژ انجام این فرآیند را  تسهیل کرد. اما باید توجه کرد که به دلیل آن که 3 تا 8 درصد از پلاسما در میان گلبول های قرمز باقی می ماند، هماتوکریت طبیعی برابر با 96 درصد هماتوکریت اندازه گیری شده می باشد.

به دلیل آن که تغییر در هماتوکریت خون می تواند هشداری جدی برای سلامتی افراد باشد، انجام این آزمایش در صورت تشخیص پزشک ضروری می باشد. در ادامه با روش انجام این آزمایش، دلایل و عوامل آن و همچنین دستگاه ها و تجهیزات مورد نیاز آن آشنا خواهیم شد.

دلایل نیاز به انجام آزمایش هماتوکریت خون

این آزمایش برای تشخیص بیماری هایی نظیر سرطان خون، کم خونی، کاهش آب بدن و همچنین سوء تغذیه و رژیم غذایی اشتباه انجام می شود. نتایج به دست آمده از این آزمایش می تواند به پزشک در تشخیص اثرات و واکنش بدن به درمان بیماری های خاص کمک کند.

مقادیر طبیعی و غیر طبیعی هماتوکریت خون و عوامل آن ها

حجم گلبول های قرمز خون نسبت به حجم کل خون هم مانند سایر مولکول های خونی بسیار مهم است. این محاسبه کمی می تواند در تشخیص و سپس درمان بسیاری از بیماری ها کمک قابل توجهی کند.

این مقدار با توجه به سن و جنسیت متفاوت است. مقادیر طبیعی هماتوکریت خون برای زنان در محدوده 37 تا 47 درصد و برای مردان 42 تا 52 درصد تعیین شده است.

علل کاهش یا افزایش سطح گلبول های قرمز خون نسبت به حجم کل خون

  • اسهال، بیماری های ریوی، از دست دادن زیاد آب بدن، سوختگی، بیماری های مادرزادی قلب و غیره از عوامل افزایش آناز میزان طبیعی می باشند.
  • بیماری های مغز استخوان، پرکاری تیروئید، سیروز کبدی، خونریزی داخلی و غیره از عوامل کاهش آن از مقادیر طبیعی هستند.

علائم کاهش و افزایش هماتوکریت خون

  • کاهش سطح هماتوکریت : خستگی و بی حالی، سرگیجه، سیاهی رفتن چشم، تیرگی دور چشم، سردی دائمی دست و پا …
  • افزایش سطح هماتوکریت : تنگی نفس، اختلالات در بینایی، سردرد، خارش پوستی، سوزش کف پا، احساس سبکی در سر …

تجهیزات آزمایشگاهی مورد  نیاز

  • لانست
  • لوله مویین هپارینه
  • سانتریفیوژ میکروهماتوکریت
  • خط کش مخصوص اندازه گیری

روش انجام آزمایش اندازه گیری میزان هماتوکریت خون

ابتدا یکی از انگشتان دست فرد را با پنبه آغشته به الکل تمیز کنید و سپس با استفاده از لانست خراش کوچکی بر روی انگشت فرد ایجاد کنید. قطره اول خون را با پنبه پاک کرده و سپس لوله موئین هپارینه     ( لوله موئینی که نوار قرمز رنگ دارد و حاوی ماده ای است که  برای جلوگیری از لخته شدن خون استفاده می شود ) شده را با خون فرد تماس دهید به طوری که حدود 4/3 از حجم لوله با خون فرد پر شود. یک سر لوله موئین را با موم مخصوص هماتوکریت مسدود کنید.

لوله ها را به صورت موازی در داخل دستگاه سانتریفیوژ میکروهماتوکریت قرار دهید. توجه کنید که موازنه بین لوله ها حفظ شود و لوله هایی با حجم یکسان رو به روی هم قرار گیرند. زیرا در صورت عدم رعایت این نکته امکان آسیب به دستگاه و یا شکستگی لوله ها و درست انجام نشدن آزمایش وجود دارد. دور دستگاه را روی 10000 در دقیقه تنظیم کرده و به مدت 5 دقیقه لوله های محتوی خون را سانتریفیوژ کنید تا با استفاده از نیروی گریز از مرکز گلبول های قرمز از بخش پلاسمای خون جدا شوند. پس از خاموش کردن دستگاه چند دقیقه صبر کرده و سپس لوله ها را در بیاورید. ارتفاع قسمت حاوی گلبول های قرمز و ارتفاع کل خون را با خط کش برحسب میلی متر اندازه گیری کنید. بدین ترتیب با نسبت گیری از عدد میزان هماتوکریت خون بدست می آید.

خط کش مخصوص میکروهماتوکریت ریدر

خط کش مخصوص این آزمایش میکروهماتوکریت ریدر(micro hematocrit reader) نام دارد.  برای تعیین میزان هماتوکریت خون به وسیله این خط کش باید ابتدای خون را با خط صفر و انتهای آن را با خط 100 مماس کرد و سپس میزان گلبول های قرمز را مشاهده و یادداشت کرد.



:: بازدید از این مطلب : 107
|
امتیاز مطلب : 18
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : دو شنبه 7 اسفند 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

چه زمانی جرم گیری دندان ضروری است؟

همه افراد نوعی تجمع پلاک را تجربه می کنند. بزاق، باکتری ها و پروتئین ها در دهان شما یک لایه نازک را تشکیل می دهند که تقریباً همیشه دندان های شما را می پوشاند.بهترین دندانپزشک رشت برای کامپوزیت  وقتی غذا می خورید، ذرات ریز، اسیدها و قندهای غذا به این لایه می چسبند و تجمعی روی دندان ایجاد می کنند که به آن پلاک می گویند. باکتری هایی که در این پلاک زندگی می کنند می توانند باعث بیماری لثه و پوسیدگی دندان شوند. مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و تمیز کردن منظم دندان ها به حذف پلاک و جلوگیری از مشکلات جدی تر کمک می کند.

اگر لثه‌های سالمی دارید، این بافت به طور محکم در اطراف دندان قرار می‌گیرد و پلاک‌ها را بیرون نگه می‌دارد. با این حال، اگر بیماری لثه شروع به شکل گیری کند، این بافت شل می شود. لثه های سالم فقط ۱ تا ۳ میلی متر زیر خط لثه به دندان می چسبند. با بیماری لثه، شما شروع به ایجاد جیب های عمیق تر خواهید کرد. اینها می توانند با پلاک پر شوند، مشکلات شما را بدتر کنند و علائمی مانند بوی بد دهان را ایجاد کنند.

اگر جیب های ۴ میلی متری یا بیشتر دارید، دندانپزشک شما احتمالا جرم گیری دندان را برای برداشتن پلاک زیر خط لثه و کمک به درمان بیماری لثه توصیه می کند.

جرم گیری و پاکسازی سطح دندانها و ریشه

جرم گیری دندان شامل حذف دقیق باکتری های پلاک از سطح دندان درست زیر خط لثه است. دو روش اساسی برای جرم گیری دندان وجود دارد. اگر دندانپزشک شما از ابزارهای دستی استفاده می کند، پلاک دندان را با استفاده از ابزار فلزی به نام جرم گیری و کورت دندان می تراشد. دندانپزشک این ابزار نازک را زیر خط لثه قرار می دهد تا به پلاکی که مسواک شما به آن نمی رسد دسترسی پیدا کند.

در عوض، دندانپزشک شما ممکن است ابزار اولتراسونیک را برای جرم گیری دندان انتخاب کند. این دارای یک نوک فلزی ارتعاشی همراه با اسپری آب خنک است. وقتی آب از جیب بیرون می‌رود، نوک آن از بین می‌رود.

جرم گیری دندان معمولاً توسط روشی به نام Root Planning دنبال می شود. روت پلنینگ یا پاکسازی سطح دندانها و ریشه برای رسیدگی به سطح ریشه دندان عمیق تر می شود. این کار به همان روش پوسته پوسته شدن انجام می شود. روت پلنینگ سطح ریشه را صاف می کند تا لثه ها به درستی دوباره بچسبند.

جرمگیری دندان ها چه حسی دارد؟

جرم گیری دندان می تواند ناراحت کننده باشد، به خصوص اگر لثه های حساسی دارید. دندانپزشک شما ممکن است یک بی حس کننده موضعی برای بی حس کردن بافت لثه و راحت تر کردن عمل پیشنهاد دهد. اگر نگران درد یا ناراحتی در طول پروسه هستید، با ارائه دهنده خدمات دندانپزشکی خود در مورد گزینه های خود برای حساسیت زدایی ناحیه صحبت کنید.

جرم گیری دندان می تواند چندین ویزیت طول بکشد که هر کدام قسمت متفاوتی از دهان را مورد بررسی قرار می دهند. برخی از دندانپزشکان دهان را به چهار ربع تقسیم می کنند، در حالی که برخی دیگر جرم گیری دندان را در دو نیمه انجام می دهند. اگر در مورد این فرآیند عصبی هستید، از دندانپزشک خود بپرسید که آیا می توانید جرم گیری خود را برای یک بار ویزیت برنامه ریزی کنید. اگرچه این یک گزینه برای همه موارد نیست، اما اگر فقط بیماری لثه متوسط ​​دارید و مایل هستید برای یک روش طولانی بنشینید، ممکن است در دسترس باشد.

پس از جرمگیری دندان ها چه انتظار می رود

ممکن است بعد از جرم گیری دندان و روت پلنینگ دهان شما دردناک و حساس شود. برخی از بیماران تا چند روز پس از عمل دچار تورم یا خونریزی می شوند. دندانپزشک شما ممکن است یک خمیر دندان ضد حساسیت را برای کمک به کاهش این ناراحتی پیشنهاد کند. همچنین ممکن است یک دهانشویه تجویزی برای استفاده پس از عمل نیز برای کمک به تمیز نگه داشتن لثه دریافت کنید. بسیار مهم است که بعد از جرم گیری از مسواک زدن و نخ دندان کشیدن مناسب برای جلوگیری از تشکیل مجدد پلاک در همان نواحی استفاده کنید.

دندانپزشک شما باید برای دومین بار بعد از جرم گیری دندان برای معاینه لثه ها، اندازه گیری عمق پاکت های لثه و اطمینان از بهبود مناسب دهانتان برنامه ریزی کند. اگر پس از جرم گیری پاکت های لثه عمیق تر شده اند، ممکن است لازم باشد گزینه های درمانی دیگری را برای کمک به حفظ لبخندی سالم بررسی کنید.

جرم گیری دندان یک روش درمانی بسیار رایج برای بیماران مبتلا به بیماری لثه است. تقریبا نیمی از بزرگسالان آمریکایی به بیماری لثه مبتلا هستند، بنابراین اگر دندانپزشک شما این روش را توصیه کند، تنها نیستید. برنامه ریزی جرم گیری دندان در صورت نیاز می تواند به شما در مبارزه با پلاک های دیده نشده و حفظ دهان تمیزتر کمک کند. اگر دندانپزشک شما نشان داد که به تمیز کردن عمیق نیاز دارید، در برنامه ریزی این قرار درنگ نکنید. نتیجه لبخندی تازه تر است که مطمئنا از آن لذت خواهید برد.



:: بازدید از این مطلب : 94
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : شنبه 5 اسفند 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

سنجش درصد چربی شیر

در آزمایشگاه های کنترل کیفیت شیر، فرآورده های آن و سایر محصولات لبنی،هود لامینار  یکی از آزمایش های بسیار مهم که همواره روی نمونه های مختلف شیر (شیر حاوی مواد نگه دارنده، شیر بدون چربی، شیر هموژنیزه شده و فرا دما) انجام می پذیرد، اندازه گیری چربی شیر به روش ژربر است. انجام این آزمایش چندان سخت نبوده و نیاز به دستگاه های پیچیده و گران قیمت ندارد. اصلی ترین دستگاه چربی سنج شیر سانتریفیوژ ژربر است که یکی از مهم ترین دستگاه ها در تجهیزات آزمایشگاه های شیر و لبنیات می باشد.

در این مقاله نحوه انجام آزمایش اندازه گیری چربی شیر به روش ژربر با استفاده از سانتریفیوژ ژربر، بن ماری و بوتیرومتر ها را مطالعه خواهید کرد.

مقدمه ای بر روش ژربر

روش ژربر در اصل روشی تجربی است که مقدار چربی شیر را به صورت کسر جرمی یا غلظت جرمی ارائه می کند. منظور از کسر جرمی گرم چربی بر صد گرم شیر و غلظت جرمی گرم چربی به صد میلی لیتر شیر است. این روش که در آن از موادی چون سولفوریک اسید و آمیل الکل استفاده می شود، نخستین بار در سال 1895 توسط نیکلا ژربر ابداع و معرفی شد. ژربر از بنیان گذاران صنعت شیر سوئیس است. با توجه به این که این روش ساده، سریع، ارزان قیمت و با دقت مناسب است، امروز نیز صنایع لبنیات از آن استفاده می کنند.

اساس روش اندازه گیری چربی شیر به روش ژربر

روش ژربر بسیار ساده است و سریع نتیجه مورد نظر را می دهد. از دیگر نقاط قوت این تکنیک استفاده از مواد ارزان قیمتی است که در تمام آزمایشگاه ها وجود دارند. در این آزمایش انحلال پروتئین های شیر به وسیله سولفوریک اسید انجام می شود. سپس ذرات چربی با استفاده از نیروی گریز از مرکزی که سانتریفیوژ ژربر ایجاد می کند و افزودن مقدار کمی ایزو آمیل الکل جدا سازی می شوند. سپس مقدار چربی به طور مستقیم از روی چربی سنج خوانده می شود.

مواد و تجهیزات مورد نیاز برای آزمایش سنجش چربی شیر

  • سولفوریک اسید
  • آمیل الکل
  • آب مقطر
  • بوتیرومتر
  • پیپت و میکروپیپت
  • سانتریفیوژ ژربر
  • حمام آب گرم یا بن ماری
  • ترمومتر یا دما سنج

 نحوه آماده سازی نمونه

دمای نمونه مورد نظر را به 20 تا 30 درجه سانتی گراد برسانید. ممکن است برای افزایش دما به حمام آب گرم آزمایشگاهی نیاز داشته باشد. سپس نمونه را به آرامی مخلوط کنید. برای این کار چندین بار ظرف حاوی نمونه را وارونه کنید سپس به حالت اولیه برگردانید. این کار را به آرامی انجام دهید تا از ایجاد حباب و ذرات کره مانند جلوگیری شود.

اگر احساس کردید ذرات چربی به طور یکنواخت پخش نشده اند، می توانید در حمام آب گرم تا دمای 34 الی 40 درجه سانتی گراد دما را بالا ببرید. سپس نمونه را مخلوط کنید. بعد از مخلوط کردن فورا دما را تا 20 درجه سانتی گراد پایین بیاورید. به مدت 3 تا 5 دقیقه ظرف حاوی شیر را ساکن نگه دارید تا حباب های هوا خارج شوند.

دستورالعمل اندازه گیری چربی شیر به روش ژربر

10 میلی لیتر سولفوریک اسید را داخل چربی سنج یا بوتیرومتر بریزید. به آرامی چند مرتبه ظرف حاوی نمونه را وارونه کنید و به حالت قبل برگردانید. سپس سریعا مقدار مشخص از نمونه (10.75 میلی لیتر) با پیپت بردارید و به آرامی داخل بوتیرومتر بریزید. به طوری که لایه ای از شیر روی سطح اسید تشکیل شود. دقت کنید تا حد امکان شیر با اسید مخلوط نشود. مراقب باشید قسمت گلویی چربی سنج به شیر آغشته نشود.

در مرحله بعد یک میلی لیتر ایزو آمیل الکل را به محتویات داخل بوتیومتر اضافه کنید. مراقب باشید ضمن اضافه کردن مواد داخل بوتیورمتر با یکدیگر مخلوط نشوند. سپس درپوش بوتیورمتر را بگذارید. سپس آن را تکان دهید و وارونه کنید تا محتویات آن به خوبی با هم مخلوط شده و پروتئین کاملا هضم شود. در واقع ذرات سفید رنگ دیگر مشاهده نشوند.

بلافاصله بوتیرومتر ها را داخل سانتریفیوژ ژربر قرار دهید. دستگاه را برای 4 دقیقه در سرعت 1100 دور در دقیقه تنظیم کنید. سپس چربی سنج ها را خارج کرده و در حالتی که درپوش آن ها رو به پایین است داخل حمام آب گرم با دمای 65 تا 70 درجه سانتی گراد به مدت سه تا پنج دقیقه قرار دهید. سطح آب داخل حمام باید بالاتر از ستون چربی قرار گیرد.

بوتیرومتر را از حمام آب خارج کرده و سپس ستون چربی را روی درجه بندی تنظیم کنید. محل انطباق آن را بخوانید و یادداشت کنید.

مهم! اگر رنگ چربی کدر یا تیره است یا ذرات سفید یا سیاه در ته ستون چربی وجود دارد، عدد به دست آمده برای مقدار چربی درست نخواهد بود.



:: بازدید از این مطلب : 92
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : شنبه 5 اسفند 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

کاغذ صافی و کاربرد آن ها در آزمایشگاه های مختلف

کاغذهای صافی یا فیلترها کاربردهای مهم در انواع آزمایشگاه ها دارند. هود شیمیایی به عنوان مثال در آزمایشگاه های شیمی یا دارویی که واکنش ها اغلب در حلال ها انجام می شود، پس از اتمام واکنش باید محصول به دست آمده را از حلال جدا کرد. برای این جداسازی و به اصلاح wok up باید از کاغذ صافی استفاده شود. کاغذ صافی های آزمایشگاهی از الیاف سلولزی ساخته شده اند که بسیار متخلخل هستند و می توانند ذرات با اندازه های مختلف را حفظ کنند یا عبور دهند. اندازه ذراتی که عبور می کنند جز ویژگی های کاغذ صافی های آزمایشگاهی هستند.

در این مقاله انواع کاغذ صافی آزمایشگاهی را معرفی می کنیم. پس از مطالعه این مقاله می توانید فیلتر مناسب آزمایش هایی که در آزمایشگاه خود انجام می دهید، از رویان ایران با بهترین قیمت خریداری نمایید.

کاربردهای کاغذ صافی در آزمایشگاه ها

کاغذ صافی در آزمایشگاه های مختلفی کاربرد دارد. پژوهشگران برای استخراج جز جامد از مایع، به دست آوردن کریستال ها و … کاربرد دارند. آزمایشگاه های زیر حتما به فیلترها نیاز دارند:

  • صنایع غذایی
  • صنعت داروسازی
  • آزمایشگاه های شیمی و میکروبی دانشگاه ها
  • آزمایشگاه های مدارس
  • آزمایشگاه های بیوتکنولوژی
  • آزمایشگاه های آب و فاضلاب و زیست محیطی
  • آزمایشگاه های کشاورزی

معرفی انواع کاغذ صافی آزمایشگاهی

همان طور که گفتیم، کاغذهای صافی تنها یک مدل نیستند و خوشبختانه با توجه به نیازهای مختلف کاربران آزمایشگاه ها انواع مختلی از فیلترها تولید و عرضه می شوند. اگر شناخت کافی نسبت به ویژگی ها و کاربردهای انواع کاغذها نداشته باشید، انتخاب مناسب ترین مدل برای شما دشوار خواهد بود. اغلب کاغذ صافی ها به شکل دیسکی، صفحه های مربع شکل یا تاخورده برای مصارف گوناگون در بسته بندی های 100 تایی به فروش می رسند. انواع کاغذ صافی های آزمایشگاهی، ویژگی های هر کدام و کاربردهایی که دارند را در ادامه بررسی می کنیم.

کاغذ صافی های کیفی

عمده ترین نوع فیلتری که در آزمایشگاه استفاده می شود، کاغذ صافی های کیفی است. از این نوع فیلتراسیون برای جداسازی قسمت های جامد از مایع یا خارج کردن ناخالصی ها از محصول مایع استفاده می شود. البته انواع متنوعی از کاغذ صافی های کیفی برند chm با ابعاد و درجه تخلخل مختلف برای ذرات جامد بسیار ریز تا درشت تر و با طیف سرعت ریزش پایین تا نسبتا بالا، نیاز تمام کاربران انواع آزمایشگاه ها را برطرف می کند.

کاغذ صافی های کمی

در اندازه گیری های خاص که تنها نیاز دارید ذرات با اندازه خاصی عبور کنند یا روی کاغذ صافی بمانند، باید از کاغذ صافی های کمی استفاده کنید. این نوع کاغذ صافی دارای اندازه منافذ مشخصی است که امکان جداسازی اندازه ذرات خاص را فراهم می کند و استفاده از آن برای آنالیزهای کمی پیشنهاد می شود. به عنوان مثال شما محصولی سنتز کرده اید که احتمالا ذرات آن دارای ابعاد مشخصی است و این واکنش دارای محصولات جانبی با اندازه ای متفاوت است. با استفاده از کاغذ صافی های کمی با اطمینان بیشتر می توانید ذرات را از هم جدا کنید و بهره واکنش و سایر آنالیزها را انجام دهید.

فیلترهای سرنگ

نوع خاصی از کاغذ صافی ها که قطر کم و تخلخل بسیار کوچک دارند، فیلترهای سرنگی هستند. این فیلترها سر سرنگ قرار داده می شوند که برای حذف ناخالصی ها از نمونه های مایع قبل از آنالیز کاربرد دارند. به عنوان مثال، در آزمایش های میکروبی با استفاده از این فیلترها می توان نمونه را با به دام انداختن میکروارگانیسم ها ضدعفونی کرد. همچنین کاربران هنگام آنالیز نمونه خصوصا نمونه های دارویی به وسیله HPLC، قبل از تزرریق نمونه به دستگاه با عبور آن از فیلترهای سرنگی اطمینان حاصل می کنند که ناخالصی وارد دستگاه نمی شود.

کاغذ صافی های بدون خاکستر

اصطلاح Ash less یا بدون خاکستر برای فیلترهای استفاده می شود که عاری از هرگونه ناخالصی هستند. در واقع میکروالیاف آلفا سلولز به گونه ای در کنار یکدیگر قرار می گیرند که پس از استفاده از فیلتر هیچ ناخالصی وارد محصول نمی شود و خطا ایجاد نمی کند. این کاغذ صافی ها مصارف ویژه ای دارند و برای فیلتراسیون های معمول مناسب نیستند.

کاغذ صافی های میکروالیاف شیشه ای

نوع خاصی از فیلترهای آزمایشگاهی که عموما در آزمایش هایی مانند آب، آزمایش هایی با ذرات بسیار ریز، نمونه های با دمای بالا یا بسیار اسیدی یا بسیار قلیایی، کاغذ صافی های میکروالیاف شیشه ای هستند. این نوع کاغذ صافی از الیاف شیشه، بوروسیلیکات، ساخته شده است و مقاومت شیمیایی عالی، ظرفیت بارگیری  و سرعت جریان بالا دارد.



:: بازدید از این مطلب : 103
|
امتیاز مطلب : 17
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 اسفند 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

شرکت با مسئولیت محدود،رایج ترین شرکت های بازرگانی در کشور ما می باشد و عمدتاَ بین اعضای یک خانواده یا افراد فامیل و یا دوستان و آشنایان تشکیل می گردد. پلمپ دفاتر به موجب ماده 94 قانون تجارت،شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجارتی تشکیل شده و هر یک از شرکا بدون اینکه سرمایه به سهام و یا قطعات سهام تقسیم شده باشد فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت می باشد.ضمناَ برای میزان سرمایه شرکت با مسئولیت محدود هیچ حداقل مبلغی تعیین نشده است.

  • تاریخچه ی شرکت با مسئولیت محدود:

شرکت با مسئولیت محدود در حقوق ایران اولین بار با تصویب قانون تجارت مصوب 1311 وارد قانون گذاری شد و در اولین قانون تجارت ایران مصوب 25 دلو 1303 و 12 فروردین 1304 پیش بینی نشده بود.از تاریخ تصویب این شرکت در حقوق ایران،با وجود استفاده عملی فراوان از این نوع شرکت و به رغم نقص قانون ما در رابطه با آن،قواعد راجع به آن هیچ گونه تحول و تغییری نیافته است.

  • ویژگی های شرکت با مسئولیت محدود:

شرکت با مسئولیت محدود شرکتی موضوعاَ تجاری است و به عبارت دیگر،موضوع فعالیت آن نمی تواند چیزی جز امور تجاری باشد(ماده 94 قانون تجارت)از این نظر،شرکت با مسئولیت محدود با شرکت سهامی متفاوت است.چه شرکت سهامی می تواند برای امور تجاری یا غیر تجاری تشکیل شود و به اصطلاح یک شرکت شکلاَ تجاری است(ماده 2 لایحه قانونی 1347)
به جز این ویژگی که شرکت سهامی را از دیگر شرکت های تجاری متمایز می کند،شرکت با مسئولیت محدود هم به شرکت های سرمایه نزدیک می شود و هم به شرکت های اشخاص.

  • نام شرکت با مسئولیت محدود:

در نام شرکت با مسئولیت محدود توجه به نکات ذیل حائز اهمیت است:
1-در اسم شرکت باید عبارت"با مسئولیت محدود" قید شود والا آن شرکت در مقابل اشخاص ثالث شرکت تضامنی محسوب و تابع مقررات آن خواهد بود.
2-در اسم شرکت نباید اسم هیچیک از شرکا اقید شود.وگرنه در مقابل اشخاص ثالث حکم شریک ضامن در شرکت تضامنی را خواهد داشت.

  • تشکیل شرکت با مسئولیت محدود

برای تشکیل شرکت با مسئولیت محدود طی مراحل ذیل ضروری است:
1-تنظیم شرکتنامه و امضای آن
2-تادیه و پرداخت کل سرمایه شرکت
3-ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها
در رابطه با موارد فوق لازم است به توضیحات ذیل توجه شود:
1.-شرکت نامه در شرکت های با مسئولیت محدود رکن اساسی آن است؛به طوری که عدم تنظیم آن سبب بطلان شرکت است.در شرکت نامه نسبت مشارکت هر شریک و سهم الشرکه هر کدام اعم از نقدی یا غیرنقدی که باید تقویم شده باشد،قید می گردد.
2..در شرکت های با مسئولیت محدود برخلاف شرکت های سهامی،کل سرمایه نقدی باید در ابتدا پرداخت شده و سهم الشرکه غیرنقدی نیز تقویم و تسلیم شده باشد،در حالی که در شرکت های سهامی با پرداخت 35 درصد سرمایه نقدی و تعهد بقیه آن می توان اقدام به تاسیس شرکت نمود.به موجب ماده 100 قانون تجارت چنانچه شرکت با مسئولیت محدود نسبت به تادیه کل سرمایه نقدی و غیرنقدی اقدام ننماید باطل و از درجه اعتبار ساقط است.البته باید توجه داشت که شرکت حتی در صورتی که به موجب عدم اجرای این امر باطل گردد،در مقابل اشخاص ثالث و مطالبات آن ها حق استناد به این بطلان را ندارد.

https://danasabt.ir/


3. پس از طی مراحل فوق شرکت باید در اداره ثبت شرکت ها ثبت شود.اسم شرکت نباید متضمن نام هیچ یک از شرکا باشد و همانند شرکت های سهامی،الزاماَ باید نامی غیر از شرکا داشته باشد و حتی نام آن نباید به صورتی باشد که اشخاص ثالث اعتبار شرکت را منوط یا مرتبط با اعتبار یکی از شرکا تلقی کنند و اگر جز این باشد شریکی که نام او در شرکت قید شده در مقابل اشخاص ثالث حکم شریک ضامن در شرکت تضامنی را خواهد داشت.



:: بازدید از این مطلب : 90
|
امتیاز مطلب : 18
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 اسفند 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

موسسات حقوقی زیر مجموعه ی موسسات غیر تجاری می باشند. گرفتن کارت بازرگانی فوری ماده یک آیین نامه اصلاحی ثبت تشکیلات و موسسات غیرتجاری،موسسه غیرتجاری را چنین تعریف نموده است:"مقصود از تشکیلات و موسسات غیر تجاری کلیه تشکیلات و موسساتی است که برای مقاصد غیر تجاری از قبیل امور علمی یا امور خیریه و امثال آن تشکیل می شود اعم از آنکه موسسین و تشکیل دهندگان قصد انتفاع داشته یا نداشته باشند"
بنابراین،ارائه خدمات علمی و آموزشی و خدمات شهری و ارائه کمک های انسانی در قالب شخصیت حقوقی متصور بوده و از این جهت موسسات غیرتجاری به دو قسمت تقسیم می شوند:
الف:موسساتی که مقصود از تشکیل آن ها جلب منافع و تقسیم آن بین اعضای خود نباشد،این گونه موسسات اصطلاحاَ موسسات غیر انتفاعی نامیده می شود.کلیه فعالیت های اجتماعی از قبیل انجمن های اسلامی و تخصصی و علمی خاص و احزاب و دستجات سیاسی و موسسات خیریه و صندوق های قرض الحسنه در قالب این گونه موسسات متصور می باشد و موسسین آن هنگامی که درخواست ثبت می نمایند،توسط اداره ثبت شرکت ها،مراتب از اداره کل اطلاعات نیروی انتظامی استعلام می شود و پس از وصول پاسخ مثبت،نسبت به ثبت اقدام می گردد.
ب: موسساتی که مقصود از تشکیل آن ممکن است جلب منافع مادی و تقسیم منافع مزبور بین اعضای خود یا غیر باشد.این گونه موسسات،موسسات غیر تجاری نامیده می شوند. بنابراین،فعالیت هایی از قبیل آموزشگاه های علمی و فنی و کلاس های زبان و مدارس غیر انتفاعی و موسسات گازرسانی یا ارائه خدمات شهری مانند نظافت و فضای سبز و موارد دیگر در زمینه های فوق در قالب موسسات غیر تجارتی متصور می باشد و موسسین باید پس از به ثبت رساندن موسسه نسبت به اخذ مجوز فعالیت اقدام نمایند.

- تعرفه و هزینه های ثبت شرکت

- جستجوی شرکت های ثبت شده

  • شرایط ثبت موسسه حقوقی

موسسه حقوقی شخصیتی است حقوقی که منحصراَ توسط سه یا چند وکیل دادگستری تحت هر نام و عنوان به منظور انجام وکالت و مشاوره و بطور کلی امور حقوقی،طبق مقررات قانونی ثبت و آیین نامه ی مذکور ثبت و اداره می شود. بنابراین ، اعضاء موسسه باید همواره دارای شرایط ذیل باشند:
الف) تمدید مستمر پروانه وکالت
ب) نداشتن سابقه محکومیت کیفری و محکومیت انتظامی از درجه 4 به بالا
ج) عدم اشتهار به فساد و اعمال منافی با شغل و شئونات وکالت
د) نداشتن دفتر وکالت و عضویت در موسسات مشابه دیگر
چنانچه هر یکی از اعضا موسسه یکی از شرایط مندرج در این ماده را فاقد گردد از عضویت محروم و منعزل خواهد شد.در صورتیکه با خروج عضو منعزل تعداد اعضا از حد نصاب مقرر کمتر شود اعضا با باقیمانده موسسه مکلفند ظرف مدت سی روز ضمن اعلام مراتب محرومیت عضو به کانون نسبت به جایگزینی عضو جدید واجد شرایط با نظارت و تایید کانون وکلا اقدام نمایند.
-  از جمله سایر شرایط ثبت موسسه حقوقی عبارت است از:
1.ثبت مؤسسات حقوقی موکول به ارایه پروانه ی تاسیس از قوه قضاییه برای مدتی که در پروانه تعیین شده است خواهد بود و تمدید ثبت تابع تمدید پروانه می باشد.
2.حداقل تعداد اعضاء جهت ثبت موسسه حقوقی 2 نفر می باشد.هم چنین نوع سرمایه موسسه نیز نقدی است که حداقل سرمایه می بایست 1.000.000 ریال باشد.
3. در موسسه ی حقوقی حداقل یک نفر از وکلای موسس باید دارای بیش از  ده سال سابقه وکالت دادگستری باشند.
4.تابعیت موسسه ایرانی است و با هیچ اکثریتی قابل تغییر نمی باشد.
5.موسسه حقوقی باید دارای اساسنامه ای باشد که پس از تایید و ثبت در دفتر کانون وکلای دادگستری در اداره ی ثبت شرکت ها به ثبت برسد.
6.در اساسنامه باید نام موسسه حقوقی و اعضا موسس و مشخصات کامل و اقامتگاه قانونی آنان قید گردد و هر تغییری که در اساسنامه و ارکان موسسه داده می شود باید مورد تایید کانون قرار گرفته و در دفتر کانون ثبت و نسخه تایید شده توسط متقاضی جهت ثبت و انتشار به اداره ثبت شرکت ها ارسال شود.
7.موسسه مکلف است ظرف مدت یک ماه از تاریخ انتشار آگهی یک نسخه از آن را به کانون وکلا تسلیم نماید.
8.موسسه می تواند از همکاری تعداد مورد نیاز وکیل دادگستری مقیم همان حوزه به عنوان عضو همکار استفاده نماید.بدیهی است اسامی کلیه وکلای همکار با تصویب مجمع عمومی شرکا و پس از تایید کانون وکلای دادگستری برابر مدلول ماده 3 به اداره ثبت شرکت ها اعلام و مراتب در روزنامه رسمی آگهی خواهد شد.

  • موضوع و نام موسسه حقوقی

موضوع موسسه حقوقی
اساساَ در بند 2 اساسنامه موضوع این نوع موسسات عبارت"مشاوره حقوقی و انجام امور مربوط به وکالت از طریق وکلای معتبر دادگستری" قید می شود که همین عبارت،کلیه امور حقوقی را شامل می شود.
نام موسسه حقوقی
_در ابتدای نام انتخاب شده می بایست کلمه موسسه قید شود.
_استفاده از کلماتی مانند حقوقی شرحی بر موضوع فعالیت محسوب می شود و در بررسی نام یا نام های درخواستی به منظور رعایت عدم سابقه و تشابه جزئی از نام محسوب نمی شود.
_نام های انتخابی می بایست دارای معنی باشد و حدالمقدور معنی نام شرکت با حوزه فعالیت آن متناسب باشد.
_اسمی که به عنوان اسم موسسه حقوقی معرفی می کنید می بایست حداقل دارای 3 سیلاب باشد.
_اسم خاص باشد.(اسم خاص کلمه ای است که می تواند مستقیماَ نهاد جمله باشد و برای دلالت بر شخص،شییء یا مفهومی به کار می رود).
_لاتین نباشد.
_واژه ی بیگانه نباشد و فارسی باشد.
_ نام انتخاب شده می بایست  مطابق با فرهنگ اسلامی باشد.

  • مدارک لازم جهت ثبت مؤسسه حقوقی:

1. تکمیل تقاضانامه مؤسسات حقوقی. ( 2 نسخه )

https://danasabt.ir/
2. تکمیل اساسنامه مؤسسات حقوقی.( 2نسخه)
3.کپی مدارک شناسایی ( کارت ملی و شناسنامه) برابر با اصل کلیه ی اعضاء هیأت مدیره و شرکا در دفاتر اسناد رسمی.
4. کپی مدارک شناسایی برابر با اصل شده نماینده شخص حقوقی.
5.ارایه کپی آخرین روزنامه رسمی مشخص حقوقی و نامه معرفی نماینده در صورتیکه اعضاء هیأت مدیره  از اشخاص حقوقی باشند.
6.داشتن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی حقوقی یکی از اعضای هیأت مدیره ی شرکت.
7. اصل وکالتنامه یا قیم نامه یا کپی برابر با اصل شده آن در صورت داشتن وکیل یا قیم.



:: بازدید از این مطلب : 107
|
امتیاز مطلب : 22
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : دو شنبه 30 بهمن 1402 | نظرات ()