جرم گیری دندان با لیزر
نوشته شده توسط : noor

جرم گیری دندان با لیزر چیست؟

جرمگیری دندان با لیزر روشی در دندانپزشکی است که با استفاده از ابزارهای جرم گیری و به کمک لیزر به از بین بردن جرم‌ها، پلاک‌ها، تارتار و درمان بیماری‌های پریودنتال می‌پردازد. متخصص لمینت دندان رشت لیزر یک تکنولوژی پیشرفته است که در این سال‌ها مورد توجه حیطه دندانپزشکی قرار گرفته است.
دندانپزشک می‌تواند با استفاده از نور لیزر و حرارت تولید شده توسط آن، به راحتی جرم‌های چسبیده به دندان را متلاشی کند.
از این روش می‌توان برای انجام جرم گیری عمیق زیر لثه‌ای نیز استفاده کرد. به صورتی که دندانپزشک حتی بافت لثه را کنار نزده و از طریق نفوذ لیزر به بافت نرم و سخت، جرم زیر لثه‌ای را حذف می‌کند.

چرا نیاز به جرم گیری دندان با لیزر دارم؟

رسوب بیش از حد تارتار (جرم) در یک دوره زمانی منجر به تحریک دندان‌ها و لثه‌های ناسالم می‌شود. در این شرایط بسیاری از موارد می‌توانند در بروز لکه‌های خارجی روی دندان نیز نقش داشته باشند.
استفاده از لیزر در کنار دیگر دستگاه‌های جرم گیری دندان، علاوه بر اینکه به شما کمک می‌کند به بهترین نحو سلامت دهان خود را به دست آورید، به روشن‌تر شدن و از بین رفتن لکه‌های روی سطح دندانتان کمک خواهد کرد.
علاوه بر اینها نیز، استفاده از نور لیزر برای انجام این کار، مزایایی دارد که می‌توانند آن را گزینه‌ای ایده‌آل برای جرم گیری قرار دهند.

تشخیص امکان استفاده از لیزر در جرم گیری

دندانپزشک برای اینکه تشخیص دهد شما می‌توانید از این روش بهره‌مند شوید یا خیر و اینکه آیا شرایط دهان شما به گونه‌ای است که استفاده از لیزر کارایی مناسبی برایتان داشته باشد، از راهکارهای زیر کمک می‌گیرد:

  1. بررسی تاریخچه پزشکی

    دندانپزشک بررسی خواهد کرد که منع مصرف دارویی و یا شرایط خاصی نداشته باشید. همچنین اگر خانواده شما سابقه خانوادگی پریودنتیت دارند، مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

  2. بررسی عکس رادیولوژی

    در این مرحله با استفاده از عکس رادیولوژی وضعیت دندان‌ها و سطوح استخوانی به طور کامل بررسی می‌شوند.

قیمت جرم‌ گیری دندان با لیزر

هزینه جرمگیری با لیزر با توجه به نوع لیزر مورد استفاده، شرایط هر فرد، میزان و نوع جرم روی دندان‌ها و تعداد جلسات مورد نیاز برای درمان بستگی دارد.
با این وجود حدود هزینه جرم گیری دندان با لیزر را می‌توان بین ۱,۵۰۰,۰۰۰ تومان (یک میلیون و پانصد هزار تومان) الی ۱,۷۰۰,۰۰۰ تومان (یک میلیون و هفتصد هزار تومان) در نظر گرفت.

مزایای جرمگیری دندان با لیزر

مزایای جرمگیری با لیزر عبارت‌اند از:

  1. کاهش میزان خونریزی لثه‌ها در حین درمان

    افرادی که دچار التهاب و تورم لثه هستند و برای درمان این مشکل به کلینیک مراجعه می‌کنند، با استفاده از لیزر و حذف باکتری‌های سطح دندان و زیر لثه می‌توانند بهبودی خود را به دست آوردند؛ در حالی که با کمترین میزان خونریزی در حین درمان روبه‌رو خواهند بود.

  2. کم تهاجمی بودن آن

    استفاده از لیزر در انواع خدمات دندانپزشکی از جمله کم تهاجمی‌ترین روش‌ها محسوب می‌شود. به طوری که دیگر دندانپزشک مجبور نیست بافت لثه را کنار بزند و جرم زیر لثه‌ای را بردارد. با استفاده از لیزر، نور از روی بافت نرم به جرم تابیده می‌شود و به راحتی آن را متلاشی می‌کند.

  3. دقت بالا در درمان

    فناوری‌های لیزر در دندانپزشکی با دقت بالایی همراه هستند؛ این موضوع برای بیماران مبتلا به عفونت‌های شدید لثه که نیاز به برداشتن میزان بیشتری از بافت لثه برای آنها وجود دارد، اهمیت بسیار بیشتری خواهد داشت.

  4. افزایش سرعت درمان

    به دست آوردن نتیجه مورد نظر در درمان جرم گیری دندان با لیزر نسبت به سایر روش‌های سنتی ممکن است سریع‌تر باشد.

  5. افزایش سرعت بهبودی

    به دلیل دست‌کاری کمتر بافت لثه و دندان در این روش، بهبودی پس از جرم گیری سریع‌تر حاصل می‌شود.

آیا جرمگیری دندان به وسیله لیزر خطر دارد؟

یکی از دغدغه‌های افراد در رابطه با استفاده از روش‌های درمانی لیزری برای دندان این است که آیا این روش‌ها ایمن هستند یا خیر.
در وهله اول باید بدانید که استفاده از لیزر برای جرم‌گیری دندان‌ها کاملاً ایمن است. شما در حین درمان یا پس از آن در یک بازه زمانی کوتاه ممکن است عوارض کمی را مشاهده کنید. این عوارض شامل لکه‌های سفید روی لثه، حساسیت به سرما یا گرما، گلو درد، تحریک یا التهاب لثه‌ها است. این عوارض با راهکارهایی که توسط دندانپزشک ارائه می‌شوند، بسیار سریع درمان خواهد شد.
علاوه بر این نیز، دندانپزشک معمولا هنگام استفاده از لیزر، یک سری اقدامات ایمنی برای خود و بیمار در نظر می‌گیرد.

نحوه جرمگیری دندان‌ها با لیزر

لیزرها با استفاده از پرتوهای بسیار قدرتمندی می‌توانند به تجزیه پلاک و جرم‌های دهانی بپردازند. برای انجام این کار در ابتدا با استفاده از ابزارهای ساده و اولتراسونیک به از بین بردن جرم‌هایی که امکان برداشتن آنها با این ابزارها وجود دارد، پرداخته می‌شود.
در ادامه یک الی دو بار در حین انجام کار از لیزر مناسب با توان و شدت مشخص استفاده می‌گردد. بسته به نوع لیزر، نور آن را به گونه‌ای به جرم دندانی می‌تابانند تا جرم را متلاشی کند.

انواع دستگاه‌های لیزر در جرم گیری دندان

دستگاه‌های لیزر رایجی که در این روش درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند، عبارت‌اند از:

  1. دستگاه لیزر BT cool

    دستگاه لیزر BT cool نوعی از دستگاه‌های دندانپزشکی است که دندان‌ها را به شکل قابل توجهی جرم‌گیری و روشن‌تر می‌کند. لازم به ذکر است که استفاده از این دستگاه بسیار کم است و معمولاً برای دندان‌هایی که دارای لکه‌های به جامانده ناشی از داروهایی نظیر تتراسایکلین هستند، استفاده می‌شود.
    در این روش با تابش لامپ‌های دایودی LED نتایج بسیار مناسبی ایجاد می‌گردد و معمولاً نقش مؤثری در روشن‌تر شدن دندان‌ها دارد.

  2. دستگاه لیزر ZOOM

    این دستگاه با استفاده از لیزر به عنوان یک منبع فوق‌العاده برای جرم‌گیری دندان‌ها استفاده می‌شود.

معایب استفاده از لیزر برای جرم‌گیری دندان

از معایب این روش در دندانپزشکی می‌توان به حساس شدن دندان‌ها اشاره کرد. البته این حساسیت طبیعی بوده و بعد از چند روز از بین خواهد رفت.
همچنین قیمت بالاتر به نسبت سایر روش‌های جرم گیری دندان نیز می‌تواند از دیگر معایب آن در نظر گرفته شود.

بعد از جرم گیری دندان با لیزر چه نکاتی را رعایت کنم؟

‌با وجود اینکه در این روش کمترین میزان خونریزی، درد و ناراحتی برای افراد ایجاد خواهد شد و احتمال ایجاد عفونت‌های باکتریایی پس از این درمان بسیار کاهش پیدا می‌کند، می‌توان بیان کرد که مراقبت‌های ویژه‌ای پس از این درمان مورد نیاز نیست.
اما این موضوع بدان معنا نیست که دیگر می‌توانید نسبت به بهداشت دهان خود بی‌توجه باشید، اتفاقاً برعکس شما باید بیشتر از قبل بهداشت دهان و دندانتان را رعایت کنید.
بنابراین، نکات زیر را در نظر بگیرید:

https://drshamsdentist.com/%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%AD%DB%8C-%D9%84%D8%A8%D8%AE%D9%86%D8%AF-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

  1. مسواک زدن به ‌صورت اصولی حداقل دو بار در طول روز
  2. استفاده روزانه از نخ دندان
  3. استفاده روزانه از دهان‌شویه مناسب
  4. شست‌و‌شوی دهان با استفاده از آب نمک در طول هفته
  5. عدم استعمال دخانیات
  6. کاهش مصرف مواد غذایی شیرین و اسیدی
  7. عدم مصرف مشروبات الکلی




:: بازدید از این مطلب : 164
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 26 آبان 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: