نوشته شده توسط : noor

از آن جا که معاملات تجار مشمول عملیات تجاری است و  پلمپ دفاتر علاوه بر خود آن ها،با توجه به مراودات و داد و ستدهای مختلف،افراد متععدی را درگیر و مرتبط می سازد لازم است به منظور انضباط امور و پیش بینی وقایع مترتب،تمهیدات لازم نسبت به ثبت و ضبط فعالیت ها و فعل و انفعالات مربوط به کلیه امور تاجر و تجارتخانه اندیشیده شود تا در مواقع مقتضی از طریق مراجعه به آن ها بهره برداری لازم،له یا علیه تاجر در جهت اثبات ادعا و دعوی احتمالی و احقاق حق صورت پذیرد.

 در گذشته نیز استفاده از دفاتر تجاری در اشکال و انواع مختلف بین تجار و کسبه متداول بوده است و بسته به نوع و گستره فعالیت و میزان آشنایی و تسلط تاجر با دانش و قواعد مرسوم محیط های کسب و کار از اسناد مختلف در فعالیت های روزمره بهره مند بوده اند تا به مرور زمان و شکل گیری قوانین و مقررات و پیدایش قانون تجارت و اعمال ضوابط قانونی،تجار مکلف به رعایت و محترم شمردن تکالیف مقرر در قانون مربوطه گردیده اند.بطوری که امروزه تقریباَ در تمامی کشورها تجار موظف به تهیه و تنظیم دفاتر تجارتی می باشند.
الف-انواع دفاتر تجاری
اول-دفتر روزنامه
دفتر روزنامه دفتری است که تاجر باید همه روزه مطالبات و دیون و داد و ستد تجاری و معاملات راجع به اوراق بهادار از قبیل خرید و فروش و ظهرنویسی و به طور کلی جمیع واردات و صادرات تجاری را به هر اسم و رسمی که باشد و وجوهی را که برای مخارج شخصی خود برداشت می کند در آن ثبت نماید.(ماده 7 ق.ت)
اما ماده 3 آیین نامه ی "نحوه ی تنظیم و تحریر و نگاهداری دفاتر" دفتر روزنامه را چنین تعریف می نماید:" دفتر روزنامه دفتری است که اشخاص حقوقی یا حقیقی کلیه عملیات مالی و پولی خود را اعم از خرید و فروش و دیون و مطالبات و ظهرنویسی و هرگونه فعالیتی که ایجاد دین یا طلب کند و نیز عملیات محاسباتی را به تاریخ وقوع و سایر عملیات را که طبق اصول حسابداری و عرف متداول دفترداری در پایان دوره مالی برای تنظیم حساب سود و زیان و ترازنامه لازم است بلااستثنا به ترتیب تاریخ وقوع در آن ثبت کنند".در این ماده به جای کلمه "تاجر" اشخاص حقوقی یا حقیقی آمده است و نیز با اشاره به اصول حسابداری و عرف متداول دفترداری،در واقع روش عملی دفترداری دو طرفه،مورد توجه قرار گرفته است.
دوم-دفتر کل
دفتر کل تصویر کلی یا خلاصه ای تفکیک شده از دفتر رروزنامه است که در آن،معاملات تاجر اعم از خرید،فروش،مطالبات یا دیون تحت نظم و عنوان حساب های مشخص،به ترتیب وقوع به ثبت می رسد.
ماده 8 ق.ت در تعریف دفتر کل می گوید:"دفتر کل دفتری است که تاجر باید کلیه معاملات را لااقل هفته ای یک مرتبه از دفتر روزنامه استخراج و انواع مختلفه آن را تشخیص و جدا کرده،هر نوعی را که در صفحه مخصوصی در آن دفتر،به طور خلاصه ثبت کند".
سوم-دفتر دارایی
برابر ماده 9 ق.ت دفتر دارایی دفتری است که تاجر باید هر سال صورت جامعی از کلیه دارایی منقول و غیرمنقول و دیون و مطالبات سال گذشته خود را به ریز ترتیب داده در آن دفتر ثبت و امضاء نماید و این کار باید تا پانزدهم فروردین سال بعد انجام می پذیرد.امروزه عملاَ در بنگاه های تجاری این دفاتر به علت آنکه عملیات سالیانه تاجر یا شرکت تجاری به صورت ترازنامه تنظیم می گردد،اهمیت خود را از دست داده است.
چهارم-دفتر کپیه
در این دفتر برابر ماده 10 ق.ت" باید کلیه مراسلات و مخابرات و صورت حساب های صادره تاجر یا شرکت تجاری به ترتیب تاریخ،ثبت گردد و همچنین بنا به تبصره ماده مذکور کلیه مراسلات و مخابرات و صورت حساب های وارده نیز باید به ترتیب تاریخ ورود،مرتب و در پوشه مخصوص ضبط گردد."
پنجم-دفتر ثبت تجاری
بنا به دستور ماده 16 ق.ت:اگر تاجر ایرانی یا خارجی بخواهد در ایران شغل معمولی خود را اعمال تجاری قرار دهد،مکلف به ثبت نام خود در دفتر ثبت تجاری می باشد،در غیر این صورت متخلف به جزای نقدی از 200 تا 2000 ریال محکوم خواهد شد".
ب-پلمپ دفاتر تجاری
دفاتر مندرج در ماده 6 ق.ت به استثنای دفتر دارایی و دفتر کپیه باید قبل از آنکه در آن ها چیزی نوشته شود،توسط نماینده اداره ثبت امضاء و اوراق آن ها دارای نمره ترتیبی و قیطان کشی شده باشد و متصدی امضاء مکلف است که صفحات هر دفتری را شمرده و در صفحه اول و آخر آن تعداد صفحات آن را با قید تاریخ امضاء نمایند.ضمناَ باید دو طرف قیطان با مهر سربی که وزارت دادگستری برای این منظور تهیه می نماید منگنه شده و کلیه اعداد با تمام حروف نوشته شود.
ماده 2 آیین نامه نحوه تنظیم و تحریر و نگاهداری دفاتر مقرر می دارد:دفاتر روزنامه و کل باید به زبان فارسی تحریر و قبل از ثبت هرگونه معامله در آن ها مطابق مقررات مواد 11 و 12 قانون تجارت مصوب 1311 از طرف نماینده اداره ثبت اسناد امضاء و پلمپ گردد.
و در هر حال پلمپ نکردن دفاتر تجاری آن ها را از قدرت اثباتی محروم نکرده،بلکه می تواند جزء امارات قضایی محسوب گردد.
موارد رد دفاتر قانونی از نظر مالیاتی
به موجب ماده 20 آیین نامه نحو تنظیم و تحریر و نگاهداری دفاتر،در موارد ذیل دفاتر قانونی رد می شود.
1-خارج شدن دفاتر ارائه شده از پلمپ به هر نحو
2-فقدان یک یا چند برگ
3-عدم ثبت یک یا چندفعالیت مالی و پولی به شرط احراز
4-تقدم ثبت یک یا چند معامله،نسبت به تاریخ وقوع آن ها
5-ثبت تمام یا قسمتی از یک فعالیت(آرتیکل،موضوع) در حاشیه
6-ثبت تمام یا قسمتی از یک فعالیت بین سطور
7-تراشیدن و پاک کردن مندرجات دفاتر به منظور سوء استفاده
8-جای سفید گذاشتن در صفحات بیش از حد معمول
9-سفید ماندن تمام صفحه در دفتر روزنامه و دفتر مشاغل به منظور سوء استفاده به استثنای ثبت تراز افتتاحی
10-محو کردن مندرجات دفاتر،با رنگ یا جوهر و نظایر آن ها به منظور سوء استفاده
11-تاخیر تحریر دفتر روزنامه و دفتر کل و دفاتر مشاغل زاید بر حد مجاز مقرر در آیین نامه
12-استفاده از دفاتر نانویس سال یا سال های قبل،در صورتی که مشخصات آن ها در مهلت مقرر در ماده 17 آیین نامه(ظرف 30 روز از تاریخ شروع سال مالیاتی یا مالی)،به حوزه مالیاتی ذیربط اعلام نشده باشد.
13-عدم ارائه یک یا چند جلد از دفاتر ثبت و پلمپ شده،ولو آنکه در آن ها چیزی نوشته نشده باشد.
14-بستانکار شدن حساب های بانکی و نقدی،مگر اینکه حساب های بانکی با صورت حساب بانک مطابقت نماید و یا بستانکار شدن حساب های بانکی یا نقدی ناشی از تقدم و تاخیر ثبت حساب ها یا دریافت و پرداخت باشد،که در این صورت موجب رد دفتر نیست.
15-عدم ثبت خلاصه عملیات شعب در دفاتر مرکز
16-عدم ارائه آیین نامه یا دستورالعمل های کار ماشین و برنامه های آن در اشخاصی که از سیستم های مکانیکی یا الکترونیکی استفاده می نماید.
17-اشتباه حساب حاصل در ثبت عملیات،در صورتی که نسبت به اصلاح آن طبق مقررات تبصره ماده 10 آیین نامه اقدام نشده باشد.
تبصره ماده 10 آیین نامه:"اشتباهات حساب حاصل در ثبت عملیات،در صورتی که بعدا در اثنای  عملیات سال مربوط مورد توجه واقع و به اصطلاح آن در دفتر مبادرت و مستندات آن ارائه شود،به اعتبار دفاتر خللی وارد نخواهد کرد."

https://danasabt.ir/%D8%AB%D8%A8%D8%AA-%D8%AA%D8%BA%DB%8C%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%B4%D8%B1%DA%A9%D8%AA/

18-عدم صدور صورت حساب و یا عدم درجه شماره اقتصادی و همچنین عدم رعایت دستورالعمل های صادره از وزارت امور اقتصادی و دارایی.
در صورت رد دفاتر قانونی از نظر مالیاتی،ممیز مالیاتی باید مراتب را با ذکر دلایل کافی،کتباَ به مودی ابلاغ و پرونده امر را جهت رسیدگی به هیات متشکل از سه نفر حسابرس منتخب وزیر امور اقتصادی و دارایی ارسال دارد.چنانچه مودی ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ فوق،به آن هیات مراجعه و با ادای توضیحات کتبی لازم و با ارائه دلایل و مدارک کافی،رفع اشکال نماید،تشخیص درآمد مشمول مالیات بر اساس رسیدگی به دفاتر انجام خواهد شد.در غیر این صورت بر اساس رای هیات مذبور تشخیص درآمد مشمول مالیات به طریق علی الراس به عمل خواهد آمد.

https://danasabt.ir/%d9%be%d9%84%d9%85%d9%be-%d8%af%d9%81%d8%a7%d8%aa%d8%b1/

 



:: بازدید از این مطلب : 486
|
امتیاز مطلب : 31
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10
تاریخ انتشار : پنج شنبه 13 مهر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

تعریف کنسرسیوم و جوینت ونچر
کنسرسیوم Consortium)) لغتی لاتین به معنای هم فرجام و مشارکت است که به اتحاد چند فرد یا چند شرکت یا چند سازمان یا ترکیبی از آن ها با هم گفته می شود که کارت بازرگانی فوری برای رسیدن به یک هدف،فعالیت های هماهنگ دارند یا منابعشان را با هم جهت انجام سودآوری ادغام می کنند.لذا،چنانچه افراد یا شرکت ها و سازمان ها برای انجام یک پروژه خاص نظیر احداث یک پل با هم شرکت کنند به این شرکت کنسرسیوم گفته می شود.هر کنسرییوم دارای مدت محدودی است و با اتمام هدف،پایان می یابد.

شرکت کنسرسیوم زمانی تشکیل می شود که یک یا چند شرکت از طریق توافقنامه یا تفاهم نامه همکاری مقدماتی و تنظیم قرارداد تشکیل سرمایه گذاری مشترک،هدف واحدی را دنبال کنند.در شرکت های کنسرسیوم حدود و وظایف هر کدام از اعضای شرکت از طریق تفاهم نامه همکاری تعیین می گردد.
جوینت ونچر
جوینت ونچر(Joint Venture) یا مشارکت انتفاعی،به یک واحد تجاری مشترک گفته می شود که توسط دو یا چند مشارکت کننده برای هدف مشخص تجاری،مالی،یا فنی ایجاد می شود.به بیانی دیگر،جوینت ونچر،به اتحاد چند شرکت یا فرد و یا ترکیبی از آن ها جهت انجام فعالیت مشخص گفته می شود،بدون اینکه مدت معینی برایش در نظر گرفته شده باشد.نظیر اتحاد چند شرکت جهت انجام پروژه های نفتی
در معنای این اصطلاح حقوقی-تجاری تعابیر مختلف دیگری نظیر "مشارکت انتفاعی"،"سرمایه گذاری مشترک"،"مشارکت حقوقی" بکار برده می شود.
ویژگی های شرکت جوینت ونچر:

  • رابطه قراردادی

"جوینت ونچر" بر اساس یک قرارداد شکل می گیرد و مبتنی بر قرارداد است.
کلیه ی قواعد راجع به نقل و انتقال سهام،منع رقابت شرکا با شرکت،نحوه و میزان افزایش سرمایه و نحوه حل و فصل اختلافات بر اساس قرارداد "جوینت ونجر"تعیین و حل و فصل می شوند.

  • فعالیت مشخص

"جوینت ونچر" به منظور انجام فعالیت مشخص و خاص تشکیل می گردد و باید در زمینه ی فعالیت ابعاد اقتصادی و جغرافیایی خاص مدنظر گرفته شود.

  • کنترل مشترک

در چارچوب یک "جوینت ونچر"،طرفین با همکاری یکدیگر فعالیت خاصی را پیش می برند.در واقع دخالت فعال طرفین در اداره"جوینت ونچر"از وجوه ممیزه آن است.چنان چه یکی از طرفین با وجود مشارکت در تامین سرمایه و سهیم شدن در سود فعالیت از مشارکت فعال در مدیریت امتناع کند،نمی توان روابط ایجاد شده را تحت عنوان"جوینت ونچر" تحلیل نمود.

  • شرکت در نفع و ضرر

شرکا در تمامی سود و زیان های شرکت به یک اندازه سهم خواهند برد.

  • قالب حقوقی

روابط طرفین بر اساس قرارداد قابل تحلیل است.قالب حقوقی قرارداد جوینت ونچر بر مبنای نهادهای حقوقی کشور سرمایه پذیر انتخاب می گردد.
ثبت شرکت های کنسرسیوم و جوینت ونچر
شرکت های کنسرسیوم،جوینت ونچر را می توان در قالب شرکت سهامی خاص و یا شرکت با مسئولیت محدود به ثبت رساند.بدین جهت تهیه مدارک ذیل به منظور تقدیم آن ها به اداره ی محترم ثبت شرکت ها الزامی است.
1-تکمیل فرم درخواست ثبت شرکت
2-شرکتنامه،اظهارنامه و اساسنامه در 2 نسخه
3-کپی روزنامه رسمی آگهی تاسیس یا آخرین تغییرات آن در صورت وجود
4-کپی شناسنامه و کارت ملی اعضاء
5-اخذ جواز
6-اخذ گواهی عدم سوء پیشینه تمامی اعضای هیات مدیره
بعد از تشکیل کنسرسیوم،نسبت به تعیین حوزه مالیاتی و اخذ کد اقتصادی اقدام نمایید.



:: بازدید از این مطلب : 467
|
امتیاز مطلب : 33
|
تعداد امتیازدهندگان : 13
|
مجموع امتیاز : 13
تاریخ انتشار : پنج شنبه 13 مهر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

داشتن لبخندی زیبا و دلنشین میسر نخواهد بود مگر با دندان های درخشان و یک دست و مرتب.  متخصص لمینت دندان رشت از این رو استفاده از روش های کامپوزیت دندان در میان قشرهای مختلف و رده های سنی بسیار رایج و متداول شده است. روش های مختلف کامپوزیت که یکی از جذاب ترین تکنیک های دندان پزشکی است برای تمامی سنین قابل اجرا میباشد و حتی در دندانپزشکی کودکان نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت دندان جدید ترین و مدرن ترین نوع ترمیم دندان است که بسیاری مورد استفاده قرار می گیرد. کامپوزیت دندان را می توان در مواردی مانند پریدگی قسمتی از دندان، زردی و بدرنگی، شکستگی، عدم تقارن و پوسیدگی دندان به کار گرفت.

دلایل محبوبیت کامپوزیت دندان

استفاده از روش کامپوزیت دندان به نسب روش هایی مانند لمینت بسیار ساده تر و غیر تهاجمی تر و به صرفه تر از لحاظ زمان، هزینه می باشد که تنها با یک بار مراجعه به دندان پزشکی قابل اجرا می باشد. همچنین استفاده از این روش برای تعداد زیادی از دندان ها میسر می باشد.

دلیل دیگر محبوبیت کامپوزیت دندان این است که استفاده از این روش بافت های دندان و همچنین استخوان فک را درگیر نخواهد کرد. علاوه بر این موادی که در این روش به کار برده می شوند به دلیل بهره گیری از فناوری های نوین در آن ها در سطح گسترده تری از دندان قابل استفاده می باشند.

 

روش های مراقبتی از دندان های کامپوزیت شده

مسلما دندان هایی که جهت ترمیم و رفع عیوب آن ها از تکنیک کامپوزیت استفاده شده است نیاز به مراقبت های بیشتری نسبت به دندان های دیگر دارند مهمترین این اقدامات مراقبتی از این قرار می باشند:

۱: مسواک زدن دندان ها به شکل مرتب و اصولی.

۲: استفاده از مسواک و خمیر دندان مناسب.

۳: استفاده از دهان شویه و نخ دندان.

۴: جلوگیری از سردی و گرمی هم زمان دندان ها.

۵: خودداری از جویدن و شکستن مواد غذایی سخت.

۶: شست و شوی کامل دندان ها بعد از مصرف مواد غذایی و نوشیدنی های دارای رنگ مانند چای و قهوه.

۷: عدم استفاده از دخانیات.

۸: خودداری از دندان قروچه.

انواع کامپوزیت دندان

همانگونه که پیشتر نیز یادآور شدیم کامپوزیت دندان انواع مختلفی دارد. در ادامه این متن به رائه مهم ترین انواع آن خواهیم پرداخت.

۱: کامپوزیت دندان ماکروفیل یا درشت دانه

کامپوزیت درشت دانه یا کامپوزیت ماکروفیل اولین نوع از کامپوزیت ها می باشد که وارد بازار شد و در مطب های دندانپزشکی مورد استفاده قرار گرفت. این نوع از کامپوزیت دارای ذراتی هستند که اندازه آن ها در حدود ۱۰ تا ۵۰ میکرومتر می باشند. اندازه این ذرات بسیار بزرگ تر از حد نرمال می باشند اما قطعا درشت بودن این ذرات بدون دلیل نمی باشد و فوایدی را به دنبال دارند. از جمله مهمترین این فواید دوام و مقاومت بالای کامپوزیت است. با این حال پولیش و تمیز کاری سطح ترمیم شده با وجود این ذرات درشت اندکی مشکل می باشد.

۲: کامپوزیت دندان میکروفیل یا ریز دانه

ابن نوع کامپوزیت ریز ترین نوع کامپوزیت است که ذرات آن کمتر از ۱۰۰ نانو متر می باشند. این نوع کامپوزیت بسیار ضعیف می باشند و در برابر فشارهای وارد شده به دندان مقاومت کمی از خود نشان می دهند.

۳: کامپوزیت دندان هیبرید

این نوع کامپوزیت دندان ترکیبی از نوع درشت دانه و ریزدانه است زیرا در ترکیبات آن ذرات مختلفی با اندازه های متفاوت وجود دارند. این درات از ۱۰ تا ۵۰ میکرو متر و همچنین ۴۰ نانو متر می باشند.

۴: کامپوزیت دندان میکرو هیبرید و نانو هیبرید

کامپوزیت میکرو هیبرید و نانو هیبرید هر دو جزء گروه هیبرید هستند که حاوی ذراتی کم تر از ۱۰۰ نانومتر تا بیشتر از ۱ میکرو متر هستند. این نوع مواد دارای مقاومت بسیار بالایی در برابر پوسیدگی هستند زیرا دارای فیبر بالایی می باشند. استفاده از این نوع کامپوزیت به دلیل عدم یکدستی در سطح ترمیم شده سبب کاهش تاثیر پولیش خواهند شد.

۵: نانو کامپوزیت

این نوع کامپوزیت جزء مدرن ترین و نوین ترین موادی هستند که به تازگی وارد بازار شده اند. این مواد دارای ذرات ۲۰ نانو متر می باشند. نحوه عمل این مواد به این صورت است که ذرات تشکیل دهنده این مواد به هم دیگر متصل شده و نانو خوشه ای را تشکیل می دهند. در واقع ویژگی و خصوصیت بارز این مواد همین امر می باشد زیرا این فرایند سبب استحکام بسیار بالای این مواد می شود.‌ این مدل کامپوزیت مناسب ترین و ایده آل ترین مواد برای رفع انواع عیوب دندان می باشند.

دلایل مهم غیر طبیعی به نظر رسیدن کامپوزیت دندان

انتخاب رنگ غیر طبیعی که سنخیتی با سن فرد و همچنین رنگ پوست و صورت او ندارد مهم ترین دلیل برای غیر طبیعی به نظر رسیدن کامپوزیت می باشد.
فرم نامناسب و عدم شفافیت در مواد به کار گرفته شده از دیگر دلایل غیر طبیعی به نظر رسیدن کامپوزیت دندان می باشند.



:: بازدید از این مطلب : 481
|
امتیاز مطلب : 48
|
تعداد امتیازدهندگان : 16
|
مجموع امتیاز : 16
تاریخ انتشار : پنج شنبه 13 مهر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

امروزه سرمایه ی اصلی بسیاری از کسب و کارها نام تجاری آن ها است،ثبت شرکت  گرچه کارخانه ها و نیروی انسانی ممکن است از بین برود ولی نام شرکت ها همچنان باقی می ماند، نامی که سابقه ی آن نزد عموم یکی از ارزش های پایدار است. در طی دهه ها، ارزش شرکت ها بر حسب املاک، تجهیزات و کارخانه ها و دارایی های مشهود اندازه گیری می شدند، با این حال در حال حاضر به این نتیجه رسیده اند که ارزش واقعی یک شرکت جایی بیرون از آن یعنی در ذهن مشتری است.

در دوران کنونی، با توجه به رقابت شدید بین شرکت ها، مطالعه و شناسایی شاخص های انتخاب یک نام موفق برای شرکت ضروری به نظر می رسد چرا که نام گزاری مسئله ی قابل تاملی است که شرکت های ضعیف و قوی را از هم جدا می سازد.

در چنین شرایطی،با حضور گسترده ی شرکت های تجاری در عرصه ی تجارت ،انتخاب نام شرکت بر اساس عوامل مختلفی صورت می گیرد.در این مقاله سعی در شناخت شاخص های تاثیر گذار در انتخاب نام شرکت های تجاری بزرگ و صاحب نام داریم.

معیارهای انتخاب نام برتر برای شرکت:

1-نام انتخاب شده می بایست  با معیارهای تعیین شده منطبق باشد.

در تدوین نام شرکت، رعایت کلیه ی الزامات و تشریفات قانونی تعیین نام که  در مفاد"دستورالعمل اجرایی تعیین نام اشخاص حقوقی" ذکر شده است الزامی است.ما در سایر مقالاتمان در رابطه با "ثبت نام شرکت"، به طور مفصل به توضیح این الزامات پرداخته ایم که جهت مطالعه ی بیشتر در این باره می توانید به دیگر مقالات در سایت مراجعه فرمایید.

در ذیل خلاصه وار به برخی از این الزامات  در تدوین نام شرکت اشاره می کنیم:
الف)نام انتخاب شده می بایست  مطابق با فرهنگ اسلامی باشد.
ب)اسم خاص باشد.(اسم خاص کلمه ای است که می تواند مستقیماَ نهاد جمله باشد و برای دلالت بر شخص،شییء یا مفهومی به کار می رود).
ج)لاتین نباشد.
د)واژه ی بیگانه نباشد و فارسی باشد.
ه)از انتخاب اسامی مشهوره خود داری شده باشد.

2-معنی و مفهوم مناسب داشته باشد.

نامی موفق است که دامنه ی متنوعی از ایده ها و ویژگی ها را در برگیرد و نه تنها با استفاده از آهنگ خود، بلکه مهم تر از آن با استفاده از معنی و مفهوم لغوی خود و هر عاملی که در طول زمان به نحوی با آن در آمیخته و در جامعه به صورت هویت اجتماعی و شناخته شده نمود یافته،با مشتری سخن گوید.
بنابراین از انتخاب واژه های بی معنا خودداری کنید.

3-در انتخاب نام،ذهنیات و برداشت های مصرف کنندگان هم در نظر گرفته شده باشد.

ذهنیات و برداشت های مصرف کنندگان از نام شرکت از مهم ترین فاکتورهای انتخاب نام شرکت و موضوعی جدید در حوزه بازاریابی محسوب می شود. به بیانی دیگر، انتخاب نام شرکت منحصراَ محدود به سلیقه ی موسسین شرکت نمی باشد و می بایست نظر افراد بسیاری از اقشار جامعه را به خود جلب نماید. بنابراین، مخاطبین بازار را در نظر بگیرید و از انتخاب نام های پیچیده و دشوار برای شرکتتان بپرهیزید. نامی را انتخاب نمایید که به راحتی تلفظ شود و در اذهان باقی بماند. برای این کار می توانید با فراهم نمودن لیستی از اسامی انتخابی،نطر دیگران را نیز جویا شوید.

4-خلاق و نوآورانه و جذاب تدوین شده باشد.

بررسی های انجام شده نشان می دهد شرکت هایی که به درستی نام خود را انتخاب نموده اند بسیار موفق تر از کسانی بوده اند که نام های کلیشه ای و تکراری برای شرکت خود برگزیده اند.لذا از انتخاب نام های خسته کننده بپرهیزید.نامی را انتخاب کنید که متفاوت وجذاب باشد.

5-در انتخاب نام شرکت،اسامی رقبا و همکاران مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفته شده باشد.

نام های رقیبان خود را ارزیابی کنید .لیکن،رقیبانتان را دوستان خود بدانید،رقابت سالم در کار می تواند مبارزه ای برای ارتقاء کیفیت باشد.این را به عنوان یک اصل در نظر بگیرید.
در انتخاب نام شرکت،سازگاری بین شخصیتی که نام های رقیب در بر دارند و شخصیتی که مشتریانتان آن ها را دوست دارند را مورد ارزیابی قرار دهید.زمانی که مشتریان می خواهند از بین شرکت های مختلف رقیب ،انتخابی را انجام دهند،یکی از راه های حفظ منحصر به فرد بودن، پوشاندن نام یک شرکت در لباسی از ارزش های احساسی است.به همین دلیل،در کارتان با اخلاق و حرفه ای رفتار کنید.

6- صداقت ،آراستگی و شایستگی و نیرومندی در آن لحاظ شده باشد.

بعد صداقت شامل مشخصه هایی نظیر واقعی بودن است و بعد آراستگی و شایستگی معیارهایی نظیر قابل اطمینان و موثق بودن،را پوشش می دهد.قدرتمند انتخاب کنید.

7- سبک زندگی و عوامل اجتماعی و فرهنگی مورد توجه قرار گرفته باشد.

به طور خلاصه می توان گفت که ویژگی های سبک زندگی بر روی معیارهای انتخاب نام شرکت تاثیر گذار بوده و تا حد زیادی با رفتار تصمیم گیری مشتریان همبستگی دارد.لذا از انتخاب نام های بیگانه و غیر متعارف بپرهیزید.

8-محدود کننده نباشد.

در انتخاب نام شرکت، بهتر آن است که قلمرو مکانی را لحاظ نکنید. شاید بخواهید شهرتان را و یا فعالیتتان را گسترش دهید .لذا خودتان را محدود نکنید.

9- در آن به نوع شرکت و فعالیت شرکت توجه شده باشد.

به کمک نام شرکت مشخص می شود که شرکت چه اهدافی دارد و راجع به چیست.
بنا به تجویز مفاد اساسنامه متناسب با نحوه تشکیل، نوع سرمایه و موضوع فعالیت خود نامی تعیین نمایید تا بواسطه آن شرکت بتواند فعالیت و عملکرد خود را از دیگران تفکیک و متمایز نماید. قانون تجارت، در رابطه با انتخاب نام شرکت موادی را آورده است. این ماده ها عبارتند از:

ماده ی 117: در این ماده آمده است در اسم شرکت تضامنی باید عبارت "شرکت تضامنی" و لااقل اسم یک نفر از شرکا ذکر شود. در صورتی که اسم شرکت مشتمل بر اسامی تمام شرکا نباشد، باید بعد از اسم شریک یا شرکایی که ذکر شده است، عبارتی از قبیل "و شرکا" یا "و برادران" قید شود.

ماده ی 95: در نام شرکت باید عبارت با مسئولیت محدود ذکر گردد وگرنه در مقابل ثالث تضامنی محسوب می گردد و تابع مقررات آن خواهد بود. نام شرکت نباید متضمن نام هیچ یک از شرکا باشد، در غیر این صورت شریکی که نامش در اسم شرکت ذکر شده در حکم شریک ضامن خواهد بود(ماده 95 ق.ت)

ماده ی 141: به موجب ماده 141 قانون تجارت،شرکت مختلط غیر سهامی تحت اسم مخصوصی تشکیل می شود.قسمت اخیر ماده مقرر می کند:"در اسم شرکت باید عبارت "شرکت مختلط" و لااقل اسم یکی از شرکای ضامن قید شود".در حقوق فعلی فرانسه،قید نام یکی از شرکا دیگر اجباری نیست و اگر شرکا بخواهند نام یک یا چند نفر از شرکا را قید کنند،مجازند از اسامی شرکای ضامن و یا شرکای با مسئولیت محدود استفاده کنند.مع ذلک،قید اینکه شرکت یک شرکت"مختلط غیر سهامی"است در تمام نوشته ها و مکاتبات شرکت ضروری است.

ماده ی 143: در حقوق ایران،قید نام یکی از شرکای با مسئولیت محدود در اسم شرکت موجب مسئولیت تضامنی او می شود.

https://danasabt.ir/2023/09/17/%D8%A7%D8%AE%D8%B0-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%81%D9%88%D8%B1%DB%8C/

10-ثبت نشده باشد.

از نام انتخابیان استعلام بگیرید.
نام یک شرکت، نشان دهنده ی سرمایه گذاری بر روی یک محصول و یا یک خدمت می باشد.در نتیجه سازمان اداره ی ثبت شرکت ها با ثبت نام شرکت ها ، به دنبال ایجاد یک وسیله ی پشتیبانی کننده در برابر تقلید کنندگان و پیشگیری از انتخاب اسامی تکراری و ثبت شده می باشد.

لذا حتی بهترین نام ها نیز چنانچه قبلاَ در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسیده باشند فاقد اعتبار بوده و قابلیت ثبت ندارند. به همین دلیل، حتماَ نام انتخابی را استعلام نمایید. شما می توانید با ورود به پایگاه اطلاعاتی شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور به نشانی http://www.ilenc.ir و یا پایگاه اطلاعاتی روزنامه رسمی کشور به نشانی http://rrk.ir برای استعلام از نام انتخابیتان اقدام کنید. چنانچه نام مورد نظر قبلاَ ثبت شده باشد اطلاعات آن در سامانه قابل رویت می باشد.

در انتها، این را نیز در نظر داشته باشید که اشخاص حقوقی که ثبت نام پیشنهادی آن ها مستلزم اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح است باید پیش از ارائه ی تقاضای ثبت تاسیس به مرجع ثبت شرکت ها، به طریق مقتضی نسبت به اخذ مجوز اقدام و به ضمیمه مدارک تسلیم نمایند.



:: بازدید از این مطلب : 526
|
امتیاز مطلب : 24
|
تعداد امتیازدهندگان : 8
|
مجموع امتیاز : 8
تاریخ انتشار : سه شنبه 11 مهر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

معرفی ارتودنسی دیمون و ارتودنسی با لیزر

در بین روش هایی که برای ارتودنسی دندان مورد استفاده قرار می گیرند ارتودنسی دیمون و ارتودنسی با لیزر را می توان از جمله روش های نوینی معرفی کرد که طرفداران خود را به دست آورده است. برای این که بتوان با این دو روش آشنایی پیدا کرد در ابتدای کار به ارائه تعریفی از هر یک خواهیم پرداخت.

ارتودنسی دیمون: در این روش از براکت هایی استفاده می شود که قابلیت باز و بسته شدن به صورت کشویی را دارند.  کامپوزیت در رشت در این روش نیازی به استفاده از کش و یا نگهدارنده در اطراف براکت ها نیست و به این ترتیب نظافت این نوع براکت ها را می توان کار راحتی دانست. چرا که در روش های سنتی استفاده از کش ها در اطراف براکت ها باعث تجمع میکروارگانیسم ها می شد و به همین دلیل رعایت بهداشت دهان و دندان را با مشکل رو به رو می کرد. از ویژگی های این روش می توان به طول درمان کوتاه، هزینه پایین نسبت به ارتودنسی سنتی، راحتی استفاده، سهولت رعایت بهداشت دهان و دندان و ... اشاره کرد.

ارتودنسی با لیزر: ارتودنسی با لیزر یکی از روش هایی است که به کمک آن می توان میزان درد، التهاب لثه و خونریزی را کاهش داد. در واقع لیزر مورد استفاده در این حوزه نور متمرکز و پر انرژی را از خود ساطع می کند و به این ترتیب می تواند باعث برش لثه و یا از بین بردن بافت های لثه شود. البته این لیزر دو نوع می باشد و برخی برای برش استخوان ها و برخی دیگر برای برش بافت های نرم مورد استفاده قرار می گیرد. به این ترتیب دندانپزشک می تواند با کمترین درد و در کوتاهترین زمان دندان های شما را به جای اصلی خود بازگرداند.

حال که با نحوه عملکرد ارتودنسی دیمون و ارتودنسی با لیزر آشنا شدید بهتر است اطلاعاتی در رابطه با شباهت ها و تفاوت های این دو روش در اختیار شما قرار دهیم تا با دید بهتر به انتخاب هر یک از این گزینه ها بپردازید.

شباهت های ارتودنسی دیمون و ارتودنسی با لیزر

اولین نکته ای که در رابطه با شباهت های ارتودنسی دیمون و ارتودنسی با لیزر می توان ذکر کرد نوع درمان در هر دو روش می باشد. در هر دو روش هدف از درمان اصلاح دندان ها و از بین بردن ناهنجاری های موجود در دندان ها می باشد. معمولا از هر دو روش برای مرتب کردن دندان ها و از بین بردن فاصله بین دندان ها استفاده می کنند. نوع عملکرد در هر دو روش به این گونه است که دندان ها به جای اصلی خود هدایت می شوند و این مورد را می توان یکی دیگر از شباهت های ارتودنسی دیمون و ارتودنسی با لیزر بیان کرد. مورد دیگری که در این رابطه می توان به آن اشاره کرد طول دوره درمان می باشد. در هر دو روش ذکر شده طول دوره درمان نسبت به روش های سنتی کوتاه تر می باشد و بیمارانی که می خواهند در زمان کوتاهی به نتیجه مطلوب دست یابند می توانند از این روش ها استفاده کنند.

تفاوت های ارتودنسی دیمون و ارتودنسی با لیزر

در رابطه با تفاوت های ارتودنسی دیمون و ارتودنسی با لیزر باید به این نکته اشاره کرد که ارتودنسی با لیزر بدون هیچ گونه درد و خونریزی انجام می شود. اما در ارتودنسی دیمون ممکن است شاهد درد، التهاب لثه و مشکلات این چنینی بود. به عبارت دیگر می توان گفت ایمنی کار در ارتودنسی با لیزر بیشتر از ارتودنسی دیمون می باشد. همچنین در این روش بافت جراحی شده سریع تر ترمیم شده و بهبود می یابد و بیمار به سرعت می تواند سلامت خود را به دست آورد. استفاده از لیزر باعث می شود که تمام باکتری های موجود در ناحیه دهان و دندان از بین برود و از این جهت می تواند از ایجاد بیماری های دهان، دندان و لثه جلوگیری کند.

موضوع دیگری که در رابطه با تفاوت های ارتودنسی دیمون و ارتودنسی با لیزر می توان ذکر کرد هزینه ی انجام هر یک از این موارد می باشد. با توجه به این که در درمان های مربوط به دندانپزشکی یکی از موضوعات مهم برای بیماران موضوع هزینه ها می باشد باید بگوییم هزینه ارتودنسی با دیمون کمتر از ارتودنسی با لیزر می باشد و اگر به دنبال درمانی کم هزینه تر هستید بهتر است این روش را انتخاب نمایید. البته ذکر این نکته ضروری است که میزان هزینه ها در هر دو روش به نوع و شدت بیماری و مشکلات دندان های شما دارد و این مسئله باید توسط پزشک بررسی شود و بعد از انجام معاینات دقیق هزینه ها در هر دو روش برآورد شوند.

 

https://drshamsdentist.com/%D9%85%D8%AA%D8%AE%D8%B5%D8%B5-%D8%A7%DB%8C%D9%85%D9%BE%D9%84%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

کدام روش مناسب تر است؟

با توجه به موارد گفته شده اگر بخواهیم بین ارتودنسی دیمون و ارتودنسی با لیزر یکی را انتخاب کنیم باید بگوییم که این انتخاب شاید کمی چالش برانگیز باشد. چرا که هر یک از این روش ها مزایا و معایبی دارند که هر کدام در جایگاه خود دارای ارزش می باشند. برای مثال برای فردی موضوع هزینه ها مهم و برای فردی دیگر بی اهمیت می باشد. بنابراین برای انتخاب روش مناسب در مرحله اول باید نوع نیاز به درمان توسط پزشک تعیین شود و در مرحله ی بعد نوع نیاز و خواسته ی بیمار مورد توجه قرار گیرد. با اجماع هر دو مورد یعنی تشخیص پزشک و خواسته ی بیمار می توان به تصمیمی درست و تاثیر گذار در انتخاب روش های فوق دست یافت.

 



:: بازدید از این مطلب : 461
|
امتیاز مطلب : 25
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : سه شنبه 11 مهر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

تنظیم شرکت نامه برای کلیه شرکتها اجباری و الزامی است. پلمپ دفاتر شرکت نامه قرارداد تشکیل شرکت است و تفاوت آن با اساسنامه این است که شرکت نامه عقد شرکت بوده، قصد و رضای شرکاء را برای تشکیل شرکت طبق اصول و شرایطی که در آن پیش بینی می شود اعلام می دارد. ولی اساسنامه دستورالعمل و سازمان شرکت است در طول مدت فعالیت شرکت.

 آیین نامه قانون تجارت مربوط به اسنادی که باید برای ثبت شرکت، تسلیم اداره ثبت شرکت ها گردد تنظیم شرکت نامه را برای کلیه شرکت ها اجباری می داند و تنظیم اساسنامه را فقط برای شرکت های سهامی و شرکت های مختلط سهامی اجباری دانسته است. زیرا در شرکت های سهامی شرکت های مختلط سهامی که عده شرکاء زیاد است و عملاَ نمی توانند بر امور شرکت نظارت نمایند لازم است که اصول و قواعد مربوط به اداره و فعالیت شرکت به صورت واضح و روشنی قبلاَ معلوم گردد،در صورتی که در سایر شرکت ها چون عده شرکاء کمتر است و هرکدام از آن ها می توانند بر امور شرکت نظارت کنند قانونگذار قیود کمتری در نظر گرفته است.

عملاَ کلیه شرکت ها برای تنظیم امور خود حتی در مواردی که قانون تنظیم اساسنامه را اجباری نکرده است، برای شرکت علاوه بر شرکت نامه اساسنامه هم تهیه می کنند. ولی در بعضی از موارد شرکاء در شرکت تضامنی فقط به تنظیم شرکت نامه اکتفا می کنند منتهی آن را قدری مفصل تر می نویسند تا نکات لازم برای اداره امور شرکت و شرایط فعالیت آن درج گردد. قانون تجارت راجع به طرز تنظیم شرکت نامه ساکت است که موسسین شرکت ها موظفند نکاتی را که در آن قید شده است تعیین کنند.

بنا به مراتب بالا حداقل مسائلی که در شرکت نامه باید قید شود به موجب نمونه های چاپی اداره ثبت شرکت ها عبارتند از:

  • نام شرکت
  • نوع شرکت
  • موضوع شرکت
  • مراکز اصلی شرکت و نشانی کامل آن
  • اسامی شرکاء یا موسسین
  • شناسنامه و محل اقامت آن ها
  • مبدا تشکیل شرکت و مدت آن
  • سرمایه شرکت اعم از نقدی و جنسی
  • میزان سهم الشرکه شرکاء
  • مدیران شرکت و اختیارات آن ها و اشخاصی که حق امضاء دارند موقع رسیدگی به حساب و ترتیب تقسیم سود شرکت
  • فسخ شرکت
  • محل شعب شرکت
  • بازرسان شرکت
  • سایر شرایط

چگونگی تنظیم شرکتنامه

تنظیم نام شرکت در شرکت نامه

منظور از نام شرکت نامی است که شرکاء برای شرکت انتخاب می کنند. طبق ماده 117 قانون تجارت "در اسم شرکت تضامنی باید عبارت (شرکت تضامنی) و لااقل اسم یک نفر از شرکاء ذکر شود در صورتی که اسم شرکت مشتمل بر اسامی تمام شرکاء نباشد باید بعد از اسم شریک یا شرکایی که ذکر شده است عبارتی از قبیل (و شرکاء) یا ( و برادران) قید شود."

درج نام شرکاء در نام شرکت تضامنی از این جهت ضرورت دارد که چون شرکاء نسبت به تعهدات شرکت مسئولیت تضامنی دارند با معرفی نام، اشخاصی که با شرکت معامله می نمایند تشخیص خواهند داد که آیا شرکاء اعتبار کافی دارند یا خیر و حق این بود که در شرکت های تضامنی نام تمام شرکاء ذکر می گردید ولی چون ممکن است عده شرکاء زیاد باشد و در این صورت نام شرکت فوق العاده طولانی می گردید،قانون اجازه داده است فقط نام یکی از شرکاء در نام شرکت نوشته شود و راجع به بقیه به عبارات کلی اکتفا گردد.

مثلاً وقتی بعد از اسم یکی از شرکاء کلمه "و برادران" یا "و پسران" نوشته شد اشخاص خارج فوراً ملتفت می شوند که شرکت مزبور شرکتی است که بین اعضای یک خانوادگاه تشکیل شده است و در صورتی که "و شرکاء" نوشته شود معلوم می شود که اشخاص دیگری غیر از اعضای فامیل شخصی که نام او در نام شرکت تصریح شده است در شرکت وجود دارند و چون طبق قانون تجارت درج شماره ثبت شرکت بر روی اوراق شرکت اجباری است در صورتی که اشخاص خارج بخواهند اطلاعات زیادتری راجع به شرکاء شرکت کسب کنند، خواهند توانست به اداره ثبت شرکت ها مراجعه نمایند و نام سایر شرکاء شرکت را به دست آورند. چون اشخاصی که نام آن ها در نام شرکت تصریح شده است به هر حال اگرچه از شرکت هم خارج شده باشند، مسئولیت تضامنی دارند.

طبق مقررات ثبت شرکت ها اگر شریکی از شرکت خارج شود نام او از نام شرکت نیز باید حذف گردد به همین طریق اگر یکی از شرکاء فوت کند و سایرین مایل به ادامه امور شرکت باشند نام متوفی باید از نام شرکت حذف گردد.

تنظیم نوع شرکت

به عنوان مثال قبل از ذکر نام شرکاء در نام شرکت عبارت "شرکت تضامنی" نیز باید قید گردد تا مشخص گردد که شرکت تضامنی است و به این ترتیب نوع شرکت مشخص می گردد.

موضوع شرکت

در شرکت نامه موضوع شرکت باید قید شود. قید موضوع شرکت اهمیت زیادی دارد زیرا که شخص حقوقی فقط درباره ی موضوعاتی می تواند عمل کند که در موضوع شرکت تصریح شده باشد به این جهت اصولاَ کلیه شرکت ها موضوع شرکت را وسیع تعریف می کنند تا بتوانند کلیه اموری را که لازم باشد انجام دهند به هر حال تعیین موضوع شرکت بسته به نظر شرکاء است و حدود عملیات شرکت را تعیین می کنند.

مرکز اصلی شرکت و نشانی کامل آن

چون شرکت های تجارتی دارای شخصیت مستقل و متمایز از شرکاء می باشند، بنابراین دارای اقامتگاه مجزایی از اقامتگاه شرکا می باشند و منظور از تعیین مراکز اصلی و نشانی کامل آن که در شرکت نامه ذکر شده است اینست که اقامتگاه قانونی شرکت تعیین شود. البته ممکن است فعالیت شرکت در نقاط مختلف باشد، بنابراین کلیه مراکز اصلی شرکت باید ذکر گردد ولی توضیح لازم نیست که شخص حقوقی نیز مانند شخص حقیقی بیش از یک اقامتگاه قانونی نمی تواند داشته باشد و معمولاَ اقامتگاه قانونی شرکت ها مرکز اصلی آنان تعیین می شوند.

اسامی شرکاء یا موسسین، شناسنامه و محل اقامت آن ها

در نمونه شرکت نامه که از طرف اداره ثبت شرکت ها تهیه شده است تصریح گردیده که نام شرکاء باید با ذکر شناسنامه و محل اقامت آن ها قید گردد و معمولاَ در موقع ثبت اداره ثبت شرکت ها مانند کلیه دفاتر رسمی نسبت به هویت شرکاء رسیدگی می نماید. از لحاظ اهمیتی که شرکاء در شرکت های تضامنی دارند در شرکت نامه نام کلیه آنان با ذکر خصوصیات هویت آنان باید ذکر گردد تا به آسانی بتوان به آنان دسترسی پیدا نمود.

مبدا تشکیل شرکت و مدت آن

مبدا تشکیل شرکت روزی است که شرکاء با یکدیگر توافق می کنند که شرکت را تاسیس کنند و از همین تاریخ است که شرکت شخصیت حقوقی جداگانه از شرکاء پیدا می نماید.مبدا تشکیل شرکت از این نظر اهمیت دارد که از این تاریخ شرکت وارد فعالیت شده و زندگانی خود را شروع می کند. از این تاریخ وجوهی که بابت سرمایه به شرکت پرداخته شده است، جزء دارایی شرکت محسوب می شود و از دارایی شخصی شرکاء مجزا خواهد بود.

سرمایه شرکت اعم از نقدی و غیر نقدی

سرمایه شرکت ها اصولاَ به وجه رایج کشور تعیین می شود منتهی شرکاء می توانند برای تامین سرمایه شرکت حصه خود را به صورت نقدی یعنی به پول یا به صورت غیر نقدی پرداخت کنند.در موردی که سرمایه شرکت نقداَ پرداخت می شود احتساب آن به اشکال برنمی خورد ولی اگر شرکاء سرمایه غیر نقدی به شرکت تسلیم نمایند سرمایه مزبور حتماَ باید به پول تقویم شود.

ماده 118 قانون تجارت مقرر می دارد: "شرکت تضامنی وقتی تشکیل می شود که تمام سرمایه نقدی تادیه و سهم الشرکه غیر نقدی نیز تقویم و تسلیم شده باشد". چون در شرکت تضامنی آنقدر که اعتبار شرکاء اهمیت دارد سرمایه شرکت مورد توجه نیست قانون پرداخت تمام سرمایه شرکت را اجباری دانسته است و به این ترتیب مبلغ سرمایه که به شرکت تخصیص داده شده است از دارایی شرکاء خارج گشته و وارد دارایی شرکت می شود. اهمیت این موضوع از این نظر است که در صورت ورشکستگی یکی از شرکاء طلبکاران شرکت همواره بر طلبکاران شرکاء مقدم می باشند و در صورت انحلال شرکت بدواَ باید تعهدات شرکت انجام گیرد و اگر چیزی باقی بماند بین طلبکاران شرکاء تقسیم شود، در صورتی که در مورد ورشکستگی شرکت تضامنی اگر دارایی شرکت کفاف انجام تعهدات را ننماید، طلبکاران شرکت برابر طلبکاران شریک در ورشکستگی شریک شرکت می نمایند.

میزان سهم الشرکه

در شرکت های تضامنی وجوهی که شرکاء در شرکت می گذارند سهم الشرکه یا حصه نامیده می شود و مجموع سهم الشرکه ها سرمایه شرکت را تشکیل می دهد. در این رابطه ماده 122 قانون تجارت مقرر می دارد: "در شرکت های تضامنی اگر سهم الشرکه یک یا چند نفر غیر نقدی باشد باید سهم الشرکه مزبور قبلاَ به تراضی تمام شرکاء تقویم شود."
در شرکت نامه باید میزان آورده هر یک از شرکا تصریح گردد، زیرا روابط شرکاء بین یکدیگر و مسئولیت هر یک از آن ها نسبت به تعهدات شرکت در بین خود بسته به میزانی است که در شرکت به عنوان سرمایه گذاشته اند.

مدیران شرکت  و اختیارات آن ها و اشخاصی که حق امضاء دارند.

مدیران شرکت نماینده شرکت بوده و بنام و به حساب شرکت می توانند معاملاتی نموده و تعهداتی قبول کند و نمایندگی شرکت را در نزد کلیه اشخاص حقوقی و حقیقی دارا می باشند. ولی از آن جایی که با سمت نمایندگی شرکت از شخصیت خود عدول نمی نمایند، باید در مواردی که بنام شرکت عمل می کنند سمت خود را تصریح کنند تا بین تعهدات شخصی آنان و تعهدات شرکت اشتباهی حاصل نشود.

اختیارات مدیران شرکت باید بعد از ثبت در اداره ثبت شرکت ها در روزنامه رسمی و یکی از روزنامه های کثیرالانتشار محل ثبت شرکت آگهی گردد تا اشخاص با توجه به مفاد آن بتوانند از حدود اختیارات آنان اطلاع حاصل کنند. در صورتی که چند نفر به عنوان مدیر شرکت انتخاب شوند اختیارات و وظایف هر یک باید معلوم و تصریح گردد و مخصوصاَ تصریح گردد چه اشخاصی از طرف شرکت حق امضاء خواهند داشت. مدیران شرکت در صورتی که در اساسنامه شرکت یا در شرکت نامه به آنان صراحتاَ اختیار وکالت در توکیل داده شده باشد، می توانند به مسئولیت خود تمام یا قسمتی از اختیارات خود را به دیگران واگذار کنند. بنابراین مدیران شرکت می توانند از طرف خود نمایندگان تجارتی یا وکلای مخصوصی معین کنند و اختیاراتی به آن ها بدهند، ولی مسئولیت اعمال آن ها متوجه مدیرانی می باشد که آن ها را تعیین نموده اند. اینگونه اشخاص مشمول مقررات مواد 395 تا 400 قانون تجارت می باشند و حدود اختیارات آن ها نیز باید ثبت و آگهی گردد خصوصاَ اگر از طرف شرکت حق امضاء داشته باشند.

https://danasabt.ir/2023/09/17/%D8%A7%D8%AE%D8%B0-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%81%D9%88%D8%B1%DB%8C/

ماده 120 قانون تجارت مقرر می دارد: "در شرکت های تضامنی شرکاء باید لااقل یک نفر از میان خود یا از خارج به سمت مدیری معین نمایند." تعیین مدیر مسئول برای شرکت ها به قدری اهمیت دارد که در کلیه شرکت نامه ها نام مدیرانی که برای مرتبه اول تعیین می شوند نوشته می شود و حتی در بعضی از شرکت ها قانون تجارت تاریخ تاسیس شرکت را از زمانی تعیین می کند که مدیران شرکت سمت خود را قبول کرده باشند.



:: بازدید از این مطلب : 489
|
امتیاز مطلب : 31
|
تعداد امتیازدهندگان : 14
|
مجموع امتیاز : 14
تاریخ انتشار : دو شنبه 10 مهر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

استعلام نام شرکت یکی از مواردیست که قبل از اقدام به ثبت شرکت باید انجام شود تا نام انتخابی در گذشته ثبت نشده باشد. ثبت افزایش سرمایه شرکت  همان گونه که اشخاص حقیقی دارای نام هستند اشخاص حقوقی هم دارای نام می باشند. هر شرکت باید بنا به تجویز مفاد اساسنامه متناسب با نحوه تشکیل، نوع سرمایه و موضوع فعالیت خود نامی تعیین کند تا بواسطه آن فعالیت و عملکرد خود را از دیگران تفکیک و متمایز نماید.

نام شرکت معرف شرکت و موضوع فعالیت شرکت است و بر روی بازاریابی شرکت تاثیر مستقیم دارد. لذا می بایست با دقت نظر و خردمندانه انتخاب گردد. از طرفی انتخاب نام شرکت منحصراً محدود به سلیقه ی موسسین شرکت نبوده و می بایست نظر افراد بسیاری از اقشار جامعه را به خود جلب نماید و برای آنان نیز جذاب باشد. تحقیقات نشان داده اند شرکت هایی که به درستی نام خود را انتخاب نموده اند بسیار موفق تر از کسانی بوده اند که از نام های کلیشه ای و تکراری برای شرکت خود استفاده نموده اند.

امروزه انتخاب نام شرکت بسیار سخت تر از گذشته شده است، چرا که حجم اسامی ثبت شده در دهه های اخیر به طور چشمگیری افزایش یافته است (در این رابطه لازم به توضیح است که اداره ثبت شرکت ها جهت حفظ حقوق صاحبان نام شرکت های ثبت شده، برای انتخاب نام شرکت محدودیت هایی را قائل شده است. از جمله ی این محدودیت ها پیشگیری از ثبت نام تکراری است). این افزایش اسامی نیاز به دقت نظر و ابتکار در انتخاب نام شرکت را تشدید نموده است. حتی بهترین نام ها نیز چنانچه قبلاً به ثبت رسیده باشند فاقد اعتبار بوده و قابلیت ثبت ندارند. لذا به منظور پیشگیری از رد نام  در سامانه ی اداره ی ثبت شرکت ها، قبل از ثبت نام شرکت در سامانه حتماً نام انتخابی را استعلام نمایید. در ذیل به شیوه های استعلام نام شرکت می پردازیم.

طرق استعلام نام شرکت:

الف) استفاده از پایگاه های اطلاعاتی شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور به نشانی http://www.ilenc.ir

به منظور حصول اطمینان از عدم ثبت نام انتخابی شرکت می توانید به سامانه ی استعلام اشخاص حقوقی کشور به نشانی http://www.ilenc.ir مراجعه کنید. این سامانه زیر نظر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است و علاوه بر شرکت ها تمامی اشخاص حقوقی کشور نظیر ارگان های دولتی و شهرداری ها را در بر می گیرد.

پس از وارد شدن در سامانه، درج نمودن حداقل یکی از سه قلم اطلاعاتی ذیل الزامی است:

  • شماره ثبت
  • شناسه ملی
  • نام شخصیت حقوقی 

با وارد نمودن حداقل یکی از اطلاعات فوق، چنانچه شرکت مورد نظر قبلا ثبت شده باشد اطلاعات کلی آن شامل نام کامل، تاریخ تاسیس و ثبت، شناسه ملی واحد ثبتی آدرس و کد پستی شرکت قابل روئت می باشد.

ب) استفاده از پایگاه های اطلاعاتی روزنامه رسمی کشور به نشانی http://rrk.ir

در این روش برای استعلام نام شرکت، پس از ورود به سامانه ی فوق به قسمت آگهی های قانونی مراجعه کنید و با قید نام و تکمیل سایر اطلاعات خواسته شده بر روی گزینه ی جستجو کلیک نمایید.
در این سامانه تمامی آگهی های اشخاص حقوقی به همراه اطلاعاتی نظیر نام شرکت، موضوع شرکت و مشخصات اعضای شرکت جهت اصالت سنجی بصورت رایگان در دسترس خواهد بود.

ثبت نام شرکت:

پس از استعلام نام شرکت، چنانچه نام پیشنهادی شما در اداره ثبت شرکت ها ثبت نشده بود، می توانید با مراجعه به پایگاه الکترونیکی http://www.irsherkat.ssaa.ir  به ترتیب اولویت 5 نام را انتخاب و در سامانه درج نمایید تا پس از بررسی، یکی از نام ها مورد تایید قرار گیرد. در ضمن، متقاضی تعیین نام باید احدی از سهامداران یا موسسین یا وکیل رسمی دادگستری (با ارائه وکالتنامه) باشد. شایان ذکر است، جهت مطالعه ی بیشتر در رابطه با مراحل ثبت نام شرکت، می توانید به دیگر مقالات ما در سایت مراجعه فرمایید. در این مقالات، به طور کامل و دقیق راجع به چگونگی ثبت نام شرکت توضیح داده شده است.

بعد از تایید نام توسط اداره ثبت شرکت ها، اعتبار آن در صورت ثبت و آگهی شدن نامحدود است، اما در صورتی که ثبت و آگهی نشود اعتبار آن تا 3 ماه از تاریخ تایید نام می باشد. این مدت برای شرکت های سهامی عام 6 ماه می باشد.

نحوه استعلام شرکت با شماره ثبت

برای هر شرکت ثبت شده یک شماره ثبت منحصر به فرد به منظور استعلام آن شرکت در نظر گرفته می شود. این شماره مشابه شماره هویتی افراد بوده و از طریق اداره ثبت شرکت و یا از طریق کارشناسان ثبت شرکت قابل انجام و تایید می باشد.

استعلام شرکت با شماره ثبت مانند استعلام شرکت با نام است، لذا برای این کار می توانید با ورود به سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و پر کردن شماره ملی، نام شرکت مورد نظر و شماره ثبت آن مطابق مراحل، از ثبت و همچنین استعلام شرکت با شماره ثبت اطمینان حاصل کنید. برای ثبت شرکت در تهران و همچنین انجام امور مربوطه می توانید با همکاران ما در موسسه حقوقی فکر برتر تماس حاصل نمایید.

مراحل ثبت شرکت

در دوران معاصر و با فرهنگ حمایت از تولید ملی، افراد صاحب ایده و تجربه به راه اندازی شرکت هایی تشویق شده اند تا در راستای توسعه تولیدات و شرکت های داخلی، کسب و کار مستقلی ایجاد کنند. در ادامه به بررسی مراحل ثبت شرکت می پردازیم.

در مرحله اولیه ایجاد کسب و کار، ثبت ایده و شرکت دغدغه اصلی مردم است.

در گذشته راه اندازی یک شرکت دانش بنیان فرآیندی زمان بر و با تشریفات اداری و قانونی بود. اما ثبت شرکت امروزه کار سختی نیست. اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند روند کار خود را به کارشناسان مجرب بسپارند و در کمترین زمان ممکن به هدف خود برسند. با تحویل مدارک مورد نیاز و اطلاعات شرکت مورد نیاز در زمینه مورد نظر، شرکت می تواند با توجه به تخصص کارشناسان در تمامی زمینه ها به این ماموریت دست یابد.

یکی دیگر از دغدغه های متقاضیان ثبت شرکت دانش بنیان حفظ اطلاعات است.

این شرکت در زمینه اعتماد سازی و ارائه خدمات ارتباط خوبی با مشتریان برقرار کرده است و در این راستا برای دسترسی آسان به مراحل ثبت برند از طریق وب سایت در تمامی زمینه ها اعم از ثبت محدود شرکت، سهام دولتی و خصوصی، از مشاوران و کارشناسان مجرب استفاده می شود تا دسترسی بیشتر و در زمان و انرژی متقاضیان برای ادامه روند کسب و کار صرفه جویی شود.

گروه بندی قانونی و حقیقی یک شرکت زمانی گفته می شود که بین اعضا یا شرکای آن گروه تجاری با توجه به سرمایه موجود قراردادی منعقد شده که سود حاصل از درآمد آن گروه بین اعضا تقسیم می شود.

درخواست انحلال شرکت

انحلال یک شرکت همیشه اجباری نیست و گاهی اوقات به این دلیل است که ماموریت شرکت به پایان رسیده است. به طور کلی درخواست انحلال یکی از موارد زیر است:

  1. اختیاری
  2. اجباری

دلایل اجباری انحلال شرکت به طور کلی عبارتند از:

- تحقق اهداف در فعالیت های شرکتی: کلیه شرکت های تجاری و غیرتجاری در حال انحلال برای دستیابی به اهداف معین و انجام وظایف خود ایجاد می شوند و پس از انجام آن ها، در مورد انحلال شرکت تصمیم گیری می کنند. مانند شرکت هایی که به منظور استخراج فعالیت خود را آغاز می کنند. و پس از تکمیل فرآیند استخراج، شرکت خود را متوقف کردند زیرا به هدفی که برای خود در نظر داشتند رسیده بودند. پایان فعالیت شرکت: در زمان تأسیس شرکت، مدت فعالیت شرکت در اساسنامه تعیین می شود و شرکت فقط تا این تاریخ می تواند کار کند و این زمان به عنوان پایان شرکت شناخته می شود.

- ورشکستگی و وجود بدهی های زیاد در شرکت: زمانی که شرکا و سهامداران نتوانند سرمایه مورد نیاز شرکت را تامین کنند و به دلیل تحریم های اقتصادی، نوسانات بیش از حد ارز و فشار بر تجارت و اقتصاد، مدیران بازرگانی نیز در تامین بودجه اولیه مشکل دارند و نرخ سود آن صفر درصد است و به همین دلایل اعلام ورشکستگی می کنند تا از خسارات بیشتر و افزایش بدهی جلوگیری کنند.

- کاهش شرکای شرکت: حذف یک به یک تعداد شرکا و سپردن تنها یک نفر در رأس امور که در این صورت باید فعالیت شرکت به طور خودکار متوقف شود.

دلایل اختیاری انحلال شرکت ها عبارتند از:

زمینه های انحلال اختیاری شرکت تنها زمانی قابل انتخاب است که شرکا به دلیل کمبود بودجه و ناتوانی در اداره شرکت تصمیم به توقف شرکت بگیرند و تصمیم به ادامه فعالیت شرکت نداشته باشند.

در این صورت صورتجلسه انحلال شرکت را تنظیم و با انتخاب مدیر تصفیه در مجمع عمومی فوق العاده به مرجع ثبت شرکت اطلاعیه رسمی ارسال و سپس در روزنامه رسمی اعلام و منتشر خواهد شد، تا اشخاص حقیقی و حقوقی از انحلال شرکت مطلع شوند.

انحلال شرکت با مسئولیت محدود

برای انحلال شرکت با مسئولیت محدود، باید اسناد زیر را تهیه کنید

  • صورتجلسه انحلال شرکت با مسئولیت محدود (کلیه اعضا و مدیر تصفیه باید امضاء کنند)
  • یک کپی از مدارک شناسایی مدیر تصفیه (اگر جزو شرکا نیست)
  • اصل آخرین روزنامه رسمی
  • اصل دعوتنامه شرکا برای شرکت در مجمع فوق العاده (در صورت عدم حضور برخی از سهامداران)


:: بازدید از این مطلب : 489
|
امتیاز مطلب : 37
|
تعداد امتیازدهندگان : 11
|
مجموع امتیاز : 11
تاریخ انتشار : دو شنبه 10 مهر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

ثبت هر موسسه بیمه در ایران موکول به ارائه پروانه تاسیس که از طرف بیمه مرکزی ایران صادر می شود خواهد بود. ثبت شرکت همچنین ثبت هر گونه تغییرات بعدی در اساسنامه و میزان سرمایه و سهام موسسات بیمه ای که به ثبت رسیده باشند موکول به ارائه موافقت بیمه مرکزی از ایران می باشد.
طبق ماده 8 قانون ثبت شرکت ها، شرکت های بیمه اعم از ایرانی و خارجی تابع نظامنامه هایی خواهند بود که از طرف وزارت دادگستری تنظیم می شود. قبول تقاضای ثبت شرکت های فوق و شرایط مربوط به ادامه عملیات آن ها منوط به رعایت مقررات نظامنامه های مزبور خواهد بود. بر اساس مفاد ماده 9 نیز نظامنامه باید صریحاً نسبت به مسایل ذیل تعیین تکلیف نماید.

1-اشخاصی که باید اظهارنامه ثبت بدهند.
2-نکاتی که باید در اظهارنامه قید شود.
3-اوراق و مدارکی که عین یا ترجمه مصدق آن ها باید ضممیمه اظهارنامه شود.
4-نکاتی که در صورت تغییر باید مجدداَ به ثبت برسد.
5-طرز ثبت شعب یا نمایندگان جدید.
6-اعلاناتی که پس از ثبت باید به وسیله اداره ثبت اسناد به هزینه شرکت به عمل آید.
7-تعرفه راجع به ترجمه و تصدیق صحت ترجمه

شرایط پذیرش نمایندگی بیمه به شرح ذیل می باشد:

1-تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران
2-اعتقاد به اسلام یا یکی دیگر از ادیان رسمی کشور
3-نداشتن سوء پیشینه کیفری و عدم اعتیاد به مواد مخدر
4-داشتن گواهی پایان خدمت وظیفه عمومی یا معافیت دائم(ویژه آقایان)
5-نداشتن اشتغال به کار در وزارتخانه ها،موسسات و شرکت های دولتی و غیر دولتی،نهادهای عمومی غیر دولتی،نیروهای نظامی و انتظامی.
6-داشتن مدرک تحصیلی و سابقه کار مفید بیمه ای مورد تایید به شرح ذیل:
الف-کارشناسی در رشته بیمه و یا سایر رشته ها با گرایش بیمه بدون نیاز به داشتن سابقه کار مفید
ب-کارشناسی در رشته های مرتبط(نظیر حقوق،اقتصاد،امور مالی،حسابداری)با یک سال سابقه کار بیمه ای فنی و تخصصی .
ج-کارشناسی در سایر رشته با دو سال سابقه کار بیمه ای فنی و تخصصی
د-دیپلم و یا فوق دیپلم با سه سال سابقه کار بیمه ای فنی و تخصصی

شرایط ثبت شرکت نمایندگی بیمه:

-صورت کامل اسامی سهامداران، مدیران و میزان سهام هر یک از آن ها
-تایید اساسنامه نمایندگی توسط شرکت بیمه
-صورتجلسات مجمع عمومی موسس و هیئت مدیره
-گواهی عدم سوء پیشینه کیفری مدیران
-وجود حداقل 3 عضو هیئت مدیره
-انحصار فعالیت به نمایندگی بیمه
-سرمایه اولیه 50 میلیون تومان و ارائه گواهی نامه بانک حاکی از تادیه قسمت نقدی سرمایه،حداقل به مقدار 50 درصد کل سرمایه نماینده حقوقی

مدارک مورد نیاز جهت اخذ پذیرش نمایندگی بیمه:

-تکمیل فرم درخواست نمایندگی
-فتوکپی شناسنامه و کارت ملی
-چهار قطعه عکس سه در
-تصویر کارت پایان خدمت یا معافیت ویژه آقایان
-کپی آخرین مدرک تحصیلی
-اصل گواهی سابقه کار بیمه ای

مقررات ثبت موسسات بیمه در مناطق آزاد تجاریی-صنعتی جمهوری اسلامی ایران

تعاریف
ماده 1- در این آیین نامه واژه های ذیل به جای عبارت های مشروح مربوط به کار می رود:
الف-مناطق آزاد:مناطق آزاد تجاری-صنعتی جمهوری اسلامی ایران
ب-سایر نقاط کشور: کشور جمهوری اسلامی ایران به استثنای مناطق آزاد
پ-منطقه:ه ر یک از مناطق آزاد.
ت-سازمان: سازمان هر یک از مناطق آزاد
ج-موسسات بیمه: موسسات بیمه ای که طبق مقررات این آیین نامه مجاز به فعالیت در منطقه می باشند.
چ-موسسات بیمه متقابل: موسسات بیمه ای که خدمات خود را به صورت بیمه متقابل تنها به اعضاء ارایه می نمایند.
ح-موسسه کارگزاری بیمه: شخص حقوقی که در مقابل دریافت کارمزد،واسطه انجام معاملات بیمه و یا بیمه اتکایی بین طرف ها بوده و شغل او تنها ارایه خدمات بیمه ای باشد.
خ-شعبه: واحد تابعه یکی از موسسات بیمه ایرانی که در چهار چوب موضوع و وظایف موسسه اصلی تحت نام و مسوولیت آن در منطقه فعالیت می کند.
د-نمایندگی بیمه: شخص حقیقی یا حقوقی که بر اساس قرارداد نمایندگی با یکی از موسسات بیمه ایرانی و مقررات این آیین نامه ،انجام بخشی از موضوع و وظایف موسسه طرف قرارداد در امر بیمه را در منطقه به عهده گرفته است.

ماده 2-عملیات بیمه و بیمه اتکایی در مناطق آزاد به وسیله موسساتی که بنا به پیشنهاد سازمان،طبق مقررات این آیین نامه از بیمه مرکزی ایران مجوز دریافت داشته و به یکی از صورت های ذیل به ثبت برسند انجام خواهد شد:
1-شرکت سهامی یا تعاونی بیمه ایرانی با مشارکت سهامداران حقیقی و حقوقی ایرانی و یا خارجی که کلیه سهام آن با نام باشد.
2-موسسه نمایندگی و یا کارگزاری بیمه
تبصره 1-تاسیس شعبه توسط موسسات بیمه با رعایت مقررات این آیین نامه و ثبت در منطقه بلامانع است.
تبصره 2-اعطای نمایندگی بیمه به اشخاص حقیقی با رعایت ضوابطی که به تصویب شورای عالی بیمه می رسد امکان پذیر است.
تبصره 3-فعالیت شعبه ها و نمایندگی های موسسات بیمه سایر نقاط کشور در هر یک از مناطق آزاد با رعایت مقررات قانون تاسیس بیمه مرکزی ایران و بیمه گری در چهار چوب این آیین نامه و سایر ضوابط حاکم بر موسسات مزبور بلامانع است.

حداقل سرمایه برای موسسات بیمه، نمایندگی و کارگزاری بیمه به قرار ذیل است:
1-موسسات بیمه مستقیم با سرمایه حداقل پانزده میلیارد (15000000000) ریال تشکیل می شوند که باید حداقل پنجاه درصد آن به صورت نقد پرداخت شده باشد.
2-موسسات بیمه متقابل با سرمایه حداقل دویست میلیون(200000000) ریال تشکیل می شوند که باید حداقل پنجاه درصد آن به صورت نقد پرداخت شده باشد.
3-موسسات بیمه اتکایی با سرمایه حداقل هشتاد و پنج میلیارد(85000000000) ریال تشکیل می شوند که باید حداقل پنجاه درصد آن به صورت نقد پرداخت شده باشد.
4-موسسات نمایندگی و یا کارگزاری بیمه با سرمایه حداقل سیصد میلیون (300000000) ریال تشکیل می شوند که باید حداقل پنجاه درصد آن به صورت نقد پرداخت شده باشد.
تبصره 1- هر گونه تعدیل در ارقام مندرج در این ماده هر 2 سال یکبار موکول به پیشنهاد مشترک دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و بیمه مرکزی ایران و تصویب هیات وزیران است.
تبصره 2- سهامداران خارجی موسسات موضوع این آیین نامه سهم الشرکه ریالی خود را باید به ارزهای مورد قبول بانک مرکزی ایران پرداخت و یا گواهی تبدیل ارز را ارایه نمایند.
تبصره 3- وجوه سرمایه موضوع این ماده نزد یکی از بانک های مورد تایید بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران که ترجیحاَ در مناطق آزاد دارای شعبه باشد،واریز شود.
ماده 5- ثبت موسسات موضوع این آیین نامه در منطقه،موکول به ارایه مجوز ثبت که توسط یبمه مرکزی ایران صادر می شود و ثبت هر گونه تغییرات بعدی در اساسنامه،میزان سرمایه و سهام موسساتی که به ثبت رسیده باشند موکول به ارایه موافقت بیمه مرکزی ایران است.
ماده 6- برای تحصیل مجوز ثبت،مدارک  و اطلاعات ذیل باید به بیمه مرکزی ایران تسلیم شود:

الف-اساسنامه موسسه
ب-میزان سرمایه موسسه،رسید یا گواهینامه تعهد پرداخت آن
پ-سهام نقدی و غیر نقدی و نحوه پرداخت آن ها
ت-صورت اسامی سهامداران،بازرسان و مدیران و تابعیت و تعداد سهام هر یک از آن ها
ث-اسناد و مدارک و اطلاعات دیگری که معرف صلاحیت مالی و فنی موسسه و حسن شهرت مدیران آن باشد.
تبصره-مجوز ثبت صادر شده برای مدت 6 ماه اعتبار دارد. در صورت عدم ثبت موسسه ظرف مهلت مذکور باید مجدداَ مجوز ثبت تحصیل شود.

ماده 7-بیمه مرکزی ایران موظف است حداکثر ظرف 30 روز از تاریخ تسلیم آخرین مدارک و اطلاعات خواسته شده با رعایت ماده (28) قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری-صنعتی جمهوری اسلامی ایران مصوب 1372 و مقررات این آیین نامه نظر خود را اعم از قبول یا رد تقاضا به طور کتبی به سازمان اعلام نماید.
تبصره-در صورتی که متقاضی به نظر اعلام شده اعتراض داشته باشد می تواند ظرف 30 روز اعتراض خود را به مجمع عمومی بیمه مرکزی ایران تسلیم کند .تصمیم مجمع مزبور قطعی و لازم الاجرا است.

ماده 8-بیمه مرکزی ایران با دریافت گواهی ثبت موسسه در منطقه، پروانه فعالیت برای بیمه اتکایی،یک یا چند رشته بیمه مستقیم و یا هر دو صادر خواهد کرد.
نظامنامه ثبت فرمول های سند بیمه صادره شرکت های بیمه خارجی:

ماده 1-هیچ شخص یا موسسه ای نمی تواند در ایران سفارش بیمه گرفته و در خارجه آن را اجراء نماید مگر اینکه موسسه بیمه کننده قبلاَ در ایران به ثبت رسیده باشد.در این صورت نیز سند بیمه صادر از خارجه باید بر طبق مقررات قوانین و نظامات ایران تمبر شود.

ماده 2-در کلیه معاملات بیمه هر گاه مشتری خارجه باشد سند بیمه ممکن است به زبان خارجه صادر شود و ترجمه آن ضروری نخواهد بود.

https://danasabt.ir/2023/09/17/%D8%A7%D8%AE%D8%B0-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%81%D9%88%D8%B1%DB%8C/

ماده 3-کلیه موسسات بیمه که خواه مستقیماَ و خواه به طور غیر مستقیم در ایران معامله می نمایند باید یک نسخه از فرمول های سند بیمه که استعمال می کنند به زبان ملی خود(یا به زبان خارجه ای که در مرکز اصلی خود به کار می برند)با ترجمه آن به فارسی اداره ثبت شرکت ها تسلیم دارند.

در صورت بروز اختلاف بین موسسه بیمه و مشتری فقط متن و ترجمه مزبور سندیت خواهد داشت مگر اینکه بین متن و ترجمه فارسی اختلاف باشد که در این صورت هر یک از آن ها که به نفع مشتری باشد معتبر خواهد بود.
هر گاه در مقررات سند بیمه تغییراتی داده شود بدون اینکه فرمول مربوط به آن تغییرات به اداره ثبت تسلیم گردد موسسه بیمه کننده نمی تواند به تغییرات مزبور استناد کند لیکن استناد به آن تغییرات علیه موسسه مزبور جائز است.



:: بازدید از این مطلب : 477
|
امتیاز مطلب : 22
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
تاریخ انتشار : یک شنبه 9 مهر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

با وجودی که تعداد زیادی از ایمپلنت های دندان موفقیت آمیز بوده اند، اما علت دقیق این که چرا ایمپلنت دندان در برخی افراد با شکست مواجه می شود پیچیده است. کامپوزیت در رشت منابع تحقیقاتی محدودی در این زمینه وجود دارد ولی بسیاری از دندانپزشکان به شکل تجربی و آزمون و خطا، برخی از عوامل موثر در پس زدن ایمپلنت را شناسایی کرده اند. طبق تحقیقات انجام شده مواردی چون نوع ایمپلنت، روش جراحی، آناتومی فرد، سلامت جسمی او، میزان میکروب هایی که در دهان فرد به طور طبیعی زندگی میکنند و شدت پاسخ التهابی سیستم ایمنی اثبات شده که در پس زدن ایمپلنت دخیل هستند. هر چند در حین انجام ایمپلنت می توان این موارد را کنترل کرد.

به طور کلی دو نوع پس زدن ایمپلنت وجود دارد: نوع اولیه و ثانویه. پس زدن اولیه ایمپلنت در سه تا چهار ماه آغازین کاشت ایمپلنت ایجاد می شود و به طور معمول به علت عدم جوش خوردن مناسب ایمپلنت و استخوان فک ایجاد می شود. در مواردی که فرد شرایط زیر را دارد، احتمال پس زدن اولیه ایمپلنت وجود دارد:

• بیماری های خود ایمنی

در افرادی که بیماری هایی چون دیابت و آرتروز دارند احتمال پس زدن ایمپلنت بسیار بیشتر است.

• داروهای بایو فوسفونیت

این داروها ممکن است رشد استخوان را به تاخیر بیندازند.

• گردش خون ضعیف

ممکن است به دلیل سیگار کشیدن و یا دارو باشد.

• فشار بیش از حد

معمولا به این علت رخ می دهد که فشار جویدن، به جای این که بین تمام دندان ها پخش شود؛ بیشتر روی دندان ایمپلنت شده است. علت این مشکل به علت قرار دهی نادرست تاج ایمپلنت است. در مواردی که فرد عادت به دندان قروچه دارد نیز این مشکل رخ می دهد.

• آلرژی

حساسیت به یکی از اجزای ایمپلنت ممکن است رخ دهد. از آن جایی که بخش ریشه ایمپلنت از تیتانیوم است و حاوی مقداری نیکل است و نیکل عامل ایجاد حساسیت در برخی افراد است. آلرژی به ایمپلنت به شکل حس سوزش در محل ایمپلنت حس می شود.

برخی علت های دیگری نیز وجود دارند مثل روش جراحی و عفونت ایمپلنت که به آن ها در این بخش می پردازیم.

جایگزینی اشتباه ایمپلنت در استخوان فک موجب شل شدن و یا شکست ایمپلنت خواهد شد. این مورد به ویژه در افرادی که بلافاصله پس از افتادن یکی از دندان ها اقدام به قرار دادن ایمپلنت دندان می کنند بیشتر دیده شده است. محل قراردهی ایمپلنت باید از بافت های مرده و عصب های دندان قبلی پاک شده و خود ایمپلنت هم باید کاملا استریل باشد.

در یکی از تحقیقات انجام شده در این زمینه مشخص شده که کیفیت و کمیت استخوان فک مهم ترین عامل در این زمینه است.

• عفونت

سایر عوامل مثل وجود التهاب یا بیماری دندان و لثه در نزدیکی محل ایمپلنت خطر عفونت ایمپلنت می افزاید. جویدن مواد غذایی سفت نیز سبب ایجاد التهاب در دندان ها می شوند که این نیز باعث پس زدن ایمپلنت در ماه های اول می شود.

پس زدن ثانویه ایمپلنت معمولا پس از مرحله جوش خوردن ایمپلنت با دندان ایجاد می شود. پس زدن ایمپلنت در این موارد مشابه با سایر دندان ها است. مواردی چون لثه های ضعیف و بیمار، دندان قروچه کردن، سیگار کشیدن و ضعف سلامت عمومی، کیفیت استخوان فک و فشار بیش از اندازه جز عواملی هستند که سبب پس زدن ایمپلنت می شوند.

درمان پس زدن ایمپلنت

درمان ایمپلنت پس زده شده، به علت پس زدن ایمپلنت کاملا مرتبط است. در مواردی که عفونت لثه باعث آن شده، درمان به سادگی شامل تمیز کردن ایمپلنت و تمرکز روی افزایش سلامت لثه ها است. در صورتی که عفونت ایمپلنت در این موارد در همان مراحل اولیه شناسایی شود پیش آگهی بسیار مناسبی خواهد داشت. در مواردی چون آسیب و فشار بیش از حد به استخوانی که ایمپلنت در آن قرار گرفته ممکن است پیوند استخوان نیاز باشد. در صورتی که کاهش حجم استخوان سبب پس زدن ایمپلنت دندان شده پیوند استخوان جز گزینه های درمانی است. در برخی موارد ترجیه دندانپزشک، حذف دندان پس زده شده است.

اما در مواردی که دندان با استخوان فک پیوند خورده، حذف دندان موجب کاهش بیشتر استخوان فک و آسیب می شود. معمولا حذف ایمپلنت های فک پایین به نسبت فک بالا مشکل تر است. شرایط دیگری چون عرض و طول ایمپلنت، کشیدگی و عمق نفوذ آن باعث ایجاد پیچیدگی در حذف ایمپلنت می شوند. در برخی موارد، بلافاصله پس از حذف یک ایمپلنت می توان ایمپلنت دیگری را جایگزین کرد. این جاگذاری بلافاصله، در وقت و زمان فرد صرفه جویی خواهد کرد. وقتی حجم تخریب استخوان زیاد باشد امکان جایگزینی بلافاصله ایمپلنت وجود ندارد. در این موارد نیز، پیوند مجدد استخوان برای ایجاد حجم بیشتر ایمپلنت مفید است.

نشانه های پس زدن ایمپلنت

گذشته از دلایل زیادی که باعث بروز این مشکل می شود، نشانه های پس زدن ایمپلنت در بسیاری از افراد مشابه هم است. اگر درد شدیدی را در ناحیه دندان ایمپلنت شده حس کردید و یا حس ناخوشایندی داشتید احتمال پس زدن ایمپلنت وجود دارد. علاوه بر این التهاب لثه ها و یا شل شدن ایمپلنت نیز از نشانه های دیگر آن است.

https://drshamsdentist.com/%D9%85%D8%AA%D8%AE%D8%B5%D8%B5-%D8%A7%DB%8C%D9%85%D9%BE%D9%84%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت

بهترین راه مراقبت از ایمپلنت دندان حفظ سلامت دهان و دندان است. روزانه از مسواک و نخ دندان استفاده کنید و از دهان شویه های فاقد الکل استفاده کنید. برخی تغییرات کوچک در رژیم غذایی نیز احتمالا موثر واقع شود، برای مثال از شیرینی و غذاهای سفت دوری کنید. علاوه بر این، یکی از مهم ترین نکات مراجعه هر سه تا شش ماه به دندانپزشک است تا در صورت وجود هر گونه مشکل در مراحل اولیه شناسایی شوند.



:: بازدید از این مطلب : 461
|
امتیاز مطلب : 27
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
تاریخ انتشار : یک شنبه 9 مهر 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : noor

ایران به معاهده همکاری ثبت بین المللی اختراع (PCT)patent Cooperation Treaty  که در سال 1349 در واشنگتن منعقد شده و اصلاحی آن در سال های 1380، 1362، 1358 انجام شده ملحق شده است که در تاریخ 24/6/1386 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و در 16/8/1386 شورای نگهبان آن را تایید نموده است ولی تاکنون سند تصویب جهت لازم الاجرا شده به دبیرخانه WIPO تودیع نشده است. پلمپ دفاتر هدف معاهده مزبور تسهیل تشریفات ثبت بین المللی اختراع از طریق همکاری در تهیه نمونه هایی مانند اظهارنامه و پر کردن آن توسط هر یک از اعضاء PCT و تشکیل پرونده توسط متقاضی با پرداخت هزینه مربوط می باشد.

متقاضی ثبت اختراع بین المللی می تواند اختراع خود را با پر کردن اظهارنامه بین المللی و نقشه های اختراع و توصیف آن با قید عنوان اختراع خود را با پر کردن اظهارنامه بین المللی همکاری و نقشه های اختراع و توصیف آن با قید عنوان اختراع مراتب را از طریق WIPO به اتحادیه بین المللی همکاری در ثبت اختراعات بین المللی ارسال دارد که پس از بررسی مقدماتی و پذیرش برای متقاضی به موجب ماده 8 بند 2 حق تقدم در ثبت اختراع بین المللی ایجاد می شود (مستفاد از ماده 1 و 50 معاهده) لازم به ذکر است که دفتر بین المللی به موجب ماده 50 معاهده می تواند با ارائه اطلاعات دیگر متقاضی را از اختراعات قبلی مطلع سازد. در ضمن کمیته کمک های فنی که اعضای آن از میان کشورهای امضاء کننده معاهده انتخاب می شود کمک های لازم را از قبیل آموزش متخصص، تأمین تجهیزات لازم برای مخترع فراهم می سازد.

ملاحظه می شود که صاحبان اختراع می توانند با تقدیم اظهارنامه ای به WIPO اختراع خود را با همکاری آن سازمان در سطح بین المللی به ثبت رسانیده و نسبت به عرضه و فروش آن در بازارهای جهانی اقدام نمایند. اظهارنامه ی بین المللی اختراع، شامل درخواست، توصیف و شرح اختراع، ادعا یا ادعاها،نقشه های فنی (در صورت لزوم) و چکیده اختراع می باشد. دفتر بین المللی سازمان جهانی مالکیت معنوی اظهارنامه بین المللی را بلافاصله بعد از اتمام 18 ماه از تاریخ ادعای حق تقدم افشاء و منتشر می کند.

اظهارنامه بین المللی منتشر شده، تمام متون تسلیم شده توسط متقاضی، گزارش جستجوی بین المللی و هر نوع اصلاح ادعاها توسط متقاضی طبق ماده 19 قانون و نیز هر گونه بیانیه طبق بند 4،17 آیین نامه اجرایی قانون PCT را شامل می شود. در صورتی که اظهارنامه بین المللی به یکی از زبان های عربی، چینی، ژاپنی، روسی، آلمانی، فرانسوی، اسپانیایی و یا انگلیسی باشد به همان زبان منتشر می شود.

از جمله مزایای PCT می توان موارد ذیل را نام برد:

  • فراهم نمودن شرایطی مساعد برای سهولت در کسب حمایت بین المللی
  • سهولت در تسلیم اظهارنامه ثبت اختراع به ادارات ملی و یا منطقه ای
  • تسریع در امور و جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه
  • فراهم نمودن شرایطی مساعد جهت تجدید نظر و اعمال اصلاحات در مدارک و مستندات اظهارنامه ثبت اختراع

مخترع ایرانی می تواند با داشتن حمایت بین المللی با فروش امتیاز اختراع خود درآمد کافی کسب کند و برای کشور نیز از نظر صادرات محصولات و بازرگانی سودآور خواهد بود. ضمناَ معاهده لاهه راجع به طرح های صنعتی تاکنون که 36 کشور آن را امضاء نموده اند از طرح ها و علائم فروش و سایر صنایع و هنرهای دستی ایران به علت نداشتن حمایت قانونی در خارج از کشور سوءاستفاده می نمایند که به ضرر صادرات ایران از جمله فرش ایران می باشد.

همچنین ایران به معاهده نایروبی(کنیا) راجع به سمبل المپیک نیز ملحق نشده است. خوشبختانه آیین نامه راجع به طبقه بندی علائم تجارتی بر اساس معاهده نیس (فرانسه) و آیین نامه طبقه بندی اختراع به تصویب قوه قضاییه رسیده است.

قانون ثبت اختراعات،طرح های صنعتی و علائم تجارتی در 7/8/1386 طبق اصل 85 قانون اساسی جمهوری اسلامی به تصویب کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی رسیده است. اجراء آزمایشی آن به مدت 5 سال از 3/11/1387 مورد موافقت قرار گرفته است این قانون در 66 ماده بوده و از تاریخ لازم الاجرا شدن قانون ثبت علائم و اختراعات مصوب 1/4/1310 و اصلاحات بعدی آن و آیین نامه های مربوط به آن ملغی شده است.

آیین نامه اجرایی قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجارتی به شماره 9127/9/87/1 در 1/11/1387 به تایید و تصویب ریاست قوه قضاییه رسیده است. تلاش های مذکور قابل تحسین می باشد. شایان ذکر است که نقش مهم WIPO همکاری ثبت اختراع، طرح صنعتی و علامت تجارتی بین المللی است که از طریق دفتر بین المللی WIPO صورت می گیرد. در آیین نامه اجرایی مذکور طبقه بندی بین المللی اختراعات که در موافقت نامه استراسبورگ که در 1971 اصلاحی 1979،به تصویب رسیده پیش بینی گردیده است.

در انتها قابل ذکر است، سازمان جهانی تجارت نیز نه تنها به تجارت کالا بلکه به خدمات و امور مالکیت فکری (اختراعات، علائم تجارتی و مالکیت ادبی و هنری) در قالب موافقت نامه راجع به جنبه های تجارتی حقوق مالکیت فکری می پردازد و هدف آن ارتقاء معیارهای زندگی اعضاء و تضمین اشتغال و بالا رفتن درآمد واقعی و تقاضا به طور مستمر می باشد.

اصل عدم تبعیض و آزادی تجارت با کاهش یا حذف موانع غیر تعرفه ای و تعرفه های وارداتی برای اعضاء پیش بینی شده است و نیز مبارزه با اعمال غیر قانونی مانند رقابت غیر قانونی و دامپینگ به صورت فروش زیر قیمت واقعی برای تخریب واحد تولیدی یا صنعتی رقیب مورد توجه قرار گرفته است.یکی دیگر از اهداف سازمان حل اختلافات و همکاری با صندوق بین المللی پول و بانک جهانی و موسسات وابسته به آن می باشد.

متاسفانه ایران با وجود تلاش های فراوان تاکنون موفق نشده به عضویت آن سازمان درآید و در حال حاضر به عنوان عضو ناظر در WIPO پذیرفته شده است می باشد.در ضمن اخیراَ گروه کاری برای الحاق ایران به آن سازمان تشکیل گردیده است ولی رفع نقائص موجود به خصوص در زمینه تجارت الکترونیکی،اصلاح،تکمیل قوانین موجود و آموزش کارکنان نیاز به چند سال دارد.



:: بازدید از این مطلب : 519
|
امتیاز مطلب : 24
|
تعداد امتیازدهندگان : 11
|
مجموع امتیاز : 11
تاریخ انتشار : شنبه 8 مهر 1402 | نظرات ()