نوشته شده توسط : noor

اولین گام برای اینکه وارد حوزه سئو شوید، شناخت آن است. اینکه سئو چیست؟  پیش نیازهای یادگیری سئو همین الآن اگر در اینترنت کمی جست‌وجو کنید، تعریف‌های زیادی پیدا خواهید کرد که هر کدام هم به یک هدف نهایی اشاره می‌کنند؛ قرار گرفتن لینک سایت در صفحه اول گوگل. در حقیقت سئو شامل تکنیک‌هایی است که باعث می‌شود تا سایت را در ازای جست‌وجوی بعضی کلمات کلیدی خاص در صفحه اول گوگل نمایش دهید. به عبارتی دیگر، هدف سئوکار این است. این هدف شاید ظاهری ساده باشد؛ اما در عمل خیلی سخت است. آن هم برای وبسایت هایی که در حال حاضر در حوزه خاص خودشان قوی کار کرده‌اند؛ مثل کلمات فروشگاه اینترنتی، بیمه، فروش بلیت هواپیما و قطار.

چرا سئو مهم است؟

وقتی عبارتی را در گوگل جست‌وجو می‌کنید، چقدر احتمال دارد که به صفحه دوم یا سوم بروید؟ یک بار کاریکاتوری در فضای مجازی منتشر شد که در آن چند نفر درصدد مخفی کردن یک جنازه بودند. وقتی دوستشان از آن‌ها علت این کار را پرسید؟ خیلی راحت در پاسخ گفتند، برای اینکه کسی اینجا را سر نمی‌زند. واقعاً هم همین است. البته نمی‌توان به این دقیقی گفت؛ اما با توجه به آمارهایی که خود گوگل منتشر کرده است، بیشترین نرخ کلیک مربوط به لینک‌هایی بوده است که در سه رتبه اول بودند.

پس سئو مهم است؛ برای اینکه شما با استفاده از تکنیک‌های آن می‌توانید لینک سایتتان را در صفحه یک و در سه موقعیت ابتدایی قرار دهید؛ اما حالا قرار گرفتن در این موقعیت شامل چه مزایایی را برای شما به همراه خواهد داشت:

  • افزایش ترافیک ورودی
  • افزایش فروش محصول یا خدمات
  • بهینه سازی برندینگ
  • افزایش رتبه سایت

هدف آموزش سئو برای مبتدیان در تمامی دوره‌ها در این است که آن‌ها بتوانند به این اهداف برسند.

ویژگی‌های سئوکار تازه وارد چیست؟

اصلاً سئو چیزی نیست که مثل دانشگاه استاد یا مدرس به شما جزوه‌ای را بگوید، بعد آن را حفظ کرده و در آخر با گرفتن نمره 20 به خود بگویید که سئوکار شده‌اید. در خوشبینانه ترین حالت، باید گفت که با این شرایط شما فقط 10% مسیر سئو را پیش رفته اید. مطمئن باشید که خیلی‌های دیگر هم مانند شما در دیگر موسسه‌ها شرکت کرده‌اند و نمره 20 گرفته‌اند. حالا اینکه این نمره 20 چقدر به عدد واقعی خودش نزدیک است، سؤال‌برانگیز خواهد بود. پس فقط به شرکت در یک کلاس ساده دل نبندید.

اول از همه و قبل از ورود به این حوزه، شما باید چند ویژگی را بررسی کنید. اگر چنین ویژگی‌های اخلاقی را در خود داشتید، می‌توان گفت که در این حوزه موفق خواهید شد. این ویژگی‌ها شامل:

باید صبور باشید. سئو چیزی نیست که در طول یک شب جواب دهد. گاهی باید حداقل 6 ماه یا یک سال روی سایت کار کنید تا بتوانید جواب بگیرید.

اهل یادگیری و مطالعه باشید. تکنیک‌های سئو ثابت نیست؛ در حقیقت تکنیکی که شما امروز به کار می برید، ممکن است که چند سال دیگر یا حتی شش ماه دیگر، اصلاً به کار نیاید.

وجدان کاری داشته باشید و سعی نکنید تا از راه تقلب و استفاده از تکنیک‌های سیاه به رتبه بالا در گوگل برسید.

اهل تعامل با دیگران باشید. این دیگران در حقیقت دیگر متخصصان سئو هستند. هرچه دایره ارتباطی خود را بیشتر کنید، هم با افراد قوی‌تری آشنا شده و هم اینکه بهتر می‌توانید در جریان آخرین مطالب و اخبار قرار بگیرید.

از رقابت نترسید؛ اما اصول رقابت سالم را رعایت کنید. متأسفانه بعضی سئوکاران تازه وارد اقدام به ارسال کدهای مخرب به سمت وبسایت های رقیب خود می‌کنند. چنین کاری به هیچ وجه درست نیست. باید بدانید که در سئو سایت دست بالای دست زیاد است. افراد قوی‌تر از شما هم وجود دارند که با استفاده از فوت کوزه‌گری و قلق‌های خاص خود، سیگنال‌های منفی بدتری را به سمت سایت شما هدایت خواهند کرد.

چه مواردی در آموزش سئو برای مبتدیان وجود دارد؟

برای مبتدیان تمامی موارد در حالت پایه قرار دارد. البته به موضوع آن بستگی دارد؛ اما باید گفت که هر کدام را اگر بخواهید به صورت تخصصی یاد بگیرید، اول از همه اینکه کلی نکته دارند و دوم اینکه بسیاری از این نکات را باید بیشتر در حین کار واقعی یاد گرفت. به هر حال در پکیج آموزشی خدمات سئو برای مبتدیان نیز موارد زیر آموزش داده می‌شود:

  • کلمات کلیدی چیست و چگونه می‌توان بهترین آن‌ها را پیدا کرد؟
  • چگونه کلمات کلیدی را می‌توان در صفحه قرار داد؟
  • ساختار بهینه سایت باید چگونه باشد؟
  • لینکدهی داخلی و بک لینک سازی به چه صورت است؟
  • سرعت سایت چیست؟
  • مهم‌ترین ابزارهای گوگل و سئو چیست و چگونه می‌توان با آن‌ها کار کرد؟
  • تولید و بازاریابی محتوا چیست؟
  • چگونه عکس‌ها را می‌توان بهینه کرد؟
  • سئو داخلی، خارجی و فنی چیست؟
  • نسخه موبایل چیست؟
  • تغییرات سئو تاکنون به چه صورت بوده است؟
  • تبلیغات اینترنتی چیست؟
  • رپرتاژ آگهی چیست؟

این‌ها فقط بخشی از سرفصل‌های آموزش سئو برای مبتدیان است. باید گفت که واقعاً نمی‌توان همه این‌ها را در چندین جلسه آموزش دارد. آموزش سئو دارای چندین بخش مقدماتی، متوسط و پیشرفته است. در بخش مقدماتی سعی می‌شود تا اطلاعات اولیه به کاربران آموزش داده شود. در سطح‌های بعدی، مدرس به هر بخش عمیق‌تر می‌شود.

البته یک سئوکار بیشتر از همه باید به سئو فنی و داخلی تسلط کامل داشته باشد. به دیگر موارد از جمله تولید محتوا و تبلیغات شبکه‌های اجتماعی تسلط نیاز نیست؛ اما آشنایی نیاز است. به هر حال این‌ها روی سئو سایت تأثیر خواهند گذاشت.

نتیجه‌گیری

در بحث آموزش سئو برای مبتدیان بیشتر از همه به آموزش اصول ابتدایی تأکید می‌شود. بعد کم‌کم هر بخش را باید خود سئوکار تمرین کند. تا تمرین انجام نشود، فرد نمی‌تواند به اصول آن مسلط شود. در صورتی که علاقه دارید تا وارد این حوزه شوید، با ما تماس بگیرید تا کامل شما را راهنمایی کنیم.

سوالات متداول

چگونه می توان سئو را یاد گرفت؟

مانند سایر مباحث، روش های گوناگونی برای یادگیری سئو مانند شرکت در کلاس های حضوری یا آنلاین، دوره کارآموزی سئو، خود آموزی و غیره وجود دارد که شما می توانید با توجه به شرایط و موقعیت زندگی خود آن ها را انتخاب نمائید.

مهم ترین پیش نیاز یادگیری سئو برای مبتدیان کدام است؟

مهم ترین نکات و پیش نیاز برای یادگیری سئو آشنایی با مفهوم سئو و عملکرد موتورهای جستجو است.

انواع سئو کدام است؟

به طورکلی سئو به دو بخش سئوی داخلی یا On-page و سئوی خارجی یا Off-page طبقه بندی می شود.

 



:: بازدید از این مطلب : 105
|
امتیاز مطلب : 37
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10
تاریخ انتشار : شنبه 30 تير 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

سئو چیست؟

سئو (SEO) مخفف عبارت “Search Engine Optimization” به معنی “بهینه‌سازی موتور جستجو” است. پیش نیازهای یادگیری سئو سئو مجموعه اقداماتی است که به وب‌سایت شما کمک می‌کند تا در نتایج جستجوی گوگل (یا سایر موتورهای جستجو) برای کلمات کلیدی مرتبط، رتبه بالاتری کسب کند. هرچه رتبه وب‌سایت شما بالاتر باشد، احتمال دیده شدن آن توسط کاربران بیشتر می‌شود.

چرا سئو مهم است؟

این روزها، اینترنت به بخش جدایی‌ناپذیر زندگی ما تبدیل شده است. افراد برای یافتن اطلاعات مورد نیاز خود، به موتورهای جستجو مانند گوگل مراجعه می‌کنند. بنابراین، دیده شدن در نتایج برتر گوگل برای موفقیت آنلاین هر کسب و کاری حیاتی است.

 

پیش نیاز های یادگیری SEO

1. درک عمیق از نحوه عملکرد موتورهای جستجو

سئو (بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو) دنیایی پویاست که در آن، راز موفقیت در درک عمیق از نحوه عملکرد موتورهای جستجو نهفته است. گوگل، به عنوان پیشرو در این عرصه، از الگوریتم‌های پیچیده‌ای برای رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها استفاده می‌کند. متخصصان سئو با کلیدواژه‌پژوهی دقیق و تولید محتوای باکیفیت، وب‌سایت را در مسیر دستیابی به قله‌های نتایج جستجو هدایت می‌کنند.

الگوریتم‌های موتورهای جستجو مجموعه‌ای از قوانین پیچیده هستند که بر اساس صدها (و شاید هزاران) فاکتور، به رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها در نتایج جستجو می‌پردازند. در حالی که ماهیت دقیق این الگوریتم‌ها همواره در حال تغییر است، برخی از مهم‌ترین معیارهای رتبه‌بندی عبارتند از:

 
 
  • مرتبط بودن محتوا: محتوای وب‌سایت شما باید به طور کامل با نیازها و سوالات کاربران مرتبط باشد.
  • تجربه‌ی کاربری (UX): وب‌سایت شما باید از نظر سرعت بارگذاری، سهولت پیمایش و سازگاری با موبایل، تجربه‌ای لذت‌بخش برای کاربر رقم بزند.
  • اعتبار و کیفیت محتوا: محتوای باکیفیت، مبتنی بر تحقیق و ارائه‌دهنده‌ی اطلاعات ارزشمند، همواره مورد توجه موتورهای جستجو قرار می‌گیرد.
  • بهره‌گیری از کلمات کلیدی: شناسایی و استفاده‌ی بهینه از کلمات کلیدی مرتبط با حوزه‌ی فعالیت شما، کلیدی برای دیده شدن در نتایج جستجو است.
  • ساختار و سئوی تکنیکال: بهینه‌سازی ساختار وب‌سایت و کدهای آن (سئوی تکنیکال) عاملی تاثیرگذار بر رتبه‌بندی به شمار می‌رود.
  • لینک‌سازی: دریافت بک‌لینک‌های باکیفیت از وب‌سایت‌های معتبر، به موتورهای جستجو اعتبار و ارزش وب‌سایت شما را نشان می‌دهد.

فراموش نکنید: سئوی موفق، یک ماراتن است نه یک دورِ‌خط! با به‌روز نگه‌داشتن دانش و رعایت مستمر نکات سئو، می‌توانید جایگاه خود را در نتایج جستجو ارتقا دهید.

 

2. استفاده از کلیدواژه های حرفه ای

کلمات کلیدی حکم کلید را دارند. آن‌ها دروازه ورود کاربران به وب‌سایت شما هستند و نقش مهمی در دیده شدن و جذب مخاطب هدف را ایفا می‌کنند. اما کلیدواژه حرفه‌ای چیست و متخصصان سئو چگونه از آن‌ها برای موفقیت بهره می‌گیرند؟

یکی از مهم ترین قدم‌ها در مسیر تسلط بر سئو، تحقیق و بررسی کلمات کلیدی است. این فرآیند شامل شناسایی عبارات و کلماتی است که کاربران برای یافتن محصولات، خدمات یا اطلاعات مرتبط با کسب‌وکار شما در موتورهای جستجو مانند گوگل، جستجو می‌کنند. با داشتن لیستی از کلمات کلیدی مناسب، می‌توانید محتوای هدفمند تولید کنید، استراتژی سئوی خود را شکل دهید و در نهایت، رتبه بالاتری را در نتایج جستجو به دست آورید.

ابزارهای قدرتمند برای پیدا کردن کلمات کلیدی

خوشبختانه، ابزارهای رایگان و پولی متعددی برای تسهیل فرآیند تحقیق کلمات کلیدی در دسترس هستند. برخی از محبوب‌ترین این ابزارها عبارتند از:

  • Google Keyword Planner: این ابزار رایگان گوگل به شما کمک می‌کند تا کلمات کلیدی مرتبط با کسب‌وکار خود را کشف کنید، میزان جستجوی ماهانه آن‌ها را بسنجید و سختی رقابت برای هر کلمه را ارزیابی کنید.
  • Ahrefs: این ابزار پولی حرفه‌ای، امکانات گسترده‌ای از جمله تجزیه و تحلیل رقبا، بررسی بک‌لینک‌ها و کشف کلمات کلیدی با ارزش را در اختیار شما قرار می‌دهد.
 
  • SEMrush: یکی دیگر از ابزارهای پولی محبوب سئو 

استفاده از کلمات کلیدی طولانی دقیق‌تر، بازدهی بالاتر

کلمات کلیدی طولانی (Long-Tail Keywords) عباراتی هستند که از چند کلمه تشکیل شده‌اند و کاربر را با جزئیات بیشتری راهنمایی می‌کنند. این نوع کلمات کلیدی معمولا حجم جستجوی پایین‌تری دارند، اما رقابت برای آن‌ها نیز کمتر است. با تمرکز بر کلمات کلیدی بلند، می‌توانید مخاطبان هدفمندتری را جذب کنید و نرخ تبدیل (Conversion Rate) بالاتری را به دست آور آورید.

به عنوان مثال، به جای تمرکز روی کلمه کلیدی کلی «کفش ورزشی»، می‌توانید از کلمات کلیدی بلندتری مانند «کفش ورزشی مردانه برای دویدن» یا «خرید آنلاین کفش ورزشی زنانه با تخفیف» استفاده کنید.

 

3. سلطه بر محتوا، راز جلب رضایت کاربر و موتورهای جستجو

محتوای باکیفیت و ارزشمند، ستون اصلی موفقیت در سئو است. متخصصان سئو باید اصول نگارش محتوای سئو محور را بدانند. این نوع محتوا نه تنها برای کاربران جذاب و مفید است، بلکه حاوی کلمات کلیدی هدفمند بوده و با الگوریتم‌های موتورهای جستجو سازگار است. به طور خلاصه، محتوای باکیفیت کلید جلب رضایت کاربران و موتورهای جستجو به طور همزمان است.

سلطه بر محتوا یعنی توانایی خلق محتوایی باکیفیت، ارزشمند و هدفمند که هم برای کاربران جذاب باشد و هم با الگوریتم‌های موتورهای جستجو مانند گوگل همخوانی داشته باشد. متخصص سئویی که بر محتوا تسلط دارد، می‌داند که چطور کلمات کلیدی مرتبط را شناسایی کند، آن‌ها را به شکلی طبیعی در متن بگنجاند و در عین حال، تجربه‌ای لذت‌بخش برای خواننده به ارمغان بیاورد.

چرا محتوا برای سئو حیاتی است؟

محتوای باکیفیت چندین نقش اساسی در موفقیت سئوی یک وب‌سایت ایفا می‌کند:

 
 
  • جذب کاربر: محتوای جذاب و مرتبط، کاربران را به وب‌سایت شما هدایت می‌کند و آن‌ها را ترغیب می‌کند تا زمان بیشتری را صرف خواندن مطالب شما کنند. این امر به نوبه خود، به بهبود رتبه وب‌سایت در نتایج جستجو کمک می‌کند.
  • بهبود تجربه کاربری: محتوای مفید و قابل درک، تجربه کاربری مثبتی را برای مخاطبان رقم می‌زند. گوگل به تجربه کاربری اهمیت زیادی می‌دهد و وب‌سایت‌هایی را که تجربه کاربری بهتری ارائه می‌دهند، در رتبه‌های بالاتر قرار می‌دهد.
  • تقویت اعتبار و برندسازی: محتوای تخصصی و قابل اعتماد، به شما این امکان را می‌دهد که خود را به عنوان یک مرجع در حوزه کاری‌تان معرفی کنید. این امر اعتماد کاربران را جلب می‌کند و به برندسازی قوی‌تر منجر می‌شود.
  • ایجاد بک‌لینک: محتوای باارزش، به طور طبیعی، بک‌لینک‌های باکیفیتی را به سمت وب‌سایت شما جذب می‌کند. بک‌لینک‌ها از دیدگاه گوگل، نشان‌دهنده اعتبار و اهمیت وب‌سایت شما هستند و به بهبود رتبه آن کمک شایانی می‌کنند.
 


:: بازدید از این مطلب : 87
|
امتیاز مطلب : 28
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10
تاریخ انتشار : شنبه 30 تير 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

محتوای تولید شده توسط کاربر یا UGC به طور خلاصه، هر محتوایی است که توسط افرادی غیر از کسانی که شغلشان تولید محتواست، ایجاد و منتشر شده است.  اموزش تولید محتوا متنی رایگان غالباً، این مشارکت کننده‌ها طرفدارانی هستند که برندی را تبلیغ می‌کنند که به آن علاقه مند هستند. می‌تواند محتوا از هر نوع باشد، از جمله وبلاگ‌ها، صفحات وب سایت، تصاویر، پست‌های رسانه‌های اجتماعی و موارد متعددی از این دست.

وقتی کوکا کولا بطری‌های مخصوص خود را ارائه داد، در میان مخاطبانش طرفداران بسیاری به دست آورد. آن‌ها کمپین‌های گوناگونی را ایجاد کردند که نمونه آن این بود که از مشتریان خواسته شد تا تصاویر خود را که در حال استفاده از کوکاکولا که با این بطری‌ها هستند، در رسانه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارند. اما نتیجه این کار چیست؟ نتیجه این است که مشتریان کوکاکولا به عنوان یک تبلیغ کننده عمل کردند.

در واقع باید بدانید این فقط یک کمپین یک طرفه یا یک فریب نبود؛ بلکه با این کار هزاران کمپین محتوای تولید شده توسط کاربر یا همان (UGC) ایجاد شد و میلیون‌ها دلار درآمد به وجود آمد.

موج بعدی وب، محتوای تولید شده توسط کاربر خواهد بود.

جان دوئر

اما محتوای تولید شده توسط کاربر دقیقاً چیست؟

محتوای تولید شده توسط کاربر به عنوان هر نوع محتوایی تعریف شده است که توسط تولید کنندگان حرفه‌ای ایجاد نشده یا به اصطلاح به وسیله طرفداران ایجاد شده است. برای خلق محتوا توسط کاربر می‌توان به تصاویر، فیلم، توصیفات، توئیت ها، پست‌های وبلاگ و هر چیز دیگری که در این میان است، اشاره کرد.

بنابراین به نظر می‌رسد این روزها، محتوای تولیدی کاربران یکی دیگر از این کلمات کلیدی در بازاریابی است، درست است؟

بیایید برای توضیح بهتر برای خلق محتوا توسط کاربر (UGC) به سال ۲۰۰۹ و به کمپین Burberry’s Art of the Trench UGC  اشاره کنیم. در آن زمان، برندها ایده توجه به طرفداران خود را برای توسعه برندیگ خود استفاده کردند زیرا تبلیغات دهان به دهان، بهترین نوع ارجاع‌ها، حتی در عصر دیجیتال است.

Burberry از هواداران وفادار خود خواست که تصاویری از خود و دوستانشان را با یک کت مخصوص که نمادی این برند بوده، بارگذاری کنند. تمام کاری که Burberry باید انجام می‌داد این بود که بهترین عکس‌های ارسالی‌ها را در صفحه فیس بوک خود به نمایش بگذارد.

جالب است بدانید که ۸۶٪ مصرف کنندگان معتقد هستند که محتوای تولید شده توسط کاربر یا همان UGC نشانه خوبی از کیفیت یک برند است و به خوبی می‌توان به آن برند اعتماد کرد. از سوی دیگر ۶۸٪ از کاربران رسانه‌های اجتماعی در سنین ۱۸ تا ۲۴ سالگی، اطلاعاتی را که در رسانه‌های اجتماعی می‌بینند، به عنوان عاملی برای تصمیم گیری در مورد خرید مورد توجه قرار می‌دهند. از همین رو می‌توان فهمید که چرا UGC بسیار قدرتمند است.

چرا محتوای تولید شده توسط کاربر (UGC) بسیار موفق است و چرا نباید آن را نادیده گرفت؟

بدیهی است که کمپین‌های خلق محتوا توسط کاربر (UGC) در دنیای بازاریابی یک بازیگر ثابت بوده زیرا آنها بسیار موفق عمل کرده‌اند. اما چرا تولید محتوا توسط کاربر تا این اندازه تاثیرگذار است؟ چرا برندها به سمت ایجاد تبلیغات توسط مخاطبان روی آورده‌اند تا محصولات خود را معرفی کنند؟ در ادامه پاسخ این سؤالات را یک به یک برایتان شرح می‌دهیم:

۱. مشتری مداری با محتوای تولیدی کاربران

توجه به مشتری مداری روز به روز در حال افزایش است؛ زیرا شرکت‌ها دائماً باید از روندهای در حال تغییر مخاطبان خود مطلع بوده تا عملکرد درستی در برابر آنها داشته باشند. در این دنیا که فضای دیجیتال مدام سرعت زندگی را بالا می‌برد، با یک کلیک می‌توان در خصوص تصمیمات افراد در مورد یک برند تغییر ایجاد کرد. اگر برندها به مشتریان خود سرویس ندهند، مشتریان آنها به سادگی یک برند تجاری دیگر پیدا می‌کنند.

۲. تأثیر عکس کاربران

کاربران آنلاین با دانستن اینکه کدام شرکت‌ها از روشهای بازاریابی استفاده می‌کنند و کدام یک به دلیل کیفیت بالا مخاطبان خود را جذب کرده‌اند، انتخابشان را انجام می‌دهند. شاید نیازی نباشد که بگوییم کدام برندها موفق عمل می‌کنند آن هم با کمک تولید محتوا توسط کاربر.

۳. عدم اعتماد مردم به تبلیغات

شاید نیازی به گفتن نباشد مردم نسبت به تبلیغات دچار بی اعتمادی هستند. در واقع بازاریابی به روش‌های سنتی رو به افول است و از همین رو بسیاری از برندها به سمت برقراری ارتباط با کاربران رفته‌اند تا با تعاملی که ایجاد می‌کنند، محصول خود را به نمایش گذاشته و اعتماد سایر کاربران را جذب نمایند.

۴. استفاده از محتوای تولید شده توسط کاربر طی سال‌های طولانی

واقعیت آن است که ما طی قرن‌ها، به محتوای تولید شده توسط کاربر UGC پرداخته‌ایم اما با این تفاوت که اکنون سیستم عامل‌های رسانه‌ای وجود دارند که آن پیام‌ها را در سراسر جهان قابل دسترسی می‌کنند. جالب است بدانید که ۹۲٪ مردم به توصیه دیگران از محتوا برندهای مختلف، اعتماد دارند. در چنین شرایطی خلق محتوا توسط کاربر بی اندازه تاثیرگذار است.

۵. معتبرتر است

در مطالعه‌ای که توسط Cohn & Wolfe انجام شد، ۶۳٪ از مصرف کنندگان گفتند که ترجیح می‌دهند از شرکتی که معتقد هستند نسبت به یک رقیب معتبرتر است، خرید کنند.

اصالت در دنیای امروز بسیار مهم است. مشتریان دیگر مصرف کنندگان منفعل نسبت به تبلیغات تلویزیونی و بیلبوردهای تبلیغاتی نیستند. در عوض، آن‌ها انتخاب کننده‌های واقعی هستند و می‌خواهند در مورد اینکه چه کسی معتبرتر است، خود تصمیم بگیرند.

اما چگونه آنها انتخاب می‌کنند که از چه کسی خریداری کنند؟ آن‌ها برندهایی را انتخاب می‌کنند که می‌توانند با آنها ارتباط برقرار کنند.

۶. این یک جامعه ایجاد می‌کند

محتوای تولید شده توسط کاربر UGC  مخاطبان را با هم جمع می‌کند، در واقع به جای اینکه “ما” در برابر وضعیت “آن‌ها” باشد آن هم در جایی که برندها دائماً در تلاشند تا مصرف کنندگان را به سمت خود جلب نمایند،UGC  همه را در یک خانواده بزرگ و شاد جمع می‌کند.

این دانش رایج است که مردم دوست دارند بخشی از یک جامعه باشند. در یک نظریه سال ۱۹۸۶ که توسط مک میلون و چاویس نوشته شده است، چهار چیز وجود دارد که مردم را ترغیب می‌کند که خود را بخشی از یک جامعه احساس کنند.

  • عضویت
  • نفوذ
  • برآوردن نیازها
  • ارتباط عاطفی مشترک

نقاط ۲ و ۴ در بحث تولید محتوا توسط کاربر مورد توجه است. نفوذ باید به هر دو روش کار کند، اعضا نیز باید احساس کنند که تأثیرگذاری بر جامعه دارند، عنصری که تولید محتوا توسط کاربر UGC را روی میز قرار می‌دهد.

۷. مقرون به صرفه است

محتوای تولید شده توسط کاربر UGC  درباره کاربرانی است که محتوا را ایجاد می‌کنند. آن‌ها بدون دریافت حقوق محتوا تولید می‌کنند و این کار را به دلایل مختلف انجام می‌دهند، خواه به اشتراک گذاشتن تجربه، خواه به برقراری ارتباط با افراد همفکر یا ایجاد فرصت برای برنده شدن در چیزی.

بدیهی است که این امر، به طور قابل توجهی ارزان‌تر از میلیون‌ها تومان هزینه برای تبلیغات تلویزیونی و… است.

جذابیت محتوای تولید شده توسط کاربر UGC این است که کاربران نمایش را اجرا می‌کنند؛ در حالی که بازاریاب‌ها مجبورند جیب‌های خود را برای کمپین‌هایی خالی کنند که ممکن است عملکرد خوبی داشته باشند یا نداشته باشند.

تشویق به حضور

طبق گفته ComScore، هنگامی که مصرف کنندگان در معرض ترکیبی از محتوای بازاریابی حرفه‌ای و محتوای تولید شده توسط کاربر قرار بگیرند، تعامل با برند توسط آنها ۲۸٪ افزایش می‌یابد.

به عنوان نمونه مسابقه جام سفید Starbucks  که در سال ۲۰۱۴ برگزار شد را برایتان شرح می‌دهیم. در این مسابقه مشتریان تشویق می‌شدند که در تمام جام‌های سفید Starbucks حضور داشته باشند و تصاویر خود را ارسال کنند. تقریباً ۴۰۰۰ مشتری فقط در سه هفته تصاویری را ارسال کرده‌اند که نشان می‌دهد مردم آماده و مایل به شرکت در این برند هستند.

بازاریابی محتوای تولید شده توسط کاربر UGC در مقابل بازاریابی سنتی

مصرف کنندگان به طور قابل ملاحظه‌ای نسبت به گذشته در برابر تبلیغات مقاومت می‌کنند. آن‌ها اکنون در تصمیماتی که می‌گیرند، فعال‌تر هستند و برایشان مهم است که پیام‌های تبلیغاتی را از کجا دریافت می‌کنند.

در واقع این روزها، تبلیغات سنتی چه در رسانه‌های خارجی و چه به صورت آنلاین، یک بازی رقابتی است. این نکته را به این واقعیت اضافه کنید که مصرف کنندگان به طور فعال تصمیم می‌گیرند که از تبلیغات دور بمانند و گاه پیام‌های تبلیغاتی را مسدود می‌کنند. در این شرایط برندها یک روش معتبر در برابر بازاریابی سنتی دارند و آن تولید محتوا توسط کاربر است.

محتوای تولیدی کاربران UGC نیز به عنوان پیامی قابل اعتماد توسط کاربران شناسایی می‌شود. در یک مطالعه در سال ۲۰۱۳، ۷۹٪ از مصرف کنندگان گفته‌اند که به اندازه توصیه‌های حضوری، به پیام‌های آنلاین اعتماد دارند. این یک معیار ارزشمند برای خلق محتوا توسط کاربر است.

با این وجود، شناختن خطرات بازاریابی خلق محتوا توسط کاربر نیز مهم است. مهم‌ترین آنها مدیریت صحیح حقوق قانونی عکس‌ها است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که آسیب احتمالی سوء استفاده از بازاریابی UGC  می‌تواند سبب شود که یک برند تجاری اعتبار خود را از دست بدهد و بازنده میدان رقابت شود.

بهترین نمونه‌های مارک‌های با استفاده از UGC

بیایید با معرفی برخی از کمپین‌های UGC که به خوبی نتیجه داده‌اند، محتوای تولید شده توسط کاربر را بهتر به شما معرفی کنیم.

  • کمپین #thesweatlife لولوئون

برند لباس یوگا، لولونمون می‌خواست مخاطبان خود را گرد هم آورد و جامعه‌ای را برای برند خود ایجاد کند. در سال ۲۰۱۳، آن‌ها به کمپین #thesweatlife رسیدند که طی آن مشتریان خود را ترغیب به ارسال عکس‌هایی از خود را حین انجام یکی از سخت‌ترین حرکات یوگا، در اینستاگرام کردند.

“ما لوسیا دالیمور، مدیر برند Lululemon گفت:” ما این برنامه را به عنوان راهی برای ارتباط با کاربران خود ایجاد کرده‌ایم و نشان می‌دهیم که چگونه آنها به طور واقعی محصولات ما را در دنیای واقعی و غیر مجازی مورد استفاده قرار می‌دهند. “ما آن را به عنوان یک روش منحصر به فرد برای وارد کردن تجربیات آفلاین آنها در جامعه آنلاین خود می‌بینیم.”

در دو ماه اول، این برند بیش از ۷۰۰۰ عکس از مشتریان خود (یا “سفیران نام تجاری”) در اینستاگرام و توییتر خود به نمایش گذاشت و گالری منحصر به فرد #sweatlife که به خصوص برای این کمپین ایجاد شده بود، بیش از ۴۰،۰۰۰ بازدید کننده بی نظیر را به دست آورد.

  • جشنواره Cipivate Chipotle

جشنواره مارک چیپوتل از محتوای تولید شده توسط کاربر UGC برای جمع کردن جامعه خود و ترویج عناصر مختلف برند استفاده کرده است.

آن‌ها تصاویر و فیلم‌ها را بر روی یک صفحه جمع کردند، جایی که بازدید کنندگان از جشنواره می‌توانستند پس از پایان جشنواره، خاطرات خود را به یاد آورند.

در طول تعطیلات آخر هفته جشنواره Cipivate Chipotle، که در سان فرانسیسکو برگزار شد، این برند بیش از ۱۲۰۰ پست اجتماعی و ۳ میلیون برداشت چشمگیر به خود اختصاص داد.

  • موارد آیفون لگو Belkin

در سال ۲۰۱۳، بلکین یک کمپین محتوای تولید شده توسط کاربر UGC را اجرا کرد که شامل ابزار مورد علاقه مردم، آیفون بود. با اشتراک لگو، آن‌ها از مشتریان خواستند تا با استفاده از بلوک‌های قابل تنظیم لگو، مواردی را برای تلفن‌های خود ایجاد کنند. آن‌ها سپس تصاویر را با استفاده از هشتگ #LEGOxBelkin  در اینستاگرام قرار دادند.

این نمونه کامل مشتریانی است که فروش این برند را انجام می‌دهند زیرا این روش ساده اما کارآمد در بازاریابی، خریداران بالقوه را نشان می‌دهد که چقدر جالب، متنوع و مرسوم، می‌توانند به صورت ارگانیک مشتری جذب کنند.

 



:: بازدید از این مطلب : 106
|
امتیاز مطلب : 26
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
تاریخ انتشار : جمعه 29 تير 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

اصلا تولید محتوا چیست و تولید کننده محتوا کیست؟

گستردگی دنیای بازاریابی محتوا (Content Marketing) آنقدر است که نمی‌شود تعریف مشخصی از تولید محتوا داشته باشیم. اموزش تولید محتوا متنی رایگان  اما می‌توانیم بگوییم که هر چیزی که شما روزانه در فضای دیجیتال با آن سروکار دارید؛ یعنی ویدیو و عکس‌هایی که می‌بینید، پادکست‌هایی که می‌شنوید و متن‌هایی که می‌خوانید به نحوی محتواهایی هستند که کسانی آن‌ها را تولید کردند.

هر کسی با اهداف مشخصی وارد حوزه تولید محتوا می‌شود. اما به صورت کلی و در نهایت، حتی افرادی که صرفاً برای سرگرمی یا آموزش تولید محتوا می‌کنند، بعد از مدتی به فکر کسب درآمد از محتوا خواهند افتاد. این محتوا می‌تواند آنلاین یا آفلاین باشد و در قالب‌های متنوعی هم مثل ویدیو، گرافیک، عکس یا محتوای متنی ارائه شود. گاهی حتی با توجه به پلتفرم و هدف، همه انواع محتوا با هم ترکیب می‌شوند.

بسیاری از تولید کنندگان محتوا بعد از مدتی به اینفلوئنسر تبدیل می‌شوند و با تولید محتوای روزانه با افراد زیادی ارتباط برقرار می‌کنند. این افراد با بسط دادن یک ایده ناب برند شخصی‌شان را می‌سازند و مخاطبان خودشان را هم پیدا می‌کنند.

در این بین بسیاری از کسب‌وکارها هم از تولید محتوا به عنوان روشی برای بازاریابی محصولات و خدماتشان استفاده می‌کنند. محتوا می‌تواند انواع خیلی متنوعی داشته باشد که من در اینجا چند نمونه از پرطرفدارترین انواع محتوا را به شما معرفی می‌کنم:

  • وبلاگ
  • پادکست
  • ویدیو
  • موسیقی
  • گرافیک
  • عکس
  • کتاب‌های الکترونیکی (E-book)
  • اینفوگرافیک
  • و...

چرا تولید محتوا یک شغل ایده‌آل است؟

در سراسر دنیا و به خصوص در ایران، تولید محتوا طرفداران زیادی دارد و افراد زیادی به صورت فریلنسری یا استخدامی در حوزه‌‌های مختلفی از محتوا به درآمدهای قابل توجهی رسیده‌اند. از پیج‌های واینری اینستاگرامی که میلیون‌ها فالوور دارند گرفته تا کانال‌های پربازدید یوتیوب و تلگرام، این روزها تبدیل به مهم‌ترین و حتی تنها منبع درآمد افراد شده‌اند.

از طرفی دیگر، اگر شما پیج، کانال یا سایتی برای خودتان نداشته باشید، همچنان می‌توانید در تولید محتوا برای کسب‌وکارها و افراد دیگر همکاری کنید و به درآمد برسید. در هر صورت، هزاران کسب‌وکار هستند که برای رشد خودشان در دنیای دیجیتال از طریق انواع محتواها، حاضرند میلیون‌ها و میلیاردها تومان هزینه کنند!

 

همه این‌‌ها به کنار، شغل تولید محتوا از چند جهت بسیار جذاب است.

اول آنکه برای شروع نیاز به سرمایه یا تجهیزات خاصی ندارد، یک لپ‌تاپ ساده یا گوشی معمولی کافی است

دوم؛ می‌توانید به صورت دورکاری، حضوری، فریلنسری و استخدامی فعالیت کنید

سوم؛ همانطور که توضیح دادیم، بازار کار بسیار خوبی دارد

چهارم؛ جای رشد و ارتقای شغلی دارد

پنجم؛ درآمد خوبی دارد، البته این مورد کاملاً به کیفیت کار تولیدکننده محتوا بستگی دارد

اگر شما هم تولید کننده محتوا هستید یا به تولید محتوا علاقه دارید و دوست دارید از طریق آن کسب درآمد کنید، تا آخر این مقاله همراه ما باشید.

چگونه از طریق تولید محتوا به یک ماشین پولساز تبدیل شوم؟

برای شروع کسب درآمد از تولید محتوا، تنها چیزی که به آن نیاز دارید، یک ایده ناب و خلاقانه است. در ادامه ۱3 روش تولید محتوا را به شما معرفی می‌کنم که به شما کمک می‌کند آن جرقه در ذهنتان ایجاد شود و با توجه به ایده‌ای که دارید، محتوای مربوط به آن را تولید کنید و در نهایت از آن درآمد کسب کنید:

 

۱. مهارت و دانش خودتان را آنلاین بفروشید

همین حالا گوگل را باز کنید و درباره یک موضوع خاص سرچ کنید؛ من به شما قول می‌دهم نصف نتایجی که گوگل به شما پیشنهاد می‌دهد، دوره‌های آموزشی آنلاین درباره آن موضوع است. حتما شما هم چیزی بلدید که شاید خیلی‌ها دوست داشته باشند آن را یاد بگیرند. پس چرا آن را نمی‌فروشید؟

کافی است یک پلتفرم آنلاین مخصوص دوره‌های آموزشی پیدا کنید و با روش‌های مختلفی مثل ضبط صدا، ویدیو یا حتی نوشتن آن، مهارتتان را با بقیه به اشتراک بگذارید. یا حتی می‌توانید یک وبینار برگزار کنید و در آن وبینار درباره‌اش حرف بزنید. در ادامه می‌توانید از طریق راه‌اندازی یک وبسایت، پیج اینستاگرام، کانال تلگرام یا هر پلتفرم دیگری محتوای آموزشی خود را بفروشید.

پلتفرم‌های فارسی زیادی هستند که شما در آن‌ها می‌توانید دوره آموزش یا وبینار برگزار کنید. من در ادامه چند نمونه از آن‌ها را به شما معرفی می‌کنم:

نمونه سایت‌های ایرانی:

  • ایسمینار
  • فرانش
  • درسواره
  • هم‌آموز

نمونه سایت‌های خارجی:

  • Skillcrush 
  • Udemy 
  • edX 
  • Coursera 

۲. ویدیو بسازید

با ساختن ویدیوهای تبلیغاتی و خلاقانه هم به یک تولید کننده محتوا تبدیل می‌شوید. خیلی از برندها تبلیغات ویدیویی دارند و بسیاری از کمپین‌هایشان با ویدیو همراه است. اگر بلدید با کامپیوتر یا حتی گوشی موبایل ویدیو بسازید و ادیت کنید، خیلی از شرکت‌ها منتظر شما هستند تا با شما همکاری کنند.

برای ساخت ویدیو لازم است که نرم افزارهایی مثل ادوبی پریمیر و افتر افکت را یاد بگیرید تا بتوانید ویدیوهای حرفه‌ای‌تری بسازید. البته کار کردن با این نرم‌افزارها معمولا به سیستم‌هایی با پردازش قوی نیاز دارند و طبیعتا هزینه زیادی هم دارند.

اما برای شروع کار می‌توانید با گوشی موبایلتان ویدیو بگیرید و آن را ویرایش و تدوین کنید. اپلیکیشن‌های موبایلی مثل VLLO، اینشات و VN وجود دارند که با کمک آن‌ها می‌توانید ویدیوها را تدوین کنید.

در دوره آموزشی «تولید محتوای حرفه‌ای با موبایل» می‌توانید تمام فوت و فن‌های تولید محتوای بصری با گوشی موبایل را یاد بگیرید. همچنین پیشنهاد می‌کنیم آموزش‌های رایگان تولید محتوا با موبایل را از دست ندهید.

 

۳. محتوای گرافیکی تولید کنید

همانطور که حتما تا الان متوجه شدید، تولید محتوا حتما به معنی محتوای متنی و مقاله و وبلاگ نیست. اگر فکر می‌کنید علاقه‌ای به نوشتن ندارید، دنیا به آخر نرسیده و شما باز هم می‌توانید محتوا تولید کنید. نوع دیگر تولید محتوا که به آن محتوای بصری می‌گویند، گرافیک است.

اگر گرافیست هستید و می‌توانید با طراحی بنر و کاراکتر، برندی را به بقیه معرفی کنید، شما هم یک تولید کننده محتوا هستید. می‌توانید با کار کردن تمام وقت یا پروژه‌ای با شرکت‌های مختلف برای آن‌ها محتوای گرافیکی تولید کنید و درآمد خوبی هم داشته باشید.

برای تولید محتوای گرافیکی نیاز است که کار با نرم‌افزارهایی مثل فوتوشاپ را بلد باشید. البته برای شروع کار باز هم می‌توانید با گوشی موبایلتان و با کمک برنامه‌هایی مثل پیکس آرت یا لایت روم ویرایش حرفه‌ای عکس را یاد بگیرید.

اگر علاقه دارید در طراحی بنر به تخصص برسید، پیشنهاد می‌کنیم «دوره آموزش فتوشاپ نوین» را از دست ندهید. در این دوره راه و چاه کسب درآمد با طراحی گرافیکی و راهکارهای ورود به بازار کار را کامل یاد می‌گیرید.

۴. پادکست بسازید

تولید پادکست یک راه جذاب و نسبتاً جدید برای کسب درآمد از محتوا است! کافی است یک موضوع انتخاب کنید که درباره آن آگاهی دارید یا حداقل به آن علاقمند هستید. و البته یک صدای گرم و دلنشین هم حتماً به کار می‌آید!

 

با ساختن پادکست می‌توانید درباره تخصص‌هایتان صحبت کنید و با رشد آن کم‌کم آن را به یک تجارت تبدیل کنید. در ابتدای کار هم حتما لازم نیست خیلی هزینه کنید تا جواب بدهد، یک ایده و یک میکروفون کارتان را راه می‌اندازند!

 

یک نمونه خوب از این روش تولید محتوا، پادکست «علی بندری» است که طرفداران خیلی زیادی هم دارد. علی بندری فقط یک ایده خوب داشت و آن را عملی کرد. حالا هزاران نفر پادکست او را گوش می‌کنند و او از طریق تبلیغات در پادکستش درآمد زیادی هم دارد. در نهایت، اگر پادکست‌های شما مخاطبان زیادی پیدا کند، می‌توانید اسپانسر دائمی هم دریافت کنید و به درآمد قابل توجهی برسید.

۵. کانال یوتیوب بسازید

یکی دیگر از روش‌های شگفت‌انگیز کسب درآمد از تولید محتوا، راه‌اندازی یک کانال یوتیوب است. یوتیوب یکی از ساده‌ترین پلتفرم‌های رسانه اجتماعی است که می‌توان به سادگی از آن درآمد کسب کرد. در یوتیوب می‌توانید محتوای ویدیویی جذاب و سرگرم‌کننده یا حتی آموزشی بسازید و با دیگران به اشتراک بگذارید. اگر بتوانید مخاطبان خودتان را در یوتیوب پیدا کنید، می‌توانید به راحتی از طریق آن کسب درآمد کنید.

ضمن آنکه درآمد از یوتیوب در ایران به صورت دلاری است و از این نظر فرصت بسیار خوبی برای رسیدن به درآمد بالا خواهید داشت. البته انتقال پول کمی در ایران با چالش همراه است که البته آن هم راه دارد. اگر دوست دارید بیشتر درباره کسب درآمد از طریق یوتیوب بدانید، ما در مقاله «راهنمای کامل کسب درآمد از یوتیوب» به شکل مفصل درباره آن صحبت کردیم.

۶. برای کسب‌وکارها محتوای متنی تولید کنید

این روزها بسیاری از کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ نیاز به افرادی دارند که از طریق قلم جادویی‌شان آن‌ها و محصولات یا خدماتشان را به دیگران معرفی کنند. شما هم اگر با ابزارهای نویسندگی آشنایید، می‌توانید با این کسب‌وکارها همکاری کنید و با نوشتن محتوای متنی برای آن‌ها درآمد کسب کنید. اینجا پیشنهاد می‌کنیم مقاله «هزینه تولید محتوا» را مطالعه کنید.

تولید محتوای متنی برای سایت یکی از پرطرفدارترین مشاغل تولید محتوا در ایران است و افراد زیادی هب صورت فریلنسری و دائمی، مشغول به کار هستند. همین مقاله‌ و سایر مقالات بلاگ نوین که در حال مطالعه آن هستید، توسط نویسنده‌هایی به صورت دورکاری یا حضوری تولید شده‌اند و نویسنده‌ها از طریق نوشتن این مطالب، درآمد داشته‌اند. پیشنهاد می‌کنیم ویدیوی زیر را حتماً ببینید:

 

راستی، ما در دوره آموزشی تولید محتوای متنی، ریز و بم این موضوع را به شما آموزش دادیم که با گذراندن آن می‌توانید مقاله‌هایی بنویسید که واقعاً مفید و ارزشمند باشند و تا مدت‌ها در ذهن خوانندگان باقی بمانند.

۷. وبلاگ خودتان را داشته باشید

داشتن یک وبلاگ آنلاین هم یک گزینه عالی برای کار کردن در خانه است. داشتن یک وبلاگ شخصی به شما این امکان را می‌دهد که ایده‌هایتان را با دیگران در سراسر جهان به اشتراک بگذارید. موضوع وبلاگ شما می‌تواند مطابق با علایق، سرگرمی‌ها یا حتی استعدادهایتان باشد. بعد از آنکه وبلاگ شما رشد کرد و مخاطبان زیادی را جذب کردید، می‌توانید با دریافت رپورتاژ و بنرهای تبلیغاتی، به درآمد برسید.

در مقاله «چگونه از وبلاگ خود کسب درآمد کنیم؟» می‌توانید درباره ترفندهای وبلاگ نویسی بیشتر یاد بگیرید.

۸. کانال تلگرام بسازید

این روزها با ساخت یک کانال تلگرام درباره هر موضوعی که دوست دارید و با جذب اعضا می‌توانید درآمد داشته باشید. محتوای کانال می‌تواند سرگرمی، موزیک، ویدیو، اخبار، دنیای سینما یا هرچیز دیگری باشد. کافی است کانالتان را بسازید و با جذب اعضا کم کم از برندهای مختلف تبلیغ بگیرید و درآمد کسب کنید. از محبوب‌ترین و معروف‌ترین کانال‌های تلگرام که با انتشار تبلیغات درآمد زیادی کسب می‌کنند، می‌توان به نمونه‌های زیر اشاره کرد:

  • «آهنگیفای» با بیش از چهار و نیم میلیون عضو
  • کانال «مجله | Do You Know» با 1.3 میلیون عضو
  • کانال «گیزمیز» با 990 هزار عضو
  • کانال «توییتر فارسی» با حدود ۵۰۰ هزار عضو
  • کانال «کاف» با 530 هزار عضو
  • کانال «منطقه آزاد» با 319 هزار عضو

۹. در اینستاگرام فعالیت کنید

اگر اینستاگرامتان را باز کنید، صفحه‌های زیادی می‌بینید که یک فرد با تولید محتوای خلاقانه در آن فعالیت می‌کند و فالوئرهای زیادی هم دارد. همه این افراد روزی کارشان را از صفر شروع کردند و فقط ایده‌شان را اجرایی کردند.

تولید محتوا در اینستاگرام هم می‌تواند شامل هر موضوعی باشد. با افزایش فالوئر می‌توانید از برندها و کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ تبلیغ بگیرید و درآمد داشته باشید. مثلا صفحه «هومن ایران‌منش» یکی از موفق‌ترین نمونه‌هایی است که با تبلیغ درآمد کسب می‌کند.

 

۱۰. تبلیغ نویسی را یاد بگیرید

این روزها بازار تبلیغ نویسی یا همان کپی رایتینگ داغ است. بسیاری از کسب‌وکارها حالا به جادوی کلمات ایمان آورده‌اند و به دنبال کسی می‌گردند تا با استفاده درست از کلمات، مشتری جذب کنند. کپی رایتینگ یعنی نوشتن چیزی که باعث جذب افراد و انجام کاری مثل کلیک کردن، خرید یا دنبال کردن یک برند شود. کپی رایترهای حرفه‌ای با استخدام در شرکت‌های معتبر و بزرگ درآمد زیادی کسب می‌کنند.

 

۱1. محصول‌نویسی کنید

اگر وارد یکی از سایت‌های فروش آنلاین محصولات یا خدمات شوید، می‌بینید که در صفحه هر محصول یا خدمات توضیحاتی درباره آن نوشته شده است. آن توضیحات بسیار مهم هستند و می‌توانند باعث شوند کاربر تصمیم به خرید کردن بگیرد؛ برای همین نوشتن این نوع از متن هم نیاز به تخصص دارد.

با یادگیری این مهارت می‌توانید با بسیاری از شرکت‌ها همکاری کنید و درآمد داشته باشید. سایت‌های فروش آنلاین زیادی مثل دیجی کالا یا فروشگاه‌‌های اینترنتی دیگر به خدمات محصول نویسی نیاز دارند که می‌توانید با آن‌ها همکاری کنید.

 

۱2. ایبوک تولید کنید

شاید پیش خودتان فکر کنید شما نویسنده نیستید؛ پس کتاب نوشتن هم آرزویی محال برای شما است. اما باید به شما بگویم که برای نوشتن کتاب کافی است داستانی برای روایت کردن داشته باشید. بعد از اینکه برندتان را ساختید، به بقیه بگویید که چه شد به اینجا رسیدید و داستان‌تان را به آن‌ها بفروشید.

تمام چیزهایی که تا الان نوشتید را جمع کنید و آن را به یک کتاب الکترونیکی تبدیل کنید. حتی می‌توانید با چاپ کردنش نسخه فیزیکی آن را هم داشته باشید. اگر به تولید ایوبک علاقمند هستید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله «آموزش تولید ایبوک» را حتماً مطالعه کنید.

۱۳. استراتژی محتوایی تدوین کنید

اگر یک محتوانویس حرفه‌ای هستید و تجربه تولید محتوا در وبلاگ یا شبکه‌های اجتماعی دارید، می‌دانید که تدوین استراتژی محتوا برای هر کسب‌وکاری اقدامی حیاتی است. اما این کار نیاز به تخصص ویژه دارد و هرکسی از پس آن برنمی‌آید.

اگر دوست دارید در مسیر تولید محتوا پیشرفت کنید و درآمدتان را افزایش دهید، یادگیری تدوین استراتژی محتوا انتخاب خوبی برای شما است. با پیشرفت و کسب مهارت بیشتر در این راه حتی می‌توانید به برندهای مختلف در زمینه بازاریابی محتوایی مشاوره بدهید.

 



:: بازدید از این مطلب : 91
|
امتیاز مطلب : 18
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : جمعه 29 تير 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

چرا سایت را سئو می کنیم؟

 

 

قبل از اینکه به پرسش چگونه سئو کنیم پاسخ دهیم، باید بدانید که سئو در تجارت الکترونیکی از اهمیت بالایی برخوردار است. چگونه سایت خود را سئو کنیم اما سئو چیست؟ یک سایت برای اینکه فروش بالایی داشته باشد، باید در صفحات اولیه ی گوگل دیده شود. برای اینکه این اتفاق بیفتد، یک سری کار ها را باید بر روی سایت انجام داده و از این طریق بازدید سایت را افزایش دهیم. مثلا اگر یک وبسایت در خصوص پوشاک داشته باشید، می توانید ترفند های مربوط به ست کردن لباس یا شستشوی آن را منتشر کرده و از این طریق ورودی بگیرید. 

 

با سرچ کردن کاربر در موتور های جستجو، سایت شما با احتمال بیشتری می تواند در نتایج نشان داده شود و همین موضوع می تواند بر روی بالا بردن رتبه ی سایت شما دخیل باشد. این تنها یکی از مزیت های سئو سایت است. وقتی سایت سئو باشد در بین رقبا جایگاهی بالاتر داشته و برای کاربران نیز بیشتر به نمایش در می آید. نمی توان ارزش یک سایت سئو شده را نادیده گرفت. به همین منظور، برای اینکه بدانید چگونه سایت را سئو کنید باید آموزش سئو و بهینه سازی را دنبال کرده و در این زمینه اطلاعات خود را بالا ببرید، تا بتوانید متمایز عمل کنید. سایت سئو محور، می تواند مزایای بسیاری برای شما داشته باشد.

چطور می توان یک سایت را سئو کرد؟ 

چگونه سئو کنیم؟ تنها کسانی به دنبال جواب این پرسش هستند که پیشرفت و رتبه سایت برای آن ها دارای اهمیت است. راهکار ها و ابزار هایی برای این روند در نظر گرفته شده است. شناخت این ابزار ها و راهکار ها می تواند به منزله ی پلی باشد که برای شما سودمند بوده و پیشرفت و رتبه سایت را به دنبال دارد. سئو و طراحی سایت به عنوان یکی از مشاغل پر سود و با درآمد بالا در این دوره شناخته می شود. بسیاری از افراد به دنبال فراگیری این مهارت بوده و دنبال پاسخ پرسش چگونه سئو کنیم هستند. اگر شما به طراحی سایت مسلط باشید ولی علم کافی برای چگونه سئو کنیم را نداشته باشید، در این زمینه ناکام مانده و شکست می خورید. 

طراحی سایت بدون ارائه ی یک محتوای ارزشمند و سئو شده هیچ گونه ارزشمندی نداشته و تاثیری در کسب و کار ندارد. از طریق روش های مختلفی می توان یک سایت را سئو کرد. مهم ترین گام برای سئو یک سایت، استفاده از کلمات کلیدی مناسب و مرتبط با حوزه ی کاری آن سایت می باشد. از طریق جستجو در گوگل، افراد پاسخ پرسش های خود را پیدا می کنند.

سئو چه نقشی در پیشرفت و رتبه سایت دارد؟

سئو نقش زیادی در پیشرفت و بالا بردن رتبه ی سایت ایفا می کند. به همین دلیل، اکثر افرادی که با عنوان کارشناس سئو یا تاجر در دنیای آنلاین فعالیت دارند، به دنبال روش ها و ترفند های موجود برای پیشرفت و بالا بردن رتبه ی سایت هستند. هرکسی برای اینکه سئو خود را بالا ببرد، اهدافی را دنبال می کند. در ادامه، این اهداف را نام می بریم:

1. ایجاد لینک ها و ایجاد اشتراک های اجتماعی

2. افزایش نرخ تبدیل یا کانورژن

افزایش سئو سایت رایگان، در زمانی برای شما می تواند نتیجه بخش باشد که در سایت خود به ارائه ی مطالب مفید و ارزشمند پرداخته و سایت های دیگر به معرفی سایت شما بپردازند. در این صورت، بدون اینکه هزینه سئو را بپردازید می توانید سایتی با سئو بالا داشته باشید. با این کار، افراد زیادی به سایت شما وارد شده و از آن دیدن می کنند. در صورتی که از مقالات ارزشمند و معتبر برای سایت خود کمک گرفته باشید، افراد می توانند به مشتریان شما تبدیل شده و از شما خرید کنند. 

 

مراحل سئو سایت

چگونه سئو کنیم؟ در این قسمت، شما را با مراحل این کار آشنا کرده و به شما می آموزیم که چه روش هایی را پیاده کنید تا بتوانید رتبه ی سایت خود را بالا ببرید. برای سئو سایت، باید در نظر داشته باشید که هر گونه محتوایی که در سایت بارگذاری می شود نیازمند رعایت اصول مورد نیاز برای پیشرفت و سئو می باشد. برای اینکه یک سایت از سئو خوبی برخوردار باشد، باید هم به سئو داخلی و هم به سئو خارجی آن سایت توجه داشت. اما برای سئو داخلی چه مواردی را نیاز است تا مورد بررسی قرار دهیم؟ در ادامه، برای اینکه بدانیم چگونه سئو کنیم، موارد مربوط به سئو داخلی را نام میبریم:

1. تولید محتوا با کیفیت و سئو شده

2. سرعت سایت

3. عنوان نویسی جذاب

4. ظاهر سایت

5. تجربه ی کاربری آسان

6. لینک سازی داخلی و خارجی

7. انتخاب کلمات کلیدی مناسب و تحقیق درباره ی آن

8. و ..

تمامی این موارد می توانند بر روی سئو داخلی موثر باشند. اما برای بهبود سرعت سایت که تاثیر زیادی می تواند در سئو داخلی داشته باشد، از چه روش هایی می توان استفاده کرد؟ در ادامه، روش های این کار را نام می بریم:

  • ایجاد فایل robots.txt

  •  استفاده از قالب بهینه

  •  نصب افزونه ی AMP برای سایت های خبری و مجله ای 

  •  و ...

  •  



:: بازدید از این مطلب : 105
|
امتیاز مطلب : 30
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
تاریخ انتشار : پنج شنبه 28 تير 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

اهمیت بهبود سئو سایت 

موتورهای جستجو نقش پررنگی در ایجاد ترافیک برای سایت شما دارند. چگونه سایت خود را سئو کنیم  اگر اقدامات مربوط به سئو به درستی در سایت شما پیاده سازی شود؛ موتورهای جستجو معروفی مثل گوگل، یاهو، بینگ و... کاربران را به سمت صفحات سایت شما هدایت می کنند. مدیران سایت با پیدا کردن جواب سوال چگونه سایت خود را سئو کنیم می توانند بازدید وب سایت را افزایش دهند. مخاطبین به صورت هدفمند جذب کسب و کار آن ها می شوند و در هزینه های تبلیغاتی صرفه جویی خواهد شد. بهبود سئو سایت، به برند سازی و افزایش درآمد سایت های خدماتی کمک زیادی خواهد کرد. 

انتخاب عنوان مناسب و کلمات کلیدی برای وب سایت 

این که چگونه سایت خود را سئو کنیم در وهله اولی به عنوانی که برای وب سایت خود انتخاب می کنیم، بستگی دارد. نام انتخابی ما باید با الگوریتم های سئو سازگاری داشته باشد. بهتر است عنوانی ساده با طول محتوای کوتاه استفاده کنید. زیرا عناوین کوتاه در ذهن کاربر ماندگار هستند. نامی که برای دامنه خود انتخاب می کنید باید با موضوع فعالیت شما ارتباط داشته باشد. در واقع باید موضوع کلی وب سایت را به گوگل و کاربران اعلام کند. 

چگونه سایت خود را سئو کنیم

انتخاب کلمات کلیدی مناسب یکی از مهم ترین فاکتورها برای افزایش سئو سایت است. شما برای پیدا کردن کلید واژه های مرتبط با کسب و کار خود باید با دقت به تحقیق و بررسی بپردازید. بهتر است کلماتی رو انتخاب کنید که توسط شرکت های بزرگ و معتبر استفاده نشده باشند. زیرا این موضوع رقابت سخت تری را پیش روی شما قرار خواهد داد. اگر کلمات کلیدی طولانی تری را انتخاب کنید، سریع تر به صفحه اول گوگل نزدیک می شوید. 

 

نقش تولید محتوا  

تولید محتوا بر اساساصول سئو

 بر روی افزایش سئو سایت شما تاثیر به سزایی می گذارد. شما باید محتوای سایت خود را با توجه به نیاز کاربر و کلمات کلیدی ایجاد کنید. این که چگونه سایت خود را سئو کنیم و در رتبه بندی گوگل به جایگاه مناسبی برسیم نیازمند مواردی متعددی از جمله تجزیه و تحلیل سایت رقبا است. با بررسی نحوه عملکرد آن ها و پیدا کردن نقاط ضعف و قدرتشان، می توانید الگوبرداری کنید. باید به تعداد و نوع تصاویری که در محتوای یک صفحه به کار می برید، دقت داشته باشید. با توجه به موضوع محتوا استفاده از ویدیو هم می تواند مفید باشد. علاوه بر کلمه کلیدی اصلی حتما از کلید واژه های LSI نیز بهره ببرید. 

 

بهبود سئو سایت با ایجاد ساختاری مناسب 

تجربه کاربری یکی از مباحث مهم در زمینه سئو سایت می باشد. سایت شما باید دارای ساختاری مبتنی بر سئو، کاربر پسند و سریع باشد. کاربر باید بتواند به خدمات و محصولات شما دسترسی سریعی داشته باشد و به راحتی صفحات را اسکرول کند. طراحی و ظاهر سایت یکی از ارکان اصلی برای بهبود سئو سایت است. شما برای ایجاد ساختار محتوایی مناسب در وب سایت خود، باید دسته بندی هایی دقیق و منظم داشته باشید. این موضوع به خصوص در بخش وبلاگ و مقالات بسیار مهم است. 

اهمیت آموزش بک لینک و سئو خارجی و داخلی 

شما اگر می خواهید خودتان کارهای مربوط به سئو وب سایت را انجام دهید؛ باید در دوره های سئو شرکت کرده و آموزش بک لینک ببینید. زیرا لینک سازی خارجی و داخلی اهمیت فراوانی دارد. لینک دهی داخلی بین صفحات مرتبط سایت صورت می گیرد. این فرایند باید به صورت هدفمند انجام شود. این لینک ها دسترسی کاربران به صفحات سایت را تسریع می بخشند. لینک سازی داخلی نسبت به لینک سازی خارجی آسان تر است و اهمیت خاصی دارد. بک لینک نیز روی بهبود سئو سایت بسیار اثرگذار است. لینک دهی سایت های معتبر به صفحات سایت شما، اعتبار سایت شما را افزایش می دهد.

افزایش سئو سایت با ایجاد امنیت

سطوح امنیتی وب سایت برای موتورهای جستجو به ویژه گوگل اهمیت زیادی دارد. یکی از مهم ترین فاکتورهای امنیتی سایت مربوط به پروتکل SSL می باشد. وب سایت هایی که با پسوندHTTPS در دسترس هستند، اعتبار بیشتری نزد گوگل خواهند داشت. 

بهبود سئو سایت و ریسپانسیو بودن آن 

اگر به دنبال پاسخ سوال چگونه سایت خود را سئو کنیم هستید، یکی از موارد مهم آن مربوط به Mobile friendly بودن سایت شماست. امروزه بیشتر کاربران سایت های مختلف را از طریق گوشی های موبایل رصد می کنند. به همین دلیل تمامی المنت ها و محتوای سایت شما باید ریسپانسیو باشند. این موضوع تعداد کاربران سایت شما را افزایش داده و کاربران قدیمی هم حفظ می کند. مهم تر از همه Mobile friendly بودن سایت شما موجب افزایش سئو سایت شده و از نظر گوگل نیز یک پوئن مثبت تلقی می شود. 

نقش سرعت بارگذاری در افزایش سئو سایت

سرعت لود سایت شما برای گوگل بسیار حائز اهمیت است. موتورهای جستجو سرعت وب سایت شما را با رقیبان مقایسه می کنند. در نتیجه سایتی که سرعت بهتری دارد در رتبه بندی جایگاه بالاتری خواهد داشت. به همین علت تصاویر و ویدیو های سایت شما نباید حجم زیادی داشته باشند. کد های مربوط به استایل سایت باید بهینه سازی شوند. برای بهبود سئو سایت خود باید قالبی را انتخاب کنید که متناسب با اصول سئو طراحی شده باشد. برای بهبود سئو سایت و سرعت آن می توانید از افزونه های جانبی نیز کمک بگیرید. 



:: بازدید از این مطلب : 66
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : پنج شنبه 28 تير 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

وابسته نبودن به شرکت های خدمات سئو

همانطور که می‌دانید در صورت وجود واسطه در هر شغلی، کاهش درآمدها را در نیز در بر دارد. وظایف سئوکار در این شغل نیز اگر خود مستقل باشید و به مهارت‌های سئو تسلط داشته باشید، می‌توانید به صورت مستقیم درآمد به دست آمده از مشتری را از آن خود کنید.

کاهش هزینه‌ها

در صورتی که در این زمینه اطلاعات لازم را داشته باشید حتی اگر در حوزه دیگری فعالیت داشته باشید نیز می‌توانید از سئو به عنوان عامل کمک کننده در کسب و کار آنلاین کمک بگیرید و یا حداقل مشاور سئو شوید.

افزایش درآمدها

در صورتی که کسب و کار شما آنلاین پیش می‌رود، بنابراین بدون سئو شما به هیچ درامدی نخواهید رسید. اما با به کار آمدن آن در هر فعالیت آنلاین، موجب بالا رفتن درآمد می‌شود.

افزایش رتبه سایت

در صورتی که در زمینه سئو اطلاعات کافی داشته باشید به راحتی قادر به افزایش رتبه سایت بوده و می‌توانید به درآمد عالی دست پیدا کنید.

مهارت های لازم کارشناس سئو

برای سئوکار شدن لازم است مهارت‌هایی را آموزش ببینید و یا در صورت یادگیری آنها را تقویت کنید. در ادامه انواع مهارت‌هایی که نیاز است یک متخصص سئو داشته باشد، بیان شده است،؛

بتواند در حد خوب مطالب انگلیسی را بخواند و بنویسد

مهارت انجام سئو داخلی و یا سئو خارجی یا همان لینک بیلدینگ

مهارت دادن گزارشات و بررسی مداوم سایت‌ها

مهارت نوشتن محتوای با کیفیت و بهینه

مهارت درست تحقیق کردن در مورد موضوع مورد نظر

مهارت‌های دیجیتال مارکتینگ و …

سئوکارانی که در حال فعالیت هستند به طور کلی به سه دسته تقسیم می‌شوند. نیروی تازه کار یا میتدی که اخیرا وارد این حوزه شده‌اند که تجربه خاصی در این حوزه ندارند و در اکوسیستم این افراد را با عنوان کارآموز می‌شناسند. معمولا متخصصان و کارشناسان این حوزه برای این افراد یک سری تسک تعریف می‌کنند و بر کار آنها نظارت دارند. دسته دوم کسانی هستند که حدود ۳ الی ۵  سال در این زمینه تجربه دارند و با عنوان کارشناس شناخته می‌شوند. این افراد احتمالا خودشان قادر به تدوین استراتژی هستند و مسئولیت اجرای آن را هم خودشان بر عهده می‌گیرند. دسته سوم افراد متخصص و به اصطلاح سینیور این حوزه هستند و تجربه زیادی دارند و پروژه‌های موفق زیادی را به سرانجام رسانده‌اند بیشتر بر روی انجام مشاوره و تدوین استراتژی فعالیت دارند.

 

چالش اصلی اکثر سئوکاران این است که نمی‌توانند شغل اصلی خود را به افرادی که با این حوزه آشنا نیستند معرفی کنند. احتمالا اگر از شما بپرسند سئو کار کیست و یا وظلیف سئوکار چیه بگویید بهینه سازی سایت ولی شک نکنید پرسش بعدی آن فرد این است که بهینه سازی چیه دیگه؟ اینجاست که نیاز به کمی مکث است. سئوکار یا متخصص سئو در زمینه سئو سایت تخصص لازم داشته و مسئولیت افزایش رتبه سایت در موتور جستجو گوگل را بر عهده دارد. سئوکار با انجام فعالیت‌ها و تکنیک‌های مختلف سعی دارند ترافیک ارگانیک سایت را افزایش دهند و وبسایت را برای موتورهای جستجو و کاربران محبوب و مفیدتر کند. به عبارت دیگر می‌توان گفت هر موتور جستجوگری یک سری الگوریتم مشخص دارد (بیشتر این الگوریتم‌ها مشترک‌اند) که در حال حاضر محبوب‌ترین موتور جستجوگر در بین افراد گوگل است. یک سئوکار وظیفه دارد صفحات سایت و به طور کلی ساختار سایت را بر اساس این الگوریتم‌ها بهینه سازی کند برای موتور جستجو تا بهترین رتبه را در کلمات کلیدی هدف کسب کند.

 



:: بازدید از این مطلب : 61
|
امتیاز مطلب : 24
|
تعداد امتیازدهندگان : 8
|
مجموع امتیاز : 8
تاریخ انتشار : سه شنبه 26 تير 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

استفاده از ابزارهای مفید

ابزارهای مختلفی برای پیدا کردن بهترین کلمات کلیدی ارائه شده‌اند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • ابزار Semrush
    Semrush یک ابزار همه‌کاره و کامل است. چگونه کلمات کلیدی مقاله را پیدا کنیم  استفاده از این ابزار به ما کمک می‌کند تا بتوانیم متوجه شویم که کاربران بیشتر با کدام دسته از کلمات کلیدی وارد وب سایت ما شده‌اند و کلمات کلیدی رقبای خود را شناسایی کنیم. در این شرایط با شناسایی شکاف کلمات کلیدی می‌توانیم کلمات کلیدی جدیدی را پیدا کنیم و برای رتبه گرفتن در گوگل از آن‌ها استفاده کنیم.
  • ابزار keyword planner
  • یکی دیگر از ابزارهای قدرتمند برای یافتن کلمه کلیدی، ابزار keyword planner است. این ابزار رایگان است و اطلاعات ارزشمندی به ما می‌دهد؛ مانند
    پیدا کردن کلمات کلیدی جدید که با موضوع موردنظر ما مرتبط هستند.
    مشاهده کلماتی که بیشترین حجم جستجوی ماهانه را داشته‌اند.
    بررسی هزینه موردنیاز برای استفاده از کلمات کلیدی پربازدید
  • ابزار Kwfinder
    Kwfinder یکی دیگر از ابزارهای مفید برای انتخاب کلمه کلیدی مناسب است. ما به کمک این ابزار می‌توانیم کلمه کلیدی مورد نظر خود را وارد کنیم و با انتخاب منطقه جغرافیایی که در آن قرار داریم، کلمات کلیدی مرتبط را پیدا کنیم. این دسته از کلمات که با نام lsi نیز شناخته می‌شوند، نقش به‌سزایی در بهبود سئو وب سایت دارند و استفاده از آن‌ها می‌تواند یک مزیت رقابتی محسوب شود. اگر تمایل به استفاده از ابزار kwfinder دارید باید به طور کامل این ابزار و کاربردهای آن را بشناسید.
 

بررسی رقبا

ما با نگاه به لیست آن دسته از رقبای خود که توانسته‌اند بالاترین رتبه را در نتایج جستجوی گوگل به‌دست آورند، می‌توانیم متوجه شویم که کدام گروه از کلمات کلیدی بیشترین رقابت را داشته‌اند و در میان کاربران محبوب‌تر بوده‌اند. این کار باعث می‌شود تا بتوانیم کلمات کلیدی جدیدی را پیدا کنیم.

مشاهده پیشنهادات گوگل

هنگامی که ما کلمه‌ کلیدی مورد نظرمان را در بخش جستجوی گوگل وارد می‌کنیم، در ادامه آن می‌توانیم پیشنهادات گوگل را مشاهده کنیم. این عبارات پیشنهادی، کلماتی هستند که با تکرار بیشتری از طرف کاربران جستجو شده‌اند و بر آن اساس به ما نشان داده می‌شوند. به همین خاطر می‌توانند به ما کمک کنند تا بهترین کلمه کلیدی را شناسایی کنیم.

بررسی فروم‌ها و سایت‌های پرسش و پاسخ

یکی از بهترین راه‌ها برای یافتن کلمه کلیدی، «بررسی فروم‌ها و سایت‌های پرسش و پاسخ» است؛ زیرا این صفحات معمولا مکانی برای پاسخ به سوالات کاربران هستند و با مشاهده آن‌ها می‌توانیم متوجه شویم که کاربران بیشتر به‌دنبال چه موضوعاتی هستند و نیاز و دغدغه‌های آن‌ها را شناسایی کنیم. در نتیجه می‌توانیم کلمات کلیدی خود را متناسب با نیاز و علاقه کاربران انتخاب کنیم.

 

تحلیل و اولویت‌بندی کلمات کلیدی‌

هدف اصلی از انتخاب بهترین کلمات کلیدی، افزایش تعداد بازدیدکنندگان و جذب آن دسته از کاربرانی است که به مخاطبان همیشگی یک وب سایت تبدیل می‌شوند. این مفهوم که با نام keyword targeting شناخته می‌شود، در واقع یک رویکرد استراتژیک برای بهینه‌سازی وب سایت است. در keyword targeting، ما به‌عنوان مدیر یک وب سایت باید بدانیم که مخاطب هدفمان کیست، در کدام مرحله از جستجو قرار دارد و برای رفع چه نیازی جستجو کرده است.

در این صورت می‌توانیم با برنامه‌ریزی مناسب و در یک بازه زمانی مشخص، با توجه به نیاز کاربران کلمات کلیدی خود را انتخاب کنیم. اتفاقی که هم رضایت آن‌ها را به‌همراه دارد و هم می‌تواند ترافیک ورودی سایت ما را افزایش دهد.

به‌صورت کلی، keyword targeting به بخش‌های زیر تقسیم می‌شود:

  • زمانی که کاربر قصد خرید دارد ولی هنوز مطمئن نیست.
  • زمانی که کاربر می‌داند در کدام وب سایت باید جستجو کند.
  • زمانی که کاربر با هدف به‌دست آوردن اطلاعات کامل به جستجو می‌پردازد.
  • زمانی که کاربر محصول مورد نظرش را انتخاب کرده است و آماده خرید است.
  • زمانی که کاربر محصول مورد نظرش را انتخاب کرده، ولی به‌دنبال پیدا کردن آن محصول با قیمت مناسب است.

باید به این نکته توجه داشته باشیم که کیوورد تارگتینگ برای وب سایت‌های خبری، متفاوت با کیوورد تارگتینگ وب سایت‌های آموزشی است و این موضوع تا حد زیادی به حوزه کاری ما بستگی دارد. ما در ابتدا باید هدف خود از راه‌اندازی یک وب سایت را در نظر بگیریم و بعد از آن، مخاطبان هدف خود را شناسایی کنیم تا بر اساس نیاز آن‌ها فعالیت خود را سازماندهی کنیم.

 

ارزیابی عملکرد کلمات کلیدی؛ روش‌ها و ابزارهای ارزیابی

تا اینجای مقاله با نحوه انتخاب بهترین کلمه کلیدی آشنا شدیم، اما این پایان کار نیست. ما برای آنکه متوجه شویم آیا کلمات کلیدی خود را به‌درستی انتخاب کرده‌ایم یا خیر، باید عملکرد وب سایت خود را بررسی کنیم. در این صورت می‌توانیم متوجه شویم که کدام کلمات تعداد بیشتری از کاربران را به وب سایت ما آورده‌اند و توانسته‌اند ترافیک ما را بهبود دهند.

علاوه‌بر این، با مشاهده صفحات کم‌بازدید متوجه می‌شویم که کدام یک از بخش‌های وب سایت نیاز به تقویت دارند و با استفاده از بهترین کلمات کلیدی، محتوا و ساختار وب سایت خود را بهینه کنیم. به این ترتیب می‌توانیم هم تجربه کاربری مخاطبان خود را بهبود دهیم و هم به رتبه خوبی در گوگل دست پیدا کنیم.

 

زمان برای به‌روزرسانی؛ چگونه و کی باید کلمات کلیدی خود را بازبینی کنیم؟

بهینه‌سازی وب سایت با کلمات کلیدی مناسب، یک اقدام مهم است که باید به‌صورت مداوم انجام شود، زیرا ممکن است ما در یک بازه زمانی بتوانیم در بالاترین جایگاه از گوگل قرار بگیریم، ولی مدتی بعد، رقبای ما با بهره‌گیری از استراتژی‌های قدرتمند این جایگاه را تصاحب کنند.

برای جلوگیری از وقوع این اتفاق، باید به‌طور مداوم و با داشتن یک برنامه زمانی ۳-۶ ماهه، کلمات کلیدی خود را بررسی کنیم، به بررسی و پیدا کردن بهترین کلمه کلیدی رقبا بپردازیم و متناسب با اتفاقات روز و نیاز کاربران، کلمات کلیدی جدیدی را به وب سایت خود اضافه کنیم و محتوای آن را به‌روزرسانی کنیم.

 



:: بازدید از این مطلب : 85
|
امتیاز مطلب : 40
|
تعداد امتیازدهندگان : 12
|
مجموع امتیاز : 12
تاریخ انتشار : دو شنبه 25 تير 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

محتوای سئو چیست؟

برای درک هر چه بهتر معنای محتوای SEO ، اجزای تشکیل دهنده آن را در ذیل توضیح خواهیم داد.

•    "SEO" به بهینه سازی موتورهای جستجو یا فرآیند بهینه سازی وب سایت اشاره دارد تا افراد بتوانند به راحتی آن را از طریق موتورهای جستجو مانند Google پیدا کنند.

•    منظور ما از "محتوا" هرگونه اطلاعاتی است که در وب سایت ها وجود دارد و می تواند در تمامی وب سایت ها و فروشگاه های آنلاین اینترنتی استفاده شود.

بنابراین، با کنار هم قرار گرفتن این دو مفهوم: محتوای SEO هر محتوایی است که با هدف جذب ترافیک موتورهای جستجو ایجاد شده است.
سفارش تولید محتوامتنی آنچه در جهت جستجو برای ایجاد محتوای وب سایت خود باید انجام دهید:

•    جستجوی کلمات کلیدی: اگر می خواهید از طریق جستجو ترافیک ایجاد کنید، بهتر است قبل از شروع به نوشتن، در مورد کلمات کلیدی تحقیق کنید. به این ترتیب، می توانید بر کلمات کلیدی که مقدار مشخصی از حجم جستجو برای آنها وجود دارد تمرکز کنید. به عبارت دیگر، در مورد موضوعاتی بنویسید که افراد در هنگام جستجو در مورد آنها به دنبال کسب اطلاعات هستند.

•    بهینه سازی کلمات کلیدی: بدانید کجا و چگونه از کلمات کلیدی در محتوای خود برای حداکثر قابلیت جستجو استفاده کنید.

•    سازماندهی محتوا: محتوای سایت شما باید به شیوه ای منطقی سازماندهی شود. این نه تنها برای SEO خوب است، بلکه به بازدیدکنندگان سایت شما کمک می کند تا سایر مطالب مرتبط را به راحتی پیدا کنند. (هر چه مدت بیشتری در سایت شما بمانند، به نفع شما خواهد بود).

•    ارتقاء محتوا: با به اشتراک گذاری مطالب جدید در شبکه های اجتماعی و ایجاد لینک به محتوای خود (داخلی و خارجی)، دید محتوای جدیدی را که ایجاد می کنید ارتقا دهید.

مهم است که به خاطر داشته باشید که اگر ترافیک موتورهای جستجو تنها هدف شما باشد، احتمالاً در انتها نتایج خوبی کسب نخواهید کرد. به منظور جلب رضایت موتورهای جستجو (که به مرور زمان رتبه های بالایی را به شما خواهند داد) و مشتریان احتمالی و بازدیدکنندگانی که به سایت شما برمیگردند، باید اهداف خود را فراتر از بهینه سازی موتور جستجو قرار دهید. به عبارت دیگر، محتوای "ضعیف" تولید نکنید تا توسط کاربران کلیک و رتبه بندی نشود زیرا هیچ ارزش اضافی برای کاربران موتور جستجو نخواهد داشت. سایت هایی که محتوای "ضعیف" و کم ارزش را تبلیغ می کنند در معرض خطر جریمه شدن توسط Google هستند. آنها همچنین نرخ بازگشت بالا و نرخ تبدیل پایین دارند.

انواع محتوای سئو

محتوای SEO می تواند شامل هر یک از موارد زیر باشد:

•    صفحات محصول: می توان با اطمینان گفت این صفحات از مهم ترین بخش های هر سایت فروشگاه اینترنتی است. یک صفحه محصول خوب می تواند هم به عنوان محتوای SEO و هم به عنوان صفحه فرود  PPC عمل کند.

•    پست های وبلاگ: وبلاگ یکی از ساده ترین راه ها برای ایجاد یک جریان منظم از محتوای موثر SEO است. به طور کلی، پست های وبلاگ بیشتر از صفحات محصول جذاب هستند و احتمال جذب لینک بیشتری دارند، بنابراین می توانند راهی عالی برای ایجاد اقتدار برای سایت شما باشند. (به خاطر داشته باشید که وبلاگ ها بسیار انعطاف پذیر هستند و می توانید از آنها برای میزبانی هر یک از انواع محتوای زیر در این لیست استفاده کنید).

•    مقالات: به مقاله خبری، مصاحبه یا بخش های مهم فکر کنید. نوع اصلی محتوایی است که در اکثر وب سایت های روزنامه یا مجله پیدا می کنید.

•    لیست: یک لیست واقعاً یک نوع مقاله است، اما فریم بندی آن به عنوان یک لیست (مانند "10 راه برای کاهش هزینه قبض برق" یا "101 دلیلی که از Google متنفرم") اسکن را آسان تر می کند. به نظر می رسد که این نوع عناوین هنگامی که در نتایج جستجو یا در فیدهای رسانه های اجتماعی یافت می شوند، بیشتر توسط کاربران کلیک و خوانده می شوند.

•    راهنما: راهنما یک محتوا طولانی تر است که نحوه انجام کاری را با جزئیات توضیح می دهد. (راهنماها اغلب چندین صفحه از سایت را شامل می شوند، اگرچه بهترین کار این است که به کاربران اجازه دهید در صورت تمایل محتوای طولانی را به صورت یک صفحه مشاهده کنند). می توانید یک راهنمای کامل در وب سایت خود پست کنید، یا می توانید خلاصه یا گزیده ای از آن را قرار دهید. بازدیدکنندگان را تشویق به پر کردن فرم ثبت نام برای مطالعه راهنمای کامل کنید. می تواند راه خوبی برای ایجاد سرنخ باشد، اما به خاطر داشته باشید که قرار دادن ثبت نام اجباری احتمالاً میزان ترافیک SEO را که می توانید از طریق راهنما به آن برسید، کاهش می دهد.

•    ویدئو: به طور کلی تعداد ویدئوها در وب کمتر از صفحات متن است. در نتیجه، می توان با ایجاد یک ویدیو به جای مقاله، در جهت رتبه بندی در صفحه اول برای کلمه کلیدی رقابتی آسان تر داشت. بسته به نوع سایت یا کسب و کار شما ویدئوها می توانند راهی عالی برای جذب و جلب نظر مخاطبان باشند. آموزش های ویدئویی در مورد نحوه استفاده از محصولات خود را تولید کنید. یا فرآیندی را که مربوط به کسب و کار شما است نشان دهید، برای مثال، یک لوله کش می تواند ویدیویی تهیه کند که نحوه رفع انسداد لوله های سینک را نشان می دهد. 

•    اینفوگرافیک: اینفوگرافیک یا تصاویر با اندازه بزرگ که حاوی داده های زیادی (اغلب به صورت نمودار یا جدول) در یک موضوع واحد هستند، می توانند تعداد زیادی از صفحات و پیوندها را جمع آوری کنند. با این حال، از آنجا که بسیاری از محتوا در تصویر جاسازی شده است و بنابراین به عنوان متن توسط موتورهای جستجو قابل خواندن نیست، مهم است که بقیه صفحه را با دقت بهینه سازی کنید. 

•    نمایش اسلاید: نمایش اسلاید راهی برای نمایش مجموعه ای از تصاویر مرتبط است. گاهی اوقات تصاویر مهم تر از متن هستند، به طور مثال سعی کنید از طریق عکس ها نشان دهید که همه ستاره ها در مراسم اسکار چه لباسی پوشیده اند. در اینجا، SEO عنوان مطلب، کپشن ها، نام فایل های تصویری و غیره مهم است زیرا به نوعی کاربران کمتر تمایل به "خواندن" مطالب هنگام جستجو در موتورهای جستجو دارند.

•    فرهنگ لغات: افراد زیادی از گوگل برای جستجوی اصطلاحات استفاده می کنند تا از فرهنگ لغت. اگر در یک صنعت تخصصی کار می کنید، یک فرهنگ لغات خوب طراحی شده می تواند راه خوبی برای جذب برخی از ترافیک جستجو باشد. اصطلاحات آشپزی، اصطلاحات پزشکی، اصطلاحات مد، اصطلاحات معماری به طور مثال از جمله صنایع تخصصی هستند که کاربران زیادی در مورد فرهنگ لغات آنها در اینترنت جستجو می کنند.

•    فهرست راهنما: فهرست راهنما، طبقه بندی مفیدی از لینک ها به سایت ها یا منابع پیرامون یک موضوع معین است. به عنوان مثال، یک وبلاگ عطر ممکن است فهرست مکان های خرید عطر، از فروشگاه های بزرگ تا مغازه های مستقل در سراسر کشور را ارائه دهد.



:: بازدید از این مطلب : 66
|
امتیاز مطلب : 17
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : یک شنبه 24 تير 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

 

همانطور که چرخ ها بدون موتور کارایی ندارد، محتوا بدون سئو نیز در بازاریابی دیجیتال کارایی ندارد. سفارش تولیدمحتوا متنی  و درست مثل موتور بدون چرخ، یک ماشین پر زرق و برق است که در هیچ کجا، جایی ندارد.

محتوا به سئو نیاز دارد تا در میان پست‌هایی که هر روزه در اینترنت منتشر می‌شود برجسته شود و گوگل نیز به این نکته اشاره کرده است که یکی از سه عامل مهم رتبه بندی سایت در میان موتورهای جستجو، “محتوا” است.

سئوی تکنیکال، مبحثی است که با سایر آنچه که در مورد آن صحبت کردیم متفاوت است. اکثر فاکتورهای سئوی تکنیکال مربوط به کل سایت است که باید مورد بررسی قرار گیرد و یکی از نکات مهم آن این است که قبل از اینکه شروع به بهینه سازی محتوا کنید باید محتوای خود را خالص کنید.

با این حال چند نکتهٔ فنی در مورد محتوا وجود دارد که نمی‌توانم آنها را نادیده بگیرم و از گفتن آنها صرف نظر کنم:

  • محتوا باید به سرعت بارگذاری شود. محتوا باید در عرض سه ثانیه یا کمتر بارگذاری شود. مطمئن شوید که تصاویر و سایر فایل‌های رسانه‌ای‌تان عملکرد محتوا را کند نمی‌کنند.
  • محتوا باید به خوبی در موبایل اجرا شود. اگر سایتتان از طراحی واکنشی استفاده می‌کند این مسئله نیاز به رسیدگی ندارد اما باید مطمئن شوید که فرم‌ها و CTA ها به خوبی در محتوایتان قرار گرفته‌اند و تصاویر دقیقاً در وسط صفحه قرار گرفته‌اند و …
  • صفحهٔ سایتی که از زبان XML استفاده کرده است باید نقشهٔ سایت داشته باشد. زیرا اینکار به گوگل در پیدا کردن و درک محتوا کمک می‌کند!
  • لینک‌های داخلی باید به محتوایتان اشاره داشته باشند. مطمئن شوید که این کلمات کلیدی مرتبط هستند و سعی کنید از لینک‌هایی استفاده کنید که در آن کلمات کلیدی تا جایی ممکن و بصورت مناسب استفاده شده باشد.
  • URL ها باید کوتاه باشند. صفحاتی که رتبهٔ بالایی دارند URL کوتاهی دارند. یک URL بطور میانگین باید ۵۹ کاراکتر داشته باشد.

به جلو حرکت کنید و محتوای با کیفیت بالا تولید کنید

برخی افراد می گویند که محتوایی زیباست که در چشم مخاطب زیبا باشد اینگونه افراد تلاشی هم نمی‌کنند که رتبهٔ محتوای خود را در نتایج جستجو بهبود بخشند. حقیقت این است که برای رسیدن به اهدافمان محتوایمان باید در چشم مخاطب زیبا باشد و این زیبایی توسط یک برنامه یادگیری ماشین در گوگل تفسیر می‌شود.

خوشبختانه برای اینکار، ابزاری به نام RankBrain وجود دارد که هر چند هنوز مبهم و نا مفهوم است اما حداقل ابزار مناسبی است. این بدین معناست که می‌توانیم هزاران واژه را بررسی کنیم، ده ها هزار نتیجه را مطالعه کنیم، برای فرضیات خود از آزمون A/B استفاده کنیم و لیستی از ویژگی‌هایی که به احتمال زیاد از نظر گوگل برای محتوا مناسب را پیدا کنیم- تعداد دقیق این ویژگی‌ها، ۷۷ تاست.

محتوای سئو شده در واقع کنار هم قرار دادن دو عنصر مخاطب و گوگل در کنار هم است. اگر می‌خواهید از یک استراتژی بازاریابی محتوا استفاده کنید که در آن سئو مورد بررسی قرار نگرفته است، دوباره شروع به کار کنید و سئو محتوا را نیز مدنظر قرار دهید. هنگامی که چرخ ها و موتور با هم کار می‌کنند، سواری بسیار نرم‌تری خواهید داشت.

 

 


:: بازدید از این مطلب : 62
|
امتیاز مطلب : 43
|
تعداد امتیازدهندگان : 13
|
مجموع امتیاز : 13
تاریخ انتشار : یک شنبه 24 تير 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

سئو SEO و اهمیت خدمات بهینه سازی سایت برای کسب و کارها

در دنیای پرهیاهو اینترنت، وب‌سایت‌های زیادی در حال رقابت برای دیده شدن هستند. سئو سایت دندانپزشکی  بهره گیری از فرایندها و خدمات سئو به سایت شما کمک می‌کند تا با قرار گرفتن در رتبه‌های بالای نتایج جستجو، از میان رقبا متمایز شوید و به مخاطبان هدف خود دسترسی پیدا کنید. با بهبود سئو سایت خود، می‌توانید از مزایای زیر بهره‌مند شوید:

  • افزایش بازدید : قرار گرفتن در رتبه‌های بالاتر، به معنی دیده شدن بیشتر توسط کاربران است و در نتیجه، ترافیک ورودی وب‌سایت شما افزایش خواهد یافت.
  • جذب مشتریان بالقوه: کاربرانی که با جستجوی کلمات کلیدی مرتبط با کسب‌وکار شما به وب‌سایت‌تان هدایت می‌شوند، به احتمال زیاد جزو مشتریان بالقوه‌ی شما محسوب می‌شوند.
  • افزایش فروش و کسب درآمد: قاعدتا با جذب بازدیدکنندگان مرتبط با حوزه‌ی کاری خود، می‌توانید فروش و درآمد کسب‌وکار خود را افزایش دهید.
  • افزایش اعتبار برند: قرار گرفتن در رتبه‌های بالای نتایج جستجو، می‌تواند به عنوان تایید اعتبار برند شما نزد کاربران تلقی شود.
  • بازاریابی ایده آل: در حالی که تبلیغات پولی مستلزم سرمایه گذاری مداوم است، سئو مزایای بلندمدت را با حداقل هزینه نگهداری ارائه می دهد.

سئو چیست؟ (خدمات سئو سایت SEO)

سئو (SEO) مخفف عبارت “Search Engine Optimization” است به معنی «بهینه‌سازی سایت برای موتور جستجو» می‌باشد. سئو سایت مجموعه‌ای از فعالیت‌ها و فرآیندهای تکنیکال، سئو داخلی و خارجی است که به سایت شما کمک می‌کند تا در نتایج جستجوی گوگل، رتبه‌ی بهتری کسب نماید. هر چه رتبه‌ی سایتتان در نتایج جستجو بهتر باشد، کاربران بیشتری وب‌سایت شما را مشاهده میکنند.

چرا سئو؟ هدف از سئو بهینه‌سازی موارد فنی و تکنیکال، بهینه کردن موارد داخلی سایت و محبوبیت Domain  است، که در نهایت سایت ما در SERP گوگل به راحتی در رتبه های برتر به نمایش در بیاید و کاربر محتوای سئو شده و کاملا متناسب با نیاز را مشاهده کند.

سئو وب سایت پزشکی یکی از مؤثرترین راه‌ها برای جذب بیماران جدید و افزایش دیده شدن کلینیک یا مطب شماست. با بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو، وب سایت شما در نتایج جستجوی مرتبط با خدمات و مهارت پزشکی شما با رتبه بهتر ظاهر می‌شود، که این امر منجر به جذب ترافیک بیشتر و هدفمندتر به وب سایت شما می‌شود. در نتیجه، تعداد بیمارانی که با خدمات شما آشنا می‌شوند افزایش یافته و فرصت‌های بیشتری برای تبدیل آن‌ها به بیماران واقعی ایجاد می‌شود و درآمد قابل توجهی برای کلینیک شما به دست میاید.

علاوه بر افزایش ترافیک و جذب بیماران جدید، سئو به بهبود تجربه کاربری وب سایت شما نیز کمک می‌کند. بهینه سازی ساختار سایت، سرعت بارگذاری صفحات، و محتوای مفید و جذاب، باعث می‌شود که کاربران تجربه بهتری از بازدید وب سایت شما داشته باشند. این امر نه تنها منجر به افزایش رضایت بیماران می‌شود، بلکه می‌تواند نرخ بازگشت و مراجعه مجدد بیماران به وب‌سایت شما را نیز افزایش دهد. با این روش، شما نه تنها بیماران جدیدی جذب می‌کنید، بلکه از بیماران فعلی نیز به خوبی مراقبت می‌کنید. 

جذب بیماران بیشتر و شانس دیده شدن افزایش میابد. 


با اجرای تکنیک های سئو، وب سایت شما در نتایج جستجوی مرتبط با خدمات پزشکی شما رتبه بهتری کسب می‌کند. این به معنای دیده شدن بیشتر توسط بیمارانی است که به دنبال خدمات یا امکانات مشابه آنچه شما ارائه می‌دهید هستند. با افزایش رتبه در نتایج جستجو، ترافیک وب سایت شما نیز افزایش می‌یابد و شما فرصت‌های بیشتری برای جذب بیماران جدید خواهید داشت. هر چه سایت شما بیشتر دیده شود، احتمال جذب بیمارانی که نیاز به خدمات شما دارند بیشتر می‌شود.

تجربه کاربری و رضایت بیماران از وب سایت بهبود میابد.

سئو و بهینه سازی وب سایت پزشکی نه تنها به افزایش رتبه وب سایت شما در نتایج جستجو کمک می‌کند، بلکه باعث بهبود تجربه کاربری نیز می‌شود. با بهینه سازی ساختار سایت، سرعت بارگذاری صفحات، و محتوای مفید و جذاب و بهینه شده گوگل، کاربران تجربه بهتری از بازدید وب سایت شما خواهند داشت. این امر نه تنها رضایت بیماران را افزایش می‌دهد، بلکه می‌تواند نرخ بازگشت و مراجعه مجدد آن‌ها به وب‌سایت شما را نیز بهبود بخشد. تجربه کاربری بهتر منجر به ایجاد اعتماد بیشتر و ارتباط قوی‌تر با بیماران می‌شود.

اعتبار و اعتماد به  برند شما افزایش میابد.

رتبه بالاتر در نتایج جستجو و ارائه محتوای ارزشمند و مفید، می‌تواند به افزایش اعتماد و اعتبار شما در میان بیماران کمک کند. وقتی وب سایت شما به عنوان منبع قابل اعتماد اطلاعات و مقالات حرفه ای پزشکی شناخته شود، بیماران بیشتری به شما مراجعه خواهند کرد و اعتماد بیشتری میکنند. همچنین، با ایجاد و بهینه سازی محتوای با کیفیت و پاسخگویی به نیازهای بیماران، شما می‌توانید موقعیت خود را به عنوان یک رهبر فکری در حوزه تخصصی خود تقویت کنید. افزایش اعتماد و اعتبار آنلاین، نقش مهمی در جذب و نگهداشت بیماران دارد.



:: بازدید از این مطلب : 70
|
امتیاز مطلب : 29
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10
تاریخ انتشار : شنبه 23 تير 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

چندین عامل به شما در روند تحقیق کلمات کلیدی کمک می کند تا شما به راحتی بنوانید فرایند کیورد ریسرچ  چیست را انجام دهید در ادامه به معرفی و بررسی هر یک از این عوامل خواهیم پرداخت.

میزان سرچ کلمه کلیدی: تجربه ثابت کرده است هرچه میزان سرچ یک کلمه بالا باشد امکان موفقیت و گرفتن رتبه های خوب گوگل نیز بسیار راحت تر است. Search volume برای تحقیق کلمات کلیدی و انتخاب کیورد کمک های بسیار زیادی به یک سئوکار می کند.

سختی کلمات کلیدی: میزان سختی کلمات کلیدی به شما کمک می کند تا بفهمید کار شما برای بالا آوردن یک کلمه کلیدی آسان است یا سخت. Search volume به شما می گوید که باید بر روی کدام یک از کلمات کلیدی تمرکز کنید.

مرتبط بودن کلمات کلیدی با محتوا: شاید برای شما هم پیش آمده باشد وقتی بعد از سرچ کلمه واردی سایتی میشوید که ارتباطی با کلمه کلیدی ندارد و شما سریعا از وب سایت خارج می شوید. برای جلوگیری از کار باید محتوای داخل متن شما مربوط به کلمه کلیدی باشد.

کلمات کلیدی انواع مختلفی دارند که که در ادامه به بررسی و معرفی آن ها خواهیم پرداخت.

  • کلمات کلیدی برای کسب اطلاعات از دنیای وب (چرا….؟، مقایسه xبا y، بهترین ….، ده x بهتر دنیا و ….)
  • کلمات کلیدی برای سرگرمی (دانلود … ، تماشای … و…)
  • کلمات کلیدی برای خرید(قیمت ….، خرید…. و ….)
  • کلمات کلیدی برندی(نی نی سایت، دیجی کالا و ..)

    مراحل اولیه کیورد ریسرچ

    متخصصان سئو برای کیورد ریسرچ و تحقیق کلمات کلیدی راه ها و ابزار های بسیار زیادی دارند که در این قسمت از مقاله به بررسی یکی از ساده ترین راه های تحقیق کلمات کلیدی خواهیم پرداخت.

    • دریافت کلمات کلیدی از کارفرما
    • جمع آوری کلمات کلیدی پیشنهادی توسط ابزار های مختلف بر اساس کلمات کلیدی کارفرما
    • جمع آوری کلمات کلیدی رقبا
    • بررسی و تحلیل کلمات کلیدی (میزان رقابت، میزان جست و جو و ….)
    • دسته بندی کلمات کلیدی بر اساس اهمیت، رقابت و هدف کارفرما
    • مشخص کردن کلمات کلیدی برای هر صفحه
    • جمع آوری کلمات کلیدی موجود در وب سایت از طریق گوگل سرچ کنسول
    • آنالیز این کلمات
    • بهینه سازی کلمات کلیدی با رتبه پایین

کلمات کلیدی ترند: امکان دارد برخی از کلمات در بازه های زمانی مشخصی ترند شوند به عنوان مثال در بازه زمانی تابستان میزان سرچ تور های مسافرتی بالا می رود به همین دلیل می توانید از برخی کلمات کلیدی در تحقیق کلمات کلیدی استفاده کرد یکی از ابزار های کلیدی در استخراج کلمات کلیدی استفاده از ابزار گوگل ترندز  (Google Trends)است.

نرخ کلیک (CTR): این شاخص به شما کمک می کند تا بفهمید کلمات کلیدی خاص چقدر در جذب کلیک موفق است و متوسط تعدا کلیک در ماه یا هر هفته را نشان می دهد.



:: بازدید از این مطلب : 79
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 8
|
مجموع امتیاز : 8
تاریخ انتشار : جمعه 22 تير 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

شرکت تجاری عبارت است از این که چند نفر مالی را برای تجارت و استفاده از منابع آن در میان گذارند. پلمپ دفاتر  به عبارتی شرکت تجاری عبارت است از سازمانی که بین دو یا چند نفر تشکیل می شود که در آن هر یک سهمی به صورت نقد یا جنس یا کار خود در بین می گذارند تا مبادرت به عملیات تجاری نموده و منافع و زیان های حاصله را بین خود تقسیم کنند. همچنین شرکت تجاری را اجتماع دو یا چند شخص حقیقی یا حقوقی به منظور انجام عملیات تجاری و کسب سود گویند.
شرکت های تجاری  را می توان به انواع مختلفی طبقه بندی کرد. طبقه بندی شرکت ها بسته به معیاری که برای آن به کار می گیریم متفاوت است و هر شرکت ممکن است با توجه به معیاری خاص در این یا آن طبقه قرار گیرد.
بنابراین به طور کلی شرکت ها را می توان به دو دسته شرکت های ثبت شده و شرکت های ثبت نشده و ایجاد شده به واسطه قانون تقسیم نماییم که به شرح آن ها در ذیل می پردازیم.

شرکت های ثبت نشده :
شرکت های ثبت نشده به شرکت هایی گفته می شود که بین دو یا چند نفر به قصد انتفاع یا به قصد غیرانتفاع به صورت ارادی یا غیرارادی تشکیل گردیده است اما در هیچ یک از مراجع اداری ثبت یا ذفاتر رسمی کشور از جمله دفتر ثبت شرکت ها یا حکم قانون با ثبت شدن و یا سایر الزامات رسمیت نیافته است.
این اصطلاح دارای ابعاد گسترده و پیچیده است و مصادیق متعددی را در برمی گیرد زیرا هر نوع مشارکت که با قصد تجارت یا غیرتجارت چه به صورت ارادی یا قهری یا اتفاقی را شاید شامل می شود. انجام تعهدات در شرکت های ثبت نشده برای شرکاء حقوق و وظایفی را به وجود می آورد اگر چه شرکاء در تشکیل و ایجاد شرکت نقشی نداشته باشند و حقیقتاَ به این شرکت با شرکاء فعلی خود نه تنها رضایت ندارند بلکه سعی می نمایند به این شراکت خاتمه دهند. این حقوق و وظایف در مورد هر یک از انواع شرکت های ثبت نشده دارای شکل و ابعاد متفاوتی است و مقتضی قوانین و مقررات خاص خود می باشد که شرکاء مجبور به رعایت قوانین و مقررات مربوطه هستند. اگر شرکاء با اراده به قصد تجارت با یکدیگر توافق به تشکیل یک شرکت نمایند قطع نظر از این که باید از قواعد عمومی تبعیت کنند ملزم به رعایت برخی قوانین خاص همانند قانون تجارت هم خواهند بود و یا اگر به قصد غیرتجارت با اراده توافق کنند از قواعد عمومی و قوانین خاصه می بایست تبعیت کنند. در مقابل چنانچه اراده شرکاء در تشکیل شرکت نقشی نداشته باشد قوانین دیگری حاکمیت دارد که به تفصیل آن می پردازیم :
الف ) شرکت های تجاری
شرکت های تجاری شرکت هایی است که فقط به قصد کسب درآمد و یا تجارت تشکیل شده است اما به دلایل متعدد در هیچ مرجع قانونی و رسمی به ثبت نرسیده است که به طور مفصل به شرح هر یک خواهیم پرداخت.
شرکت های تجاری ثبت نشده شرکت هایی هستند که به صرف توافق شرکاء برای مقاصد تجاری به وجود آمده است و رسماَ موجودیت خود را با ثبت در دفاتر تجاری اعلام ننموده اند که قانونگذار در قانون تجارت مصوب سال 1311شرایط سختی را در برخورد با این گونه شرکت ها که غیرقانونی محسوب می شود در نظر گرفته است و در صورت بروز مشکلات مالی یا به عبارتی ورشکستگی این گونه شرکت ها را در ردیف شرکت های تضامنی قرار داده است تا از یک طرف انگیزه ایجاد شرکت تجاری بدون ثبت در اداره ثبت شرکت ها کاهش یابد و از طرف دیگر احقاق حقوق طلبکاران با مراجعه به هر یک از شرکاء برای دستیابی به اموال شخصی آن ها با شرایط ویژه تسهیل گردد.
حقوقدانان اینگونه شرکت ها را شرکت های عملی موضوع ماده 220 قانون تجارت نامیده اند که در مقابل شرکت قانونی موضوع ماده 20 قانون تجارت قرار دارند چرا که شرکت های ماده 20 قانون تجارت که هفت نوع می باشند و شرکت هایی تجاری و مجاز هستند که به قالب یکی از هفت نوع شکل به ثبت رسیده اند در حالی که شرکت های عملی شرکت هایی با قصد تجاری هستند که به ثبت نرسیده باشند.
شرکت های عملی موضوع ماده 220 قانون تجارت گرچه دارای شخصیت حقوقی محدودی هستند ولی تاجر تلقی می شوند اما مشمول مقررات ورشکستگی نمی شوند. مراد از محدود بودن شخصیت حقوقی از لحاظ زمانی این است که صرفاَ محدود به تعیین تکلیف و حقوق سهامداران و طلبکاران و بدهکاران آن ها می شود و از لحاظ مکانی صرفاَ محدود به کشوری می شود که در آن استقرار دارد.
ب) شرکت های مدنی
شرکت های مدنی که دارای حوزه وسیعی است و می تواند به قصد انتفاع و کسب سود و درآمد باشد یا به قصد غیرانتفاع و عدم کسب سود و درآمد باشد که معمولاَ دارای جنبه های اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی و سیاسی و نظایر این ها است.
از دید قانون مدنی شرکت مدنی عبارتند از اجتماع حقوق مالکین بر شی ء واحد به نحو اشاعه
به طور کلی شرکت های مدنی از دیدگاه احکام اسلامی دو گونه است :
اول : شرکت های ارادی که شرع آن ها را مورد اشاره قرار داده است که برخی را صحیح داشته و برخی دیگر از عقود را باطل برشمرده است که عبارتند از : شرکت عنان ، شرکت مفاوضه و شرکت وجوه
دوم : شرکت هایی که اراده و اختیار در تشکیل آن نقشی ندارد که گاه بر اساس ارث و گاه در اثر امتزاج ایجاد می گردد.



:: بازدید از این مطلب : 70
|
امتیاز مطلب : 61
|
تعداد امتیازدهندگان : 19
|
مجموع امتیاز : 19
تاریخ انتشار : چهار شنبه 13 تير 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

ثبت در دفتر ثبت تجاری به طریقه اعلامی صورت می گیرد یعنی اداره ثبت فقط به ثبت اظهارات متقاضی اکتفا می کند و هیچ گونه تحقیق و رسیدگی نسبت به صحت و سقم آن ها نمی کند. حتی قانون هیچ گونه اختیاری برای رسیدگی به صحت اظهارات متقاضی ثبت برای اداره ثبت قائل نشده است . پلمپ دفاتر با این وجود ثبت تجاری آثاری دارد که مهم ترین آن ها را می توان به شرح ذیل خلاصه نمود :
1- کسی که نام خود را در دفتر ثبت تجاری به ثبت رسانده تاجر شناخته می شود و این امر اماره قانونی تلقی می شود و تا زمانی که خلاف آن ثابت نشده است مندرجات ثبت اعتبار دارد. بنابراین شخصی که نام خود را در دفتر ثبت تجاری به ثبت رسانیده است نمی تواند برای فرار از مقررات و الزامات مربوط به تجار اعلام کند که تاجر نیست. مثلاَ در صورتی که نتواند تعهدات خود را انجام دهد مشمول مقررات ورشکستگی می گردد نه اعسار و همچنین در موردی که به دفاتر تجاری او استناد شود نداشتن دفاتر قانونی یا عدم ارائه آن ها به زیان او تمام می شود.

بنابراین در مورد اشخاصی که نامشان در دفتر ثبت تجاری ثبت شده است شخصی که نام خود را در دفتر به ثبت رسانده است باید ثابت کند که تاجر نیست در صورتی که در مورد کسانی که نامشان در دفتر ثبت تجاری به ثبت نرسیده و مدعی هستند که تاجر نیستند طرف آن ها باید ثابت کند که تاجر می باشند.
2- قانون هیچ گونه مجازاتی برای اشخاصی که اطلاعات مربوط به ثبت در دفتر ثبت تجاری را غیرواقعی اعلام کنند پیش بینی ننموده ولی طبق اصول کلی اطلاعاتی که تاجر راجع به امور تجاری خود داده است نسبت به اشخاص ثالث و علیه تاجر اعتبار دارند. مثلاَ اگر تاجری در دفتر ثبت تجاری شخص دیگری را به عنوان رئیس تجارتخانه یا نماینده مختار معرفی کرده باشد نمی تواند بعداَ تعهدات او را قبول کند یا سمت او را انکار نماید. زیرا هرگونه تغییری که در مندرجات ثبت به عمل آید باید به اطلاع دفتر ثبت تجاری برسد. علاوه بر آن اگر اطلاعاتی که تاجر داده است باعث اغفال و گمراهی اشخاصی گرد که با تاجر معامله می کنند ممکن است عمل او مشمول مقررات ماده 238 قانون مجازات عمومی گردد.
3- طبق ماده 9 قانون تاسیس اطاق های بازرگانی مصوب هفتم دی ماه 1333 عضویت اطاق بازرگانی در هر محل موکول به ثبت نام بازرگانان در دفتر ثبت تجاری است.
4- برای دریافت کارت بازرگانی و اجازه مبادرت به تجارت خارجی و همچنین استفاده از مزایای قانون تشویق صادرات و تولید مصوب 4 اسفند ماه 1336 ثبت در دفتر ثبت تجاری الزامی است.
5- در صورتی که نام تاجر در دفتر ثبت تجاری به ثبت رسیده باشد ادارات و موسسات دولتی و اشخاص می توانند شناسایی او را به عنوان تاجر موکول به ارائه گواهی ثبت در دفتر تجاری نمایند.
6- در صورتی که بازرگانی از اقدام به ثبت تجاری خودداری نماید مشمول مجازات مقرر در ماده 16 قانون تجارت یعنی جزای نقدی از دویست تا دو هزار ریال خواهد شد . بعلاوه اگر در اسناد و صورت حساب ها و نشریات خطی یا چاپی خود شماره ثبت را تصریح نکند باز به جزای نقدی از دویست تا دو هزار ریال محکوم می شود.
7- تغییراتی که در وضع تاجر و سازمان تجاری او حاصل می شود باید فوراَ در دفتر ثبت تجاری به ثبت برسد والا در مقابل اشخاص ثالث اعتبار نخواهد داشت مگر آنکه تاجر ثابت کند که شخص ثالث از تغییرات مزبور اطلاع داشته است.
در پایان باید متذکر گردید که مقررات ثبت تجاری در مورد شرکت های تجاری تکرار زائدی است زیرا به موجب قانون ثبت شرکت ها اطلاعات مربوط به شرکت ها به طور کامل تر و جامع تری ثبت و آگهی می گردد و اطلاعاتی که می توان از مندرجات ثبت شرکت ها تحصیل نمود خیلی صحیح تر و وسیع تر از اطلاعاتی است که در دفتر ثبت تجاری وارد می شود.
قانون و آیین نامه ثبت دفتر تجاری پیش بینی نموده است که خلاصه مندرجات ثبت باید آگهی گردد یا به وسایل دیگری به اطلاع عموم برسد. در بعضی از کشورها انتشار خلاصه مندرجات ثبت دفاتر تجاری مانند ثبت شرکت ها الزامی است. به همین طریق قانون و آیین نامه تصریح ننموده است که اشخاص ثالث می توانند به ثبت در دفتر تجاری مراجعه نمایند و از مندرجات آن رونوشت بگیرند. با این وجود ، با وجود عدم تصریح قانون این موضوع محرز است زیرا منظور و مقصود از ثبت تجاری اینست که اشخاص بتوانند در صورت لزوم اطلاعات مختصری راجع به تجار و وضع کار و تشکیلات آنان تحصیل نمایند و اگر نتوانند به اداره ثبت مراجعه نموده و اطلاعات مورد نظر را کسب کنند دفتر ثبت تجاری بی فایده خواهد بود.
به هر حال در صورتی هم که متصدیان ثبت نخواهند اطلاعات لازم را در اختیار مراجعین قرار دهند هر ذینفعی می تواند با استناد به دفاتر ثبت تجاری از دادگاه تقاضای ارائه دفتر ثبت تجاری یا تحصیل رونوشت از مندرجات آن را بنماید.



:: بازدید از این مطلب : 62
|
امتیاز مطلب : 59
|
تعداد امتیازدهندگان : 17
|
مجموع امتیاز : 17
تاریخ انتشار : چهار شنبه 13 تير 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

در مقاله های قبل در رابطه با مجامع عمومی شرکت های سهامی به عنوان عالی ترین رکن اداره شرکت ها نکات اصلی مورد اشاره قرار گرفت. اخذکارت بازرگانی در این قسمت، هیات مدیره شرکت های سهامی به عنوان دومین رکن مهم اداره این نوع از شرکت های تجاری مورد توجه قرار خواهد گرفت.شایان ذکر است شما عزیزان ، در صورت نیاز به هر گونه مشاوره در این رابطه می توانید با همکاران ما در ثبت شرکت فکر برتر تماس حاصل نمایید. همکاران ما در این مرکز، با سال ها تجربه درخشان ، آماده ی خدمت رسانی به شما عزیزان می باشند.

1. شرایط انتخاب عضو هیات مدیره
طبق ماده 111 قانون اصلاح قانون تجارت افرادی که نمی توانند سمت عضویت در هیات مدیره را بپذیرند عبارتند از :
1- محجورین و کسانی که حکم ورشکستگی آن ها صادر شده است.
2- کسانی که به علت ارتکاب جنایت با یکی از جنحه های ذیل به موجب حکم قطعی از حقوق اجتماعی کلاَ یا بعضاَ محروم شده باشند در مدت محرومیت :
" سرقت – خیانت در امانت – کلاهبرداری – جنحه هایی که به موجب قانون در حکم خیانت در امانت کلاهبرداری شناخته شده است – اختلاس- تدلیس- تصرف غیر قانونی در اموال " .
2. مرجع انتخاب هیات مدیره
1- مجمع عمومی موسس
2- مجمع عمومی عادی
ماده 107 قانون اصلاحیه قانون تجارت علی رغم ظاهر کوتاه آن ، مقررات متعدد و مهمی را در رابطه با هیات مدیره وضع کرده است، که عبارتند از :
الف – لزوم انتخاب اعضای هیات مدیره از بین صاحبان سهام همان شرکت.
ب- قابلیت عزل اعضای هیات مدیره ، به عبارت دیگر، اساسنامه شرکت ها و یا تصمیمات مجمع عمومی شرکت ها نمی تواند اعضای هیات مدیره را غیرقابل عزل نماید.
ج- تعیین نصاب حداقل پنج نفر برای اعتبار هیات مدیره شرکت های سهامی عام . به عبارت دیگر ، قانون تجارت نصابی برای شرکت های سهامی خاص تعیین نکرده است.
طبق قانون تجارت ، اعضای هیات مدیره شرکت های سهامی که بعضاَ در این قانون از آن ها با عنوان ( مدیران شرکت ) نامبرده شده است ، در آغاز فعالیت شرکت توسط مجمع عمومی موسس و در مراحل بعدی توسط مجمع عمومی عادی انتخاب می شوند.
دوره خدمت اعضای هیات مدیره در اساسنامه شرکت تعیین می شود، لیکن طبق قانون این مدت نباید بیشتر از دو سال باشد. لیکن انتخاب مجدد اعضای هیات مدیره بعد از اتمام این دوره دو ساله بلامانع است.
همچنین به موجب ماده 211 اصلاحیه قانون تجارت ، " به محض انتصاب مدیران تصفیه برای شرکت ، دوره خدمت اعضای هیات مدیره خاتمه خواهد یافت ".
در مورد نحوه تعیین مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره از اداره کل حقوقی و تدوین قوانین قوه قضائیه استعلام گردیده که سوال و پاسخ به شرح ذیل می باشد :
سوال – آیا ذکر این ماده در اساسنامه شرکت که تعیین مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره از اختیارات مجمع عمومی خارج و در اختیار رئیس مجمع عمومی باشد منطبق با قانون تجارت است یا خیر؟
نظریه شماره  292/7- 25/1/1376
نظریه اداره کل حقوقی و تدوین قوانین قوه قضائیه
تعیین هیئت مدیره از صلاحیت های مجمع عمومی عادی است و مطابق مادتین 119 و 124 قانون تجارت مصوب سال 1374 هیات مدیره در اولین جلسه خود از بین اعضاء هیات ، رئیس، نائب رئیس و مدیر عامل را باید انتخاب کند، قسمت اخیر ماده 119 این قانون صراحت دارد که هر ترتیبی خلاف این ماده در اساسنامه مقرر شود کان لم یکن است.
3. اختیارات هیات مدیره
مهم ترین موضوع بعد از انتخاب هیات مدیره هر شرکت، حدود اختیارات آن است. ماده 118 اصلاحیه قانون تجارت ، برای رفع مشکلات ناشی از این موضوع بحث انگیز به صورت صریح و روشن مقرر می دارد :
" جز درباره موضوعاتی که موجب مقررات این قانون اخذ تصمیم و اقدام درباره آن ها در صلاحیت خاص مجامع عمومی است ، مدیران شرکت ، دارای کلیه اختیارات لازم برای اداره امور شرکت می باشند، مشروط به آنکه تصمیمات و اقدامات آن ها در حدود موضوع شرکت باشد. "
محدود کردن اختیارات مدیران در اساسنامه یا به موجب تصمیمات مجامع عمومی فقط از لحاظ روابط بین مدیران و صاحبان سهام معتبر بوده و در مقابل اشخاص ثالث باطل و کان لم یکن است."
این ماده برای حفظ نظم و امنیت در نظام تجاری کشور، قاعده حقوقی جالبی را وضع کرده است. به این ترتیب که مسئولیت هیات مدیره را در دو حالت متصور شده است :
اول – رابطه هیات مدیره شرکت با اشخاص خارج از شرکت که در این حالت مسئولیت و اختیارات هیات مدیره به صورت عام در نظر گرفته شده است. مگر در موارد بسیار مهمی که در قانون تجارت این مسئولیت ها و اختیارات به مجامع عمومی تفویض شده است. لذا این مسئولیت و اختیارات به راحتی برای کلیه اشخاص ذی نفع قابل تشخیص است، و نوعی وحدت رویه در نظام حقوقی تجارت کشور در این رابطه وجود دارد.
دوم- رابطه بین هیات مدیره و صاحبان شرکت است که این یک رابطه داخلی بوده و حدود مسئولیت ها و اختیارات هیات مدیره را اساسنامه شرکت و یا مصوبات مجامع عمومی آن تعیین خواهد کرد.
لذا، چنانچه هیات مدیره یک شرکت سهامی برخلاف اساسنامه و یا تصمیمات مجامع عمومی شرکت، قراردادی را منعقد سازد قرارداد مزبور از لحاظ رابطه خارجی شرکت برای طرف قرارداد معتبر خواهد بود، ولی از لحاظ رابطه داخلی هیات مدیره در مقابل صاحبان سهام مسئول خواهد بود.
در تاکید بر اصل صحت اقدامات هیات مدیره در قبال اشخاص ثالث، ماده 135 اصلاحیه قانون تجارت مقر می دارد :
" کلیه اعمال و اقدامات مدیران و مدیران عامل شرکت در مقابل اشخاص ثالث نافذ و معتبر است، و نمی توان به عذر عدم اجرای تشریفات مربوط به طرز انتخاب آن ها اعمال و اقدامات آنان را غیر معتبر دانست. "
در مقابل اصل صحت اقدامات حقوقی و معاملات شرکت توسط هیات مدیره و مدیر عامل، یک استثنای کلی در قانون تجارت پیش بینی شده است.
مواد 129 لغایت 133 اصلاحیه قانون تجارت، به منظور حفظ حقوق کلیه صاحبان شرکت در مقابل هر گونه تبانی احتمالی، و به عنوان یک اقدام پیشگیری کننده ، معاملات اعضای هیات مدیره و مدیر عامل به عنوان طرف قرارداد با شرکت ( به طور مستقیم و یا حتی غیر مستقیم) را منوط به اطلاع به بازرس شرکت و تصویب در مجمع عمومی شرکت کرده است.
اگر چه عبارت ( غیرمستقیم) در قانون تجارت تعریف نشده است، و تشخیص آن به دادگاه محول شده است، لیکن به نظر می رسد منظور از این عبارت معاملات اعضای هیات مدیره و مدیر عامل، به نام بستگان درجه اول و یا به نام شرکتی که سهامدار عمده آن محسوب می شوند باشد.
در ماده 133 اصلاحیه قانون تجارت ، قاعده مهم منع رقابت با شرکت توسط اعضای هیات مدیره و مدیر عامل پیش بینی شده است.
در این ماده ، فعالیت اعضای هیات مدیره و مدیر عامل در فعالیت های تجاری مشابه با فعالیت شرکت ممنوع اعلام گردیده است.
قانون تجارت به عنوان ضمانت اجرایی این ماده دو شیوه حقوقی و جزایی پیش بینی کرده است، از جنبه حقوقی، در همان ماده چنانچه اشخاص مزبور از مقررات این ماده تخلف کنند، مسئول جبران ضرر وارده به شرکت اعم از خسارت مستقیم و یا عدم النفع خواهند بود.
از جنبه جزایی نیز، ماده 257 اصلاحیه قانون تجارت، مجازات حبس از یک سال تا سه سال را برای نامبردگان در صورت ارتکاب جرایم ذیل پیش بینی کرده است.
الف – رییس اعضای هیات مدیره و مدیر عامل شرکت که اموال یا اعتبارات شرکت را برخلاف منافع شرکت برای مقاصد شخصی یا برای شرکت یا موسسه دیگری که خود به طور مستقیم یا غیر مستقیم در آن ذی نفع باشند، مورد استفاده قرار دهند.
ب- رییس و اعضای هیات مدیره و مدیرعامل شرکت که با سوء نیت از اختیارات خود برخلاف منافع شرکت برای مقاصد شخصی یا به خاطر شرکت یا موسسه دیگری که خود به طور مستقیم یا غیرمستقیم در آن ذی نفع می باشند، استفاده کنند.
4. مسئولیت های هیات مدیره
قانون تجارت در مقابل اختیارات گسترده ای که به هیات مدیره تفویض کرده است، مسئولیت های مهمی نیز برای اداره شرکت برای آن ها در نظر گرفته است، که به برخی از آن ها اشاره می شود.
طبق ماده 137 اصلاحیه قانون تجارت هیات مدیره باید حداقل هر شش ماه یک بار خلاصه صورت دارایی و قروض شرکت را تنظیم و به بازرس شرکت تسلیم نماید. همچنین طبق ماده 137 اصلاحیه قانون تجارت، هیات مدیره باید بعد از انقضای سال مالی شرکت، مجمع عمومی سالیانه شرکت را برای تصویب ترازنامه و حساب سود و زیان دعوت کند.
در ماده 257 اصلاحیه قانون تجارت، ضمانت اجرایی جزایی حبس از یک سال تا سه سال برای ارتکاب جرایم ذیل پیش بینی شده است:
الف- رئیس و اعضای هیات مدیره و مدیر عامل شرکت که بدون صورت دارایی و ترازنامه یا به استناد صورت دارایی و ترازنامه مزور منافع موهومی را بین صاحبان سهام تقسیم کرده باشند.
ب- رییس یا اعضای هیات مدیره و مدیر عامل شرکت که ترازنامه غیرواقع به منظور پنهان داشتن وضعیت واقعی شرکت به صاحبان سهام ارائه یا منتشر کرده باشند.
همچنین طبق ماده 140 اصلاحیه قانون تجارت، هیات مدیره مکلف است هر سال یک بیستم از سود خالص شرکت را به عنوان اندوخته قانونی موضوع نماید.
مادامی که اندوخته قانونی شرکت به یک دهم سرمایه شرکت نرسیده باشد، این تخصص الزامی است و بعدی از رسیدن به این نصاب اختیاری خواهد بود.
از دیگر وظایف مهم هیات مدیره، دعوت فوری مجمع عمومی فوق العاده در صورت ورود زیان حداقل معادل نصف سرمایه شرکت است. طبق ماده 141 اصلاحیه قانون تجارت مجمع عمومی مزبور در مورد انحلال یا کاهش سرمایه شرکت تصمیم خواهد گرفت.
ماده مزبور به عنوان ضمانت اجرایی انجام این تکلیف توسط هیات مدیره ، به هر ذی نفعی حق داده است که در صورت عدم انجام این تکلیف توسط هیات مدیره، راساَ تقاضای انحلال شرکت را از دادگاه به عمل آورد.
مطالبه بخش پرداخت نشده از مبلغ اسمی سهام شرکت در مهلت مقرر در قانون تجارت از دیگر وظایف هیات مدیره است.
طبق ماده 246 اصلاحیه قانون تجارت، چنانچه هیات مدیره این وظیفه را انجام ندهد و دو ماه قبل از پایان مهلت مزبور مجمع عمومی فوق العاده شرکت را برای تقلیل سرمایه شرکت دعوت نکند، به مجازات حبس دو ماه تا شش ماه یا به جزای نقدی از سی هزار ریال تا سیصد هزار ریال یا به هر دو محکوم خواهند شد.
نقش بازرسان در اداره سالم شرکت بسیار حیاتی است. به همین منظور قانون تجارت ضمانت اجراهای قوی برای حضور و نظارت بازرسان پیش بینی کرده است. در همین راستا، هیات مدیره شرکت نقش موثری برای این حضور و نظارت موثر بازرسان به عهده دارد.
به همین منظور، ماده 259 اصلاحیه قانون تجارت مجازات حبس دو ماه تا شش ماه یا جزای نقدی بیست هزار ریال تا دویست هزار ریال یا هر دو مجازات را برای اعضای هیات مدیره ای که عامداَ مجمع عمومی صاحبان سهام را برای انتخاب بازرسان شرکت دعوت نکند و یا بازرسان شرکت را به مجامع عمومی صاحبان سهام دعوت نکنند، پیش بینی کرده است.
ماده 260 اصلاحیه قانون تجارت، به طور عام وظایف و مسئولیت های هیات مدیره در قبال بازرسان شرکت را به شرح ذیل بیان داشته است :
" رئیس و اعضای هیات مدیره و مدیر عامل که عامداَ مانع یا مخل انجام وظایف بازرسان شرکت بشوند یا اسناد و مدارکی که برای انجام وظایف آن ها لازم است در اختیار بازرسان قرار ندهند، به حبس تادیبی از سه ماه تا دو سال یا به جزای نقدی از بیست هزار ریال تا دویست هزار ریال یا به هر دو مجازات محکوم خواهند شد".
به غیر از مسئولیت های فوق، اصلاحیه قانون تجارت موارد دیگری از مسئولیت های هیات مدیره که واجد مسئولیت کیفری نیز می باشد، ماده 261 اصلاحیه قانون تجارت نیز برای اعضای هیات مدیره یا مدیر عامل هر شرکت سهامی که قبل از به ثبت رسیدن افزایش سرمایه یا در صورتی که ثبت افزایش سرمایه مزورانه یا بدون رعایت تشریفات لازم صورت گرفته باشد، سهام یا قطعات سهام جدید صادر و منتشر کند به جزای نقدی از ده هزار تا یکصد هزار ریال مجاز است تعیین کرده است. و در صورتی که قبل از پرداخت کل مبلغ اسمی سهام سابق مبادرت به صدور و انتشار سهام جدید یا قطعات سهام جدید بنماید حبس از دو ماه تا شش ماه و جزای نقدی از بیست هزار تا دویست هزار ریال مجازات در نظر گرفته است. مواد 262، 263، 264،265 اصلاحیه قانون تجارت مجازات هایی برای اقدامات مشابه توسط هیات مدیره پیش بینی شده است.
صرف نظر از موارد متعددی که در قانون تجارت به عنوان مسئولیت های هیات مدیره بین شده است، رعایت دو قاعده مهم کلی که بیانگر حدود مسئولیت های هیات مدیره، کلیه سهامداران و کلیه اشخاص ذی نفع خارج از شرکت ضروری است.
ماده 142 اصلاحیه قانون تجارت در بیان مسئولیت کلی هیات مدیره مقرر می دارد :
" مدیران و مدیر عامل شرکت در مقابل شرکت و اشخاص ثالث نسبت به تخلف از مقررات قانون یا اساسنامه شرکت و یا مصوبات مجمع عمومی بر حسب مورد منفرداَ یا مشترکاَ مسئول می باشند و دادگاه حدود مسئولیت هر یک را برای جبران خسارت تعین خواهد نمود".
لذا مسئولیت هیات مدیره و مدیرعامل به رعایت مقررات ذیل می باشد :
الف- قوانین ذیربط
ب- اساسنامه شرکت
ج- مصوبات مجمع عمومی
مسئولیت های فوق به دو صورت ذیل خواهد بود:
الف- منفرداَ
ب- مشترکاَ
5- حق الزحمه هیات مدیره
در شرکت های سهامی دو نوع عضویت در هیات مدیره وجود دارد : عضو موظف و عضو غیرموظف.
عضو موظف، فردی است که ضمن عضویت در هیات مدیره، در همان شرکت یک سمت رسمی را به طور تمام وقت در تصدی داشته باشد. از جمله مدیر عامل، مدیر مالی، مدیر امور حقوقی و قراردادها و غیره.
غالباَ در مورد این افراد از عناوینی همچون ( مدیر عامل و عضو هیات مدیره) ، ( مدیر مالی و عضو هیات مدیره ) و غیره در مکاتبات رسمی استفاده می شود.
این گونه افراد در واقع مستخدم شرکت بوده و طبق قرارداد همکاری تمام وقت حقوق و مزایا دریافت می دارند.
ب- عضو غیر موظف
اعضایی که فقط در هیات مدیره شرکت حضور داشته و صرفاَ در جلسات آن شرکت می کنند، عضو غیرموظف نامیده می شوند.
در مورد این افراد طبق ماده 134 اصلاحیه قانون تجارت، صرفاَ باید متناسب با میزان جلساتی از هیات مدیره که در آن شرکت می کنند، حق الزحمه پرداخت شود. این مبلغ را مجمع عمومی به طور ثابت برای کلیه اعضاء غیرموظف بطور یکسان تعیین و چک پرداخت خواهد کرد.
در ماده 134 اصلاحیه قانون تجارت تاکید گردیده : " اعضاء غیرموظف هیات مدیره حق ندارند به جز آنچه در این ماده پیش بینی شده است در قبال سمت مدیریت خود به طور مستمر و یا غیر مستمر بابت حقوق یا پاداش یا حق الزحمه وجهی از شرکت دریافت کنند."
6- پاداش هیات مدیره
قانون تجارت با توجه به مسئولیت هایی که اعضاء هیات مدیره به عهده دارند و به منظور ایجاد انگیزه در توسعه فعالیت های سود ده شرکت، به غیر از حق الزحمه هایی که برای اعضای موظف و غیرموظف پیش بینی کرده، پاداش سالیانه ای نیز برای آن ها در نظر گرفته است.
طبق ماده 134 اصلاحیه قانون تجارت : " همچنین در صورتی که در اساسنامه پیش بینی شده باشد مجمع عمومی می تواند تصویب کند که نسبت معینی از سود خالص سالانه شرکت به عنوان پاداش به اعضاء هیات مدیره تخصیص داده شود . "
از این حکم قانون چند موضوع استنباط می گردد:
الف- پرداخت پاداش به هیات مدیره باید در اساسنامه شرکت پیش بینی شده باشد.
ب- به فرض پیش بینی در اساسنامه، پرداخت آن اختیاری است و مجمع می تواند این مبلغ را پرداخت کند و الزامی ندارد.
ج- پاداش هیات مدیره به کلیه اعضاء اعم از موظف یا غیرموظف تعلق می گیرد.
قانون تجارت میزان پاداش های هیات مدیره را به تشخیص مجمع عمومی قرار داده است ولی سقفی برای این گونه پاداش در نظر نگرفته است.
طبق ماده 241 اصلاحیه قانون تجارت این سقف عبارت است از :
الف- شرکت های سهامی عام : 5 درصد از سود خالص همان سال مالی
ب- شرکت های سهامی خاص: 10 درصد از سود خالص همان سال مالی



:: بازدید از این مطلب : 80
|
امتیاز مطلب : 32
|
تعداد امتیازدهندگان : 12
|
مجموع امتیاز : 12
تاریخ انتشار : سه شنبه 12 تير 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

در قانون تجارت ایران شرایط خاصی برای تاجر بودن و اشتغال به تجارت پیش بینی نشده است ولی به ملاحظات ذیل باید در این مورد توجه کرد.
1. با توجه به اینکه تجارت نیازمند یک سلسله عملیات حقوقی ، اخذکارت بازرگانی  تعهدات و قراردادهاست طبیعتاَ تاجر باید طبق مقررات قانون مدنی دارای اهلیت باشد.
2. اشتغال به بعضی از رشته های مخصوص تجارت مثل داروسازی ، مستلزم داشتن پروانه مخصوص است.
3. تاجر دارای یک سلسله تکالیف خاصی است که از جمله آن ها داشتن دفاتر تجاری و ثبت نام در دفتر ثبت تجاری است. این دو تکلیف در قانون تجارت ایران پیش بینی شده است.
در ذیل راجع به ثبت نام در دفتر ثبت تجاری و اهمیت آن سخن خواهیم گفت. لطفاَ ما را تا انتهای این مقاله همراهی بفرمایید. خاطر نشان می شویم در صورت مواجه شدن با هر گونه سوال و یا ابهامی در این رابطه می توانید با همکاران ما در ثبت شرکت فکر برتر تماس حاصل فرمایید. متخصصان ما در این مرکز، از طریق مشاوره ی تلفنی رایگان شما را راهنمایی خواهند کرد.

  • ثبت نام در دفتر ثبت تجاری

مطابق ماده 16 قانون تجارت و ماده 1 آیین نامه دفتر ثبت تجاری، هر کس در ایران به شغل تجارت اشتغال ورزد باید نامش را در محلی که مشغول فعالیت است به ثبت برساند . عمل ثبت تجاری در یکی از ادارات، دوایر یا شعب سازمان ثبت اسناد و املاک کشور صورت می گیرد در هر محلی که این ادارات موجود نباشد به صورت موقت در دفاتر اسناد رسمی مبادرت به ثبت می نمایند ( مواد 16 تا 19 ق. ت) به استناد نظامنامه راجع به مواد فصل دوم و باب سوم قانون تجارت کلیه تجار مکلفند شماره ثبت تجارتخانه خود را بر روی همه اوراق و اسناد منتشر درج کنند. همینطور باید کلیه تغییرات مندرج در تجارتخانه از جمله تصفیه ، حجر ، ممنوعیت معاملاتی و ... در دفتر ثبت تجاری ثبت گردد.
دفتر ثبت تجاری در بسیاری از کشورها وجود دارد و اهمیت آن به قرار ذیل است :
الف ) دلالت تاجر بودن
در کشورهایی که دلیل تاجر بودن شخصی است نه موضوعی، ثبت در دفاتر ثبت تجاری بهترین وسیله برای اثبات تاجر بودن است و بنابراین ثبت نام شخص در دفتر ثبت تجاری او را مشمول مقررات مربوط به تجار خواهد کرد.
ب) اطلاع از تعداد و نوع فعالیت تجار
اطلاع از تعداد و نوع فعالیت و رشته تجاری تجار از مسائلی است که مسئولین هر کشوری از نظر برنامه ریزی ها و توسعه اقتصادی باید آمار دقیق آن را بدانند و در درجه اول از روی دفتر ثبت تجاری است که می توان به این اطلاعات دسترسی پیدا کرد.
ج) اطلاع تجار از وضع یکدیگر
تجار برای معامله با یکدیگر، از نظر میزان سرمایه ، نوع تجارت و حدود اختیارات مسئولین تجاری با خبر باشند و بهترین وسیله همین دفتر ثبت تجاری است که نام تاجر و خلاصه وضعیت او در آن ثبت است و هر کس می تواند با مراجعه به دفتر ثبت تجاری از وضع تجار باخبر شود.
د) روشن کردن وضعیت مالیاتی
طبق ماده 184 قانون مالیات های مستقیم مصوب 3/ 12/ 1366 " ادارات ثبت مکلف اند در آخر ماه فهرست کامل شرکت ها و موسساتی را که در طول ماه به ثبت می رسند و تغییرات حاصله در مورد شرکت ها و موسسات موجود و نیز نام اشخاص حقیقی یا حقوقی را که دفتر قانونی به ثبت رسانده اند با ذکر تعداد دفاتر ثبت شده و شماره های آن به اداره امور اقتصادی و دارایی محل اقامت موسسه ارسال دارند." بنابراین از نظر مسائل مالیاتی نیز ثبت نام در دفاتر ثبت تجاری دارای اهمیت است.
ه) اعطای بعضی امتیازات
اعطای بعضی امتیازات به تجار از جمله اعطای کارت بازرگانی به آنان منوط به ثبت نام در دفتر ثبت تجاری است.



:: بازدید از این مطلب : 55
|
امتیاز مطلب : 44
|
تعداد امتیازدهندگان : 17
|
مجموع امتیاز : 17
تاریخ انتشار : سه شنبه 12 تير 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

در مطالب گذشته مکرراً از اظهارنامه و اساسنامه شرکت ها نام برده شد که اکنون لازم است با آن ها بیشتر آشنا شویم.  ثبت شرکتها چنانچه گفتیم، ازجمله مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت های سهامی خاص، دو برگ اظهارنامه شرکت سهامی و دو جلد اساسنامه شرکت سهامی و از جمله مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت های سهامی عام، دو نسخه طرح اساسنامه با رعایت ماده 8 لایحه اصلاحی قانون تجارت که به امضاء موسسین رسیده باشد و دو نسخه اظهارنامه می باشد.

 

 اساسنامه: اساسنامه شرکت اساس تشکیلات و طرز اداره و عمل شرکت را معین می کند. اساسنامه شرکت سهامی را نمی توان بر اساس قرارداد تشریح نمود زیرا در قرارداد رضایت کلیه طرفین قرارداد برای تصویب یا تغییر آن لازم است در صورتیکه قانون تجارت تصویب اساسنامه را به اکثریت تجویز می کند. بنابراین مقررات مربوط به عقد و قرارداد در مورد شرکت های سهامی صادق نیست و شرکت را باید سازمان حقوقی مستقلی دانست که قانون برای آن مقرراتی وضع کرده است. بنابراین عملاَ اساسنامه از اهمیت فوق العاده ای برخوردار می باشد.

ولی این بدان معنا نیست که اساسنامه غیر قابل تغییر است بلکه در مواقع ضروری و بنا به تشخیص مجمع عمومی فوق العاده هر یک از موارد آن را به شرطی که مغایرت با مفاد قانون تجارت پیدا نکند می توان تغییر داد و قبلاَ گفته شد که اساسنامه باید مطابق ماده 8 لایحه اصلاحی قانون تجارت تهیه و تنظیم شود.

کلیات اساسنامه شرکت های سهامی خاص:

موضوع،مدت و مرکز اصلی شرکت

ماده 1-نام شرکت:نام شرکت عبارت است از.............(شرکت سهامی خاص)

ماده 2-موضوع شرکت:عبارت است از...................

ماده 3-مدت شرکت:از تاریخ ثبت شرکت به مدت......................خواهد بود.

ماده 4-مرکز اصلی شرکت و شعب آن مرکز اصلی شرکت......................

تبصره 1-مجمع عمومی فوق العاده می تواند نسبت به انتقال مرکز اصلی شرکت اقدام یا به هیات مدیره در خصوص تغییر مرکز شرکت تفویض اختیار نماید.

تبصره 2-هیات مدیره می تواند در صورت لزوم شعب یا نمایندگی هایی در داخل یا خارج از کشور دایر نسبت به انحلال آن ها اقدام نماید.

کلیات اساسنامه شرکت های سهامی عام:

ماده 1-تشکیل شرکت: بین دارندگان سهامی که طبق مقررات اساسنامه حاضر بوجود آمده یا بعداً بوجود آید با رعایت قوانین جاریه و مقررات اساسنامه حاضر شرکتی به نام (شرکت سهامی عام) که در موارد بعدی بطور اختصار شرکت نامیده می شود تشکیل می گردد.

ماده 2-نام شرکت:نام شرکت عبارت است از..........................شرکت سهامی عام

ماده 3-موضوع شرکت............................................................................

*سرمایه گذاری و مشارکت در سایر شرکت ها از طریق تعهد سهام شرکت های جدید و تعهد سهام شرکت های موجود.

*اخذ نمایندگی ایجاد شعبه و اعطای نمایندگی در داخل و خارج از کشور

ماده 4-مدت شرکت:شرکت برای مدت نامحدود تشکیل شده است.

ماده 5-مرکز اصلی شرکت و شعب آن: مرکز اصلی شرکت در ............................می باشد تعیین و تغییر نشانی مرکز اصلی شرکت در صورت لزوم بنا به تصویب هیات مدیره صورت خواهد گرفت.

اظهارنامه شرکت سهامی: اظهارنامه در واقع سند ثبت شرکت سهامی عام و خاص است که مفاد آن بایستی از سوی موسسان بر اساس ماده 7 لایحه اصلاحی قانون تجارت تنظیم شود. اظهارنامه توسط موسسین باید از باجه فروش اوراق بهادار واحدهای ثبتی تهیه گردد که در دو نسخه تنظیم می شود و بعد از ثبت، متصدی ثبت شرکت ها (متصدی اقدام) نسخه ثانی آن را با قید تاریخ و نمره ثبت شرکت امضاء و به مهر اداره ثبت شرکت ها (یا واحد ثبتی) ممهور کند و به متقاضی تسلیم نماید.

کلیات اظهارنامه ثبت شرکت های سهامی خاص:

1-نام شرکت................................................................

2-موضوع شرکت........................................................

3-مبلغ سرمایه شرکت و تعیین مقدار نقد و غیر نقد آن به تفکیک و تعداد سهام بانام و بی نام و مبلغ اسمی آن ها 

4-میزان سهام و تعهد هر یک از موسسین و مبلغی که پرداخت کرده اند با تعیین شماره حساب و نام بانکی که وجوه پرداختی در آن واریز شده است در مورد آورده غیر نقدی یعنی اوصاف و مشخصات و ارزش آن به نحوی که بتوان از کم و کیفیت آورده غیر نقدی اطلاع حاصل نمود.

5-مرکز اصلی شرکت....................................کد پستی......................

6-نشانی کامل شعب و کد پستی شرکت و نام مدیران آن..........................

7-مدت شرکت از تاریخ ثبت به مدت............................

8-مدیران شرکت و اشخاصی که حق امضا دارند..........

9-کلیه اوراق و اسناد بهادار و تعهد آور شرکت به امضای....................همراه با مهر شرکت و اوراق عادی و اداری به امضای...................همراه با مهر شرکت معتبر می باشد.

10-نام مدیر عامل، شماره ملی و حدود اختیارات آن در شرکت

11-بازرسان اصلی و علی البدل شرکت

12-اساسنامه شرکت مشتمل بر........ماده و ........تبصره می باشد که در جلسه مورخ ...........موسسین شرکت به تاریخ ...............تصویب رسیده است.

13-نام روزنامه های کثیرالانتشار شرکت جهت درج آگهی...............................

14-هویت کامل و اقامتگاه موسسین و تعداد سهام بانام و بی نام و سهام ممتاز و محل امضاء موسسین

کلیات اظهارنامه ثبت شرکت های سهامی عام:

1-نام شرکت.................................تاریخ تنظیم اظهارنامه..................................

2-موضوع شرکت........................................................................................

3-مبلغ سرمایه شرکت و تعیین مقدار نقد و غیر نقد آن به تفکیک و تعداد سهام بانام و بی نام و مبلغ اسمی آن ها 

4-میزان سهام و تعهد هر یک از موسسین و مبلغی که پرداخت کرده اند با تعیین شماره حساب و نام بانکی که وجوه پرداختی در آن واریز شده است در مورد آورده غیر نقدی یعنی اوصاف و مشخصات و ارزش آن به نحوی که بتوان از کم و کیفیت آورده غیر نقدی اطلاع حاصل نمود.

5-مرکز اصلی شرکت....................................کد پستی..........................

6-نشانی کامل شعب و کد پستی شرکت و نام مدیران آن..............................

7-مدت شرکت از تاریخ ثبت به مدت....................

8-هویت کامل و اقامتگاه موسسین و تعداد سهام با نام و بی نام و سهام ممتاز و میزان  تعهد هر یک از موسسین و محل امضاء موسسین

یادآوری می گردد کلیه مدارکی که از بدو تاسیس و ثبت شرکت و انجام تغییرات بعدی شرکت به مرجع ثبت شرکت ها تحویل داده می شود اولاَ باید در دو نسخه تنظیم شده باشند. ثانیاً پس از ثبت شرکت یا ثبت تغییرات شرکت نسخه ای از آن ها ممهور به مهر مرجع ثبت شرکت ها شده و به متقاضی تسلیم شود. بدیهی است که متقاضی باید آن ها را در پرونده ثبتی تشکیل شده در محل شرکت نگاهداری نموده و در صورت نیاز به ارائه به سایر ادارات یا بانک ها تصویر مصدق آن ها را ارائه نماید و اصل مدار ک یادشده مختص خود شرکت می باشد.

اگر می خواهید یک شرکت ثبت کنید، لطفاَ به کارشناسان ما در موسسه ثبت شرکت فکر برتر مراجعه نمایید تا در کوتاه ترین زمان ثبت گردد.



:: بازدید از این مطلب : 94
|
امتیاز مطلب : 55
|
تعداد امتیازدهندگان : 20
|
مجموع امتیاز : 20
تاریخ انتشار : سه شنبه 5 تير 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

- الف-انحلال شرکت سهامی:
شرکت سهامی ممکن است بنا به علل زیر منحل شود:
-از بین رفتن حداقل نصف سرمایه شرکت بر اثر زیان های وارده به شرکت(ماده 141 ل.ا.ق.ت)

- اخذکارت بازرگانی 

-از بین رفتن موضوع شرکت یا غیرممکن شدن انجام موضوع شرکت(بند 1 از ماده 199 ل.ا.ق.ت)
-در صورت انقضای مدت شرکت (بند 2 ماده 199 ل.ا.ق.ت)
-تقلیل سرمایه شرکت به کمتر از حداقل قانونی (حداقل سرمایه شرکت سهامی عام 5/000/000 ریال و حداقل سرمایه شرکت سهامی خاص 1/000/000 ریال می باشد)
-در صورت ورشکستگی شرکت
-در صورت تصمیم مجمع عمومی فوق العاده مبنی بر انحلال شرکت
-انحلال شرکت به حکم دادگاه.موارد مندرج در ماده 201 (ل.ا.ق.ت)،ناظر به انحلال شرکت از طریق دادگاه با درخواست ذی نفع می باشد.

به تجویز مواد 106،209 و 210 (ل.ا.ق.ت) یک نسخه از صورت جلسه مجمع عمومی فوق العاده در مورد انحلال شرکت سهامی و نحوه تصفیه آن باید به مرجع ثبت شرکت ها ارسال شود تا پس از ثبت برای اطلاع مردم در روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشار که اطلاعیه ها و آگهی های مربوط به شرکت در آن درج می گردد، آگهی شود و تا زمانی که انحلال به ثبت نرسیده و آگهی انحلال منتشر نشده باشد، انحلال شرکت نسبت به اشخاص ثالث بلااثر خواهد بود.

- ب-تصفیه شرکت سهامی:
تصفیه شرکت سهامی مشتمل بر عملیات ذیل می باشد:
-نقد کردن دارایی شرکت منحله
-وصول مطالبات شرکت منحله
-پرداخت دیون شرکت منحله
-تقسیم باقیمانده دارایی شرکت بین سهامداران

اول- انتخاب و عزل مدیر یا مدیران تصفیه:

تصفیه امور شرکت سهامی با مدیران شرکت است مگر اینکه اساسنامه شرکت یا مجمع عمومی فوق العاده که رای به انحلال شرکت می دهد، ترتیب دیگری مقرر داشته باشد(ماده 204 ل.ا.ق.ت)

پس در درجه اول مدیران شرکت برای انجام امور تصفیه انتخاب می شوند، از طرف دیگر شرکت می تواند مدیر یا مدیران تصفیه غیر از مدیران شرکت انتخاب نماید. با این کار،دیگر وظایف مدیران شرکت و سایر نمایندگان، خاتمه می یابد.

چنانچه به هر علت مدیر تصفیه تعیین نشده باشد و یا تعیین شده ولی به وظایف خود عمل ننماید، هر ذی نفع می تواند تعیین مدیر تصفیه را از دادگاه ذیصلاح درخواست نماید.

مدت ماموریت مدیر یا مدیران تصفیه حداکثر 2 سال است. تمدید این مدت با ذکر علل و جهات از طرف مدیر تصفیه به مجمع عمومی سهامداران بلامانع است.

اگر مدیر تصفیه قصد استعفا داشته باشد باید مراتب را به مجمع عمومی عادی سهامداران شرکت اعلام نماید و نیز در صورت فوت یا حجر یا ورشکستگی مدیر تصفیه، هر گاه مدیران تصفیه متعدد باشند و مدیر تصفیه متوفی یا محجور یا ورشکسته توسط مجمع عمومی شرکت انتخاب شده باشد، مدیر یا مدیران تصفیه باقیمانده باید مجمع عمومی عادی شرکت را برای انتخاب جانشین دعوت کند ولی اگر مدیر تصفیه فرد واحدی باشد در صورت فوت یا حجر یا ورشکستگی او اگر مدیر تصفیه توسط مجمع عمومی شرکت انتخاب شده باشد، هر ذی نفع می تواند از مرجع ثبت شرکت ها بخواهد که مجمع عمومی عادی سهامداران را برای تعیین جانشین مدیر تصفیه مذکور دعوت کند.

برای دوره تصفیه ممکن است به موجب اساسنامه یا به تصمیم مجمع عمومی صاحبان سهام ،یک یا چند ناظر تعیین شود تا به عملیات مدیران تصفیه رسیدگی کرده، گزارش خود را به مجمع عمومی عادی سهامداران تقدیم کنند.

دوم-اختیارات مدیر یا مدیران تصفیه:

مدیران تصفیه نماینده شرکت در حال تصفیه محسوب شده و دارای کلیه اختیارات لازم جهت امر تصفیه حتی از طریق اقامه دعوی و ارجاع به داوری و حق سازش می باشند و حق دارند و می توانند برای طرح دعاوی و دفاع از آن ها وکیل تعیین کنند (ماده 212 ل.ا.ق.ت)؛ ولی مدیر تصفیه نمی تواند دارایی شرکت در حال تصفیه را به خود یا به اقارب خود از طبقه اول و دوم تا درجه چهارم انتقال دهد(ماده 213 ل.ا.ق.ت)

سوم-وظایف مدیران:

1-عملیات تصفیه شرکت منحله
-وصول مطالبات شرکت از بدهکاران اعم از سهامدار یا اشخاص ثالث ولو از طریق اقامه دعوی در مراجع قضایی
-نقد کردن دارایی شرکت،از طریق فروش اموال منقول یا غیر منقول
-پرداخت دیون شرکت با رعایت حقوق صاحبان مطالبات ممتازه
-تقسیم باقیمانده دارایی شرکت بین سهامداران

2-دعوت مجامع عمومی
اول-مقام دعوت کننده مجامع عمومی در دوران تصفیه
دعوت مجامع عمومی اعم از عادی،فوق العاده یا عادی به طور فوق العاده به عهده مدیران تصفیه است.در صورت خودداری مدیر تصفیه از انجام تکلیف،ناظر مکلف است نسبت به دعوت مجمع عمومی اقدام نماید و یا اینکه دادگاه به تقاضای هر ذی نفع حکم به تشکیل مجمع عمومی خواهد داد(ماده 219 ل.ا.ق.ت)
دوم-حق کسب اطلاع سهامداران
سهامداران شرکت حق ندارند مانند زمان قبل از انحلال شرکت از عملیات و حساب ها در مدت تصفیه کسب اطلاع نمایند.(ماده 220 ل.ا.ق.ت)
مدیر یا مدیران تصفیه مکلفند تا زمانی که امر تصفیه شرکت خاتمه نیافته است،همه ساله مجمع عمومی عادی سهامداران را با رعایت شرایط و تشریفاتی که در قانون و اساسنامه پیش بینی شده است دعوت و صورت دارایی منقول و غیرمنقول و ترازنامه و حساب سود و زیان عملیات خود را به مجمع عمومی سالیانه تسلیم و گزارشی از اعمالی که تا زمان تشکیل مجمع مزبور انجام داده اند به مجمع عمومی عادی تقدیم نمایند.

3-الزامات رعایت تشریفات قانونی
در طول مدت تصفیه،مقررات راجع به دعوت و تشکیل مجامع عمومی و شرایط حد نصاب و اکثریت مجامع مانند زمان قبل از انحلال شرکت باید رعایت شود و هرگونه دعوتنامه و اطلاعیه ای که مدیران تصفیه برای سهامداران منتشر می کنند باید در روزنامه کثیرالانتشاری که اطلاعیه ها و آگهی های مربوط به شرکت در آن درج می گردد،منتشر شود.در صورت عدم تشکیل مجمع عمومی و یا اینکه مجمع عمومی مزبور تشکیل شود،ولی اتخاذ تصمیم ننمایند،مدیر یا مدیران تصفیه مکلف به انتشار گزارش خود و صورتحساب های مقرر در ماده 217(ل.ا.ق.ت) در روزنامه کثیرالانتشاری که اطلاعیه های مربوط به شرکت در آن درج می گردد،جهت اطلاع عموم صاحبان سهام،می باشند.

4-اعلام ختم تصفیه به مرجع ثبت شرکت ها
مدیر یا مدیران تصفیه باید ظرف یک ماه پس از پایان امر تصفیه شرکت سهامی، مراتب را به مرجع ثبت شرکت ها به منظور حذف نام شرکت از دفتر مرجع مذکور و دفتر ثبت تجارتی اعلام نمایند و نیز جریان امر باید در روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشاری که اطلاعیه ها و آگهی های مربوط به شرکت در آن درج می شود، آگهی شود.

پس از پایان تصفیه در صورتی که وجوهی متعلق به بستانکاران و سهامداران شرکت باقی مانده باشد، مدیر تصفیه مکلف است وجوه باقیمانده را در حساب مخصوص نزد یکی از بانک های ایران تودیع و در صورت اسامی بستانکاران و صاحبان سهامی را که مطالبات خود را وصول ننموده اند نیز به بانک مزبور تسلیم و مراتب را طی آگهی در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار،به اطلاع اشخاص ذی نفع برسانند تا برای دریافت مطالبات خود به بانک مورد نظر مراجعه کنند.



:: بازدید از این مطلب : 108
|
امتیاز مطلب : 37
|
تعداد امتیازدهندگان : 12
|
مجموع امتیاز : 12
تاریخ انتشار : دو شنبه 4 تير 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

علامت تجاری، نشانه ای است که برای معرفی کالاها و محصولات صنعتی و یا خدماتی از لحاظ کیفیت و ضمانت مرغوبیت جنس آن ها مورد استفاده قرار می گیرد. اخذکارت بازرگانی  این علائم ممکن است اسامی مرکب شامل نقش، تصویر و کلمه بوده یا به صورت تفننی (فانتزی fantaisie) مانند ادکلن عقرب (scorpion) یا به صورت اسم منطقه و شهر (عسل سبلان اردبیل) و بالاخره به شکل علامت و ترسیمات، برچسب، اتیکت و یا آهنگ مخصوص و غیره باشد.

ماده 1 قانون ثبت علائم تجاری و اختراعات در تعریف علامت تجاری مقرر می دارد:
"علامت تجارتی عبارت از هر قسم علامتی است اعم از نقش-تصویر-رقم-حرف-عبارت-مهر-لفاف و غیر آن که برای امتیاز و تشخیص محصول صنعتی، تجارتی یا فلاحتی اختیار می شود. ممکن است یک علامت تجارتی برای تشخیص امتیاز محصول جماعتی از زارعین یا ارباب صنعت و یا محصول یک شهر و یا یک ناحیه از مملکت اختیار شود".

از ماده فوق مستفاد می شود که نوع علامت جنبه حصری ندارد، بلکه می تواند با توجه به ابتکار افراد به صورت کلمات، حروف، ارقام، تصاویر افراد عادی یا دانشمندان و یا به صورت آهنگ به کار رود و برای شناسایی محصولات واحدهای تولیدی، صنعتی یا خدماتی مانند حمل و نقل زمینی، هوایی یا دریایی استفاده شود.

علامت تجاری موفق نه تنها باید با سایر علائم تجاری تمایز و تفاوت داشته باشد و با نوع و جنس کالا نیز ارتباط تنگاتنگ نشان دهد بلکه باید توام با ابتکار و نوآوری ترسیم و تنظیم گردد. نام تجاری باید در هماهنگی کامل با تمام فعالیتهای بازاریابی شما باشد، ارتباط مستقیم با بازار داشته، دارای ثبات رفتار بوده و نسبت به مشتریان وفادار باشد. نام تجاری دارایی نامشهود شرکت است که باعث افزوده شدن ارزش نهایی محصول می شود، برای سهامداران ایجاد ارزش کرده، باعث افزایش درآمد شرکت می شود. از این رو در این مطلب به خصوصیات علامت تجارتی موفق می پردازیم.

علامت تجارتی باید جدید، ابتکاری و قابل انتقال بوده و گمراه کننده نباشد.

1-جدید بودن علامت تجاری

منظور از جدید بودن علامت تجاری این می باشد که علامت مورد استفاده بر روی محصول که برای ثبت ارائه می شود، از حیث شکلی باید جدید بوده و سابقه ثبت و استعمال توسط دیگران را نداشته باشد. در علائم مرکب ممکن است در اجزاء دو علامت مرکب از یک کلمه مشابه استفاده شده باشد و اجزای دیگر یکسان و مشابه نباشند، به نحوی که جزء مشترک و مشابه دو علامت میان صاحبان آن ها موجبات اختلاف و دعوی را فراهم سازد.
شایان ذکر است، جدید بودن علامت با جدید بودن در مورد اختراعات و ترسیمات و اشکال صنعتی تفاوت دارد.

در مورد اختراعات و ترسیمات و اشکال صنعتی اگر موضوع اختراع یا شکل قبل از ثبت آن ها به صورتی وجود داشته است آن اختراع یا شکل قابل ثبت نیست، در صورتی که علامت صنعی ممکن است به طریقی قبلاَ وجود داشته باشد ولی درباره محصولی که بر روی آن استعمال می شود تازگی داشته باشد. مثلاَ اغلب کلمات ممکن است قبلاَ وجود خارجی داشته باشند و بعداً به عنوان علامت استعمال شوند مانند کلمه ی camel (شتر) که قبل از استعمال به عنوان علامت تجارتی برای سیگار یا مداد وجود خارجی داشته است.

یا اشکال و تصاویری مانند شیر، عقاب و غیره که وجود خارجی دارند ولی به عنوان علامت انتخاب می شوند. بنابراین منظور از جدید بودن علامت آن نیست که علامت مزبور به هیچ صورتی وجود خارجی نداشته باشد (البته علایمی هستند که کاملاَ ابتکاری و اختراعی می باشند) بلکه تازگی باید مربوط به استعمال آن ها در رشته صنعتی مورد نظر باشد و سابقه استعمال از طرف دیگران نیز نداشته باشد.

برای تشخیص محصولات مختلف از یکدیگر قوانین کلیه کشورها محصولات تجاری و صنعتی را به طبقات مختلفی تقسیم کرده اند که صاحب علامت در موقع ثبت علامت تجاری خود طبقه یا طبقات مختلفی تقسیم کرده اند که صاحب علامت در موقع ثبت علامت خود طبقه یا طبقات محصولی را که مورد نظر اوست تعیین می کند و به این ترتیب اشخاص دیگری نمی توانند همان علامت را در آن طبقه یا طبقات به ثبت برسانند و اختیار علامتی که از طرف اشخاص دیگر برای اجناس معین بکار رفته است برای محصولاتی که کاملاَ متفاوت باشند، جایز شمرده می شود.

مثلاَ کلمه  camel از طرف شرکت آلمانی مورد استفاده قرار می گیرد. البته استعمال یک علامت برای دو جنس مختلف در صورتی ممکن است که ایجاد شبهه برای مصرف کننده نسبت به نوع جنس و سازنده آن نکند.استعمال علامت واجد برای اجناس مشابه از طرف دو شخص اصولاً جایز نیست حتی اگر طبقات آن متفاوت باشد. مثلاَ در مورد مواد طبی و آرایشی گرچه طبقات مختلف است، ممکن است استعمال همان علامت موجب اشتباه گردد یا صابون که ممکن است آن را به عنوان صابون طبی جزء طبقه مواد دارویی یا به عنوان صابون آرایشی تحت طبقه مواد آرایشی یا به عنوان ماده پاک کننده تحت طبقه دیگری قلمداد نمود.

به این جهت اگر هم طبقات محصولات متفاوت باشند، علامتی که اختیار می شود نباید موجب گمراه کردن مصرف کنندگان شود. در نتیجه با توجه به جدول طبقه بندی کالا، هر گاه برای نوعی کالای مشخص علامتی از طبقه ای خاص استفاده شود،شخص دیگری که پس از انتخاب علامت مذکور بخواهد برای کالای خود از نوع مشابه از طبقه مزبور و از همان علامت قبلی استفاده کند،با ممنوعیت استفاده و ثبت علامت مواجه خواهد شد.

2-ابتکاری بودن علامت تجاری

صفات مشخصه علامت تجاری دارا بودن اصالت و تازگی است و این دو حاصل نمی شود مگر با ابتکار. اصالت به این معنی است که اختصاصی باشد و علامت استعمال شده از طرف دیگری در کالای مشابه نباشد. تازگی عبارت از اینست که علامت ثبت شده به جهت تغییرات حاصله در آن از علامت سابق کاملاً مشخص و متمایز باشد. اگر علامت ساده باشد و با خود جنس اشتباه شود از محصول عرضه شده در بازار حمایت نمی کند و آثار خوب تجارتی یک علامت ابتکاری را در بر نمی گیرد.

از این نظر، نشانه های زیر را نمی توان برای علامت تجارتی استعمال نمود:

الف)اسامی عام را نمی توان به نام علامت تجارتی انتخاب نمود.زیرا این نوع کلمات جنبه عمومی داشته و مختص نوع بخصوصی از کالا نمی تواند باشد.مثلاَ کلمه قند را نمی توان برای محصول قند انتخاب نمود یا اینکه شکل ماهی را بدون آنکه حالت مخصوصی داشته باشد نمی توان برای کنسرو ماهی انتخاب نمود.

ب)اوصاف اجناس نمی توانند به عنوان علامت تجارتی انتخاب شوند،مانند باقلوای شیرین،ولی در انتخاب علامت تجارتی اغلب سعی می شود که علامت با کالایی که بر روی آن استعمال می شود رابطه ای داشته باشد مانند پنبه ترموژن که به معنی گرم کننده است یا علامت ملود یا برای انتشارات موسیقی یا علامت v برای ترکیبات ویتامین دار.موضوع اینکه علامت تا چه اندازه ابتکاری است و جنبه تشخیص و تمایز دارد بسته به نظر قاضی است مثلاَ در مورد انتخاب اسم عام کالا به زبان های بیگانه مانند کلمه"تی" برای چای باید دید نام مزبور تا چه حد در کشور معروفیت دارد تا بتوان آن را برای علامت انتخاب نمود.

ج)نشانی های ساده مانند خط مستقیم و اشکال هندسی یا رنگ های عادی نباید به عنوان علامت اختیار شوند مگر آنکه از ترکیب آن ها تصویر ابتکاری پیدا شود.
انتخاب ارقام برای علامت تجارتی اگر حاکی از کیفیت جنس نباشد،اصولاَ اشکالی ندارد. مثلاَ انتخاب 222 برای نوعی از پارچه یا ارقام 4711 برای ادوکلن، ولی انتخاب ارقام 30 یا 40 یا 50 برای روغن موتور چون شاید به نظر مشتری حاکی از کیفیت جنس و درجه غلظت آن باشد جایز نیست.
انتخاب حروف نیز برای علامت اشکالی ندارد و امروزه  اغلب علامات کارخانجات حروف اولیه نام کارخانه را نشان می دهد مانند G.E.C و غیره
لفاف و ظروف اجناس نیز ممکن است عنوان علامت تجارتی پیدا کند به شرط آنکه دارای عوامل مشخصه باشد مانند لفاف صابون پالمولیو یا شیشه های اغلب عطریات و مشروبات که مخصوصاَ در ممالکی که ترسیمات و اشکال صنعتی قابل ثبت نیستند لفاف و ظروف اجناس به عنوان علامت به ثبت می رسند.

3-عدم ایجاد اشتباه در نظر مشتری

علامت تجاری نباید طوری ترسیم گردد که در نظر مشتری ایجاد اشتباه کرده و وی را در تشخیص و تمیز علایم تجارتی دیگر که قدری با هم مشابهت دارند دچار سردرگمی و انتخاب نادرست کند. ایجاد اشتباه در نظر مشتری گاه ممکن است با انتخاب نام منطقه ای خاص به عنوان علامت تجاری برای کالایی مشخص که در اصل بین کالا و آن منطقه ارتباطی وجود ندارد، صورت پذیرد به نحوی که مصرف کننده به تصور اینکه کالا متعلق به آن منطقه است راجع به نوع و مبدأ جنس دچار اشتباه شده و در انتخاب و خرید کالا گمراه گردد. در انتخاب علامت تجاری نباید از اسامی عام و گمراه کننده استفاده شود. مثلاَ کلمه شکر را که عام و ویژه کالا و جنس خاص است،نمی توان به عنوان علامت انتخاب نمود.

4-قابلیت نقل و انتقال علامت تجاری

با توجه به ماده 12 قانون ثبت و علائم و اختراعات که مقرر می دارد: "علامت تجاری قابل نقل و انتقال است ولی انتقال آن در مقابل اشخاص ثالث وقتی معتبر خواهد بود که موافق مقررات این قانون به ثبت رسیده باشد".مستفاد می شود که علامت تجارتی قابل انتقال است.اما برای آن که این انتقال نسبت به اشخاص ثالث معتبر تلقی گردد،نحوه انتقال علامت از صاحب قبلی به صاحب جدید باید به ثبت برسد.

ماده 14 آیین نامه قانون ثبت علامت و اختراعات نیز در این مورد چنین می گوید:
"تغییرات مربوط به علامت یا طبقه کالا یا صاحب علامت همچنین مربوط به تغییرات نشانی و تابعیت و نماینده قانونی او در ایران رسمیت نخواهد داشت مگر اینکه در ایران به ثبت رسیده باشد. ثبت این تغییرات در روی صفحه مخصوص علامت مربوطه به عمل خواهد آمد، ثبت تغییرات به موجب اظهارنامه رسمی به امضاء صاحب علامت یا نماینده قانونی او به عمل خواهد آمد..."

شایان ذکر است که به موجب آیین نامه مذکور اظهارنامه در سه نسخه تنظیم شده و شماره ثبت علامت در ایران، نام، اقامتگاه و تابعیت مالک جدید و بالاخره نام و نشانی نماینده قانونی او در ایران نوشته می شود. ضمناً اداره مالکیت صنعتی همچنانکه عهده دار مراحل تقاضای ثبت اولیه علامت می باشد رسیدگی و نقل و انتقال علامت تجاری را نیز اقدام می نماید.

در صورتی که نقل و انتقال علامت تجاری با سند عادی یا رسمی صورت گرفته باشد متقاضی باید به هنگام ثبت انتقال علامت مدارک مزبور را نیز به اظهارنامه خود ضمیمه نماید و چنانچه علامتی در خارج از کشور به ثبت رسیده و صاحب آن بخواهد علامت مزبور را به ایران انتقال دهد مکلف است رونوشت مصدق ثبت علامت در خارج از کشور را به اظهارنامه خود پیوست نماید.(مستفاد از تبصره ماده 18 آ.ق.ث.ع.و.ا)



:: بازدید از این مطلب : 77
|
امتیاز مطلب : 41
|
تعداد امتیازدهندگان : 13
|
مجموع امتیاز : 13
تاریخ انتشار : دو شنبه 4 تير 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

علائم تجاری دارای طبقه بندی بین المللی است که مشخص می کند هر علامت برای ثبت شدن، الزاماً باید در چه دسته بندی قرار گیرد. ثبت شرکت طبقه بندی بین المللی علائم تجاری در 45 مورد به شرح زیر است:
طبقه 1- مواد شیمیایی مورد استفاده در صنایع، علوم عکاسی و همچنین کشاورزی، باغبانی و جنگلبانی، رزین های مصنوعی پردازش نشده، پلاستیک های پردازش نشده، کودهای گیاه، ترکیبات اطفاء حریق، مواد آبکاری و جوشکاری فلزات، مواد شیمیایی برای نگهداری مواد غذایی، مواد دباغی،چسب های صنعتی.

 

طبقه 2- رنگ روغن، جلا، لاک، مواد ضد رنگ زدگی و جلوگیری کننده از فاسد شدن چوب، مواد رنگی، مواد تثبیت رنگ، رزین یا صمغ های خام طبیعی، فلزات به صورت پودر یا ورق برای نقاشان ساختمان، چاپگرها و هنرمندان.

طبقه 3- ترکیبات سفید کننده و سایر مواد مخصوص شستشوی لباس، مواد مخصوص تمیز کردن، براق کردن، لکه گیری و ساییدن، صابون، عطریات، روغن های اسانس، مواد آرایشی، لوسیون های مو، گرد و خمیر دندان

طبقه 4- روغن ها و گریس های صنعتی،روان کننده ها،ترکیبات گردگیری،مرطوب کردن و جذب رطوبت،انواع سوخت(شامل سوخت موتور)و مواد روشنایی،انواع شمع و فتیله چراغ

طبقه 5- مواد دارویی و بیطاری، مواد بهداشتی برای مصارف پزشکی، مواد رژیمی برای مصارف پزشکی، غذای کودکان، انواع گچ شکسته بندی، لوازم زخم بندی، مواد پر کردن دندان، موم دندانسازیی، ضد عفونی کننده ها، مواد نابود کننده حشرات موذی، قارچ کش، مواد دفع نباتات هرزه

طبقه 6- فلزات عادی و آلیاژهای آن ها. مواد ساختمانی فلزی، ساختمان های فلزی قابل حمل، مواد فلزی خطوط راه آهن، کابل ها و سیم های غیر برقی از جنس فلزات عادی، آهن آلات، اقلام کوچک فلزی، لوله و مجراهای فلزی، گاو صندوق، اجناس ساخته شده از فلزات عادی که در طبقات دیگر ذکر نشده اند، سنگ های معدنی فلزات

طبقه 7- انواع ماشین و ماشین های افزار، انواع موتور (به استثناء موتور وسائط نقلیه زمینی)، قفل و بست حلقه های اتصال قطعات ماشین ها و قطعات انتقال قوه (به غیر از اتصالات و اجراء انتقال قوه وسایط نقلیه زمینی) لوازم و ابزار کشاورزی (به استثنای ابزارهای دستی) ماشین جوجه کشی

طبقه 8- انواع ابزار و لوازم دستی (که با دست کار می کنند) سرویس کارد و قاشق و چنگال، سلاح کمری، تیغ

طبقه 9- اسباب و آلات علمی، دریانوردی، مساحی، عکاسی، سینمایی، بصری، وزن کردن، اندازه گیری، علامت دادن، کنترل و مراقبت (نظارت)، نجات و آموزش، اسباب و لوازم هدایت، قطع و وصل، تبدیل، ذخیره سازی، تنظیم یا کنترل جریان برق، آلات و اسباب ضبط، انتقال یا تکثیر صوت یا تصویر، اسباب ذخیره اطلاعات مغناطیسی، دیسک های قابل ضبط، ماشین های فروش خودکار و مکانیسم دستگاه هایی که به سکه کار می کنند، صندوق های ثبت مبلغ دریافتی، ماشین های حساب، تجهیزات داده پردازی و رایانه ای، دستگاه آتش نشانی

طبقه 10- آلات و ابزار جراحی، پزشکی، دندانسازی و بیطاری، اندام های مصنوعی، دندان و چشم مصنوعی، اقلام ارتوپدی، مواد بخیه زنی

طبقه 11- دستگاه  های روشنایی، حرارتی، مواد بخار، طبخ، خنک کردن، تهویه، تامین آب بهداشتی

طبقه 12- وسائط نقلیه، دستگاه های حمل و نقل زمینی، دریایی یا هوایی

طبقه 13- اسلحه گرم، مهمات و انواع پرتابه (از قبیل موشک، خمپاره و غیره) مواد منفجره، مواد وسایل آتشبازی

طبقه 14- فلزات گرانبها و آلیاژهای آن ها و کالاهایی که با فلزات گرانبها ساخته شده یا با آن ها روکش شده اند و در سایر طبقات ذکر نشده اند، جواهرات، سنگ های گرانبها، اسباب و لوازم ساعت سازی و زمان سنجی

طبقه 15- آلات موسیقی

طبقه 16- کاغذ، مقوا و کالاهای ساخته شده از آن جا که در طبقات دیگر ذکر نشده اند، مطالب چاپ شده، مواد صحافی، عکس، نوشت افزار، چسب برای مصارف تحریری یا خانگی، لوازم نقاشی، قلم مو نقاشی، ماشین تحریر و لوازم ملزومات دفتری (به استثنای مبلمان) مواد آموزشی و تدریس (به استثنای دستگاه ها)، مواد پلاستیکی برای بسته بندی (که در سایر طبقات ذکر نشده اند) حروف و کلیشه چاپ

طبقه 17- لاستیک، کائوچو، صمغ، آزبست (پنبه نسوز)، میکا (سنگ طلق) و کالاهای ساخته شده از این مواد که در طبقات دیگر ذکر نشده اند، پلاستیک دارای شکل و قالب خاص برای استفاده در تولید سایر کالاها، مواد بسته بندی، درپوش گذاری، انسداد و عایق بندی، لوله های قابل ارتجاع غیر فلزی

طبقه 18- چرم و چرم مصنوعی و کالاهای ساخته شده از آن ها که در طبقات دیگر ذکر نشده اند، پوست حیوانات، چمدان، کیسه و کیف های مسافرتی، چتر، چتر آفتابگیر و عصا، شلاق، یراق و زین و برگ

طبقه 19- مواد و مصالح ساختمانی (غیر فلزی)، لوله های غیر فلزی سخت و غیر قابل انعطاف برای استفاده در ساختمان، آسفالت، قیر و قطران، ساختمان های متحرک غیر فلزی، بناهای یادبود غیر فلزی

طبقه 20- مبلمان و اثاثیه، آیینه، قاب عکس، کالاهای ساخته شده از چوب، چوب پنبه، نی، حصیر، شاخ، استخوان، عاج، استخوان آرواره نهنگ، صدف، کهربا، صدف مروارید، کف دریا و بدل کلیه این مواد یا ساخته شده از پلاستیک (که در سایر طبقات ذکر نشده اند)

طبقه 21- ظروف خانگی یا لوازم آشپزخانه (که از فلزات قیمتی ساخته یا روکش نشده اند)، شانه و ابر و اسفنج، انواع برس قلم مو (به استثنای قلم موهای نقاشی)، مواد ساخت برس، لوازم نظافت و تمیز کاری، سیم ظرفشویی، شیشه کار شده یا نیمه کار شده (به استثنای شیشه مورد استفاده در ساختمان ها) شیشه آلات، اشیا ساخته شده از چینی و سفال که در طبقات دیگر ذکر نشده اند.

طبقه 22- طناب، ریسمان، تور، چادر، سایبان، برزنت، (تارپولین)، بادبان و شراع، کیسه و گونی که در طبقات دیگر ذکر نشده است، مواد لایی و لایه گذاری و پوشال (به استثنای لاستیک و پلاستیک)، مواد خام لیفی برای نساجی

طبقه 23- انواع نخ و رشته برای مصارف پارچه بافی و نساجی

طبقه 24- محصولات نساجی و پارچه ای که در طبقات دیگر ذکر نشده اند، انواع روتختی و رومیزی

طبقه 25- انواع لباس و پوشاک، پاپوش و پوشش سر

طبقه 26- انواع توری و قلابدوزی، روبان، بند(نوار) حاشیه و قیطان، دکمه، قرن قفلی، سنجاق و سوزن ته گرد، گل های مصنوعی

طبقه 27- انواع فرش، قالیچه، حصیر و زیر انداز، لینولیوم و سایر کف پوش ها، آویزهای دیواری (غیر پارچه ای)

طبقه 28- انواع بازی و اسباب بازی، لوازم ورزشی و ژیمناستیکی که در طبقات دیگر ذکر نشده اند، تزیینات درخت کریسمس

طبقه 29- گوشت، گوشت ماهی، گوشت طیور و شکار، عصاره گوشت، سبزیجات و میوه جات به صورت کنسرو، خشک شده و پخته شده، انواع ژله، مربا و کمپوت، تخم مرغ، شیر و محصولات لبنی، روغن ها و چربی های خوراکی.

طبقه 30- قهوه،چای،کاکائو،شکر،برنج،نشاسته کاسار یا مانیوک(تایپوکا)نشاسته نخل خرما(ساگو)،بدل قهوه،آرد و فراورده های تهیه شده از غلات،نان ،نان شیرینی؛شیرینی جات ،شیرینی یخی،عسل،ملاس یا شیره قند،مایه خمیر،گرد مخصوص شیرینی پزی یا پخت نان،نمک،خردل،سرکه،انواع سس(چاشنی)ادویه جات،یخ

طبقه 31- محصولات کشاورزی،باغداری و جنگلبانی و دانه هایی که در طبقات دیگر ذکر نشده اند،حیوانات زنده،میوه و سبزیجات تازه،بذر،گیاهان و گل های طبیعی،غذای حیوانات ،مالت(جو سبز خشک شده)

طبقه 32- ماء الشعیر،آب های معدنی و گازدار و سایر نوشیدنی های غیر الکلی،آبمیوه و شربت های میوه ای،شربت و ترکیبات و ترکیبات مخصوص ساخت نوشابه.

طبقه 33- ...

طبقه 34- تنباکو،لوازم تدخین،کبریت

طبقه 35- تبلیغات،مدیریت تجاری،امور اداری تجارت،کارهای دفتری و اداری

طبقه 36- بیمه،امور مالی،امور پولی،امور مربوط به معاملات املاک و مستغلات

طبقه 37- ساختمان سازی،تعمیر و بازسازی،خدمات نصب

طبقه 38- مخابرات از راه دور

طبقه 39- حمل و نقل،بسته بندی و نگهداری کالاها،تهیه مقدمات و ترتیب دادن مسافرت ها

طبقه 40- بهسازی و عمل آوری مواد

طبقه 41- آموزش و پرورش،دوره های کارآموزی و تعلیمی،تفریح و سرگرمی،فعالیت های ورزشی و فرهنگی

طبقه 42- خدمات علمی و فناوری و تحقیقی و پژوهش و طراحی در این زمینه،خدمات تجزیه و تحلیل و تحقیقات صنعتی،طراحی و توسعه نرم افزارو سخت افزارهای رایانه ای.

طبقه 43- خدمات عرضه اغذیه و نوشابه،تامین مسکن و محل اقامت موقت

طبقه 44- خدمات پزشکی،خدمات بیطاری،مراقبت های پزشکی،و زیبایی برای انسان ها یا حیوانات،خدمات کشاورزی،باغداری و جنگلداری

طبقه 45- خدمات شخصی یا اجتماعی که توسط دیگران برای رفع نیازهای افراد ارائه می شوند.خدمات امنیتی برای محافظت از افراد،اموال و دارایی ها،خدمات حقوقی و...



:: بازدید از این مطلب : 83
|
امتیاز مطلب : 34
|
تعداد امتیازدهندگان : 12
|
مجموع امتیاز : 12
تاریخ انتشار : یک شنبه 3 تير 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

تغییرات مربوط به علایم تجاری یا طبقه کالا یا صاحب علامت و همچنین تغییرات مربوط به نشانی و تابعیت و نماینده قانونی صاحب علامت در ایران رسمیت نخواهد داشت و حمایت نخواهد شد مگر اینکه در ایران به ثبت برسد.

به موجب ماده 138 آیین نامه اجرایی قانون مذکور، مالک علامت مکلف است هر نوع تغییر راجع به نام، نشانی، تابعیت و اقامتگاه یا اعطاء اجازه بهره برداری از علامت یا انتقال و یا اعراض از علامت ثبت شده را به مرجع ثبت اعلام نماید. اخذ کارت بازرگانی اعمال این تغییرات با رعایت مقررات قانون و آیین نامه اجرایی آن خواهد بود. چنانچه در طبقه بندی بین المللی علامت ثبت شده، تغییراتی به وجود آید مالک علامت می تواند از مرجع ثبت درخواست کند که تغییرات مذکور در گواهینامه علامت اعمال شود.

هرگونه تغییر در مالکیت ثبت علامت جمعی یا تغییر در اظهارنامه ثبت علامت جمعی منوط به اجاره قبلی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک  کشور می  باشد. تغییر در مالکیت ثبت علامت فردی یا جمعی در صورتی که در مواردی مانند ماهیت، مبدا، مراحل ساخت، خصوصیات یا تناسب با هدف کالاها یا خدمات، سبب گمراهی یا فریب عمومی شود معتبر نیست.

چنانچه در زمان تمدید ثبت، تغییری در علامت داده شود، مقررات مربوط به تغییرات از هر حیث باید کاملاً رعایت گردد. هر گاه مدت اعتبار علامت منقضی شده باشد، ثبت آن از طرف صاحب علامت یا دیگران، تابع کلیه مقررات و تشریفات مربوط به ثبت علایم خواهد بود. اشخاص ذی نفع می توانند در ظرف سی روز از تاریخ نشر آگهی مربوط، اعتراض خود را تسلیم نمایند.

ضمایم فرم تغییر نشانی مالک علامت:

  1. اصل آخرین گواهی معتبر ثبت علامت تجاری
  2. کپی شناسنامه و کارت ملی دارندگان حق امضاء برای اشخاص حقوقی طبق آخرین روزنامه رسمی
  3. کپی آخرین روزنامه رسمی شخص حقوقی (شرکت یا موسسه و...) مبنی بر معرفی اعضا هیئت مدیران و دارندگان و دارنده حق امضاء مجاز
  4. وکالتنامه در صورتی که تقاضا توسط وکیل به عمل آمده باشد.
  5. معرفی نامه نماینده شخص حقوقی در صورتی که تقاضا توسط ایشان تسلیم شده باشد.
  6. رسید پرداخت هزینه های قانونی

ضمایم تغییر نام مالک علامت تجاری

  1. اصل یا کپی آخرین گواهی ثبت علامت تجاری
  2. مدارک مثبت هویت متقاضی (کپی شناسنامه،کپی کارت ملی و صفحه توضیحات)
  3. وکالتنامه در صورتی که تقاضا توسط وکیل به عمل آمده باشد.
  4. رسید پرداخت هزینه های قانونی

تغییرات مربوط به نشانی و نام مرکز صاحب علامت و یا مربوط به نشانی نماینده قانونی او در ایران، نیاز به آگهی ندارد. ولی تغییرات دیگر مربوط به صاحب علامت یا نماینده قانونی او و نیز تغییرات مربوط به علامت تجارتی و طبقه کالا، باید به هزینه صاحب علامت در روزنامه رسمی منتشر شود.

به موجب ماده 146، کلیه تغییرات و انتقالات یا فسخ و خاتمه و یا اعراض از علامت ثبت شده در صفحه مخصوص مربوط به ثبت علامت، ثبت و در ظهر گواهی نامه علامت درج می گردد و جز در مورد تغییر نشانی، به هزینه ذی نفع ظرف 30 روز از تاریخ ثبت در روزنامه رسمی آگهی می شود. موارد مذکور تا زمانی که به ثبت نرسیده اند در مقابل اشخاص ثالث قابل استناد نمی باشد. ثبت آن ها منوط به پرداخت هزینه های مقرر در جدول هزینه ها و در صورت لزوم هزینه انتشار آگهی مربوط خواهد بود.



:: بازدید از این مطلب : 90
|
امتیاز مطلب : 47
|
تعداد امتیازدهندگان : 11
|
مجموع امتیاز : 11
تاریخ انتشار : شنبه 2 تير 1403 | نظرات ()