نوشته شده توسط : noor

در کل درمان سوراخ شدن سینوس پس از دندان کشیدن روش‌های خیلی زیادی ندارد.متخصص لمینت دندان رشت در صورتی که درجه و شدت این مشکل شناسایی شود، ممکن است از یکی از دو روش زیر برای درمان آن استفاده شود:

  1. دارو درمانی

     خیلی از اوقات به دلیل اینکه این مشکل خیلی حاد و خطرناک نیست، دندانپزشک یک سری داروها را برای بیمار تجویز می‌کند؛ در چنین شرایطی، بیمار با ملاحظاتی که انجام می‌دهد، بعد از حدود یک هفته شاهد بسته شدن سوراخ این سینوس خواهد بود.
  2. جراحی

     گاهی اوقات سوراخی که در سینوس ایجاد شده است، خیلی بزرگ‌تر از چیزی است که بتوان با دارو آن را درمان کرد. به همین دلیل به سراغ روش‌های جراحی می‌روند. در این روش، جراح معمولا از یک سری مواد برای بستن سوراخ استفاده می‌کند. این مواد همان پودر استخوان هستند که به خوبی می‌توانند این مشکل را درمان کنند.

عوارض باز شدن سینوس حین کشیدن دندان

برخی از عوارض ناشی از این اتفاق شامل موارد زیر هستند:

  1. سینوزیت مزمن این عارضه به دلیل باز بودن سینوس و در نتیجه نفوذ عفونت به آن اتفاق می‌افتد.
  2. تورم خیلی از اوقات به دلیل درمان نشدن این مشکل، تورم‌هایی در صورت فرد به وجود می‌آیند.
  3. مشکل در خوردن و نوشیدن با توجه به ارتباط دو طرفه بین بینی و دهان، فرد نمی‌تواند به راحتی چیزی خورده یا بنوشد. به همین دلیل هم ممکن است طی زمان طولانی، مشکلات گوارشی به سراغش بیایند.

 مراقبت های بعد از جراحی سینوس سوراخ شده

در صورتی که مجبور به استفاده از روش‌های جراحی شدید، باید بعد از آن، مراقبت‌های زیر را در نظر داشته باشید:

  1. استفاده از آب ولرم دقت داشته باشید که بعد از این نوع جراحی، به هیچ عنوان از آب داغ استفاده نکنید.
  2. پرهیز از شنا کردن تا چند هفته توصیه شده است برای اینکه این پودرهای استخوانی بتوانند به خوبی این سوراخ را ببندند، تا 1.5 از شنا کردن بپرهیزید. شنا کردن سبب می‌شود تا آب به بینی وارد شده و فشار زیادی به سوراخ سینوس وارد نماید.
  3. پرهیز از فعالیت‌های سنگین فعالیت‌های سنگینی مثل ورزش‌های هوازی، سبب می‌شوند تا فرد فشار بیشتری به دهانه این سینوس وارد کرده و سبب باز شدن مجدد آن شود.

نکاتی که بیمار باید پس از باز شدن سینوس حین کشیدن دندان رعایت کند

اگر حین کشیدن دندان با چنین مشکلی مواجه شدید، حتما به نکات زیر توجه کنید:

  1. وارد نکردن هوای پرفشار به بینی دقت داشته باشید که به هیچ عنوان دو سوراخ بینی را با دست مسدود نکنید؛ چرا که این کار سبب بسته شدن بینی و افزایش فشار هوا داخل بینی می‌شود. در پی افزایش فشار، مشکل بیشتری برای سوراخ ایجاد شده در سینوس ایجاد می‌شود.
  2. پرهیز از عطسه تا جایی که امکان دارد، از ادویه‌هایی که عطسه آور هستند، دوری کنید. عطسه با توجه به فشار فوق‌العاده بالایی که به بینی وارد می‌کند، ممکن است این مشکل را بدتر کند.
  3. پرهیز از فعالیت سنگین فعالیت‌هایی که ممکن است نیاز به تنفس عمیق داشته باشند، می‌توانند سبب فشار روی ناحیه مد نظر و بدتر شدن اوضاع شوند. به همین دلیل پیشنهاد ما این است که تا قبل از درمان کامل، از اینگونه فعالیت‌ها پرهیز کنید.
  4. پرهیز از استعمال دخانیات استعمال دخانیات می‌تواند تاثیر منفی در بهبود این سوراخ داشته باشد. به همین دلیل هم سعی کنید تا درمان کامل آن، مصرف سیگار و سایر محصولات اینچنینی را کنار بگذارید.
  5. پرهیز از نوشیدن مایعات با نی دقت داشته باشید که بعد از مواجه شدن با چنین مشکلی، به هیچ عنوان برای نوشیدن مایعات از نی استفاده نکنید. با توجه به ایجاد فشار منفی توسط نی در دهان، می‌تواند مشکلات زیادی برای این سوراخ ایجاد کند.

علت باز شدن سینوس حین کشیدن دندان

علت سوراخ شدن سینوس حین کشیدن دندان می‌تواند به دلیل یکی از موارد زیر باشد:

  1. دندان‌هایی که ریشه بلند دارند.

     دندان‌هایی که ریشه خیلی بلندی دارند، احتمالا این ریشه در نزدیکی سینوس قرار گرفته و حین کشیدن دندان، احتمال سوراخ شدن سینوس وجود خواهد داشت
  2. نازک بودن استخوان

     اگر استخوانی که بین ریشه دندان و سینوس قرار گرفته است، خیلی نازک باشد، با کوچک‌ترین فشار یا ضربه‌ای در حین درمان ممکن است سوراخ شود.
  3. سهل انگاری دندانپزشک

     خیلی از اوقات مشکل از خود بیمار نیست؛ یعنی زمانی که دندانپزشک در حال کشیدن دندان است، ممکن است نیروی خیلی زیادی به دندان وارد کند که سبب سوراخ شدن سینوس شود. همچنین، گاهی اوقات دندانپزشک به دلیل استفاده از یک ابزار نامناسب، این اتفاق را رقم می‌زند.

آیا می‌توان از باز شدن سینوس حین کشیدن دندان پیشگیری کرد؟

به طور کلی نمی‌توان از ایجاد این عارضه پیشگیری کرد، اما در صورتی که دندانپزشک از تجربه و دانش کافی برخوردار باشد، می‌تواند با یک نگاه به تصاویر رادیوگرافی احتمال این آسیب را بررسی کند. در این صورت، پروسه کشیدن دندان را با حساسیت بیشتری دنبال خواهد کرد تا چنین مشکلی برای بیمار به وجود نیاید.

https://drshamsdentist.com/%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%AD%DB%8C-%D9%84%D8%A8%D8%AE%D9%86%D8%AF-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

سوالات متداول

  1. آیا عارضه ایجاد شده برای سینوس حین کشیدن دندان به طور خود به خودی بهبود پیدا می‌کند؟

     بله، در صورتی که سوراخ ایجاد شده آنقدر بزرگ نباشد، معمولا بعد از چند هفته، بهبودی حاصل می‌شود.
  2. باز شدن سینوس حین کشیدن دندان برای چه کسانی اتفاق می‌افتد؟

     این مشکل بیشتر برای افرادی که دندان‌هایشان ریشه بلندی دارند، اتفاق می‌افتد. به علاوه، افرادی که استخوان فک نازکی دارند، در معرض چنین آسیبی بعد از کشیدن دندان قرار دارند.
  3. آیا سوراخ شدن سینسوس دندان درد دارد؟

     به دلیل اینکه حین پروسه کشید دندان، از داروی بی‌حسی برای کاهش درد بیمار استفاده شده است، بیمار شاید متوجه این موضوع نشود. اما بعد از آن ممکن است سردرد به سراغ بیمار بیاید.
  4. آیا اگر مشکل باز شدن سینوس حین کشیدن دندان درمان نشود، مشکلی به وجود می‌آورد؟

     بله، در صورت عدم تشخیص یا درمان این مشکل، ممکن است با عفونت مواجه شوید. همچنین، به دلیل باز تر شدن این سوراخ، احتمال ورود مایعات به بینی نیز افزایش می‌یابد.




:: بازدید از این مطلب : 208
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 3 آبان 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: